Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

By trns
muskog sam pola ali se osecam kao zena,jos u fazi kucnog transvestita sa sklonostima prema trans i zenskim osobama.vreme odluka je preda mnom i potrebna mi je pomoc trans osoba.zelim da pocnem sa hormonima kako bi pojacala zenske atribute.da li je moguce to raditi na svoju ruku i li se mora ici u specijalne i skupe klinike.dali je bar analiza muskih i zenskih hormona u krvi rutinski postupak i da li je to moguce ispitati u privatnim laboratorijama.
unapred hvala
By dennyboy
NIKAKO, ne smes da se igras sa tim jer tako ugrozavas zdravlje a ono je, ipak, najvaznije, kog god da si roda. lepo uradi to sto ti je Andre napisao i prati uputstva. znam da nije lako i da je tebi sad to najvaznije, ali ako ne sacuvas zdravlje neces moci kasnije ni da uzivas. pozdrav!
Korisnikov avatar
By Andre87
Kratko:
O hormonskoj terapiji za MTF(male to female)
*rast grudi
*povecanje bradavica
*smanjen libido
*prerasporedjivanje masnih naslaga(na kukove,..)
*gubljenje misicne mase
* smanjenje testisa

O hormonskoj terapiji za FTM(female to male)
*produbljivanje glasa
*rast dlaka na telu I licu
*povecanje klitorisa(do 25 god bolji rezultati)
*povecan libido
*preraspooredjivanje masnih naslaga
*dalje razvice muskulature
*pojacano znojenje I mascenje koze
Menstruacija prestaje.
By rupaul
Interesuje me posto nisam u mogucnosti(nemam hrabrosti)da odem kod lekara, koji hormoni su dobri za uvecanje grudi, jer vidim po tv-u neke preparate na bazi estrogena, pa me interesuje da li je neko to probao?
Korisnikov avatar
By Paki
Samo se ti zeki sa hormonima... Shvatam tvoj strah od posete lekaru, ali posledice toga se ne mogu meriti sa mogućim negativnim posledicama uzimanja hormonske terapije sa svoju ruku... Ima zaista dobrih i pouzdanih lekara koji se tom problematikom uspešno bave godinama i zaista ne postoji ni najmanja šansa da će te loše prihvatiti, pogrešno shvatiti... Pitaj Andre87 ili dennyboy-a za detaljnije informacije, čini mi se da znaju o tome dosta... :)
By rupaul
hvala puno!interesuje me ima li jos transvestita na forumu?volela bih da se malo organizujemo,druzimo,razmenimo iskustva.
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by rupaul
hvala puno!interesuje me ima li jos transvestita na forumu?volela bih da se malo organizujemo,druzimo,razmenimo iskustva.
Ima transvestita, crossdressera, transgender osoba (kojima verovatno i ti pripadas), sheemales, etc. Prati malo forum/e i vidi gde mozes da se udenes. Neko ce ti svakako pomoci. Sa hormonima se ne zezaj ni pod razno pre lekarskih pretraga. Izgleda bezazleno uzimati tablete za kontracepciju koje sadrze estrogen, ali nije i nemoj nikako bez predhodne temeljne lekarske pretrage. Sve ovo su ti vec napisali. Samo da ti ponovim, da ne zaboravis.
By dennyboy
evo i ja da ti odgovorim
NISTA, NISTA ne raditi na svoju ruku
ako nemas hrabrosti da se obratis lekarima upravo smo osnovali grupu za podrsku blize informacije ces uskoro dobiti. pozdrav
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Luba
Ima transvestita, crossdressera, transgender osoba (kojima verovatno i ti pripadas), sheemales, etc. Prati malo forum/e i vidi gde mozes da se udenes. Neko ce ti svakako pomoci. Sa hormonima se ne zezaj ni pod razno pre lekarskih pretraga. Izgleda bezazleno uzimati tablete za kontracepciju koje sadrze estrogen, ali nije i nemoj nikako bez predhodne temeljne lekarske pretrage. Sve ovo su ti vec napisali. Samo da ti ponovim, da ne zaboravis.

Da dodam...kod mtf devojaka upotrebom hormona doci ce do povecanja grudi,gubljenja misicne mase,prerasporedjivanja masnih naslaga na kukove ALI GLAS OSTAJE MUSKI znaci potrebna je posebna procedura tanjenja glasnih zica..cesto potrebni su i hirurski zahvati vezani za feminizaciju lica zato sto hormoni ne uticu bitnije na skelet.

