Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Andre87
Hm..ne znam kako da pocnem..Razlog otvaranja teme je sto sam nedavno zapoceo vezu sa ftm deckom. U potrazi za srodnom dusom zaljubljivao sam se i u trans osobe.Kako sam po prirodi sanjar,imam veliku sposobnost imaginacije...duhom mozes izvajati telo(tako gledam ljude),ali telom ne mozes izvajati duh..Prosle godine desila mi se ljubav "na prvi razgovor" sa mtf devojkom :cvece: . Posto su nam pre susreta putevi duze vreme bili paralelni zbog tog osecaja nevidljivosti..(proci ce jos nekoliko meseci dok ja ne uzmem prvu injekciju testosterona,ona je tek zapocela tranziciju)..odmah smo se osetili bliskim i smejali trans nezgodama iz proslosti..
Danas prolazim kroz tranziciju sa ftm deckom sa slicnom vizijom buducnosti.. :jumphug:

pa me zanima kakva su vasa iskustva u trans vezama (ftm&mtf,mtf&mtf,ftm&ftm)...

Ne znam da li zbog projekcije "izmisljenog sveta i prijateljstva"..nikad nisam imao problem da osobu vidim onako kako se oseca...ali razumem ljude koji to jednostavno ne mogu,ako ne postoji fizicka privlacnost...Cak i u vezi medju trans osobama ponekad se desava da se jedna strana "kontrolise",tj da pokusava to da potisne ali trazi u vama ono sto niste :( ...(recimo ako je mtf lezbejka,a privuce je ftm momak-pre tranzicije)..

Verovatno je najbolje ako su obe osobe biseksualne, jer se telo pod dejstvom hormonske terapije drasticno menja...(nailazio sam na slucajeve da se lezbejska zajednica raspadne nakon sto FTM osoba zapocne tranziciju)

Poseban je osecaj kad sa nekim delite strahove i sudbinu...kad zajedno prolazite kroz sve poteskoce u tranziciji..i slavite dobijanje dijagnoze,dozvole za operaciju,promenu imena itd...

Naravno ne treba ocekivati previse(da me ne shvatite pogresno..potrebno je mnoooogo vise da bih se i druzio sa nekim,iako je trans..mora biti iznad svega dobar covek..),ali kako mi jedan drug rece :D "ti kad se zaljubis ne dajes deo srca,vec ga poklanjas celo"...i ne zalim..jer sam stekao divne prijatelje(str8 i LGBT)..kojih nema puno,ali su zato pouzdani..mogu da kazem blizi nego braca i sestre po krvi.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
bas mi je drago zbog tebe mili.
nisam imao slicnih iskustava, jedino sam onomad u Smajliju bacio oko na Marvuka:D
Korisnikov avatar
By Paki
French boy ? :shmi:

Ne mogu ti pričati o svojim iskustvima iz objektivnih razloga :D , ali ti želim puno sreće i ljubavi sa njim! :mazi:
Korisnikov avatar
By Andre87
@bananica
:) Kod mene su reci bile okidac..prvo smo bili priajtelji,pa smo postajali sve vise upleteni do trenutka "Je ne vis plus comme Moi ,je suis devenu Nous!!!!"(sto sam mu rekao)...Moguce da i nase vaspitanje ima veze sa tim...pa ga vidim kao porodicu..a tu je i slicna sudbina.
Videcemo...

@Paki
da "French boy" :)
Inace uskoro moj imenjak po licnoj karti....drzim mu fige...Sasha&Sacha. Cim ga malo naucim srpski dovuci cu ga i na forum :D
Rekao mi je pre neki dan kad sam mu pokazao sajt sa recnikom za gluvoneme:"Zar je moj akcenat tako ocajan da zelis da se sporazumevamo znakovnim jezikom?".. mdr(mort de rire) :lol: :jumphug:
Korisnikov avatar
By Paki
:lol:

Pa može i odmah da dođe, ionako smo ovde imali ili imamo i Britankinje, Francuze, Šveđane, Špance itd. itd.
Renoir će se oduševiti ... :P
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
nikad nisam bio u vezi sa trans osobom. barem koliko ja znam :D mislim...imao sam samo 2 ili koliko vec "ozbiljnije" veze pre ove sada, jer sam voleo samo da se onako neobavezno povatam s nekim :D ali definitivno me transrodne i interseksualne osobe privlace na neki specifican nacin jer se osecam kao da se razumemo na nekom visem nivou. al neznam, nekako imam osecaj kao da je veza izmedju mtf cure i ftm decka neka trans idila :D ono toliko suprotni a u stvari toliko slicni. mislim da bi mi bas bilo super sa mtf curom, a na primer ja licno nikad nebi mogao da budem sa nekim bioloskim deckom (koj nije trans) koji je po mojim nekim merilima savrsen, jer bi pucao od ljubomore :D bio bi sa nekim malim, krzljavim i feminiziranim, kao sto sam i ja , jer sam toliki narcis :) ali eto, to sam samo ja.

sve u svemu, smatram da je ljubav ljubav, a sada bila ona trans ili ne, ako se ljudi stvarno vole i slazu, isto im se 'vata.

