Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Veverica
Devojke.
poznajete li neku interseks osobu?
I, jos bitnije,
POSECUJU LI OVAJ FORUM INTERSEX LJUDI?
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by TDN
Devojke.
poznajete li neku interseks osobu?
I, jos bitnije,
POSECUJU LI OVAJ FORUM INTERSEX LJUDI?
A sta ti je to INTERSEX ?
Slika
Korisnikov avatar
By bambola
WTF-INTERSEX??? Ja sam mislila da su oni koji su promenili pol-transgenderi...
Korisnikov avatar
By Veverica
Na brzaka:

"Intersex is a general term used for any form of congenital (inborn) mixed sex anatomy. This doesn't mean that a person with an intersex condition has all the parts of a female and all the parts of a male; that is physiologically impossible. What it does mean is that a person with an intersex condition has some parts usually associated with males and some parts usually associated with females, or that she or he has some parts that appear ambiguous (like a phallus that looks somewhere between a penis and a clitoris, or a divided scrotum that looks more like labia). It's important to understand that intersex doesn't always involve "ambiguous" or blended external sex anatomy. Sometimes a child or adult who is intersexed can look quite unambiguous sexually, although internally their sex anatomy is mixed. This happens, for example, with complete androgen insensitivity syndrome, where a person has some male parts (including a Y chromosome and testes) internally, but is quite clearly feminine on the outside. It's important to also be clear that intersex is different from transgender in that a person with intersex is born with mixed sex anatomy, where as a person who is transgendered is a person who feels himself or herself to be a gender different than the one he or she was assigned at birth. Some people who are transgendered were born intersexed, but most were born with "standard" male or female anatomy."
Korisnikov avatar
By Marble
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

Shta je to? To su ljudi? To postoji? Hocu fotke....

Mislim da ih ima, mozda i posecuju forum, ali nikad ne mozes znati da li se iza nika krije neko ko je CD, trans, fem, buch, str8, vanzemaljac....
Korisnikov avatar
By bambola
Ispascu glupa u drustvu(sto bi rek`o Bane bumbar) ali moze li prevod???Mislim ima toliko uskostrucnih izraza da me stvarno mrzi da prevodim...

El moze neko da mi pojasni,please...:andjelak:
Korisnikov avatar
By greenwich
preuzeto sa CroL-a, iz teksta o transrodnosti:

interseksualna osoba - roðena s neodredivim genitalijama. Svake godine tisu?e djece raða se s neodredivim genitalijama koje kirurzi ?esto preoblikuju bez znanja i pristanka roditelja (uobi?ajeni zahvat je preoblikovanje genitalija u uvriježena primarna ženska spolna obilježja) što može rezultirati emocionalnim traumama, gubitkom osjeta i nemogu?noš?u orgazma

link za ceo tekst:

http://www.cro-lesbians.com/index.php?o ... &Itemid=29
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by greenwich
preuzeto sa CroL-a, iz teksta o transrodnosti:

interseksualna osoba - roðena s neodredivim genitalijama. Svake godine tisu?e djece raða se s neodredivim genitalijama koje kirurzi ?esto preoblikuju bez znanja i pristanka roditelja (uobi?ajeni zahvat je preoblikovanje genitalija u uvriježena primarna ženska spolna obilježja) što može rezultirati emocionalnim traumama, gubitkom osjeta i nemogu?noš?u orgazma

Slika
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Sigurno da posecuju...Tj 100% sam sigurna.Mozda nisu ulogovani na forum, ali sigurno da kopaju, traze sebe, itd. I treba, e!

Ovo sto vidimo, dakle, su genitalije jedne (tek) bebe? Uh! :no:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by the1whowished

Ovo sto vidimo, dakle, su genitalije jedne (tek) bebe? Uh! :no:
DA!

