Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By femme_fatale
Otvorila sam sopstvenu temu koja će pratiti neku moju transformaciju, i eventualno buti izvor informacija za one koji razmišljaju o takvom koraku. Pošto sam ja M2F, sve je uglavnom iz tog ugla. Uskoro bih trebala da počnem sa hormonskim režimom, malo se odužilo, jer su ovi naši doktori spori.
Tražići informacije na ovu temu, naišla sam na web sajt koji je izvanredan, možda jedan od najinformativnijih na Internetu: http://www.transgendercare.com. Posebno mi se dopada način razmišljanja Dr. Charl Bushonga, a evo jedan pasus iz njegovog teksta:

"Transgendered folk tend to be born with a female brain gender, but shortly after eight years of age begin to forsake it for a makeshift male brain type of response. It is like abandoning a four-lane highway and taking a little dirt road beside it -- and making the best of their choice. Why do such a thing? To fit in. Around eight or nine years of age, the differences between male and female behavior become obvious. In order to fit in, the physical male with a female brain begins to mimic and then perfect (as much as they can) a male response, leaving their natural female self unexpressed or underdeveloped."

Ovo je takođe znaimljivo: "What is Brain Sex? Brain Sex is the primary hard-wired patterns which dictates how we view and relate to others on a social, interpersonal and sexual level. Although, like Brain Gender, most physical females will have female Brain Sex and physical males, male Brain Sex. But, this is far from absolute, and in the case of transgendered folk, it is the reverse. A physical male transgendered person will have female Brain Sex as well as female Brain Gender."
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Još uvek idem po psihijatrima i doktorima. Sporo... mnogo. Ali evo jedan savet onima koji smatraju da su trans osobe i hoće da uđu u transformaciju:

Pre nego što odlučite da odete do doktora i pshijatara, potražite nekoga ko je to prošao u skorije vreme, ili je u tom procesu, jer ćete dobiti vredne informacije koje vas mogu poštedeti dodatne patnje i uštedeti vam vreme.
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by Niki
Otvorila sam sopstvenu temu koja će pratiti neku moju transformaciju, i eventualno buti izvor informacija za one koji razmišljaju o takvom koraku. Pošto sam ja M2F, sve je uglavnom iz tog ugla. Uskoro bih trebala da počnem sa hormonskim režimom, malo se odužilo, jer su ovi naši doktori spori.
Tražići informacije na ovu temu, naišla sam na web sajt koji je izvanredan, možda jedan od najinformativnijih na Internetu: http://www.transgendercare.com. Posebno mi se dopada način razmišljanja Dr. Charl Bushonga, a evo jedan pasus iz njegovog teksta:

"Transgendered folk tend to be born with a female brain gender, but shortly after eight years of age begin to forsake it for a makeshift male brain type of response. It is like abandoning a four-lane highway and taking a little dirt road beside it -- and making the best of their choice. Why do such a thing? To fit in. Around eight or nine years of age, the differences between male and female behavior become obvious. In order to fit in, the physical male with a female brain begins to mimic and then perfect (as much as they can) a male response, leaving their natural female self unexpressed or underdeveloped."

Ovo je takođe znaimljivo: "What is Brain Sex? Brain Sex is the primary hard-wired patterns which dictates how we view and relate to others on a social, interpersonal and sexual level. Although, like Brain Gender, most physical females will have female Brain Sex and physical males, male Brain Sex. But, this is far from absolute, and in the case of transgendered folk, it is the reverse. A physical male transgendered person will have female Brain Sex as well as female Brain Gender."

Ovo zvuci veoma logicno. I kod mene je pocelo negde u to doba. nadam se da ce ostali zapaziti ovu temu i komentarisati. Mozda ce i cenjenom doktoru biti jos neka potvrda vredna. I njima nije lako u istrazivanjima.
Korisnikov avatar
By Gaia
Nađoh na web sajtu medicina.hr sledeći tekst:
Transseksualnost i promjena spola (http://www.medicina.hr/seksualnost/clan ... _spola.htm) gde dr. med. Livia Puljak između ostalog tvrdi da sve osobe koje su promenile pol ne doživljavaju orgazam....
Ako se osoba operisala u hrvatskoj uopće ne sumnjam da može imati orgazam. Njihovi genitalni i eststeski kirurzi su užas. Prije par godina sam poznavala jednu m2f koja se operisala. kirurg joj je naplatio debelo, a iskasapio je skoro dole. bila je previše uska i previše plitka i peneteacija pensom joj je bila jako bolna. orgazam je mogla dozivjeti iskljucivo masturbacijom poslije operacije...