:)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ej...

svi mi ovde delimo slican senzibilitet i razumevanje..

Ono kako se mi kapiramo, to je, bez trunke samohvale,
ipak na nekom visem nivou..

Tu mislim na sve LGBT osobe..

Mi imamo drugaciju percepciju roda, i bica uopste..
Ljude vise gledamo kao osobe...

A posebno je taj senzibilitet izrazen kod M2F, F2M osoba...

E sad.. naravno uvek postoje izuzeci, ali su oni u manjini..
Korisnikov avatar
By Gaia
Ne znam zašto ali dobila sam inspiraciju da pišem, i zato se svima unaprijed izvinjavam na ovako dugom postu :)
Originally posted by andjelat
Ej...

svi mi ovde delimo slican senzibilitet i razumevanje..

Ono kako se mi kapiramo, to je, bez trunke samohvale,
ipak na nekom visem nivou..

Tu mislim na sve LGBT osobe..

Mi imamo drugaciju percepciju roda, i bica uopste..
Ljude vise gledamo kao osobe...

A posebno je taj senzibilitet izrazen kod M2F, F2M osoba...

E sad.. naravno uvek postoje izuzeci, ali su oni u manjini..
Hm... ja međutim andjelat mislim da je situacija upravo obrnuta i da većina ljudi funkcionišu po fizičkom i nagonskom faktoru i da nikakv izuzetak nisu ni trans osobe.

Sa druge strane što to uopće znači ''gledati ljude više kao osobe''? Ljudi su svjesna, intelektualna i duhovna bića, imaju svoje karaktere i individualne karaklteristike i svatko od nas je svjesan ''osobnosti'' ljudi oko nas, uključujući i one ljude koje bi mi okarakterisali kao ''uskumnima''.

Međutim kada pričamo o ovim stvarima mislim da je jako važno shvatiti da je jedna stvar pričati o rodu i svemu što on predstavlja i može biti, a da je potpuno druga stvar govoriti o pojmovanju ljubavi, seksualnosti nekog pojedinca, stvari/osobe/situacije koje ga seksualno ''bude'' i kako na osonovu svoje seksualnosti percipira svijet oko sebe, te na taj način bira za sebe potencijalne i kompatibilne seksualne i ljubavne partnere.

Shodno ovome što je boldirano i s obzirom na to da je sebe osjećam i definišem kao heteroseksualnu (TS) ženu, ja npr. sebe osobno mogu zamisliti u seksualnoj i ljubavnoj vezi sa ISKLJUČIVO heteroseksualnim ili biseksualnim muškarcem, koji je to i rodom i spolom. Ako jedno nije prisutno onda kod mene naprosto ne ide...
S obzirom i na to da sam ja po svojoj seksualnoj prirodi submisivna osoba istinski reagujem samo na muškarce koji su dominantni i impozantni, tjelesno veliki, krupni i definisani, te jaki kako tijelom tako i duhom, što je ujedno i razlog (ma koliko se to glupo činilo i ironično) da ću vjerovatno jako rijetko ili skoro da nikada upustiti se u vezu sa muškarcem koji je tjelsno niži ili manje razvijen od mene ili koji je psihički i duhovno pre-nježan, pre-romantičan, sladunjav na riječima, previše kulturan, introvertan itd itd.

Kao i svaka druga ljubav i uspješna veza, tako su mi i trans veze i ljubav između dvije trans osobe odlična stvar, ali trans ljubav nije nešto u čemu bih se ja mogla pronaći. Sa m2f ženama ne bih mogla biti jer se ne vidim u lezbijskoj vezi, a sa f2m isto tako ne zbog ovih gore navedenih tjelesnih stvari. Svi f2m transseksualci koje sam ja upoznala (a imala sam priliku da ih upoznam doista veliki broj i skoro da više nego m2f) bili su upadljivo niži i ''manji'' od mene, sa veselim i sladunjavim karakterima zbog čega su mi bili iznimno slatki i osjećala sam se nekako pokroviteljski do njih, ali ni jednog od njih nisam osjećala seksualno privlačnim, čak i kada su to bili zgodni dečki :)
Moram reći i to da sam igrom slučaja ušla u blizak i na kraju i seksualni odnos sa m2f, iako ni na trenutak nisam bila seksualno privučena i taj odnos je greška koja se nikada nije smjela desiti. Razlozi počivaju u svemu ovome (a i u mnogo više) o čemu sam gore pričala, a i previše sam napisala za sada, pa da ne davim više :)

