- 10 Jul 2007, 10:41
Dobar dan,
Da nastavimo?
Mislila sam da nitko bas nece procitati ovo sto pisem ali sam prijatno iznenadjena.
HM..?
Pa kada sam napisala da u mom jadnom zivotu - mislila sam bas upravo to da se ne osecam nekako bitnom i recimo u svojim ocima uspesnom jer jednostavno uradila sam ono sto sam morala. Jednostavno to je tako moralo da bude . Kao sto znamo da ce svitati do onog trenutka dok mozemo da drzimo oci otvorene i vidimo, kao sto znamo da svake noci vidjamo mjesec u svojoj srebrnkasto bledoj boji i kao sto znamo da iz svake nocne more moras ustati i da ces se posle nasmejati.
Da sam se mnogo namucila to je istina.
Sada sam bez prijatelja , imam ih svega dvoje troje, dosta poznanika iz poslovnog sveta i recimo da sam uspela da se probijem u nekim krugovima i da da nitko nezna o mojoj proslosti, ili makar da se pretvaraju da neznaju. NO mnogo sam izgubila.
Skoro sve najbolje drugarice , koje su do tog trenutka dok nisam odlucila neke stvari nadamnom lecile svoje komplekse ma kakvi oni i koje forme bili. Izgubila sam roditeljski dom i morala da sama brinem o sebi mada je ovo pomalo diskutabilno jer taj dom mi je bio tamnica, nisam poznavala roditeljsku ljubav i naklonost izuzev poznatog mi zvuka samara , kaisa i slicnih rekvizita za torturu djece.
Kada mi je otac umro, a tada sam imala 14 godina, mislila sm da su mojim mukama odbrojani dani. Kako sam se prevarila. Kakva naivnost. Umesto jednog dobila sam dva nova tirana, majku i brata.
NO kako to vec biva, brat j epoceo da se drogira i da me maltretira, a majka je naravno volela svoje dobro dete i mene smatrala za krivca za sve njene nevolje. Lako je to reci jer oboje su zmureli i ziveli u svojim svetovima koji su se sudarali negde u predelu moje glave.
Sobzirom da on ( moj brat) je bio raspusteno dete a majka je vise vodila rqacuna o tome sta ko misli izuzev da je iomala svoje misljenje tako su i pocele more usred belog dana . Komsinice su dolazile i predlagale razne psihijatre i koje kakve idiote , cak i bio energeticare, jedna je bila toliko brizna da me je majka po njenom savewtu odvela u dusevnu bolnicu da me ostavi zarad ispitivanja bubrega. Hm? Cuvajte svoje zdrave bubrege jer izgleda da ona izreka iz naroda "ima bata bubrege" zaista vrsi radnju. No toje bila jedna mala epizoda koja mi je otvorila oci. Shvatila sam da nisu sve zene, ili barem oni koji se smatraju zenama, nemoraju biti prirodno i osposobljene za majcinsku ljubav, brigu i osecaj. Majci sam u oci rekla kada me je napala da je ona moja majka i da ima pravo da mi radi ono sto ona smatra dobrim za mene ,kao da je poducavao sam Mengele, i da ako treba ona mi je dala zivot ona ce mi ga i uzeti ! Obratite paznju ! Ali da nece dozvoliti da sa njom ispiraju usta! Vrhunac idiotixzma jednog nazovi Homo sapiens sapiens-a. Ako se povodimo tudjim misljenjima i principima pazi sta ko misli , zasto imamo uopste svoje misljenje ?
Sada pak razmisljam o tome, koliko neko moze da izgubi karakter od straha da ce biti razlicit?
Ocigledno dovoljno kada taj strah doduse umisljeni, od odbacivanja moze da natera jednu majku da odbaci svoje dete bez straha od posledice da ce mozda izgubiti deo sopstvenog bica. Ja nisam trazila da se rodim ovakva , cak sta vise smatram da sam rodjena i u pogresno vreme i na pogresnoj lokaciji ali da li je mene neko pitao da li ja zelim bas ta dva idiota za roditelje i da li zelim narkomana za brata?
