Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By majacd
nesto najlepse, za mene, je da se doteram, da obucem haljinu, jaknicu, cipelece, da stavim periku, da se nasminkam, da prosetam sa nekim, da osetim kako me zeli, da ga zavodim, izazivam, da se smejem, da mu dozvolim, da mi pridje, da me ljubi, ali ne i vise, da idemo negde da setamo, da se provodimo, da me posle odvede u svoj stan, da tamo popijemo pice, da ga i dalje zavodim, zelim da vidim da me zeli, ja da se smejem, da se izvlacim iz njegovog zagrljaja, da igram, i da na kraju, polako, polako, pocenome da se ljubimo, mazimo, da mu se prepustam, da ja njemu udovoljavam, zelim da ja njega svlacim, golog, ne bu mu dozvolila da on mene svuce, i da pocenemo da vodimo ljubav, i jos mnogo toga, :)
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by xxxnatty
one-of-the-people
Normalno,gay osobe ne vole "trandze" ali ima i tu nesto specijalno privlacno,samo jos nisam otkrio sta.
Sa ovim se ne bih slozio, ova rijec normalno mi bas bode oci.Je li onda normalno i to sto nas ne vole str8 ljudi i znaci li to da i ne treba da nas vole tj prihvate??

Nema razloga da im sudim jer smo u slicnoj situaciji.

:bye:
Mene ne privlaci tako nesto jer ipak trazim muskarce, gay sam zar ne?:bouncy:

[Izmenjeno 4/12/2004 spark]
Korisnikov avatar
By HARP
Ja ne bih voleo da muskarac sa kojim sam da se oblaci kao zena,a jos gore da se tako i ponasa.
Mene ne privlace transi.
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
pa ima sigurno i tamo gde to zivis trans pa trazi nekoga da ne ostane fantazija...
By Miracle
generalno ne....
ali ( uvek ima ali) strasno me pale devojke, u izvucenim belim muskim kosuljama i kravatama....to je blizu.

ima tu neceg, valjda
Korisnikov avatar
By DIONIS
ima lepe muske odece da me pali strasno lepo musko u recimo trenerkama...mmm..;sa guzom koja se vidi na kilometar,joj,ispupcena onako,samo da zaronis...:)
By Çâðê_DUP
Meni se skroz svidjaju tipovi u zenskoj odeci, mada su mi retko i seksualno privlacni, ali izuzeci postoje. Obozavam da sminkam muskarce, obozavam da gledam drag queen shows, (nazalost, nikad do sad uzivo) ali to je uglavnom samo estetski, ne i erotski dozivljaj. Mada jesam imala akcije da nagovaram decke mi da se krosdresuju, cak mi je par puta i uspevalo :djavo: tako da se moze reci da je odgovor na pocetno pitanje potvrdan. ;)
By Bombina
:shocked:
oh cat claw sram te bilo
zar nisi ti pouzdana ha
erotski kad ne dozivis i sad cu ja da ti provalm
dobro nadji cu te pre nove godine:zvizdi:

[Izmenjeno 3-12-2004 Girl*]
By Бреее!!!
Originally posted by spark
i mene strasno pale ribe u muskoj odeci, kosulje, kravate, sakoi i slicno... :blush:
znao sam da ces zastraniti !!! :smeh: ;) :kiss: :love: :friends:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by Breee!!!
Originally posted by spark
i mene strasno pale ribe u muskoj odeci, kosulje, kravate, sakoi i slicno... :blush:
znao sam da ces zastraniti !!! :smeh: ;) :kiss: :love: :friends:

:zastava: :zastava: :zastava:
jao, cuti, ne podsecaj me :smeh: :smeh: :smeh: jos sad ima da mi padne rejting... :nokti: :zid: :smeh: :smeh: :smeh:

:kiss: :kiss: :kiss:
By Podatan.
Uzbudjuje me zenski ves. Uzbudjuje me ideja da budem naguzen dok na sebi imam zenske mrezaste carape, iako do sada nisam probao tako nesto.
By Podatan.
Uzbudjuje me zenski ves. Uzbudjuje me ideja da budem naguzen dok na sebi imam zenske mrezaste carape, iako do sada nisam probao tako nesto.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by ds_00
Nepali me niti malo

Ako houcu nekoga ko izgleda kao zena bicu sa zenskom osobom

Ako vec hocu s muskarcem bicu s muskarcem

Ali mix pola pola :-) nikako
:klap: Bas tako.
Korisnikov avatar
By pasivnins
Spreman sam da zadovoljim pravom muskarcu i takve zelje, sto da ne...
By Omega
Potpuno se slazme sa AutoExec.:nokti:
Korisnikov avatar
By tramp
meni je svako igranje sa rodnim oznakama super i sexxy
tako da su mi zene u kosuljama, odelima, .. jako privlacne
muskarci u haljinicama ... jupi ... inace radila sam sa dosta "drag queen-a" (jel ima tu neki termin) i stvarno znaju biti sexy onako opasno ...