:(
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Znaci, uvecava se i maljave pri pubertetu, i sve...?!
Tuzno...Ali takodje je tuzno i to sto se pristupa hirurskoj intervenciji bez znanja roditelja...
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by the1whowished
Znaci, uvecava se i maljave pri pubertetu, i sve...?!
Tuzno...Ali takodje je tuzno i to sto se pristupa hirurskoj intervenciji bez znanja roditelja...
Pa koliko sam ja obavestena, roditelje pitaju! Samo, ako roditelji izaberu "pogresan" pol, jer zele bas decaka ili bas devojcicu...to se u kasnijem razvoju negativno ispoljava. Znaci, ako su izabrali devojcicu, postoji mogucnost, da vagina vremenom zarasta, da rastu malje i tako to. Znam ovo, jer imam prijateljicu, koja je rodjena sa oba pola. U stvari, ima mnogo vise muskih hormona i kromozoma. Pa mora na operacije 1-2 puta godisnje! :(
Korisnikov avatar
By Veverica
Zasto tuzne face?
Mislim da tim ljudima nije potrebno sazaljenje vec prihvatanje.
Volela bih da se neko od njih (pri)javi i malo pise o sebi i zivotu, problemima... Koliko znam, i oni, kao i mi, se bore za svoja prava; mnogi zele da ostanu onakvi kavi su rodjeni...
Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by Val

Pa koliko sam ja obavestena, roditelje pitaju! Samo, ako roditelji izaberu "pogresan" pol, jer zele bas decaka ili bas devojcicu...to se u kasnijem razvoju negativno ispoljava. Znaci, ako su izabrali devojcicu, postoji mogucnost, da vagina vremenom zarasta, da rastu malje i tako to. Znam ovo, jer imam prijateljicu, koja je rodjena sa oba pola. U stvari, ima mnogo vise muskih hormona i kromozoma. Pa mora na operacije 1-2 puta godisnje! :(

Naravno da pitaju roditelje,ustvari smo ih upoznaju sa situacijom ali mislim da roditelji ne mogu da `biraju` koje organe da ostave a koje ne-to odlucuju lekari na osnovu nivoa hormona u organizmu,hromozoma ili sl.U svakom slucaju mnogo je komplikovanija prica da bi se tu moglo tek tako `izabrati`.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by bambola
Naravno da pitaju roditelje,ustvari smo ih upoznaju sa situacijom ali mislim da roditelji ne mogu da `biraju` koje organe da ostave a koje ne-to odlucuju lekari na osnovu nivoa hormona u organizmu,hromozoma ili sl.U svakom slucaju mnogo je komplikovanija prica da bi se tu moglo tek tako `izabrati`.
Pa ja samo pisem to, sto znam od osobe, koja je rodjena sa oba polna organa...I ako ona mene laze, lazem i ja vas. Njeni roditelji su odlucili da bude devojcica i doktor tako uradio...

TDN:
Tuzan smajlic ne zbog toga sto su tako rodjeni, nego sto ih drustvo vrlo tesko prihvata sa tom "malom" manom...ako se autuju!
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by TDN
OK,
sorry.
No problem! :wink2:
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
problem je u tome da ako se ta promena tj odredjenje pola uradi za vreme dok je jos beba, moze lako biti da pogrese pol!
bilo je dosta slucajeva gde su pogresili i ta osoba kad je odrasla opet je promenila operativno pol, je se osecala u pogresnom telu.

znaci teoretski najbolje cekati dok dete bude u pubertetu, onda vec zna kako se oseca...

inace ne poznam nikoga ali znam trans-osobe:woman-to-man i to dve licno,obe operisane!
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by TheCurseofBlondie
problem je u tome da ako se ta promena tj odredjenje pola uradi za vreme dok je jos beba, moze lako biti da pogrese pol!
bilo je dosta slucajeva gde su pogresili i ta osoba kad je odrasla opet je promenila operativno pol, je se osecala u pogresnom telu.

znaci teoretski najbolje cekati dok dete bude u pubertetu, onda vec zna kako se oseca...
Pa to je upravo to o cemu sam pricala u svojim postovima! :)

Samo, izbegava se operacija u pubertetu, jer je to ogromno psihicko opterecenje za osobe u razvoju, koje svakako traze svoj identitet u tim godinama! Dakle, operacije se vrse odmah nakon rodjenja. U danasnje vreme je nauka i tehnologija mnogo razvijenije, nego pre 40 godina (kad se to desavalo mojoj prijateljici), tako da se detaljno ispituje pre nego se izvrsi takva operacija.
Korisnikov avatar
By olgic
Poznajem osobu koja se operisala i postala musko,ali mislim da ni je bila rodjena sa oba pola,tj. genitalijama. Trebalo bi da ih ima ovde i da budu malko hrabriji i kazu nesto vise o tome
Korisnikov avatar
By Val
Da li na forumu u medjuvremenu imamo intersex-chlanove?
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Problem sa intersex osobama, je taj sto
hirurzi po porodjaju na osnovu vise parametara
urade operaciju i ostave samo jedan "set" genitalija,
drugi odstrane..

