- 06 Feb 2008, 17:36
Hm..ne znam kako da pocnem..Razlog otvaranja teme je sto sam nedavno zapoceo vezu sa ftm deckom. U potrazi za srodnom dusom zaljubljivao sam se i u trans osobe.Kako sam po prirodi sanjar,imam veliku sposobnost imaginacije...duhom mozes izvajati telo(tako gledam ljude),ali telom ne mozes izvajati duh..Prosle godine desila mi se ljubav "na prvi razgovor" sa mtf devojkom
. Posto su nam pre susreta putevi duze vreme bili paralelni zbog tog osecaja nevidljivosti..(proci ce jos nekoliko meseci dok ja ne uzmem prvu injekciju testosterona,ona je tek zapocela tranziciju)..odmah smo se osetili bliskim i smejali trans nezgodama iz proslosti..
Danas prolazim kroz tranziciju sa ftm deckom sa slicnom vizijom buducnosti..
pa me zanima kakva su vasa iskustva u trans vezama (ftm&mtf,mtf&mtf,ftm&ftm)...
Ne znam da li zbog projekcije "izmisljenog sveta i prijateljstva"..nikad nisam imao problem da osobu vidim onako kako se oseca...ali razumem ljude koji to jednostavno ne mogu,ako ne postoji fizicka privlacnost...Cak i u vezi medju trans osobama ponekad se desava da se jedna strana "kontrolise",tj da pokusava to da potisne ali trazi u vama ono sto niste
...(recimo ako je mtf lezbejka,a privuce je ftm momak-pre tranzicije)..
Verovatno je najbolje ako su obe osobe biseksualne, jer se telo pod dejstvom hormonske terapije drasticno menja...(nailazio sam na slucajeve da se lezbejska zajednica raspadne nakon sto FTM osoba zapocne tranziciju)
Poseban je osecaj kad sa nekim delite strahove i sudbinu...kad zajedno prolazite kroz sve poteskoce u tranziciji..i slavite dobijanje dijagnoze,dozvole za operaciju,promenu imena itd...
Naravno ne treba ocekivati previse(da me ne shvatite pogresno..potrebno je mnoooogo vise da bih se i druzio sa nekim,iako je trans..mora biti iznad svega dobar covek..),ali kako mi jedan drug rece
"ti kad se zaljubis ne dajes deo srca,vec ga poklanjas celo"...i ne zalim..jer sam stekao divne prijatelje(str8 i LGBT)..kojih nema puno,ali su zato pouzdani..mogu da kazem blizi nego braca i sestre po krvi.

Danas prolazim kroz tranziciju sa ftm deckom sa slicnom vizijom buducnosti..

pa me zanima kakva su vasa iskustva u trans vezama (ftm&mtf,mtf&mtf,ftm&ftm)...
Ne znam da li zbog projekcije "izmisljenog sveta i prijateljstva"..nikad nisam imao problem da osobu vidim onako kako se oseca...ali razumem ljude koji to jednostavno ne mogu,ako ne postoji fizicka privlacnost...Cak i u vezi medju trans osobama ponekad se desava da se jedna strana "kontrolise",tj da pokusava to da potisne ali trazi u vama ono sto niste

Verovatno je najbolje ako su obe osobe biseksualne, jer se telo pod dejstvom hormonske terapije drasticno menja...(nailazio sam na slucajeve da se lezbejska zajednica raspadne nakon sto FTM osoba zapocne tranziciju)
Poseban je osecaj kad sa nekim delite strahove i sudbinu...kad zajedno prolazite kroz sve poteskoce u tranziciji..i slavite dobijanje dijagnoze,dozvole za operaciju,promenu imena itd...
Naravno ne treba ocekivati previse(da me ne shvatite pogresno..potrebno je mnoooogo vise da bih se i druzio sa nekim,iako je trans..mora biti iznad svega dobar covek..),ali kako mi jedan drug rece