Stoga krajnja misao je ta, da su veze (bez obzira na njihovu vrstu), seks i ljubav stvar pojmovanja pojedinca i njegovih bazičnih nagona, kao i njegova duhovnog sklopa i da nemaju veze sa tim gledamo li ljude oko sebe kao osobe ili ne. Netko može biti najdivnija i natoplija osoba na svijetu, možete se desiti da se perfektno razumijete i da ste si kompatibilni, ali sve to u vodu pada kada nema one tjelesne, nagonske, seksualne (ili kako god da je možemo nazvati) iskre koja će vas privući istinski jedno drugom i naravno, i zadržati skupa sa ostalim sitnicama koje čine život i jednu ljubavnu vezu...
Korisnikov avatar
By Andre87
@Gaia

Ja se postavljam dvojno...u zavisnosti od druge osobe mogu biti ili pokroviteljski nastrojen ili traziti zastitu..
Ako je osoba fizicki krhka,sanjar ili histericna postavljam se kao oslonac-dominantno i pokusavam da joj stignem misli i spustim na zemlju u vaznim trenucima.
Ako je osoba stabilna,hladnija..onda se ponasam kao gore opisana strana...nezrelo,pokusavam da animiram vezu,pa ponekad napravim "scenu"....
Najvise me privlace osobe slicnog temperamenta,promenljivog raspolozenja..koje su ponekad stena(stabilne i misteriozne) ali i voda(koje teze analiziranju i prodiru u svaku pukotinu stene)..i pozeljno je da se promene raspolozenja ne poklope,tako da je u vezi u svakom trenutku jedna strana stabilna.
Sto se fizicke privlacnosti tice, moj okidac su uvek bile reci...zaljubljivao sam se na razgovor,ne na prvi pogled..Ne znam zasto,jer sam svestan da malo ljudi reaguje na taj nacin.Jednostavno nemam problem da preoblikujem nju(njega) i sebe u mislima ako ona(on) to zeli.

(Jedno vreme sam bio zaljubljen u devojku koja je imala nekontrolisane pokrete ociju..uvek sam se zbunjivao gde gleda dok razgovaramo.. :obraz: )

Takodje sam od onih koji ulecu u vezu samo ako mogu da zamisle buducnost sa tom osobom...mislim da ima veze sa vaspitanjem...

offtopic
:roflmao: Oh Boze kako mi je drago sto nemam ovo..bilo bi vrlo nepriajtno..Zamislite da van konteksta,bez razloga izgovarate nepristojne reci :kesa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Coprolalia
....
Korisnikov avatar
By Andre87
Homoseksualac na ASL(American Sign Language-u..za gluvoneme)
http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/h/w1647.htm
Meni je bio smesan znak :roll: ..nisam nasao za transseksualce :cita:

i "ja te volim"(kombinovana slova..ILY-I love you):http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/i/w1708.htm

histerektomija(operacija vadjenja materice..pozeljno je da joj se podvrgnu FTM osobe na testosteronskoj terapiji): http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/h/w1704.htm

i evo jos.. "decak"
http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/b/w0458.htm

.."devojcica"
http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/g/w1442.htm
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
offtopic
:roflmao: Oh Boze kako mi je drago sto nemam ovo..bilo bi vrlo nepriajtno..Zamislite da van konteksta,bez razloga izgovarate nepristojne reci :kesa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Coprolalia
....
[/quote]

ja to imam ponekad, "pokupio" sam to od najbolje drugarice, ona stalno naziva sve oko sebe droljama i psuje, ali to je onako iz milja :D smao sto to puno ljudi ne kapira pa se uvrede :D