Najvteze je odrediti da li je beba psihicki musko ili zensko...

Ja se toga jako plasim, jer je uvek moguce napraviti gresku...

U nemackoj je skoro bio sudski spor oko takve stvari
gde je jedna osoba tuzila lekare koji su joj odstranili
polne organe, i ostavili pol, koji ona nije...

To se kod nas radi... I cesto se roditelji umesaju,
na primer... iako biohemijski, hromozomski, je
dete vise zensko.. oni zele sina... i nisu svesni
da taj sin nikada nece biti sin...

To su strasne stvari...

Ja sam pre za to, da se ostavi sve, pa da dete kad poraste
resi samo svoj problem..

Iako je uzasno tesko ici u skolu kao dvopolna osoba...

Ne znam.. To je bas tesko..

Transeks je kad telo i mozak nisu u skladu, a ovde
imate mozak i obe opcije... mozda je nekada lakse,
nekada teze.. sve u svemu sve rodne disforije
su komplikovane i teske... i svakako bolne..
Korisnikov avatar
By Val
Ne znam da li je bash dobro toliko dugo chekati, dok dete samo mozhe da se izjasni koji pol zheli da "zadrzhi". I iskreno, ja bih zadrzhala oba pola dozhivotno. Jbt, bar ne moram da kupujem dildo i te gluposti. (Ovo nije za smeh!)
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Intersex?
Nas profesor biologije je koristio termin hermafrodit (osoba sa genitalnim organima oba pola, manje ili vise razvijenim), jel to to?
(izvinjavam se ako je za nekog termin hermafrodit uvredljiv, samo zelim da znam da li je u pitanju stvar na koju ja mislim, pa da mogu lepo da odgovorim na temu).
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Tnx.
Ne znam nikog (mozda i znam osobu, ali ne znam da je intersex). Bilo bi znaimljivo kad bi se neko oglasio na forumu i uopste u javnosti, ljudima bi verovatno bilo lakse da prihvate ono o cemu vise znaju...
Ja licno ne vidim niti jedan razlog za diskriminaciju intersex osoba, ljude cenim po onome sta imaju u glavi i srcu, a ne po onome sta imaju u gacama.

Ne znam, ja da sutra rodim intersex dete, dala bih mu neko neutralno ime (npr. Vanja) i ostavila bih ga kakvo jeste do neke 9. ili 10. godine (u vecini slucajeva je tada vec jasno kome rodu naginje dete), a onda bismo uz dogovor sa detetom, nekim strucnim licem (valjda ima neko ko se time bavi) i decjim psihologom (zbog adaptacije u skoli i sl.) odlucili sta cemo.
Korisnikov avatar
By Val
E sad cje Val da bude malo detinjasta. Razmishljam o toj temi i zapitam se, shta ako to dete ipak ima zhenski mozak, ali se ponasha kao dechak, jer je jednostavno butch i ni-po-koju-cenu ne zheli da bude dechak? Zajebano je donositi takve odluke! :vruce:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Po ponasanju deteta do 7 godine, moze se videti da li
je muskog ili zenskog roda... to jest kako mu mozak
funkcionise....

... Iskreno znam da postoje razne metode, na osnovu kojih
se odmah po porodjaju uradi operacija, jer roditelji
kukaju, bude drama.. i nisu svi roditelji svesni bas
svih posledica..

Pogledajte film XXY .. to je argentinski film o jednoj
intersexualnoj osobi... Odlican film...

http://www.imdb.com/title/tt0995829/

http://www.variety.com/index.asp?layout ... 1117933697
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!