Stoga, moje mišljenj je da je mogućnost orgazma poslije operacije ISKLJUČIVO u rukama kirurga i njegovu poznavanju kompleksnosti anatomije nervnih završetaka.
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by Gaia
Transseksualnost i promjena spola (http://www.medicina.hr/seksualnost/clan ... _spola.htm) gde dr. med. Livia Puljak između ostalog tvrdi da sve osobe koje su promenile pol ne doživljavaju orgazam....
Ako se osoba operisala u hrvatskoj uopće ne sumnjam da može imati orgazam. Njihovi genitalni i eststeski kirurzi su užas. Prije par godina sam poznavala jednu m2f koja se operisala. kirurg joj je naplatio debelo, a iskasapio je skoro dole. bila je previše uska i previše plitka i peneteacija pensom joj je bila jako bolna. orgazam je mogla dozivjeti iskljucivo masturbacijom poslije operacije...

Stoga, moje mišljenj je da je mogućnost orgazma poslije operacije ISKLJUČIVO u rukama kirurga i njegovu poznavanju kompleksnosti anatomije nervnih završetaka.
Bas tu je nasa ekipa, prof Sava Perovic, veoma jaka.
Koji crni hrwati.... Ako si iz ovihkrajeva ni pritisak nema dobro da ti izmere.:flaming:
Korisnikov avatar
By Gaia
Originally posted by Luba
Koji crni hrwati.... Ako si iz ovihkrajeva ni pritisak nema dobro da ti izmere. :flaming:
Pa ne bih baš tako rekla; ovo zvuči poprilčno nacionalistički. Hrvatsko zdravstvo je veoma napredno, kao i sama Hrvatska, ali uspješna estetska i genitalna kirurgija su nešto sa čime se može pohvaliti zapravo svega par zemalja u svijetu. Srbija je naprosto imala tu sreću da su u njoj ljudi koji se zanimaju za tu oblast...
Korisnikov avatar
By Luba
Koji crni hrwati.... Ako si iz ovihkrajeva ni pritisak nema dobro da ti izmere. :flaming:
Pa ne bih baš tako rekla; ovo zvuči poprilčno nacionalistički. Hrvatsko zdravstvo je veoma napredno, kao i sama Hrvatska, ali uspješna estetska i genitalna kirurgija su nešto sa čime se može pohvaliti zapravo svega par zemalja u svijetu. Srbija je naprosto imala tu sreću da su u njoj ljudi koji se zanimaju za tu oblast...
I jeste nacionalisticki! Ti nisi napola hrwat, kao ja na prAJmer, i ne znas ih u dusu.
Njima je potrebno da se nekako diferenciraju od Srba i upinju se iz petnih zila, tako da to nama cesto ispada smesno. Jedina razlika je vera, zato se upinju da izoblice jezik koji su "pozajmili", a i mrznja prema Srbima je u licnom opisu. Ako koji zaboravi- tu je crkva da ih potseti na "bizantijske sizmatike", Vlahe, itd...
Ako si Srbin/Srpkinja ne imaj nikakvog posla sa njima, cak ni sa tzv humanim profesijama, kao sto su doktori, na prAJmer.
BTW Sve ono sto je Seselj u govorio na pocetku sudjenja u Hagu je suva istina, o hrwatima, Tudjmanu, Gradiscanskim hrwatima...
Radikali su uvek zeleli dobro Srpslkom narodu, ali na radikalan nacin, pa to nije dobro prolazilo...
Inace nisam radikal, ali nisam ni slepa kod ociju.
Korisnikov avatar
By femme_fatale