mislim da ako bi mi ikad palo na pamet da se petljam sa tipom on bi morao da nosi zensku odecu :namig2:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by tramp
mislim da ako bi mi ikad palo na pamet da se petljam sa tipom on bi morao da nosi zensku odecu :namig2:

Pa sve je to OK. Lepa haljina, nasminkan, duga kosa... Ali sta ces kad skine gace? :lol:
By tangam
ja sam MTF,oblečim se jako dugo isključivo ženski,i svi me i smatraju devojkom.Mislim da nebih mogla okolinu da uverim u
suprotno i kad bih htela.Živim kao žensko,mislim kao žensko i
nebih mogla nazad.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by krepa?
Meni se skroz svidjaju tipovi u zenskoj odeci, mada su mi retko i seksualno privlacni, ali izuzeci postoje. Obozavam da sminkam muskarce, obozavam da gledam drag queen shows, (nazalost, nikad do sad uzivo) ali to je uglavnom samo estetski, ne i erotski dozivljaj. Mada jesam imala akcije da nagovaram decke mi da se krosdresuju, cak mi je par puta i uspevalo :djavo: tako da se moze reci da je odgovor na pocetno pitanje potvrdan. ;)
Jao bas si na super osobe nailazila :klap: Ja sam isto obozavala da sminkam muskarce, meni to bila bas zanimljiva igra... Medjutim jedan moj decko se tako gorko rasplakao, ja sam se osecala kao nasilnica tako da nakon tog iskustva ni sminku vise nisam nikad predlozila a kamoli nesto drugo...
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by tangam
ja sam MTF,oblečim se jako dugo isključivo ženski,i svi me i smatraju devojkom.Mislim da nebih mogla okolinu da uverim u
suprotno i kad bih htela.Živim kao žensko,mislim kao žensko i
nebih mogla nazad.
Ovim je prakticno sve receno. Ne razumem zasto ovde oni koji su drukciji od ostalih, a to im dodje prirodno, ne mogu da shvate one koji su drukciji od njih, ali isto tako drukciji od ostalih (vecine). Vecina nas trpa u isti kos a svaki covek je galaksija, ama kakva galaksija, svemir za sebe.
Pogotovu su neshvacene m2f osobe. Retko ko shvata da je to njihov elementarni ljudski izbor.
Treba biti tolerantan prema drugima, a ne truditi se da se ukalupe u neke sablone.:sekirica:
Korisnikov avatar
By Gaia
Pogotovu su neshvacene m2f osobe....
U kojem tocno smislu mislis Luba? Mislis da m2f nailaze na vece nerazumijevanje od f2m? Ili? Meni se nekako cini da je sve to vise od osobe do osobe. A onda ako gledamo na rekaciju drustva, mislim da se f2m transi uvijek lakse prihvataju, upravo zbog onoga sto zele postati i potencirati - muskost, koja je u nasem drustvu vise ''cijenjena'' (ako se to tako uopce moze reci). Mislis u tom smislu ili drugacije?
Pozdrav
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Gaia
A onda ako gledamo na rekaciju drustva, mislim da se f2m transi uvijek lakse prihvataju, upravo zbog onoga sto zele postati i potencirati - muskost, koja je u nasem drustvu vise ''cijenjena'' (ako se to tako uopce moze reci).
@Gaia
Istina je da su ftm transgenderi najcesce bolje prihvaceni, ali ne mislim da je uzrok tome potenciranje muskosti u drustvu.Ne smatram da muskarci imaju neke posebne privilegije u odnosu na zene...cak su zene preduzimljivije,samostalnije...zena je i od veceg znacaja za opstanak vrste,ona je krhkog izgleda i lavovskog srca...njena snaga je najcesce u strategiji....Gledajuci reklame,spotove primetio sam nipodistavanje zenskog tela i uloge zene u drustvu...sto me je jako zabolelo..lepota tela je prolazna,a meni je lepo samo ono lice koje je izvajano duhom...kako rece neki filozof „Govori da te vidim!“
ps Hormonska terapija je nazalost od slabijeg uticaja na skelet, tako da postoje operacije za feminizaciju lica kod mtf devojaka.
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by Gaia
Pogotovu su neshvacene m2f osobe....
U kojem tocno smislu mislis Luba? Mislis da m2f nailaze na vece nerazumijevanje od f2m? Ili? Meni se nekako cini da je sve to vise od osobe do osobe. A onda ako gledamo na rekaciju drustva, mislim da se f2m transi uvijek lakse prihvataju, upravo zbog onoga sto zele postati i potencirati - muskost, koja je u nasem drustvu vise ''cijenjena'' (ako se to tako uopce moze reci). Mislis u tom smislu ili drugacije?
Pozdrav
Zenskoj modi se sve oprasta, svaki hir, tako da je m2f prakticno samo jedan korak od toga. Izmena je samo u nacinu ponasanja koje postaje musko. Za razliku, muskarc ne smena sebe da stavi nikakav zenski deo garderobe! Oblacenje odece suprotnog pola navodilo se cak kao krivicno delo (ne prekrsaj, recimo), u krivicnom zakonu koji je vazio jos u VIII deceniji proslog veka.
Zatim, uvek je bilo razlike i u onome "gle`, muskarace!" i "gle`, seka perse".
Mislim da su m2f prakticno najugrozenija grupa.
Korisnikov avatar
By Luba
Prenosim sa jednog drugog foruma iz nekoliko delova. U pitanju je stav jedne F osobe.