nego nazad na temu,
ljubav nije nest osto planiras. ja sam bio sa puno cura koje su ono, moje neke "cure iz snova", tipa lara croft - opasne, sposobne, crvenokose i sisate XD i jeste da mi je bilo super, i tada sam eto mislio da je to ta neka prava ljjubav, na kraju se ispostavilo da je to bila samo zaljubljenost. na kraju sam zavoleo curu koja nema veze sa nicime sto sam ikada zamisljao i hteo, a ispalo je bolje nego sto sam i mogao da ocekujem, i bolje nego sto sam mislio da je moguce :) tako da mislim da nemoze niko od nas tako unapred da zna dal bi mogao da se zaljubi u muskarca, zenu, trans osobu ili interseksualnu osobu. ni nase bolje polovine, mi koji ih imamo, sigurno nikada u zivotu nisu ni pomislili da bi mogli da zavrse sa nekim kao sto smo mi, ali eto, iako nije neki predpubertetski san, lepo je :) tako da ja ne bi nista iskljucio. mogu da nagadjem kako bi se nosio sa necim ili mogu da kazem da me eto trenutno ne privlace dlakava prsa i penisi, ali ko zna, eto da nisam vec tako srecno zaljubljen, mozda bi jednog dana i zavoleo nekog "medveda" :) ne zbgo toga sto je medved, nego eto, je bi imao nesto drugo sto bi me oborilo sa nogu, a priitom ne mislim na dlakava ledja :) mozda bi to bio nacn na koji sedi, mozda neki seksi pogled, mozda vrat, mozda neka osobina, mozda nacin na koji odvija srafove srafcigerom, nesto na bilo kome bi moglo da zaseni cinjenicu da ta osoba nema cice, dlake, penis, dobru guzu, odredjenu frizuru, salo, misice....ili ih ima previse. to nije nesto sto se bira, za razliku od seksualnih partnera.
Korisnikov avatar
By venom
Originally posted by Andre87
Razlog otvaranja teme je sto sam nedavno zapoceo vezu sa ftm deckom.
Awwwww znao sam :)Svidja mi se tvoja definicija "Sta je opsesija? Kad ugradjujes njegovu kosu u slikarsku cetkicu ne bi li materijalizovao ljubav koja te inspirise da stvaras" :lol:
Slatki ste :kiss:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by venom
Razlog otvaranja teme je sto sam nedavno zapoceo vezu sa ftm deckom.
Awwwww znao sam :)Svidja mi se tvoja definicija "Sta je opsesija? Kad ugradjujes njegovu kosu u slikarsku cetkicu ne bi li materijalizovao ljubav koja te inspirise da stvaras" :lol:
Slatki ste :kiss:
:blush: to je romantika..ljubav je u detaljima i osecaju za nedoreceno..

joj javi se na mobilni bre..treba mi pomoc oko koncepta, imam osecaj da sam nesto izostavio..
Korisnikov avatar
By Luba
Ja samo znam da pravila nema i da se samo za magare nikad nista ne menja. Pamtim i Andrea iz neke druge price, a sta ce nam sutrasnjica doneti ????
Uglavnom je tacno ono sto nam je (g)rock zvezda napisala.
A valja u zivotu biti i pomalo qrva. Oni sasvim posteni - prolaze najgore. :mirnatetko:
Korisnikov avatar
By Andre87
http://groups.yahoo.com/group/FTMSOs/

vrlo korisna yahoo grupa za SignificantOthers- partnerke/partnere FTM osoba..
Pri podnosenju zahteva za uclanjenje popunjava se formular.Ukoliko je sve ok,dobicete potvrdu za nedelju dana.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Lagano gubim nadu da ću sresti nekoga i biti srećna u ljubavi :( Sve me više poklapa misao da ću ostati sama...
Upoznala sam jednu osobu koja je takođe queer, i dopala mi se, ne zbog samog izgleda, već koliko kao ličnost, što kod mene ima snagu da nadjača telesni faktor, ali ta osoba jednostavno ne može da bude sa devojkom.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by femme_fatale
Lagano gubim nadu da ću sresti nekoga i biti srećna u ljubavi :( Sve me više poklapa misao da ću ostati sama...
Upoznala sam jednu osobu koja je takođe queer, i dopala mi se, ne zbog samog izgleda, već koliko kao ličnost, što kod mene ima snagu da nadjača telesni faktor, ali ta osoba jednostavno ne može da bude sa devojkom.
Ej.. Nema gubljenja nade! Pogotovu sada. Pogledaj u sebe i shvatices.
A osim toga moras shvatiti da te bas na polju emocija prilicno voze
hormoni.. To jesu tvoji prirodni hormoni i tvoje prirodno stanje, ali
se ipak moras na njih naviknuti jer si suvise dugo bila bez njih..