@ Luba
Mozda je rupaul na spektru blize crossdresserima..nego mtf transgenderima. Neko jednostavno voli da istrazuje u sferama suprotnog roda..ne mora da znaci da je trans..
Ne bih bio pristrasan,zelim da sto manje osoba ima problem sa sopstvenim telom,zaista.Pozdrav sestro Luba!
brat Andre
Korisnikov avatar
By marvuk
Hormoni su mach sa dve oshtrice i zato skupi bar trunchicu hrabrosti i pravac kod lekara. Osim toga, psihijatar mozse puno da ti pomogne i da te prati kroz put transformacije. Na osnovu analiza koje ti endokrinolog u drugoj ili kojoj vec fazi nalozsi, vidi se tvoj odnos mushkih i zsenskih hormona i na taj nachin se odredjuje doza hormona koju trebash da primish.

Ja ti ovo toplo preporuchujem. Tu sam za pomoc.
Korisnikov avatar
By Gaia
Zdravo svima :)
ja sam tu prvi put. Tek danas sam otkrila ovaj site i forum... vidim da mnogo kasni, :(

Osjetila sam se prozvana na ovu temu, jer sam i sama pocela sa hormonskom terapijom prije neko vrijeme. Slazem se sa svima da se sa hormonima ne smije zezati, ali isto tako ne bih izazivala strah i trepet u ljudima, jer nije sve bas tako AGRESIVNO kako se cini i kako se prica. Nedavno mi se javila jedna M2F osoba iz srbije koja zeli krenuti sa hormonima, ali su je doktori i specijalisti toliko uplasili, da nisam mogla vjerovati.

Poznajem osobe koje su sve cinile na svoju ruku uz minimalnu medicinsku pomoc i savjete, i one koji su cini sve po propisima i sa velikom brigom postujuci propise i savjete strucnjaka. Mislim osobno da ako ima brines o sebi i svom zdravlju da se treba obratiti prije svega liječnicima - i moliti se da cete naici na srucnjake. Imala sam priliku pricati sa mnogim trans osobama iz cijelog svijeta i na kraju ispada da svaka zemlja ima svoju doktrinu glede HRT-a; jedni idu agresivno i brzo, a drugi opet idu veoma sporo i pazljivo... Ja sam za zlatnu sredinu, jer ipak treba uzeti u obzir oboje: sigurnost ali i efikasnost. Sigurnost zahtjeva pravilno određeno vrijeme, a evikasnost opet zahtjeva sto manje vremena. Mislim da je kljucna stvar naci dobrog strucnjaka, i naravno pokusati biti sto opusteniji povodom svega toga.
Za srbiju znam da postoji vec organizovan tim dr. Save Perica ili Perovica. Cula sam da je njegov tim dosta strucan glede promjena spola...

Mozda poceti od njih.
Pozdrav
Korisnikov avatar
By Andre87
@Gaia
Pozdrav sestrici iz Slovenije:)!Naravno da ne treba eksperimentisati na svom zdravlju..nazalost cesto emocije potisnu razum u takvoj situaciji..ne mozes da ne osetis udarce svakodnevice...Meni je na rodjenju blago ostecena jetra i nikad se ne bih zezao sa hormonskom bez nadzora endokrinologa.Clanovi tima (koliko sam upucen) su manje vise rastrkani po klinikama....neki rade privatno...ali dobro funkcionise,po potrebi se sakupe.
Konacno je osnovana i grupa za podrsku,sto ce posebno biti od znacaja za trans osobe koje nisu pocele hormonsku,koje su i pod najvecim pritiskom..
Korisnikov avatar
By Gaia
I u sloveniji je nekako slična situacija... postoji tim, ali su nekako rastrkani. I citav proces je kod njih grozno sporo, sto je meni jako islo na zivce i sto sam im otvoreno i rekla. Na kraju je ispalo da su morali promjeniti svoju doktrinu zbog mene :yes:

Ja bih zapravo voljela da znam malo vise o Perovicu. Jeli on doista toliko sposoban koliko se prica? Po informacijama on ispada jedan od najboljih kirurga za promjenu spola u svijetu? Ima li kakva vec informacija o njegovom radu?

POzdrav :)
Korisnikov avatar
By marvuk
Originally posted by Gaia
Zdravo svima :)
ja sam tu prvi put. Tek danas sam otkrila ovaj site i forum... vidim da mnogo kasni, :(

Osjetila sam se prozvana na ovu temu, jer sam i sama pocela sa hormonskom terapijom prije neko vrijeme. Slazem se sa svima da se sa hormonima ne smije zezati, ali isto tako ne bih izazivala strah i trepet u ljudima, jer nije sve bas tako AGRESIVNO kako se cini i kako se prica. Nedavno mi se javila jedna M2F osoba iz srbije koja zeli krenuti sa hormonima, ali su je doktori i specijalisti toliko uplasili, da nisam mogla vjerovati.