Slažem se sa tobom Gaia. Mi imamo sreće da su tu dva dobra hirurga. Bilo bi stvarno, kako moja baka kaže, greota, da posle sve muke, devojke ostanu bez osećaja i orgazma, ako nije neophodno. Svi znamo kako je trans osobama, i uopšte, da pored sve unutrašnje patnje, treba i hrabrosti za korak transformacije. Zašto bi nas još trebalo kažnjavati?
Korisnikov avatar
By femme_fatale
I jeste nacionalisticki! Ti nisi napola hrwat, kao ja na prAJmer, i ne znas ih u dusu.
Njima je potrebno da se nekako diferenciraju od Srba i upinju se iz petnih zila, tako da to nama cesto ispada smesno. Jedina razlika je vera, zato se upinju da izoblice jezik koji su "pozajmili", a i mrznja prema Srbima je u licnom opisu. Ako koji zaboravi- tu je crkva da ih potseti na "bizantijske sizmatike", Vlahe, itd...
Ako si Srbin/Srpkinja ne imaj nikakvog posla sa njima, cak ni sa tzv humanim profesijama, kao sto su doktori, na prAJmer.
BTW Sve ono sto je Seselj u govorio na pocetku sudjenja u Hagu je suva istina, o hrwatima, Tudjmanu, Gradiscanskim hrwatima...
Radikali su uvek zeleli dobro Srpslkom narodu, ali na radikalan nacin, pa to nije dobro prolazilo...
Inace nisam radikal, ali nisam ni slepa kod ociju.
Draga Lubo, definitivno ima istine u tome, ali je bolje da izbegavamo političke teme, jer se retko kada tako nešto završi bez rasprave. Možda tvoje reči treba shvatiti kao znak da budemo oprezne ako imamo posla "njima", i da to imamo na umu, ali ja sam uvek za ljubav i pozitivan pristup na prvom mestu. Ako neko nekog ne voli, ne mora da se bije sa njim...
Korisnikov avatar
By Gaia
Iako ovo nema nikakve veze sa temom, ipak moram odgovoriti.
I jeste nacionalisticki!
Kada sam rekla da je nacionalistički mislila sam na tvoju sveopću misao o Hrvatima i Hrvatskoj. Tvoja misao je nacionalistička, a povrh svega generalizirajuća. Kao takva ona ne može biti istinita, s obzirom da nisu svi pojedinci isti.
Ti nisi napola hrwat, kao ja na prAJmer, i ne znas ih u dusu.
Oprosti, ali na osnovu čega ti uopće možeš govoriti što ja jesam, a što nisam. Niti imaš pojma o meni, niti si me ikada srela. Ili misliš da ovaj forum posjećuju samo Srbi? Za tvoju informaciju ja sam poluhrvatica, baš kao i ti; tata je hrvat, a mama muslimanka. Stoga kako vidiš, ipak poznajem Hrvate više nego što ti misliš ili pretpostavljaš.

….Radikali su uvek zeleli dobro Srpslkom narodu, ali na radikalan nacin, pa to nije dobro prolazilo...
Draga moja, ako ćemo tvojom logikom i tvojim načinom izražavanja, ''ONI'' i ''VI'' ste kao jaje jajetu. Od jezika do glavnih principa vjere, od ''alfe'' do ''omege''. Dva glavna pojma i ideje u prokletom ratu koji je iza nas su bili Velika Srbija i Velika Hrvatska. A tko je iskovao te pojmove i ideje, nego ti divni radikali koji su, eto, željeli dobro svojem narodu – Veliki Milošević i Veliki Tuđman, dva velika intelekta, ali i luđaka koji su bili savršeni u mazanju očiju naroda, zaglupljivanju istog i indoktriniranju filozofije mržnje i fobije prema svemu što je različito i koji su svoje narode i zemlje doveli do samog dna. I nakon toliko godina, Srbija, Hrvatska, Republika Srpska u Bosni kao i Hercegovina su pune srpskih i hrvatskih nacionalista. Kada sam išla prije koji mjesec u Beograd na svoj pregled i prolazila kroz Republiku Srpsku na svakih kilometar skoro je bila srpska zastava sa 4S, baš kao što se i po čitavoj Hercegovini viori hrvatska šahovnica. Ni jednoj ni drugoj zastavi nije mjesto tu, nego isključivo bosanskoj, ali eto Veliki Srbi i Veliki Hrvati ''prekrstiše'' te djelove Bosne svojom ''drugom Srbijom ili Hrvatskom''. Toliko, Luba moja o upinjanju iz petnih žila i ''veličanju svoga'' i crnoj komediji koju svakodnevno serviraju ''Veliki''.

