Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By uoQUEERen
Pozdrav svima!

citam ovaj forum vec ceo dan pa evo napokon i da se javim :)
rodjen sam u srbiji ali sam preselio u hrvatsku 2000 i transrodan sam. imam zensku dokumentaciju i par (ne)prijatnih oblina. i jedno i drugo (izmedju ostalog) pokusavam vec godinama da promenim.
sebe vidim kao ne bas obicnog decka. iako imam taj problem ponasam se kako znam da bi se ponasao da ga nemam-nosim ono sto mi se svidja a ne ono u cemu izgledam "muzevnije", isto i za kosu, lakiram nokte, nekad se i sminkam. cim budem jos malo dlakaviji, nosicu i kiltove :elvis: . mene i ostale drugare nase drugarice cesto sminkaju i oblace u mini suknje i podvezice. sada kada znam da oni svi u meni vide muskarca, meni je to, kao i mojim ostliam drugarima samo zajebancija, ali pre par godina...i pred nekim drugim ljudima, verovatno bi pre umro nego napravio tako nesto. to je nakraju proizvelo jedan jos bolji efekt od onog koji sam originalno hteo - ljudi su moju queer-nost videli kao deo mene i mojih licnih preferencija.

jedan od boljih prijatelja je izgubio nogu, i to ga nije sprecilo da nastavi da zivi svoj zivot identicno kao sto je i do tog trenutka- trci, plese, vozi motor, pliva, i dalje je kapiten rukometnog tima. i u njemu sam video uzor i prestao da se sakrivam iza nekih stereotipa o muskarcima, i svi su me odmah bolje prihvatili. odjednom su svi u mojoj transrodnosti videli nesto pozitivno, za razliku, i od tada, zivot mi je mnogo ugodniji nego sto je bio kada sam se osecao kao da moram da ubijem nesto sto jako volim svaki put kada bih glagol trebao da zavrsim sa -la, i kao da moram da biram izmedju bezbriznog zivota svih onih koje poznajem i kojima je stalo do mene, i mog licnog.

svi oko mene osim sire rodbine znaju, roditelji, tetke, svi moji drugovi i drugarice, cela srednja skola je znala i svi me obozavaju, a imam i devojku vec godinu ipo :kiss:

pre 2 godine sam poceo da idem kod psihijatra (jer sam odbijao da idem na fizicko). zena je bila sjajna ali nije znala kako da mi pomogne. poslala me je kod endokrinologa, na sveuciliste na karotipe, vadili su mi krv mesecima i na kraju su me samo vrteli u krug. tak oda je to sve zamrlo. u medjuvremenu je doslo moje vreme da se dokazem u toj skoli, a sada kada sam je zavrsio i kad je krenula pred-rodjendanska depresija ponovo sam krenuo u akciju jer planiram na fakultet u inostranstvo, sto je dovoljno tesko i kada nisi transrodan.

4. decembra (za 2 nedelje) imam zakazano kod doktorke Natase Jokic Begic koja je jako strucna na tom podrucju i nadam se da ce mi pomoci da sto pre mogu da nosim latex majice :domino: i odem na fakaultet :)

isto bih bio jako zahvalan ako bi mi se neko ko je trenutno u tranziciji ili je vec prosao (ili prosla :) ) javi jer, znate i sami kako je za nekog u ovoj situaciji, svaka informacija uzasno korisna. ja stvarno neznam odakle da pocnem a niko nezna ni da mi kaze. pitao sam i u policiji kakva je procedura, i po bolnicama ali na kraju se sve vrti u krug, pa bi bilo jako lepo ako bi neko mogao tacno da mi opise svoje korake. inace ja imam i hrvatsko i srpsko drzavljanstvo, pa neznam dali mi to olaksava ili jos vise komplikuje stvari.

pozdrav svima i drzite se! ako neko zeli da prica samnom, uvek sam za :minibounce:
Korisnikov avatar
By Paki
Dobrodošao! :shake:

Zračiš entuzijazmom i optimizmom. Želim ti da istraješ u svojim naporima i izboriš se za kompletnog sebe.