Poznajem osobe koje su sve cinile na svoju ruku uz minimalnu medicinsku pomoc i savjete, i one koji su cini sve po propisima i sa velikom brigom postujuci propise i savjete strucnjaka. Mislim osobno da ako ima brines o sebi i svom zdravlju da se treba obratiti prije svega liječnicima - i moliti se da cete naici na srucnjake. Imala sam priliku pricati sa mnogim trans osobama iz cijelog svijeta i na kraju ispada da svaka zemlja ima svoju doktrinu glede HRT-a; jedni idu agresivno i brzo, a drugi opet idu veoma sporo i pazljivo... Ja sam za zlatnu sredinu, jer ipak treba uzeti u obzir oboje: sigurnost ali i efikasnost. Sigurnost zahtjeva pravilno određeno vrijeme, a evikasnost opet zahtjeva sto manje vremena. Mislim da je kljucna stvar naci dobrog strucnjaka, i naravno pokusati biti sto opusteniji povodom svega toga.
Za srbiju znam da postoji vec organizovan tim dr. Save Perica ili Perovica. Cula sam da je njegov tim dosta strucan glede promjena spola...

Mozda poceti od njih.
Pozdrav
:klap:
:hail:
Korisnikov avatar
By Gaia
mislim da sam za prvi dan bila sasvim dovoljno ovisna o ovoj stranici. idem pajkiti, sutra me ceka rano seminar...
laku noć :)
Korisnikov avatar
By Andre87
Testosteronski derivati na nashem trzistu:

1.Testosteron depo (testosteron enantat) ampule.Proizvodjac Galenika. Daje se u vidu intramuskularne injekcije. Cena:oko 65 din/amp
2. Andriol (testosteron undekanoat) kapsule.Uzima se oralno.Uvozi se iz Holandije(Organon). Cena:oko 1200 din/kutija
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Andre87
Testosteronski derivati na nashem trzistu:

1.Testosteron depo (testosteron enantat) ampule.Proizvodjac Galenika. Daje se u vidu intramuskularne injekcije. Cena:oko 65 din/amp
Ala će :paki: da te :doktor: ... :zavera:

:giggle:

:hug:
2. Andriol (testosteron undekanoat) kapsule.Uzima se oralno.Uvozi se iz Holandije(Organon). Cena:oko 1200 din/kutija
Hmm... Da pogađam - sad skačeš ovako :yay: ... ?

:sweet:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Paki
Ala će :paki: da te ... :doktor: :zavera:

Hmm... Da pogađam - sad skačeš ovako :yay: ... ?

:sweet:
Da, skachem :yay: jer sam bogat sto imam prijatelje poput tebe:friends: i Zorana i...
a i zbog zakazanog pregleda kod endokrinologa :) ..a i zbog promene imena( doduse :kletva: ti obicajni zakon ali bar me nece biti blam da pokazem licnu)

A sto se tiche "my little bottles of masculinity"...moracu da sacekam pregled i dozvolu... ali posle ;)
Korisnikov avatar
By Paki
:D

Ono :doktor: je davanje injekcija, nemoj da te asocira na nešto drugo, bwe, a smajlić :paki: je skraćenica za Paki ....... Biće mi zadovoljstvo da učestvujem na neki način u tvojoj telesnoj transformaciji, druže. :chestram:

Uzgred, sviđa mi se sadašnji tvoj avatar... baš, baš! :up:
Korisnikov avatar
By Andre87
Sorry buddy..Ischupali mi kabl again..pogresno isekao post..
i da dodam skacem sto ce moj dom dobiti prinove..macka treba da mi se omaci :yay:
Improvizovao sam avatar,dok sam u ovom stadijumu svako bi mogao da me prepozna...sliku sa ruzom mozda stavim kasnije

Hm,a da li bih ja mogao da dobijem smajli?
Korisnikov avatar
By Andre87
Samo da se javim..
juce procaskao sa 2 endokrinologa. Potvrdjena mi je dijagnoza od psiha.
7. i 21. dana menstrualnog ciklusa treba da uradim hormonske analize.
Korisnikov avatar
By Andre87
Apsorpcija Andriola je veca ako se unosi sa masnom hranom. :kuvar:
By dennyboy
Samo da se javim..
juce procaskao sa 2 endokrinologa. Potvrdjena mi je dijagnoza od psiha.
7. i 21. dana menstrualnog ciklusa treba da uradim hormonske analize.
:misici: bravo legendo. drago mi je da si napokon uradio nesto korisno za sebe. nadam se da je i roditelj uz tebe.
od srca ti cestitam i zelim sve naj. pozz
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Paki
Samo se ti zeki sa hormonima... Shvatam tvoj strah od posete lekaru, ali posledice toga se ne mogu meriti sa mogućim negativnim posledicama uzimanja hormonske terapije sa svoju ruku... Ima zaista dobrih i pouzdanih lekara koji se tom problematikom uspešno bave godinama i zaista ne postoji ni najmanja šansa da će te loše prihvatiti, pogrešno shvatiti... Pitaj Andre87 ili dennyboy-a za detaljnije informacije, čini mi se da znaju o tome dosta... :)