Istina je međutim, da nema ''VAS'' i ''NJIH'' nego postoje samo pojedinci, koji ili shvaćaju ili ne shvaćaju bit zajedništva i prihvaćanja etničkih, kulturnih, vjerskih i svih inih različitosti.

Prije koju godinu ili dvije sam išla svojoj osobnoj doktorici na neki pregled. Desilo se da je ona na dopustu i da je mijenja jedna nova doktorica koju ja još nisam upoznala. Ušla sam, predstavila se i odmah joj rekla kako sam u procesu promjene spola i kako bih trebala uraditi neke krvne pretrage. Čim je otvorila usta vidjela sam da nije Slovenka nego južnjakinja kao i ja sama. Inače od samog početka je bila jako ugodna i uslužna, a kada sam joj rekla da mijenjam spol postala je ushićena, otvorena, jako se zanimala za moju tranziciju, te je rekla kako nas trans osobe jako razumije i kako zna koliko nam je teško. Onda smo prešle na stvari zbog kojih sam i došla na pregled, i ona se prije svega izvinula u smislu kako još uvijek ne govori slovenski dobro, i da ako slučajno nešto ne razumijem da je pitam. Do toga trenutka sam i sama govorila u slovenskom, a onda sam joj rekla da uopće ne brine i da ne moramo pričati na slovenskom jer ni ja nisam Slovenka, na što se ona baš od dragosti nasmijala. Onda smo malo pročavrljale na ''našem'' (za mene srpsko-hrvatskom jeziku), o tome koliko sam već tu godina, što studiram, kako mi se sviđa život u Sloveniji, i tako sve fino, dok nismo rekle jedna drugoj otkuda dolazimo. Ona je prvo sama rekla da je ona iz Beograda i pitala me onda otkuda sam ja. Rekla sam joj iz Bosne. Taj isti trenutak sam vidjela kako polako mijenja facu. Kada sam joj još rekla da sam iz Tuzle (gdje je većinsko stanovništvo muslimansko), promijenila se za 180° , rekla ''Aha'' i nastavila odjednom sa mnom pričati na slovenskom… Daljnja situacija je bila jako napeta i neugodna, i ona kao da je jedva čekala da završi sa mnom.

Stoga, kako vidiš Luba, nacionalističkih go*ana ima svugdje, gdje god da žive i u bilo kojoj profesiji… bilo Srbi, Hrvati, Muslimani ili neki apsolutno treći… To, međutim ne znači da su i svi ostali pripadnici tog nekoga naroda također nacionalistička go*na.

Još jednom se izvinjavam zbog neprimjernosti posta na ovu temu...
Gaia
Korisnikov avatar
By Skai
Stvarno nije tema za ovaj thread. Ajde premestite bar u DiP, ako ne i u djubre jer nema smisla.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
da ne moramo pričati na slovenskom jer ni ja nisam Slovenka, na što se ona baš od dragosti nasmijala. Onda smo malo pročavrljale na ''našem'' (za mene srpsko-hrvatskom jeziku), o tome koliko sam već tu godina, što studiram, kako mi se sviđa život u Sloveniji, i tako sve fino, dok nismo rekle jedna drugoj otkuda dolazimo. Ona je prvo sama rekla da je ona iz Beograda i pitala me onda otkuda sam ja. Rekla sam joj iz Bosne. Taj isti trenutak sam vidjela kako polako mijenja facu. Kada sam joj još rekla da sam iz Tuzle (gdje je većinsko stanovništvo muslimansko), promijenila se za 180° , rekla ''Aha'' i nastavila odjednom sa mnom pričati na slovenskom… Daljnja situacija je bila jako napeta i neugodna, i ona kao da je jedva čekala da završi sa mnom.
Draga Gaia, stvarno tužno kakvi mogu biti neki ljudi, bez obzira na obrazovanje. Kako neko može biti takav... da tako promeni svoje ponašanje.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Bila sam danas kod psihijatra... Osećam se kao gov..o koje je izbacio Dunav. Ako sam ikada poželela da se ubijem, to je sigurno bilo danas... Psihić mi kaže, nećeš ti ući u terapiju sledeće godine, možda u sledećem veku... Kaže mi da ja nisam trans, jer ne osećam kontinuirano gađenje na svoj polni organ od detinjstva pa do danas. Čim sam bila u stanju da sa partnerkom koristim svoj polni organ koji imam, znači ne osećam gađenje... Inače ne bih mogla... Prema tome nisam transseksualna osoba, kaže ona, i sve je to u mojoj glavi na psihičkom nivou...
Inače napredujemo brzo, sledeći sastanak od jednog sata je kroz 35 dana... Da imam decu dočekala bih ih unučiće a da ne počnem transformaciju... Ne znam zašto sve ovo mora na ovakav negativan način? Zašto se trans osobe posmatraju na tako primitivan način? Tužno...
Nije mi mnogo opcija ostalo:
1. da se fizički ubijem
2. da se ubijem kao ličnost (da odustanem od sebe i da živim kao zombi, kao robot, do nekog kraja, tako da bar tehnički nisam presudila sama sebi)
3. ili da stvari preuzmem u svoje ruke, i samostalno uzimam hormone, odradim ostale stvari, i približim se više onome kako osećam sebe i nadam se pronađem neku svoju sreću po ovom pitanju.

