Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Jedan moj jako dobar prijatelj iz odeljenja je transseksualac. E, sad, zivi u izuzetno malom mestu (Cajetina), finansijska situacija mu i nije dobra (da ne kazem losa), okolina fobicna, roditelji fobicni. Outovan je (ako se moze ovaj izraz upotrebiti) samo najboljoj prijateljici i meni.
Ja sam mu pomagao koliko god sam mogao i znao, ali cini mi se da nemam dovoljno znanja i iskustva da bih bio sposoban da mu pruzim dovoljnu pomoc, pruzam mu samo svesrdnu podrsku, ali na zalost, nekada ni to nije dovoljno. Posto o svemu pricamo, zna i da sam vec neko vreme na forumu, itd. e, sad, on ima internet, ali ga ne koristi bas cesto (jer nema svoj kompjuter ili bar dovoljno privatnosti na istom). Jako je uplasen oko svega i ja ne mogu ni da opisem pakao kroz koji verujem da prolazi (a nije mi ni namera da to ovde sada radim). Stvarno ne znam kako ce izgurati, ono, slabo se snalazi po Beogradu, ne zna nikog, itd. Ja sam mu predlozio da zamolim nekoga od osoba koje su prosle kroz citav proces da stupe u kontakt sa njime. Smatram da bi to bilo izuzetno znacajno za njega. Jer i ono sto on sam uspeva povremeno da nadje, i ono sto ja pronadjem za njega, uvek su price iz trece ruke, retko kada su to konkretni primeri samog procesa promene pola u Srbiji. Zaista bi znacilo, jer smatram da bi mu to koliko-toliko dalo snage, ako ne i nade, makar zbog shvatanja samog procesa i saznanja da ima osoba koje su to prosle, i saznanja o stvarima koje ga cekaju. On je cesto suicidalan, depresivan, cesto prolazi kroz krize, asocijalan je... a sa druge strane je divno, pametno mlado bice i jedan od mojih najboljih priajtelja kome zaista zelim sve najbolje, ali moje reci vec postaju izlizane i svode se samo na ubedjivanje da izdrzi i ne oduzima sebi zivot (hvala bogu pa je i hipohondar i tesko da bi digao ruku na sebe).
Zamolio bih neku osobu koja je kroz sve to prosla da me kontakrita na u2u ili ovde, pa cu joj ja na u2u poslati njegov mail, pa nek onda stupi u komunikaciu direktno sa njim preko mailova (posto ne koristi forum). Smatram da bi mu interakcija u tom smislu jako bila znacajna, u prvom redu informativno, a zatim i svakako zbog nekoga ko ga sasvim razume, odnosno ko sasvim zna kako mu je (ja, koliko god se saosecao, o polovini stvari kroz koje prolaze osobe koje menjaju pol mogu samo da naslutim i dakle ne znam kako najbolje pomoci itd.)...
Hvala puno unapred. Siguran sam da ce te reci njemu neizmerno znaciti.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
osoba je mtf?

trebalo bi onda u zenskom rodu da joj se obracas/govoris o njoj :)

ot: mislim da bi Andjelika bila od velike pomoci :)

ja ne mogu da pomognem, ali mogu da posaljem pozdrav :hug: i drzim fige :fige:
By dukkehjem
Originally posted by simarrgL*

osoba je mtf?

trebalo bi onda u zenskom rodu da joj se obracas/govoris o njoj :)

ot: mislim da bi Andjelika bila od velike pomoci :)

ja ne mogu da pomognem, ali mogu da posaljem pozdrav :hug: i drzim fige :fige:
Kada sam se tako obracao, rekao je da mu to ne odgovara dok ne zavrsi operaciju, jer (koliko sam razumeo) samo podseca da nije u skladu sa sobom, odnosno da telo nije u skladu sa njime.

Ja se nadam. :)
Hvala za fige. :kiss: :mazi:
Korisnikov avatar
By inga
I od mene podrška :fige:

Za drugo nisam kompetentna.
By dukkehjem
Ja sam izuzetno umoran, begam na spavanje, tako da necu momentalno reagovati na u2u/nove postove...
hvala unapred svima
Korisnikov avatar
By Zvonce87
Mozda mogu pomalo pomoci....ali ni sama nisam sprovela tranziciju do kraja, tacnije tek sam na startu sa procesom pa mislim da ima ljudi koji su kompetentniji....sad, ako ikako mogu pomoci, javi na u2u.

saljem zagrljaj za nju, a i za tebe kad se trudis tako pomoci prijateljici :)
By dukkehjem
E, zvoncice, svaka je pomoc dobrodosla! hvala ti puno, saljem u2u, sorry sto ne odgovaram bas brzo, imam silnih problema oko neta i kompa ovih dana :/
:hug: :cvece:
Korisnikov avatar
By Lea Zechica
Nadam se da ce pronaci srecu. Najgori osecaj na svetu, ta situacija u kojoj se nalazi...u slicnim smo g*vnima, tako da, drzim palceve tvojoj prijateljici.