Nadam se da ćeš se prijatno osećati ovde. :)
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
hvala :)

vec se osecam jako prijatno, kad su ljudi ovde izuzetno prijatni i puni razumevanja.
Korisnikov avatar
By Escobar
pridruzuje se zauvek vasa Escobarka, u glavi zena, a medj' nogama ponosno muska :tos:

samo napred! :up:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Pazi se ove bagre *pokazuje na chlanove foruma*...chim zavrshish tranziciju ima da se propederishesh....

Dobrodoshao i uzivaj, trans odbor ce stici uskoro, iako su tajanstveni i deluju kao kult....nema dokaza da jedu ZIVU decu.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Dobrodoshao. :shake:
Opusti se i osecaj se kao kod kuce.
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
ljudi, ako nastavite ovako, moracu da se vratim kuci u srbiju! :D

mislim, nije da ovde nema tako finih ljudi kao sto ste vi, samo ih ima mnogo manje (ili se samo plase)

Originally posted by Morgan Le Faye
Pazi se ove bagre *pokazuje na chlanove foruma*...chim zavrshish tranziciju ima da se propederishesh....
ma vec sam, kao i svaki PRAVI muskarac, imao svojih pederskih trenutaka ;) :D
Korisnikov avatar
By Skai
Cao uoQUEERen,
dobro dosao.

Sve najbolje ti zelim. Uskoro ce ti odgovoriti i ljudi koji znaju vise od mene.
Ali ja znam da ti treba pre svega diagnoza, onda krecu hormoni i reali-life test, gde treba da zivis kao muskarac, pa ako sve to ide dobro onda na kraju i operacija (donja, gornja operacija se u Srbiji moze obaviti bez papira posto se smatra samo "kozmeticka"
Srecno
Korisnikov avatar
By uoQUEERen

sta tacno oni smatraju pod tim real-life testom?

meni je vreme jako dragoceno jer evo pauziram godinu da bih mogao da odem na fakultet ne osecajuci se kao jos veci stranac nego sto cu da budem. a vec 2 godine imam i dijagnozu i svi oko mene znaju i ponasam se sa njima i svima ostalima onako kako se i osecam, kao muskarac.
Korisnikov avatar
By Skai
Pa meni se cini iz prica ostalih ovde da je diagnoza najtezi korak, tako da si na dobrom putu. Real life test je kad zivis kao muskarac, u svakom smislu, koristis javni wc za muskarce, predstavljas se kao muskarac i govoris u muskom rodu. ja mislimm da se to moze pocetu uporedno sa hormonskom (za koju treba da ides kod endokrinologa). Uh mrzela bih da ti kazem nesto pogresno, pa bolje sacekaj da ti se jave ljudi koji su trans.
p.s.
napisala sam ti u2u
Korisnikov avatar
By Zoe
Cao i dobro dosao :shake:
Imaces ovde prijatelje koji su upravo u traznziciji.......
Divne osobe, videces :)
Korisnikov avatar
By Andre87
Dobro dosao:) . Hvala Skai sto si mu vecinu objasnila :kiss: Nadam se da ce ti forum koristiti...
Ako budes zeleo da popricamo o tranziciji slobodno mi pisi na mail andre87bg@yahoo.com. ..jer necu neko vreme navracati na forum.. Srecno brate

ftm Andrej
Korisnikov avatar
By Skai
Originally posted by Zoe
Imaces ovde prijatelje koji su upravo u traznziciji.......

ma svi smo mi u tranziciji...
Korisnikov avatar
By femme_fatale

Dobrodoshao i uzivaj, trans odbor ce stici uskoro, iako su tajanstveni i deluju kao kult....nema dokaza da jedu ZIVU decu.
genijalno... :smeh:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Niki

jes vala :pucaodsmeha:

Dobro dosao!
Tvoja prica mi je izuzetno zanimljiva, opet "dokazuje" kako jedan ftm nije isti kao drugi, dzenderkvir takodje.../evo i ja sam DZK ali na neki svoj druciji nacin/koliko je ljudska rodnost, seksualnost i senzualnost fluidna, individualna...
Korisnikov avatar
By Morpheus
Dobro nam dosao i sto duze ostao

:hug:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Cao...

Super je sto si se javio.. Ima nas sve vise i vise... To je dobro,
jer se sve vise oslobadjamo i rasturamo lose predsrasude o nama..

Znas da u Beogradu postoji ceo tim lekara koji se bavi samo
trans problemom. Necu da ih hvalim, jer to stalno radi, ali znam
da su jedni od najboljih u svetu.