Stvarno se pitam, zašto mi treba da me neko ovako maltretira u životu? Kao da mi nije dosta muke same sa sobom, što ne mogu da ispoljim sebe onako kako osećam, i što ću, šta god uradila, u očima mnogih biti i dalje nakaza... bolesnik... jer je jeb...a priroda odradila svoje.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Alo.. zato sto moras da se suocis sa realnoscu,
zato sto moras da je iznapusavas najgore..
da joj kazes, da pojma nema....

Kakva je to glupost sa polnim organom.. pa ja imam dete..
pa koristila sam ga.. zivela kao musko toliko godina..
a znala da nisam.. to je presija na sve nas.. dovoljna..

Da li ona zna sta je u njenoj glavi..

Predji na fazu dva - otvorena agresija i mrznja prema
njenom radu..

Necu ja da ti pricam.... ali moras da pokazes da ti je
lom u glavi.. ako se ponasas melanholicno i neenergicno
naravno da ce da te maltretira..
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
I to sto si napisala treba da joj kazes..

Da razmisljas o samoubistvu svakodnevno..

Ej, pa i ja koja sam na terapiji vec 6 meseci
razmisljam o tome.. Samo gledam otvoreni
prozor kroz koji cu da skocim..

Ali se borim i ipak sam tu..

Moras se boriti za svoj zivot!!! Aman zeno!!
Rukama i nogama!!
Korisnikov avatar
By Gaia
Ok, očito pshići u BG koji rade sa transseksualcima nemaju zapravo pojma u čemu je bit transseksualnosti; ANđela ako su ti psihići iz one klinike u kojoj sam ja bila kod vas i ako je to taj tim onda doista.

Međutim Niki da se ti ne bi zezala sa tim glupostima idi po jasnom i kratkom postupku (mislim da sam negdje pročitala da se je i Andre odlučio za sljedeće mada je moguće da griješim) - laži do bola i govori im sve ono što žele čuti. Znači idi po staroj politiki za koju se od vajkada vjeruje za transseksualne osobe, da preziru i mrze svoje tijelo, da im je njihovo tijelo najodvratnija stvar na njima, i da možeš odsjekla bi penis, da je tvoj najveći san imati vaginu i da bez nje nećeš moći naći svoj mir... bla bla bla...

E sada, malo ovo uobliči i fino reci tom psihiću koji ti je nagovorio te gluposti i kada se sljedeći put vidiš sa njim, da je vas zadnji razgovor uticao jako na tebe, otvorio ti oči i da si postala svjesna nekih stvari - tj. da si morala prihavtiti sebe takvu kakva jesi, da si vremenom naučila prihvatiti i svoj penis zbog svoga psihičkog dobra, ali da shvataš da zapravo jedva čekaš da ga se riješiš. Drugim riječima blebetaj mu (iskreno naravno) ono što on želi čuti.