Nema nista gore nego ziveti a ne ziveti.
By dukkehjem
E, dobro je... Valjda.
Mene je prvo izludjivalo sto je upao u apatiu neku i rezignaciju, u fazonu da je digao ruke. I ja sam ga bukvalno par nedelja gurao i vukao, ali ne vredi, ne mogu da zivim umesto njega.
Jos uvek nije zvao nijedan od brojeva osoba koje bi mogle da mu i pomognu sto se protokola tice itd., cesto je dzangrizav i ponekad i otrovan zbog tog nbezadovoljstva sobom, i par puta sam se bas opekao, kada se desavalo da sam srecan i pozelim to nesto zbog cega sam srecan da podelim s njme, a on mi zavali nesto otrovno... ja sve to podnosim jer mi je drag i jer donekle razumem da mu je tesko, ali ne mogu ja da vucem za njega, tj. ne mozes nikome pomagati ako ne zeli da mu se pomogne, tako da sam se distancirao.
Nadam se da ce biti bolje.
By dukkehjem
Originally posted by Lea Zechica

Nadam se da ce pronaci srecu. Najgori osecaj na svetu, ta situacija u kojoj se nalazi...u slicnim smo g*vnima, tako da, drzim palceve tvojoj prijateljici.

Nema nista gore nego ziveti a ne ziveti.
tek sam sada video post, drzim i ja tebi palceve i hvala :)
By dukkehjem
aaa, bas..
no nisam hteo da opterecujem sad i vas time...
sta ja znam. Hvala bogu pa je hipohondar i nikada nije imao hrabrosti da zaista naudi sebi, iako je padao u krize.
Danas je bio ok raspolozen, ali veceras je opet u down-u, pre sat-dva mi salje poruke, i dopisujemo se, i pita me sta bih radio da znam nekog zoofila, nekrofila ili sl., ja kao pa savetovao bih mu da trazi strucnu pomoc itd., i tako se dopisujemo o tome, i posle dve-tri poruke, on salje "mene bi bio strah, i bilo bi mi neprijatno. a bila bi mi i ganda takva osoba", ja posaljem nesto u fazonu "nije gadan bolesnik, bolest - da", a on na to odgovori u fazonu "pa donekle razumem i osobe kojima smo mi nenormalni, jer gejevi jesu bolesni bez obzira sta SZO kaze", i ja mu tu kazem "daj, trgni se", a on pita zasto, i ja u fazonu "Za pocetak , koliko ja znam, ti nisi gej, nego heteroseksualna zena. Druga stvar, zajebi pecince i nemoj da potpadas uticaju okoline", a on kaze "pa ne potpadam nego samo razmisljam o tome tako", i ja mu forwardujem delove njegovih poruka gde su bukvalno citati oni misle ovo, oni misle ono itd., a on na to nije odgovarao... i posle ne znam sta mi je poslao, ali se kolko-tolko OK zavrsilo.
Nekad pomislim da ce ubiti sebe toliko zeleci da se uklopi. Da ne pominjem malogradjansku okolinu, porodicu koja ne shvata (da ne kazem da je i ona malogradnjanska itd.).
No, opet, njegov zivot, ja se trudim da pomognem koliko mogu, ali dokle god ne zeli sam sebi da pomogne, ja ne mogu, niti bilo ko durgi, tu nista...
By dukkehjem
(u jbt, sad kad pomislim, ima moja fotka i sve, bre a pise i mesto i to sve, ubio bi me da vidi, posto svako svakog zna :kesa: )
Korisnikov avatar
By Suki
Zeznuto je znam kako joj je.Ali sada si joj ti najpotrebniji i tvoje razumevanje.Samo joj reci da nebude toliko napeta i da ne razmislja o okolini(svetu se nemoze ugoditi).Samo joj postavi primer zasto su neki debeli i svi im nesto seru ali njih boli uvo sta ostali kazu,njima je lepo(na taj neki fazon).Joj meni je isto bilo nikako,do skoro i razgovarao sam sa prijateljem koji je str8 ali je potpuno ok sa gej i trans ljudima,sada zbog njega se osecam mnogo bolje.Zivimo da bi ziveli a ne da patimo, treba biti svoj i naci ce se neko ko te razume.Na prvi pogled je komplikovano ali ipak je veoma jednostavno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!