Mislite li da bih volela da imam ovakav zivot?
Ali.......
Poenta svega je da se postigne ono sto zelite sa sto manje konflikata i da izadjete citavi i zdravi.
Gay populaciji je donekle lako ukoliko shvate da teranje sege i preterano exponiranje im nece nahraniti ego i vratiti samopouzdanje vec moze samo da im bude goree. Ponekad im zavidim. Imaju sex kada god zele i nije ih strah da se ponize pred takvim porivom , zavrse u nekom od javnih toaleta, dok klece i oralno zadovoljavaju nekog idiota. Ili kada ih hapse na uscu u kolima dok se "odigrva cin parenja primata".
Ali kada se osvestim shvatim da je to samo jedna praznina koju pokusavaju da popune. Strah od samoce, strah od odbacenosti , strah od cega?
Ovo je 21 vek, svi smo mi ostavljeni sami sebi, taj strah je iluzoran, koleiktiv civilizacije je temeljno unisten a mi smo pojedinici koji morao da sebe prihvatimo i kao takvi da se uklapamo u medjusobni milje.
Imam prijatelja koji je Gay, volim ga kao rodjenog brata i cesto ga tako predstavljam, na nasim putovanjima po egiptu i sa buducim suprugom cu ga uposnzati kao brata. Plasi me samo jedno, sta ce biti ako se nepazi. Zar je broj toliko bitan ili je bitno da ti je i da je nekome doista stalo do tebe , da te takvog prihvata i da voli te tvoje civili\zacijske deformitete licnosti.
Nesmemo da se plasimo nicega pogotovo ne sami sebe jer da je bilo tako ja nikada nebih zakoracila u ordinaciju , nikada nebih sedela satima pred ogledalom i razgovarala i sebi priznala u oci ko sam i sta sam, Nikada se to nebi desilo. Nikada.
Mislim da svi mi koji prolazimo kroz transformaciju ili smo je donekle prosli , jer to je proces koji traje citavog zivota, da trebna sa jasno i cvrst stojimo na svom parcetu z\emlje da se noga ma odupremo o jacinu naseg karaktera i drzimo se sebe.
Bas me briga sta ko misli, da li me tamo neki popa proklinje i da li mi majka jadikuje ili da li moja bivsa najbolja prijateljica jede govna o tome kako sam ja ovakva ili onakva bez obzira sta sam sve ucinilka za nju , govori samo to kakvi su oni!? Ja necu da budem takva, zelim da sam slobodna , da moj obraz je cist. da mogu da mislim da imam misljenje i da imam prvo na njega. Da imam pravo na svoj zivot!
To je ono sto treba da nas pokrece , da imamo zivot.
25 godina sam zivela tudji zivot , kao da sam glumila u nekom zaludnom pozoristu, jednu jako losu ulogu i kako zavesa nikako dase spusti i okonca se predstava. E pa ja sam povukla sama prekidac, ja sam ta koja je spustila zavesu i naterala da se neki i skoro svi oko mene opasulje , progledaju i vide ko sam .
Ja sam ja , sama - nije bitno, zena , koja radi sebe izdrzava , moze da putuje , da izlazi , da se krece i druzi sa onima koji je interesuju, da birqa sa kim ce a ne sta joj udje u krevet, da odlucuje ida se te odluke uvazavaju i postuju.
Da mene postuju kao licnost.
A sada malo da vas nasmejem pricacu Vam o mojim blamovima. Molim oni koji nisu isli u toalet neka to urade jer nebih da snosim odgovornost za to ako uriniraju u svojim udobnim stolicama. Pa da se smejemo malo.
Operisana sam 22 decembra , nije snega bilo ni za jednu pahulju. Meni se cinilo to kao jako los predznak je r je operacija vec bila odlagivana zbog filma koji sam snimla o sebi, pa sad jos i nema sne4ga.?
Plavusa stacete, uvrtela sebi u glavu da sneg mora da padne.
no kako biva sdesilo se da nije odlagano i da sam bila na spisku u 07h.
Doiktori mi rekli da spavam da se nasapavam, a sto bi pa necu valjda da opalim jedn maraton po operacionoj sali dok me kasape?
