Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ima kod Kalenica poslasticarnica Prezent, na uglu Njegoseve i Kursuline. Odlicna, isprobano!
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Onda... imamo fore da utanacimo jos i datum,
a mozda jos neko od skolaraca prodje kurs,
pa se pridruzi....

Podelicemo i diplome, simbolicno.....

:rodjendan:
By Dionysus
Маца треба да ради научно - истраживачки рад из психологије.
Маца хтела да спроведе истраживање у вези са социјалном детерминацијом рода код трансексуалних особа. Анкетни узорак бисте наравно били сви ви, анонимно. Маци менторка рекла да то није добра тема, да то "у Србији никога не занима" и да "ћу тако иамти мање шансе да рад буд епримећен и оствари резултат".
:(
ПС. шта је потребно за испит?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Za pocetak, da volis kolace, a ako ih ne volis, da bar mozes da gledas forumase koji ih prozdiru. :lol:
By Dionysus
ВолЕм, али сам на дијети.
Биће ми то добро челичење карактера:)
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by andjelat

Dakle, kolaci prvi fini dan, koji svima (vecini)
odgovara posle nove godine....
E super :yay:
Korisnikov avatar
By Momo

Za ostalu trans ekipu se podrazumeva.

Predlazem:

Pred novu godinu, ili neposredno posle,
jedno okupljanje... pa da navalimo
NA KOLACE..

:hvala:
Znaci mogu i ja :D

Nego pita moja zena jel moze i ona da dodje? Obecala je da ce nesto da napise na zadatu temu cim se oporavi od ucenja!
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by *PiNkLoVe*
Маца хтела да спроведе истраживање у вези са социјалном детерминацијом рода код трансексуалних особа.
Objasnices mi ovo :) ,ovde,na sastanku ili u2u. U mom slucaju prve naznake da sam trans su dosle iz mene,mrzeo sam svoje telo i zenski pubertet.. ne ponasam se stereotipno muski, svi mi kazu (zbog prenaglasenih emocija) da reagujem tipicno zenski...a kod nekih osoba te naznake dolaze spolja..tj prvo drugi primete i kazu :"Trebalo je da bude musko"...Naravno da i u drugom slucaju osoba oseca nesklad izmedju psihe i tela ali to prvo primecuje okolina.

I postavljao sam nekoliko puta pitanja na forumu sta cini muskarca a sta zenu (rodno)...i nisam dobio odgovor..u svakom slucaju postoji citav spektar..a ja to definisem kao dubok osecaj sebe,i da citav zivot kopkam po svojoj dusi necu znati zasto je to tako,...samo da je tako...decko sam otkad znam za sebe
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by Momo

Za ostalu trans ekipu se podrazumeva.

Predlazem:

Pred novu godinu, ili neposredno posle,
jedno okupljanje... pa da navalimo
NA KOLACE..

:hvala:
Znaci mogu i ja :D

Nego pita moja zena jel moze i ona da dodje? Obecala je da ce nesto da napise na zadatu temu cim se oporavi od ucenja!

Evo me!! :grouphug:

Drustvo, pratim vas vec dosta vremena i uzivate moju punu podrsku!! :up:
Do sada nisam mnogo pisala u ovom potforumu, ali na drugim temama ima dosta mojih postova gde pokusavam da pokazem i da se zauzmem za sirenje svesti o tome da "pol" i "rod" nikako nisu isto (gde god se oni u nama/na nama/po nama nalazili i kako god ih mi dozivljavali introspektivno ili u odnosu na pogled koji na nas upucuje spoljasnji svet), kao i da pol i rod nikako ne smeju i ne mogu podlegati jednostavnoj binarnoj polarizaciji "musko" - "zensko" (iako, naravno, ne sporim da se bilo ko od nas moze identifikovati bas kao jedan od ta dva pretpostavljena pola/roda)...

U poslednje vreme (mada ne samo u poslednje vreme, moje interesovanje za odnos pola i roda gledanih sa razlicitih teorijskih platformi - esencijalisticke, antiesencijalisticke, konstruktivisticke, dekonstruktivisticke i mnogih, mnogih drugih, od kojih su meni, svakako, draze one koje podrzavaju relativnosti i bezroj mogucih i slobodnih spojeva i izrazavanja pola/roda/tela/uma/emocija i svega onoga sto nas cini - osobama :) ), elem, dosta citam o transrodnosti, transseksualnosti, polu, rodu, telu, pogledu na, drugosti, razaram predrasude drugih ljudi gde god da vidim da postoje i sirim ruke uvek u znak tolerancije, medjusobnog razumevanja i slobode, slobode, slobode!!!!