I am Michele Angelique, Creator and Facilitator of GenderEvolve (www.genderevolve.com). We are a group of women from all walks of life, working to bring positive change to the way transfeminism is viewed by society. I was born female, blessed to be correctly gendered, and I love femininity. I want to support and uplift all people who celebrate womanhood, no matter what their physical gender.

The Gift of Yin, feminine spirit, is a nurturing, gentle, empathetic state of grace which exists within all human beings, no matter what their biologic gender. Transgender women are emerging from hiding, now building the bridge between women and men, and their acceptance in society is key to breaking out of the archaic gender prison that has held us all hostage since the stone ages.

In this New Age of ascension and progressive thinking, it must be recognized that all people are unique individuals. Everyone should be allowed to express themself in whatever way feels right to them, without being judged if their biologic gender does not match their chosen gender. The time has come to break out of the old gender box once and for all, to allow others the right to just BE who they are.

One of the things mainstream society needs to understand is that transwomen operate on the basis of a deep seated love and reverence for genetic women and femininity. I am not referring to those who crossdress only as a means to attract more sex partners, because I don't view those people as transgendered. Authentic TG women dress as a way to outwardly manifest their inner woman. They relate so closely to women because they are women on the inside. Transwomen study us as genetic women because they want to be like us. They admire and respect us, holding us in higher esteem than ordinary men ever would, and perhaps higher than we have of ourselves.

The world still deems femininity to be weaker and lesser, and even women don't want to be women anymore. "Feminist" women who abdicate their own femininity and strive to emulate men support the notion that masculinity is superior to femininity. Femininity is cast aside by men and women alike, and yet transwomen are celebrating it. The risks they face in aspiring to be like women include ridicule, isolation, discrimination, persecution, violence or even death.

Transgender women defy society's premise that men are superior to women, because if it were true, people like them would not exist. They are living proof that femininity has at least as much value as masculinity. They are evidence that strong can still be beautiful. They are people with the birthright of masculinity, yet they choose to manifest femininity.

To me this shows the ULTIMATE regard for women. Transgender women love genetic women more that we love ourselves, and far more than ordinary men do. I find this very touching, and I know all women will when they come to understand that the motivations are such a miraculous and beautiful thing.

These are only a few of the reasons I admire and respect transwomen. I view them as a special type of human whose time has finally come. I will do anything in my power to support them.

Gender identity resides in the heart, mind and spirit, not the body.
Korisnikov avatar
By Luba
Drugi nastavak.
Liberation of Yin-Spirited Men
I am only coming to realize the pain and guilt that so many endure for a simple pleasure like crossdressing. I am confounded by it, actually... how could something so harmless and healthy as a man wanting to express femininity be deemed so wrong by society?

Women earned the right to crossdress with "women's liberation", and no one thinks anything of it anymore. A powersuit on a woman is considered sexy by many... when I'm feeling my Yang, I can dress and act as masculine as I want, and it's ok... why is a skirt on a man who's feeling his Yin considered so abnormal? I really don't get it.

"Men's liberation" still has not happened. Society still binds men tightly to rigid one-sided standards. All men feel Yin to some degree, yet are brainwashed into believing it must be surpressed and denied. This very fact is a discredit to the feminine gender. Women should recognize that imitation is the sincerest form of flattery. For a man to want to be feminine means he places value on the Yin energy, which is as it should be. To surpress and deny Yin is to say it is of lower value than Yang. The emergence of the openly yin spirited man is what is needed to balance this society and humanity in general.