Glavu gore i nedaj da te to zeza. Ako nisi zadovoljna inače trenutnim psihologom mjenjaj ga i traži drugoga. Anđela i ostali jeste i vi imali ovakva iskustva sa tim psihijatrima kojima ste išli?
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja sam isla samo kod Rakica i on mi je dao dijagnozu,
odmah.. jer sam bila u stanju, neopisivom...
Napisala sam to Niki na skypeu... suze, gnev, bol,
uzas u ocima.. i energija....

Tako da me nije slao kod svoje koleginice na
detaljniju analizu..

Rekla sam Niki da mora biti mnogo energicnija...
to je borba za zivot..

Mora pokazati zube
By Çâðê_DUP
By Çâðê_DUP
Pozdrav iz Zagreba, drage cure nije sve onako kao sto pricate o nama. Cinjenica je da ste vi u velikoj prednosti jer je u ex. Yu u Beogradu bio centar za cure poput nas. Kod nas je situacija homofobna i to nema veze sa nacionalnoscu. Nitko, ali bas nitko nema rezumjevanja za nas. Nasla sam samo jednu psihologicu koja se bori za nas, ali sistem ne dopusta nista osim crno- bijelog stava. Svi smo mi u ilegali! Istina je da su kirurzi diletanti. Ja sam u pocetku hormonalne terapije i gledajuci u buducnost, razmisljala sam o Tajlandu ili Beogradu. Ne znam kako bi nas primili Vasi kirurzi, malo me strah. Pozdrav
Marina
Korisnikov avatar
By Skai
Cao Marina,
sta ces u Tajland, daleko je, dodji ovde kod nas. Mozda budes imala problema sa hirurzima zato sto je ovo Balkan ali ne verujem da ces imati problema zato sto si iz Hr.
I dobrodosla ovde. Ovo je najprijatniji deo foruma, pa i ja najvise volim ovde da dolazim iako nisam trans.
:)
Korisnikov avatar
By Gaia
Originally posted by Marina Vasic
Pozdrav iz Zagreba, drage cure nije sve onako kao sto pricate o nama. Cinjenica je da ste vi u velikoj prednosti jer je u ex. Yu u Beogradu bio centar za cure poput nas. Kod nas je situacija homofobna i to nema veze sa nacionalnoscu. Nitko, ali bas nitko nema rezumjevanja za nas. Nasla sam samo jednu psihologicu koja se bori za nas, ali sistem ne dopusta nista osim crno- bijelog stava. Svi smo mi u ilegali! Istina je da su kirurzi diletanti. Ja sam u pocetku hormonalne terapije i gledajuci u buducnost, razmisljala sam o Tajlandu ili Beogradu. Ne znam kako bi nas primili Vasi kirurzi, malo me strah. Pozdrav
Marina
Ja sam na kada sam tek kretala sa rješavanjem svojih problema došla u ZG na razgovor kod Grudena koji me je na kraju poslao u Sloveniju koja, je navodno tada bila najuspješnija. U sloveniji zivim već 5 godina, i ako mene pitaš oni su do zla Boga spori i nemaju skoro nikakvo iskustvo iako imaju neku doktrinu koja se u principu poklapa sa doktrinom dosta europskih i nekih američkih država.

Dvije godina sam bila na oralnim hormonima i kao da i nisam bila. Zato sam se odlučila za BG, bila sam prije mozda malo više od mjesec dana i oduševljana sam endokrinologinjom koja me je primila i prebacila me sa oralne terapije na hormonske injekcije. Primila sam tek 4 injekciju, a već osjećam promjene, koje su mi se na oralnim hormonima pojavile skoro da tek nakon godinu i pol njihova uzimanja.

Stoga, nemoj se bojati ići u Bg, bilo zbog hormona bilo zbog kirurga. Ono što ti jedino treba jeste potvrđena diagnoza transseksualnosti, a ostalo ćeš se već dogovoriti.

Koliko si inače već na terapiji i koji oblik hormona koristiš (oralno ili u obliku injekcija)? Kako si zadovoljan promjenama?

