Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Loreley
Originally posted by femme_fatale
Pa naravno, svaka od nas tako razmišlja. A pravo pitanje je da li planirate da mu kažete o svojoj prošlosti? Ja definitivno bih, bolje i biti sama nego u laži.
E sad......to je malo teze pitanje! Mozda bih mu rekla kasnije, ali sigurno ne odmah. Rekla bih mu sigurno pre nego shto se desi neshto ozbiljnije, kao na primer: LjUBAV! eeeh, ta rech.....
Korisnikov avatar
By escudo
Pa naravno, svaka od nas tako razmišlja. A pravo pitanje je da li planirate da mu kažete o svojoj prošlosti? Ja definitivno bih, bolje i biti sama nego u laži.
ja palniram cim zavrsim terapiju i operacije nestati odavde i otic negde di niko nikada nece znati da sam bila musko :djavo:
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Mišljenja su podeljena. Neke osobe koje profesionalno pomažu trans populaciju savetuju devojkama da ne kažu ništa. I nakon uspešne tranzicije, to je veliko opterećenje koje osoba nosi stalno sa sobom. Možda je lepše i lakše da partner zna, i da te tako prihvati.
Bilo je slučajeva devojaka koje nisu ništa rekle, a partneri su kasnije slučajno saznali nešto o prošlosti, i onda dolazi do teških scena...
Reći ili ne reći? Pitanje je sad.
Većina devojaka iz inostranstva me je savetovala da kažem osobi pre nego što se desi bilo šta ozbiljnije, u trenutku kada se oseti da je osoba ozbiljnije zainteresovana.
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
ja sam oduvek za to da se sve odma kaze. ja nebi mogo vise ni sekunde bilo sta da krijem od bilo koga i da se pitam da li bi me odredjena osoba volela da me uistinu poznaje.
Korisnikov avatar
By escudo
Originally posted by uoQUEERen
ja sam oduvek za to da se sve odma kaze. ja nebi mogo vise ni sekunde bilo sta da krijem od bilo koga i da se pitam da li bi me odredjena osoba volela da me uistinu poznaje.
nebrini nebi se imao sta pitati jer te niko nebi hteo ni pogledati kada bi znai da si pomenio pol :gotika: :uplasen:
By Trans osoba
Originally posted by escudo
nebrini nebi se imao sta pitati jer te niko nebi hteo ni pogledati kada bi znai da si pomenio pol :gotika: :uplasen:
Not true
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
hahaha mozda tebe, ali za mene svi znaju i svi me gledaju. imam 2 cure i decka i nikad me niko nije odjebao zbog toga. nemoj biti toliko emo, nije dobro za psihu.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
"imam 2 cure i decka..."
:zid:
Korisnikov avatar
By escudo
"imam 2 cure i decka..."
:zid:
bas to! :nope:
Korisnikov avatar
By Momo
Ih pa nije sve tako crno :)
pomisli samo koliko ima transsexualnih/transrodnih ljudi na svetu, pa nisu valjda bas svi sami zato sto ih niko nece jer su u tranziciji ili su promenili pol i ne kriju svi svoju proslost to sigurno ...

Kada upoznas srodnu dusu, negog kome ces se svideti bas onakva kakva jesi videces da ne gledaju svi na transsexualnost kao na fenomen ili kao na nesto negativno :)
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
uuuuuuuu

:closet:

na testosteronu sam i imam ludu zenu.
ali to nije bitno, jer kao i obicno (zene... :durenje: ) propustate point.

i netreba ti neko biti srodna dusa da bi gledao/la na transrodnost na drugi nacin. trebas se samo kretati medju ok ljudima i prestati i sama gledati na to kao na nesto negativno. kako mislis da ce drugi da te prihvate ako ti sama sebe ne prihvatis prva?

i lepo kaze momo, znas koliko ima transrodnih ljudi po svetu? i retko ko od njih je sam. cak i vecina onih koje ja poznajem imaju nekog.
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by Momo
Ih pa nije sve tako crno :)
pomisli samo koliko ima transsexualnih/transrodnih ljudi na svetu, pa nisu valjda bas svi sami zato sto ih niko nece jer su u tranziciji ili su promenili pol i ne kriju svi svoju proslost to sigurno ...

Kada upoznas srodnu dusu, negog kome ces se svideti bas onakva kakva jesi videces da ne gledaju svi na transsexualnost kao na fenomen ili kao na nesto negativno :)

E, AKO SI MU REK'O! :)
Korisnikov avatar
By Momo

i netreba ti neko biti srodna dusa da bi gledao/la na transrodnost na drugi nacin. trebas se samo kretati medju ok ljudima i prestati i sama gledati na to kao na nesto negativno. kako mislis da ce drugi da te prihvate ako ti sama sebe ne prihvatis prva?
Ovo je tacno ali ja sam pominjanjem "srodne duse" hteo nesto drugo da kazem.

Kad sam rekao :
"naci ces srodnu dusu"
nadovezivao sam se na njenu konstataciju da transsexualne/transrodne osobe niko nece da pogleda (u smislu stupanja u vezu) ako zna da su u tranziciji ili su promenile pol.

U svakom slucaju nas drugacije gledaju nasi partneri/partnerke i ljudi sa kojima se druzimo iako je i jednima i drugima OK to sto smo mi transrodni/transsexualni. Escudo nije jadikovala jer nema prijatelje (ako sam dobro skontao, a ako nisam dobro skontao vi me ispravite) vec se brinula kako ce ostvarivati ljubavne veze.

Znaci hteo sam da kazem, tj da ohrabrim esudo jednom istinom a to je da: transrodne/transsexualne osobe nalaze partenere/partnerke i dok su u tranziciji ili kasnije i pri tom ne kriju svoju proslost.
Korisnikov avatar
By escudo
pa znam kako su reagovali ljudi dok sam se samo raspitivala o promeni pola, kako im je to nesto nepojmivo odvratno, istina da ima i ljudi koji nisu takvi ali pak veruem da je najbolje da niko nezna, onda nemas brige oce te neko prihvatiti ili ne..
Korisnikov avatar
By femme_fatale

i lepo kaze momo, znas koliko ima transrodnih ljudi po svetu? i retko ko od njih je sam. cak i vecina onih koje ja poznajem imaju nekog.
:placko: ... ja nemam... šmrc...
Korisnikov avatar
By Momo
Escudo, samo tvoja je odluka da li ces i kada ces bilo kome reci da si transsexualna.

Ali sa ovim se ne bi slozio:
najbolje da niko nezna, onda nemas brige oce te neko prihvatiti ili ne..
meni se cini da bih bas tada imao konstantne brige hoce li neko otkriti ili ne... svet je mali, ljudi su povezani...

takodje nikada ne bih mogao da skrivam tako nesto krupno od osobe koju volim i od koje ocekujem poverenje...

uostalom zasto biti u vezi, ljubavnoj ili prijateljskoj, sa nekim ko ne moze takve stvari da prhvati pored toliko LGBTTIQ friendli i quuer ljudi ???
Korisnikov avatar
By Momo

:placko: ... ja nemam... šmrc...
femme_fatale :hug:
da sam na tvom mestu ne bih se brinuo :D onako lepa dama ce svakako naci nekoga za sebe :setnja:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!