Da da... ako joj pođe za rukom da prođe psihijatra, dala sam joj ime Kalamiti Džejn... Ako je uopšte preživi... onda ima šanse da dobije hormončiće...
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by marvuk
Hormoni su mach sa dve oshtrice i zato skupi bar trunchicu hrabrosti i pravac kod lekara. Osim toga, psihijatar mozse puno da ti pomogne i da te prati kroz put transformacije. Na osnovu analiza koje ti endokrinolog u drugoj ili kojoj vec fazi nalozsi, vidi se tvoj odnos mushkih i zsenskih hormona i na taj nachin se odredjuje doza hormona koju trebash da primish.

Ja ti ovo toplo preporuchujem. Tu sam za pomoc.
Zvanična psihijatrijska i psihološka podrška kod nas za ovu oblast je katastrofa... To je bar moje iskustvo... Jedino LGBT centar može malo da izvadi stvar sa ljudima koji su tamo aktivni.
By dennyboy
@uoQUEERen
uaj, danas je 11. jel to danas ili neki drugi mesec?

poooooooooooodrska od mene u svakom slucaju
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja ne mislim da mi imamo lose psihijatre za ovu oblast,
daleko od toga.. Mislim da oni vrlo dobro znaju sta rade
i da su veoma upuceni u celu problematiku..

Ne zato sto sam ja lako prosla, jer niko ne prolazi lako..

Ja sam dosla u poslednji cas ziva kod psihijatra,
u stanju raspadanja mozga i tela.. i spasio me je,
pricom, objasnio mi sve.. niko drugi do psihijatar..

Oni rade taj posao vec jako dugo, vise stotina ljudi je proslo
ovaj trnoviti put, koji nije ni malo lak. Neki su isli na psihoterapije
i po godinu dana i vise.. to nista nije nemoguce i neverovatno..

Ovaj put nije lak. I nikada nece ni biti lak. I sigurno je najteza
stvar koju jedno bice moze da prodje za svog zivota,
ali nas to ne sprecava da ga prodjemo, da budemo ono
sto jesmo, da najzad uspostavimo sklad izmedju mozga
i tela.. to je snaga koja nas odrzava i gura..

Ljubim vas sve! I nikada ne posusajte!
Imate jedan zivot i netreba da ga potrosite na druge,
glumeci nekog ko niste!

:grouphug:
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by andjelat
Ja ne mislim da mi imamo lose psihijatre za ovu oblast,
daleko od toga.. Mislim da oni vrlo dobro znaju sta rade
i da su veoma upuceni u celu problematiku..

Ne zato sto sam ja lako prosla, jer niko ne prolazi lako..

Ja sam dosla u poslednji cas ziva kod psihijatra,
u stanju raspadanja mozga i tela.. i spasio me je,
pricom, objasnio mi sve.. niko drugi do psihijatar..

Oni rade taj posao vec jako dugo, vise stotina ljudi je proslo
ovaj trnoviti put, koji nije ni malo lak. Neki su isli na psihoterapije
i po godinu dana i vise.. to nista nije nemoguce i neverovatno..

Ovaj put nije lak. I nikada nece ni biti lak. I sigurno je najteza
stvar koju jedno bice moze da prodje za svog zivota,
ali nas to ne sprecava da ga prodjemo, da budemo ono
sto jesmo, da najzad uspostavimo sklad izmedju mozga
i tela.. to je snaga koja nas odrzava i gura..

Ljubim vas sve! I nikada ne posusajte!
Imate jedan zivot i netreba da ga potrosite na druge,
glumeci nekog ko niste!

:grouphug:

Andjela, Rakić je stvarno super, poznaje ovu oblast, i radi korektno. Zna svoj posao. Ponaša se korektno, ne povređuje pacijenta itd. Ne hvalim ga zato što je potvrdio dijagnozu i dao mi pismo, kada sam išla kod njega, samo sam želela da ispričam ono što osećam, iskreno, i da čujem mišljenje stručnjaka.
Međutim, ko je Kalamiti Džejn, videćeš ako odeš kod nje. Povređuje me, sarkastična je, ima prikrivenu netrpeljivost prema trans osobama, i ponaša se prema meni neprofesionalno. Drži se vrlo zastarelog koncepta transseksualizma, u kome nedostaje razumevanje prave prirode ove pojave. Bez obzira da li mi na kraju potvrdi dijagnozu ili ne, preduzeću legalne akcije da se njen rad sa trans osobama preispita. Velika je potencijalna opasnost da nanese štetu osobama koje dolaze kod nje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!