Zato, ako me primite, dosla bih sa svojom :love: (Momo! :mazi: ) na kolace...
Volela bih da se upoznamo!! :grouphug:

Veliki pozdrav,
Vanilica! :sweet: :bye:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Биће ми то добро челичење карактера :)
Maco, ne mogu da odolim a da ti ne kazem da ovom prilikom necu celiciti karakter, iako i ja, kao, u poslednje vreme, biram sta da stavim u tanjir... :nesiguran: :maska:

Druga stvar, i mene zaista zanima tematika tvog naucno-istrazivackog rada. Zelim ti mnogo uspeha i istrajnosti u tome, a posto se i sama bavim profesijom koja ukljucuje poznavanje i izgradnju teorijskih postavki (a plus toga dosta sam citala i citam literaturu koja se tice studija roda i queer teorija), ako ti bude trebala pomoc - zovi!! :hug:
By petarpanY
Nije transseksualnost bas skoz to sto vi ovde navodite. Postoje samo dve vrste transseksualaca a to su: Zene koje su zarobljene u telu muskarca i muskarci koji su zarobljeni u telu zena. I to nema nikakve veze sa homoseksualcima. I obicno se ove stari desavaju u embrionalnom razvicu ako dodje do nekog poremecaja.Znam dosta o ovoj temi s obzirom da imam dugogodisnje iskustvo.
Korisnikov avatar
By Andre87
@PetarpanY

Dobrodosao :)

Procitaj malo pazljivije teme..vec smo rekli da rodni identitet nema veze sa seksualnom orijentacijom...inace ovaj potforum je kako za transseksualne osobe tako i za androgine,genderqueer,tv,...

Andrej-forumski Peter Pan :D
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by petarpanY
I obicno se ove stari desavaju u embrionalnom razvicu ako dodje do nekog poremecaja.

Slazem se ...uf ne dopada mi se taj termin "poremecaj"..ali u pravu si,na prethodnoj strani imas clanak o anatomskoj osnovi transseksualnosti i o definisanju pola ...Da,moze se shvatiti kao genetska "bolest" koja se leci hormonima i hirurskom intervencijom..mada mi smo takvi kakvi smo, nije pitanje izbora..uzrok postoji iako jos uvek nije jasno definisan..nauka ce vec objasniti.
Originally posted by petarpanY
Znam dosta o ovoj temi s obzirom da imam dugogodisnje iskustvo.
joj super :yay: .Molim te podeli ga sa nama :)

wow proslo 2am :shocked: ....malo sam se zaneo..palim na spavanje
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Dobro. Sada je na redu nešto da kaže i teta školski revizor. Vidi se da je učiteljica bila vredna, i da su đaci dobro savladali materiju. Samo tako nastavite, i svi mogu da se nadaju kolačima na kraju. I sačuvajte za tetu revizora kolače... da školica dobije pohvalu kod ministra...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Dakle, da li to teta revizor pokusava da se izvuce sa podele
diploma??? aaaa. Nece moci!!!!! :potapsava:

@petarpanY

Hej.. Divno!! Bilo bi lepo da nam se predstavis, malo podrobnije,
a o nama mozes da nadjes na gomili postova po ovom forumu,
nije tesko pogledati.. A ova tema je otvorena u edukativne svrhe,
ali naravno kroz salu i razbibrigu! Sto ne znaci da je manje vredna.

u uzgred pogledaj www.transserbia.org

http://www.transserbia.org
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Duso izvini,

mi smo se malo zaleteli..

Znas na primer da nasi Romi znaju za 3 pol...

Pogledaj na googlu "berdache" to je jako interesantno..

Trans osobe se mogu posmatrati kao treci pol, ali jedan broj
nas ne zeli da se oseca kao treci pol, vec zeli da se asimilira
u ova klasicna pola... To je opet stvar licnog osecaja..

I nemoj da se ljutis....

:grouphug:
Korisnikov avatar
By Paki
Oću kolače, a Andre87 neka potvrdi moje znanje o trans temama (gender & sex) ... :paki:

:D
By Dionysus
Originally posted by Andre87
Маца хтела да спроведе истраживање у вези са социјалном детерминацијом рода код трансексуалних особа.
Objasnices mi ovo :) ,ovde,na sastanku ili u2u. U mom slucaju prve naznake da sam trans su dosle iz mene,mrzeo sam svoje telo i zenski pubertet.. ne ponasam se stereotipno muski, svi mi kazu (zbog prenaglasenih emocija) da reagujem tipicno zenski...a kod nekih osoba te naznake dolaze spolja..tj prvo drugi primete i kazu :"Trebalo je da bude musko"...Naravno da i u drugom slucaju osoba oseca nesklad izmedju psihe i tela ali to prvo primecuje okolina.

