- 02 Jun 2008, 22:41
Nisam znala da ću ovoliko biti srećna! Osećam se tako dobro i prirodno, normalno, opušteno...
Pišem ovo kao komentar na to što neki kažu da ne treba komplikovati sebi život sa transformacijom. Shvatila sam da bih napravila najveću grešku u životu da sam odustala od toga. To kako se sada osećam potvrđuje da je transformacija jedino rešenje koje može dovesti do pravog rešenja i sreće.
Originally posted by MomoJa sam imala razne ideje kako bih mogla da se nosim sa svojom transeksualnošću. Jedna je bila da pokušam da živim sebe, ženu koja jesam, u muškoj ulozi i telu... Vrlo brzo mi je bilo teže nego ranije, počela sam da patim još više. Shvatila sam da nema drugog rešenja osim transformacije. Početak tog puta je bilo kretanje jednom stazom u potpuno nepoznato ( u odnosu na ishod i rezultate). Magla se razišla, sve je mnogo bolje nego što sam očekivala. Okolina me je divno prihvatila, a ja prolazim vrlo lako, da ne kažem 100% ( a možda je i tako). Od sredine maja sam full time, i sada sam se već opustila.
neki ljudi kazu da shvataju to da sam ja transseksualan ali nikako ne mogu da shvate zasto sebi komplikujem zivot time sto govorim u muskom rodu ili sto zelim da promenim ime ili jednog dana pocnem sa hormonima....
ja ne umem da im objasnim... ne znam zasto... valjda zato sto sam se oslobodio stega i zato sto zelim vec jednom da budem "ja" pred svima ... a to nije ni malo lako, mehanizmi odbrane koje sam stvarao godinama jos uvek rade i jos uvek su jaki... to ume da me izvede iz takta...
Nisam znala da ću ovoliko biti srećna! Osećam se tako dobro i prirodno, normalno, opušteno...
Pišem ovo kao komentar na to što neki kažu da ne treba komplikovati sebi život sa transformacijom. Shvatila sam da bih napravila najveću grešku u životu da sam odustala od toga. To kako se sada osećam potvrđuje da je transformacija jedino rešenje koje može dovesti do pravog rešenja i sreće.