Ima dosta F2M decaka, koji su vec u tranziciji ili su pred operacijom,
ako zelis, svakako mozes doci do Beograda, da sednemo,
porazgovaramo..

Imas u zagrebu 5. decembra predavanje na trans temu i
tamo ce biti nas aktivista, pa mozete i da se vidite..

pogledaj

www.transserbia.org

Ako zelis vise informacija, javi mi se na u2u

Kiss
Andjela

:carica:
Korisnikov avatar
By Stripi
Wellcome :D
A gdje živiš u Hrvatskoj, možda bi čak mogli na cugu ak si negdje blizu?
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Niki

LOOOL :roflmao: Bolje da cutim jer je istina da sam imao i losih iskustava :shrug: ...Ne mozes generalizovati. Zavisi od osobe.Neki trans su ok,drugi nisu...
ponekad ta osoba nije kriva..recimo mozda je razvoj paranoicne licnosti uzrokovan osudjivanjem od strane okoline,dugogodisnjom izolacijom i onda se kod nekih javlja sumnjicavost i agresija prema drugima.Samo pretpostavljam.. Mislim da ljude treba informisati o transseksualnosti,treba razgovarati sa prijateljima i porodicom.Zato podrzavam outovanje pred najblizima :) .Ja sam imao srece sa real life testom jer mi je telo zbog hormonskog poremecaja pre tranzicije bilo androgino..tako da sam opusteno prolazio kao mladji decko....i uvek ce biti ljudi koji nece moci da nas prihvate..cak i posle tranzicije.
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
Originally posted by andjelat
Imas u zagrebu 5. decembra predavanje na trans temu i
tamo ce biti nas aktivista, pa mozete i da se vidite..
inace, preko tog predavanja sam i naisao na ovaj forum. neznam dal cu moci da dodjem, voleo bi, ali 4. imam pregled kod psihijatra tamo isto, neznam dal cu uspeti da nadjem kod koga da se uvalim do sutradan jer se kolikviji zavrsavaju bas tu negde pa nece da bude bas puno mog drustva tamo.

u srbiju cu negde posle nove godine sigurno, pa bi i mogli da se vidimo ;)

inace stripi, istrijan sam trenutno ;)
Korisnikov avatar
By EYA
dobrodosao :grouphug:
Korisnikov avatar
By uninvited
Dobrodosao :angel: i da sto pre ostwaris swoje zelje... :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Viva la Istria!!

Supe, ponesi jedan balon nekog dobrog vina
kad budes dolazio za BG... :jerry:

A stvarno bi bilo dobro da nadjes vreme i odes na
to predavanje u ZG, i upoznas se sa ljudima..
Mislim da ce ti to koristiti i da ces dobiti pregrst
dobrih informacija

Budi dobar i cuvaj se!

Kiss
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
heheh ma uz sva vina, moji i dalje piju tgu za jug :D

inace imam ja vremena na pretek, samo mi se bas ruzno poklopio sa pregledom kod psihijatra :/
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa odlozi psihijatra, to mozes uvek,
a ovo ce ti sigurno biti od koristi !!!

Dobices puno dobrih informacija,
a upoznaces i drugare...

A, steta sto ne trosite ta svoja vina...
(ja sam stari fan malvazije, borgonje.. bla bla)

Ja cu spremiti sir i sunku, ti ponesi vino!!!

:zvizdi:
Korisnikov avatar
By Paki
Khm... izvin'te... a jel biste ostavili malo od tog vina i za Pakitu...? :sweet: ............ Ovlažih oralno u trenutku na pomen svih tih tečnih čarolija... :blush:
Korisnikov avatar
By uninvited
Originally posted by Paki
Khm... izvin'te... a jel biste ostavili malo od tog vina i za Pakitu...? :sweet: ............ Ovlažih oralno u trenutku na pomen svih tih tečnih čarolija... :blush:
cc.... paki,paki... zar ti ono bese ne pijuckas cajce? :giggle:
Korisnikov avatar
By Paki
Medićka, naHebala si kad te vidim! :evilkiss:

(pijuckao sam chajche, al' me sad proš'o stomak i nemam više temperaturu, pa se povratili svi apetiti :D )
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!