Pozdrav i naravno, dobrodošla :)
Gaia :)
Korisnikov avatar
By Andre87
idi po jasnom i kratkom postupku (mislim da sam negdje pročitala da se je i Andre odlučio za sljedeće mada je moguće da griješim) - laži do bola i govori im sve ono što žele čuti.
Nisam to rekao.Ne podrzavam lazi.
Originally posted by Andre87
Problem je sto sam izabrao tezi put-da pricam sta osecam(a jesam po mnogo cemu neobican-ali nevezano za moju transseksualnost)a ne ono sto ona zeli da cuje,po udzbeniku. Kako sam vec rekao...nije normalno da ja svaki put vodim bitku sa psihijaytrom i izadjem potresen da se jedva ziv vratim kuci
@Marina Vasic

Dobro dosla :) Nadam se da cemo se cesce citati na forumu.
Korisnikov avatar
By Gaia
Andre oprosti ako sam pogriješila. U suprotnom ostajem pri svome, tim psiholozima koji rade sa trans osobama treba dobra edukacija, a ako to ne uspije, i ako su oni jedini koji će potvrditi diagnozu i dati zeleno svjetlo onda je jedini način da si pomogneš to da im govoriš ''po udžbeniku''.

PS: mislim da veliki broj psihologa i psihijatara sud o validnosti nečije transseksualnosti dovodi na osnovu trenutnog fizičkog izgleda pojedinca (posebno!), starosti, te stila života (trenutnog ili općeg) koji je za sebe pojedinac izabrao, što je veoma pogrešno.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Ok, očito pshići u BG koji rade sa transseksualcima nemaju zapravo pojma u čemu je bit transseksualnosti; ANđela ako su ti psihići iz one klinike u kojoj sam ja bila kod vas i ako je to taj tim onda doista.
Ja imam jak utisak da ova gospodja kod koje idem zaista ne razume bit transeksualnosti, ili jednostavno neće da usvoji i bori se protiv modernog razumevanje problematike. Prvi psihijatar mislim ima daleko dublje razumevanje i zna šta radi, mada sam počela da se plašim da oni rade u tandemu po principu "dobrog i lošeg". Prvi sve cile mile super, a drugi te iskasapi... možda grešim...
Međutim Niki da se ti ne bi zezala sa tim glupostima idi po jasnom i kratkom postupku (mislim da sam negdje pročitala da se je i Andre odlučio za sljedeće mada je moguće da griješim) - laži do bola i govori im sve ono što žele čuti. Znači idi po staroj politiki za koju se od vajkada vjeruje za transseksualne osobe, da preziru i mrze svoje tijelo, da im je njihovo tijelo najodvratnija stvar na njima, i da možeš odsjekla bi penis, da je tvoj najveći san imati vaginu i da bez nje nećeš moći naći svoj mir... bla bla bla...

Well, ja joj i govorim to zapravo, onako kako osećam istinski, ali ona uporno insistira na polnim organima i fokusu na njih. To što bih pre crkla nego da se ošišam, i što na dnevnoj bazi padam u depresiju zbog brade na licu od puberteta, i gomile drugih stvari, to neće ni da sluša. Izvlači stvari iz konteksta i napada me. Evo recimo, rekla sam joj u jednom trenutku da mi je neprijatno da sebe zamislim kao ženu sa penisom nakon transformacije, t.j. da jednino ne uradim operaciju, ali da sve ostalo, i kada zamislim takvu sliku, da mi se gadi da sebe zamislim sa penisom. Onda je ona rekla što joj to nisam rekla ranije? Pokušavala sam na predhodnim sastancima, a ona nije htela da me sluša.
Onda malo kasnije joj ispričam kako sam bila kod endokrinologa na pregledu, i da sam morala da se skinem, ali zato što endokrinolog (žena) ima veliko razumevanje koje jasno osećate, osećala sam se kao žena sa ženom bez da mi je neprijatno, i bilo mi je sasvim normalno da se skinem, i uopšte mi nije bilo bitno što među nama postoji anatomska razlika, jednostavno kao da nemam penis, jedino što eto sam ja devojka sa malim problemom koja je došla kod žene lekara da ga reši...
Na to je psihijatrica reagovala: Aha... znači nisi osećala gađenje prema penisu pred doktorkom, osećala si se sasvim normalno, prijatno, znači to je kod tebe sve na psihičkoj bazi! I onda je nastavila sa time da se ja neću operisati sledeće godine, a ni u ovom veku, a ni drugi kao ja (ne znam samo kakvi to).
E sada, malo ovo uobliči i fino reci tom psihiću koji ti je nagovorio te gluposti i kada se sljedeći put vidiš sa njim, da je vas zadnji razgovor uticao jako na tebe, otvorio ti oči i da si postala svjesna nekih stvari - tj. da si morala prihavtiti sebe takvu kakva jesi, da si vremenom naučila prihvatiti i svoj penis zbog svoga psihičkog dobra, ali da shvataš da zapravo jedva čekaš da ga se riješiš. Drugim riječima blebetaj mu (iskreno naravno) ono što on želi čuti.
Baš me zanima kako će proteći naš sledeći susret. Inače, kada budem imala vremena, preduzeću nešto protiv te psihijatrice jer mislim da mnogima može škoditi.
Korisnikov avatar
By Zoe
@Niki, ta nije normalna!! Evo, ja sam se potresla........:avalon:
Korisnikov avatar
By Andre87
Baš me zanima kako će proteći naš sledeći susret. Inače, kada budem imala vremena, preduzeću nešto protiv te psihijatrice jer mislim da mnogima može škoditi.
Niki, slazem se da moze mnogima da naskodi tako da ako ti bude potrebna pomoc oko peticije ili necega racunaj na mene.
Korisnikov avatar
By femme_fatale

