Originally posted by femme_fatale
Interesantno je kako ja vidim sebe drugačije od onoga kako me drugi vide. Neko je rekao da smo mi sami sebi najgori kritičari...
To nam je, izgleda, svima zajednicko..
Ali to mozda i nije tako lose, jer nas podstice da od sebe trazimo, a potom, naravno, i dobijemo jos vise, jos bolje, jos kompletnije... (jer ako nismo svesni onoga sto zelimo i mogucnosti koje nam se otvaraju da do toga i dodjemo ili da taj problem resimo, necemo ni uspeti da napredujemo na polju razvijanja sebe)
Od više različitih osoba sam dobila komplimente za glas, a ja i dalje nisam zadovoljna onim što sam postigla.
Polako - bice vremena - znas li koliko vremena imas pred sobom???
Ja imam tu jedan problem kada je u pitanju glas, ali mislim da ga lagano prevazilazim. Zapravo, to što si čula je tek manjim delom moj pravi glas koji sam pronašla i uvežbala. U početku sam imala problem da ga uopšte upotrebim pred drugim osobama, ali napredujem, i sve mi je lakše da ga za početak bar delimično koristim u knoverzaciji sa drugima. Naime, kada sam sama, opustim se, i onda je moj glas onaj pravi, ja mislim mnogo lepši od toga što si imala prilike čuti.
Ovo je i kod mene cesto slucaj za sve ono sto mislim da je najlepse i najbogatije sto mogu da dam, poklonim ili podelim sa drugima - cesto mi se cini da sve to ne moze, ili retko kad moze da izadje u punoj formi, osim kada sam sa zaista meni bliskim ljudima (ovamo ne ubrajam poslovne sposobnosti - tu radim po automatic principu

- na "klik" se ukljucuju sve potrebne sposobnosti, hahahha.. Mada i tu ume da ne bude bas savrseno, onako kako bih ja htela..

)
A to je tačno, možeš želeti da imaš ovakav ili onakav glas, ali ako se prepustiš prirodnom procesu njegovog razvoja, na kraju on bude baš onakav kako odgovara osobi i njenoj ličnosti.
Moja iskustva su takva da glas, ovako ili onako, uvek bude bas onakav kakav odgovara osobi i njenoj licnosti.
Posto sam studirala na Fakultetu Muzicke umetnosti, imala sam mnogo koleginica i kolega solo-pevaca/ica, kao i pevaca/ica tradicionalne muzike (i sama sam tokom svih pet godina studija imala predmet tradicionalno pevanje, te imam iskustva u nekoj vrsti razvoja glasa - sto moze da bude itekako paralelan slucaj bilo kojoj vrsti razvoja glasa, dostizanja zeljene tehnike i zvucanja), pa sam tako, u zajednickom druzenju i nastupima, imala priliku da pratim razvoje raznoraznih glasova i vokalnih tehnika.
Na tom polju se postizu neverovatni rezultati - da, ali koliko god da tehnika izmenila zvucanje glasa, on ipak uvek ostaje neverovatno odgovarajuc osobi i odzvanja kvalitetima koju osoba koja peva poseduje i razvija...
A kako se mi kao licnosti razvijamo, tako se razvija i obogacuje i nas glas - ponekad ni sami nismo svesni tog suptilnog, ali toliko znacajnog napretka...