Kada bi svet bio sazdan samo od transeksualnih osoba, opet bi bio problem ziveti sa tim,
iako bi sigurno bilo za nijansu lakse..
Ono sto ovaj, ajde da kazem "poremecaj" nosi, ima vise frontova i zato je toliko
tezak. Psiholoski, bioloski i socioloski frontovi i borba na sva tri je svakodnevna..
Operacijom i hormonskom terapijom se ova prva dva smire do prilicne mere,
ali se na neki nacin pojaca ovaj treci, koji je do tada, sakrivanjem u ormanu
bio smanjen...
To je klackalica, i uglavnom svi pokusaju da zive tako sto ce se kako tako
asimilirati u drustveno okruzenje.. ali psiholoski i bioloski momenat su
toliko jaki, da je uvek samo pitanje vremena kad ce da prevagnu, jer
to i jeste pitanje zivota i opstanka..
Konfuzija koju nosimo sa sobom i u nasim glavama je nesto sto nas stalno tera
da razmisljamo. Licno sam ja uzivala da pravim kao mala konfuzije drugim ljudima,
i to, koliko sam skapirala, cisto iz razloga, sto su i oni meni, nesvesno stvarali
konstantne konfuzije (naravno, ne namerno)... taj hobi stvaranja konfuzija drugima
mi je ostao do danas, i veoma me raduje..
I ono sto ja najbitnije, nemojte posmatrati rod kao nesto sto je binarno, posmatrajte ga
kao nesto sto je sire od toga, i da svako od nas ima svoje mesto na nekoj skali....
Biti samo musko ili samo zensko nije prirodno, jer u prirodi bica nisu homogena, klonirana.
Svako nosi neku svoju pricu. Istina je da mi svi volimo da budemo deo neke vece skupine,
da se nekako negde uklopimo, a i ako nismo u stanju i to je OK..
Ne znam odakle ta potreba da se bude deo necega, neke determinacije, bilo cega,
roda, biti lezbejka, biti pripadnica LGBT populacije, biti ovo, biti ono..
Ja jesam transeksualna zena, znam da sam zena, znam i da sam lezbejka, ali znam i da volim
matematiku, znam da volim da jedem hladan puding... i svi ti sitni parametri od svakog od nas
prave jedinstvenu zivuljku..
Ono sto je vazno je da moramo da postujemo sve druge zivuljke i njihovo pravo na zivot,
ma koliko nam njihovi parametri bili cudni.
Ako je neko vanzemaljac i voli da se zaliva sokom od borovnice u kadi... to ne znaci da nije OK,
... sasvim je OK, samo ima svoj koordinatni sistem u kome funkcionise.
Presecne takce nasih koordinatnih sistema su ono sto nas vezuju jedne za druge, nude nam
radost druzenja, zaljubljivanja i ljubavi..