I postavljao sam nekoliko puta pitanja na forumu sta cini muskarca a sta zenu (rodno)...i nisam dobio odgovor..u svakom slucaju postoji citav spektar..a ja to definisem kao dubok osecaj sebe,i da citav zivot kopkam po svojoj dusi necu znati zasto je to tako,...samo da je tako...decko sam otkad znam za sebe
Па, то се, пре свега, односи на то како друштво прихвата и у који од два постојећа калупа (мушки и женски) "ставља" транссексуалне/трансродне особе. Саму идеју ми је дала теорија Мишела Фуко-а да је свакоме у друштву одређена нека улога на основу пола, па сам хтела да то истражујем, дакле како саме транс особе себе виде у томе и како их види околина, ккао пре, тако и после операције.
Тј. Да ли ће тебе околина доживљавати као мушко или као женско и зашто? И да ли ће се то променити после транзиције...
И као додатак хтела сам да анкетирам 25 транс особа, 25 хомо и би -сексуалаца и 50 стрејтера....
By Dionysus
Originally posted by vanillapuff
Биће ми то добро челичење карактера :)
Maco, ne mogu da odolim a da ti ne kazem da ovom prilikom necu celiciti karakter, iako i ja, kao, u poslednje vreme, biram sta da stavim u tanjir... :nesiguran: :maska:

Druga stvar, i mene zaista zanima tematika tvog naucno-istrazivackog rada. Zelim ti mnogo uspeha i istrajnosti u tome, a posto se i sama bavim profesijom koja ukljucuje poznavanje i izgradnju teorijskih postavki (a plus toga dosta sam citala i citam literaturu koja se tice studija roda i queer teorija), ako ti bude trebala pomoc - zovi!! :hug:
Ма, ако је после НГ (или ако смршам онолико колико сма хтела) неће ме убити један мали колачић :) )))
ПС. Па, изгледа да нећу то радити, пошто ментори баш и нису за...као рад не би имао неку прођу, тема није интересантна (ово ми је потпуно нејасно, пошто се кладим да 80 % људи у Србији нема баш јасну представу о транс тематици), као и да не верује да би ми рад са том темом прошао на републичку смотру, тако да ћу, ипак, радити нешто комерцијалније...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Dakle evo ovako,

Nekad je oblacenje i osecaj da sam zesko moglo da me smiri,
danas to nije slucaj.. Odeca je odeca i sasvim mi je sve normanlo...

Ja idem na operaciju samo zbog jedne stari, a to je da
kad uvece legnem u krevet, da mogu da spavam,
da se osecam da sam ja ja.. da sam mirna sa svojim telom..

Vremenom ta teskoba sa telom postane uzasna! Kao zedj, kao glad..
Nemozete da izdrzite...

I ovo je jedino resenje. I ja se pitam da li cu uspeti da izdrzim
dok sve ne zavrsim... Jer prolazim kroz razne emotivne, psihicke
krize. kao na klackalici, rolokosteru...

Tranzicija nije zezanje.. ni malo.. a pogotovu hormonalna terapija.

@Paki
Verujem Andreju, dakle idemo svi na kolace.. KissQueen je rekla
neko fino mesto kod Kalenica, nadam se da se svi slazete da je
to OK..

:hekla:
By Dionysus
па, јесте, вај нот, мени је све ок...
пс. држи се , сви смо уз тебе!
Претпостављам да није пријатно, али то мора да буде тако, мисли на свој циљ, на резултат који те чека, на то што ћеш коначно моћи да будеш оно што желиш и што јеси, Замисли себе у том тренутку, кад је све готово и испало онако како си желела и... биће ти лакше... бар мени увек буде...
By Dionysus
Ja sam uvek ZA>)
Odgovara mi bilo koji dan osim nedelje, bilo kada<)))
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Imamo fore, pa cemo se lepo dogovoriti
svi..

Bice to jedan sweet pride
Korisnikov avatar
By ns.happy
I nemoj da se ljutis....

:grouphug:
ma ne ljutim se bwe ;)
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Imamo fore, pa cemo se lepo dogovoriti
svi..

Bice to jedan sweet pride
Oćeš reći kolači pride... ej stvarno to bi moglo da bude totalno cool, sad si me zagrejala za ideju Andjela... da se okupimo i malo družimo vako svi lepi i veseli, pravi smo slatkiši... Samo ne stavljajte detalje o mestu i vremenu ovde na forum, mislim treba malo opreza... nemojte se zaboraviti...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!