Blam broj jedan.
U zlo doba upada neka tetka sa britvom i to povelikom i krece ka meni. Bilo mi je malo neprijatnokada sam je videla sa tako isukanim sredstvom za rad i ona gleda po sobi. Gleda zena a ja bledim i nije mi jasna. u jednom treenu prilazi ona meni i pita me gde je ta sto menja pol? Gledam ja nju, gleda ona mene a u sobi ja i jedna baka. Ja digla dva prsta kao u skolici , ljubi je majka , Pa ja sam valjda. Pogleda ona mene pa mi pogleda medju noge pa onako zackilji9 na jedno oko misleci da je farbam. Ti? Zivotati tako razocarano jer je verovatno ocekivala nekog rubusnijeg. Tek tada sam se izbezumila. Mislim se ko koga ovde, ipak srbijansko zdravstvo pa mozda mene neko tu ....
Hajde dete polazi zamnom da te sredim, lele, da me sredi. Udjosmo nas dve u jednu ambulanticu ona mene uputi na sto legla ja , mislim se ajde sta je tuje, kad ona krenu sa onom britvo a ja mrtva ladna je pitam gde je anestezija.
Izbezu mi se zena , ma ja sam samo tu da te obrijem. Ni meni ovo nije bilo sigurno sta znaci pa joj ja rekla da nema sta da sam se ja sinoc sredila skroz, pogledala me je i uvidela da je sve duplo golo. Najzad je ona izasla i pocela da se smeje kao blesava. Mislila sam da me niko nikada nece zbuniti ovako ikada u mom malom zivotu.
Blam broj dva.
Tek sto sa se vratila iz kupatila posto sam morala da se okupam i sela na svoj krevet eto ti anesteziologa, Udari ona meni injection i ode, lezala ja tako lezala kad eto opet ona na vratima i pita me kako mi je sa onim pokvarenim osmehom na licu koji kazuje da ona nesto zna sto ja neznam. rekla mi je da se skinem. Ok pa nije to komplikovano krenula ja sa rukama kad ruke ni makac, strava i uzas krenula ja da se vrpoljim i nekako jedva digla ruke i povukla pizamu i , i , i , samo sam se vratila na krevet sa gornim delom pizame preko lica. Polomili su se od smeha. Ma i meni je bilo smesno nego nisam mogla da se smejem. osecala sam se kao poslednji idiot. Sada znam kako je invalidima, ta bespomocna bica.
Dosli neki grubijani , barem sam to nazirala i prebacise me na neka kolica, jedan mi je piljio u grudi koje su vec bile formirane. U operacionoj sali sam ponovo progledala prepoznavsi doktore . Onako omamljenoj su mi pricali nesto a sta su pricali nije bitno jer mi se polako gubila slika. sledece cega se secam bila je neka zena , verovatno anesteziolog koja me je milovala i dozivala me da se probudim i da pocnem da disem. Tada sam shvatila da sam se rodila. Rekla mi je da napoljupada sneg jer sam je to pitala.
Kakva glupost.
Dok sam bila u snu budila sam se i uglavnom sam ih pitala da li smem sada da pijem vodu i da li napolju pada sneg. Sestre su bile zbunjene maksimalno, niko nije kapirao. To je samo bio deo moje slagfalice u glavi.
Jednog jutra kada sam se konacno otreznila, bilo je negde oko 04h pored sebe sam ugledala poznbato lice. Bila je to moja skolska drugarica, inace medicinska sestra koja je cula da se jedna cura operisala i kako se prezivam
pa je dosla da me vidi. Neznim glasom me je pitala da li znam koje ona i kada sam je onako bunovna nazvala po imenu zaplakala je i samo mi je rekla da je napokon docekala da me vidi sretnu i operisanu. Pricale smo jos par sati posto je ostala na mom odelenju jer je trazila da joj dopuste. Bilo je to prijano iskustvo i secanje.
E pa narode mora da se radi pisacu ja ponovo samo da zavrsim neke izvestaje o uvozu i carini .
Kisss svima