Dvije godina sam bila na oralnim hormonima i kao da i nisam bila. Zato sam se odlučila za BG, bila sam prije mozda malo više od mjesec dana i oduševljana sam endokrinologinjom koja me je primila i prebacila me sa oralne terapije na hormonske injekcije. Primila sam tek 4 injekciju, a već osjećam promjene, koje su mi se na oralnim hormonima pojavile skoro da tek nakon godinu i pol njihova uzimanja.
Gaia :)
Povećana doza estradiola izaziva brže rezultate ali ne i bolje. U kliničkoj praksi nije dokazano da se sa inekcijam dobijaju bolji rezultati, osim što su nešto brži zbog većih doza. Pacijenti kroz druge metode davanje estradiola ostvaruju iste rezultate, ali na duže staze. Poenta je u osetljivosti organizma na hormone. To je za sada nemoguće ispitati, pa se "napipava" laganim povećanjem doza, ili se odmah prepiše visoka doza koja će u svakom slučaju raditi. Bolje je imati u krvi niže vrednosti nego visoke, samo ako daju rezultate. Pojedini stručnjaci smatraju da bi bilo dovoljno i 200 pikograma po mililitru (analize, u krvi), što je pola od vršne vrednosti GG žena pri ciklusu. Međutim, poenta je u osetljivosti organizma na hormone, pa se ponekada moraju davati doze veće od pomenutog. Mana inekcija je što izazivaju ekcesno povećanje prolaktin hormona, što u vrednostima većim od 1000 pikograma po mililitru izaziva curenje mleka. Meni nije poznato da li tako visok nivo prolaktina donosi neku dodatnu korist u feminizaciji tela.
Korisnikov avatar
By Andre87

Well, ja joj i govorim to zapravo, onako kako osećam istinski, ali ona uporno insistira na polnim organima i fokusu na njih. To što bih pre crkla nego da se ošišam, i što na dnevnoj bazi padam u depresiju zbog brade na licu od puberteta, i gomile drugih stvari, to neće ni da sluša. Izvlači stvari iz konteksta i napada me.
Svako je trans na svoj nacin i to najmanje ima veze sa polnim organima...u pitanju su duboka osecanja koja oni uproscuju..odrekao bih se recimo seksa do kraja zivota ako bi to bila cena da zivim kao muskarac i nisam jedini koji tako razmislja...i to mi nije najbitnije kod partnera...iako donja operacija ne pruza velike mogucnosti, meni su dovoljne, "vodis ljubav sa celim covekom ne njegovim polnim organom"...zenu ne cini vagina,muskarca ne cini penis

Imam taj plan koji polako realizujem...bez psiha.
Korisnikov avatar
By Skai
Uh odavno se nisam ovako iznervirala zbog nekog koga ni ne poznajem. Svraticu ovde sledeci put kad mi bude bio nizak pritisak...

Usput, vama svaka cast na iskrenosti, ali ja idalje ne razumem cemu to vodi. Kad vec znate sta ona zeli da cuje to joj i recite i zavrsite posao.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!