The irony is, it is men who are enslaving themselves to the rigid social archetype. Ordinary men are threatened by the presence of Yin-Spirited men because they are reminded of their own inner torment and battle to enslave the Yin, such that many will respond vehemently if not violently. It is men who are keeping themselves confined to the little black box, and persecuting those who dare peek out and openly celebrate Yin.

Perhaps it is the women who must reach out, help the men out of the little black box, and join them in the celebration of all that is beautiful, kind, nurturing, loving, feminine... by genetic women condemning trans women, they are assisting in the enslavement of Yin, and admitting that Yin is inferior. Instead we should be praising her emergence in the male population... it's about time! The world could use a little more nurturing and love, and a little less war and greed.
Yin-Spirited men represent the evolution of men... their existence indicates the decline of an old-energy social paradigm which has been so destructive to both men and women alike for most of human history.
Korisnikov avatar
By Luba
Treci deo.
Three Important Points About Transgenderism

1) Transwomen love femininity

Transgender women respect the feminine gender, and strive to do credit to our image and support our causes. It is from this love that they strive to emulate women. Imitation is the sincerest form of flattery, and we are greatly admired by these special people.

2) Transgenderism is not a sexual orientation

While the effort of the gay/lesbian/bisexual community to include transgendered ("GLBT community") can be applauded in principle, in some ways this association has wrongly linked transgenderism to sexual orientation. The reality is, no conclusions can be drawn about sexual orientation based on gender identity. Transpeople can be straight, gay, lesbian or bisexual, depending on each individual person.

3) Transgenderism is neither a mental disorder nor a fetish

Psychologists are working from the premise that only the above two choices are possible. The transperson who is happy and comfortable with their duality is not recognized. No one has defined this duality as a gift, which to those who can freely express themselves, it is. The pain/grief of the duality is often only a result of social repression and negative external consequences, not the duality itself.
Korisnikov avatar
By Andre87
Kako je napisano u clanku koji je Luba postovala:“Gender identity resides in the heart, mind and spirit, not the body“
Ova recenica sve govori.
U coveku su sve prelivi,drustvo je povuklo crtu...definisalo pojmove muskosti i zenstvenosti...drustvo trazi red,sistem u kome svaki pojedinac ima svoju ulogu.. .skola,posao,porodica(muz,zena).....drustvo UKALUPLJUJE.red jeste neophodan ali gusi pojedinca,zrtvuje se individualnost za dobrobit zajednice...visoka je cena uzimanja zivota u svoje ruke. Trans osobe svakodnevno vode bitke sa sobom zbog okoline,retko ko se udubljuje u osecanja,dusu te osobe..povrsnost,pokornost culima dominira...po kratkom posupku bivas etiketiran,i UKALUPLJEN...
By nylonboy
meni je to ok.ja volim obuci najlon hulahopke i da se gledam.moram priznati,bas sexy izgleda.voleo bih to pokazati uzivo nekom str8 momku! bas bih voleo da vidim kako bi reagovao
By Anais Nin
Slike su super, oduvek me je fascinirala istocnjacka lepota...
Mada mislim da su to ipak izvaredni slucajevi koji dokazuju koliko izgled muskarca moze da se priblizi zenskom izgledu...
Ali mislim da realno samo malo TV&CD osoba izgleda toliko dobro...Makar onoliko koliko sam ja surfovanjem uspela da vidim...
Pogledajte na http://www.lily.bz/
ili na http://www.lauragirls.com/Intro.htm
gde mi se cini da su ipak mnogo realnije osobe koje opet fenomenalno izgledaju...Mislim da bi mogla da se zabavljam sa bilo kojom od njih, da budem u vezi, makar zbog izgleda...

Sve se uglavnom svodi na to koliko ko ulaze u svoj izgled...Ali bez obzira na sve smatram da su vecinom svi muskarci koji su na neki nacin CD&TV ili gay mnogo prijatniji za druzenje i zanimljiviji nego, obicni str8 muskarci, narocito oni koji pokusavaju da se stave pod kategoriju homo balkanikusa...
Lepo je kada muskarac nema predrasuda da obuce tanga gacice, ili helanke, mozda da se nasminka, da proba i druge varijante sexa, osim uobicajenih...
Definitivno sam za muskarce u zenskoj odeci, ili za devojke u muskim odelima, sakoima, belim kosuljam, sa kravatom...
Zimi nosim grilonke ili helanke i nijedna moja devojka do sada ne smatra da je to nesto cudno ili neuobicajeno... :)
Cini mi se da devojke generalno su mnogo tolerantnije i otvorenije, muskarci su ti kojima sve smeta i koji prave pitanje...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!