A.. ta osoba.. je tu negde.. Ceka te..
Korisnikov avatar
By Loreley
Tema je odlična!
Originally posted by Luba
A valja u zivotu biti i pomalo qrva. Oni sasvim posteni - prolaze najgore. :mirnatetko:
Bože svašta... sa ovim se baš ne slažem. Mislim da nije potrebno ići iz krajnosti u krajnost... uvek treba težiti ka nekoj sredini :zongler:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Trans ljubav:roflmao:
hm...pa to nepostoji...bar ne u mom svetu:nokti:
Korisnikov avatar
By LittleRed
Originally posted by VANGEL
u tvom svetu ljudi su jako nepismeni i ograničeni, očigledno.
Korisnikov avatar
By Hys.
Vangel, bilo bi dobro ukoliko mozes da procitas malo ovaj forum, i na koncu shvatis da je tvoja izjava uvredljiva na brojnim nivoima.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ej to je neko ko nema pojma o cemu se ovde pise,
cini mi se da je samo na osnovu prve neke, i naravno,
bezvezne asocijacije napisao to sto je napisao..

.. bah. Makar da je pogledao prethodne postove,
pa bi mu bilo jasnije..
Korisnikov avatar
By VANGEL
IZVIBJAVAM SE ako sam nekog ili sve VAS uvredio ovim sto sam napisao...

Mada neznam sta tu nije jasno i nepismeno-ja to nisam doziveo...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
IZVIBJAVAM SE ako sam nekog ili sve VAS uvredio ovim sto sam napisao...

Mada neznam sta tu nije jasno i nepismeno-ja to nisam doziveo...

Pa.. kad pises ovde moras da budes malo jasniji,
jer smo ovde vrlo osetljivi :D , posebno oni koji
su na hormonskim terapijama..

Niko nista lose nije mislio, samo iz tvog posta nije bilo
bas konkretno na sta mislis..

Jos jednom

No hard feelings.

:grouphug:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Ok...bude sve u redu i sa vase i sa moje strane svi smo zajedno...sledeci puta biticemo dorecivi :kiss: za sve...
Korisnikov avatar
By pthalo
Homoseksualac na ASL(American Sign Language-u..za gluvoneme)
http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/h/w1647.htm
Meni je bio smesan znak :roll: ..nisam nasao za transseksualce :cita:

i "ja te volim"(kombinovana slova..ILY-I love you):http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/i/w1708.htm

histerektomija(operacija vadjenja materice..pozeljno je da joj se podvrgnu FTM osobe na testosteronskoj terapiji): http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/h/w1704.htm

i evo jos.. "decak"
http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/b/w0458.htm

.."devojcica"
http://commtechlab.msu.edu/sites/aslweb/g/w1442.htm
http://www.youtube.com/watch?v=mbgg4NIBYIs

znakovi na američkom jeziku znakove za "transsexual", "transgender", "transvestite", "sex change", itd.
By _MARKO_
Ja sam se nesto razmisljao, ftm koji vole cure, koje cure da muvaju,mislim to je malo meni nedokuceno, jer ako muvam str8 moram da ih lazem da sam musko, a ako muvam lez onda kazu kako vole zenstvene devojke, a bi devojke uglavnom vole cure koje lice na cure i momke koje lice na momke. Ja sam zbunjen malo na koju stranu da odem jbg. :alikako: zanima me da li je neko od vas imao slicna iskustva..
Korisnikov avatar
By Loreley
Originally posted by MIHAJLO_
Ja sam se nesto razmisljao, ftm koji vole cure, koje cure da muvaju,mislim to je malo meni nedokuceno, jer ako muvam str8 moram da ih lazem da sam musko, a ako muvam lez onda kazu kako vole zenstvene devojke, a bi devojke uglavnom vole cure koje lice na cure i momke koje lice na momke. Ja sam zbunjen malo na koju stranu da odem jbg. :alikako: zanima me da li je neko od vas imao slicna iskustva..
Ahaha, da... prilično komplikovana situacija...
Nažalost, Ne znam šta da ti kažem :(
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by MIHAJLO_
Ja sam se nesto razmisljao, ftm koji vole cure, koje cure da muvaju
sve !

a ponajvise neheteroseksualne ;)
By _MARKO_
:njami: naravno da muvam, u stvari skoro sve. Lez nikad ne mogu da smuvam ne znam zasto. Uglavnom sam sa str8 ili bi devojkama. Mislim licno meni je lepsi osecaj kad sam sa str8 jer mogu totalno da se uzivim u tu ulogu decka sto mi pricinjava zesce zadovoljstvo i na trenutak se osetim totalno slobodan i srecan, ne mogu taj osecaj da opisem. Naravno losa strana je kad izvale, prvo njihova reakcija, obicno popijem samarcinu, a mene vise boli sto me nekako spuste na zemlju i kazu ti si zensko. To je za mene najtuzniji osecaj na svetu kad mi kaze :farewell: a secam se kako mi je bilo lepo :setnja: :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!