dobar dan, mladicu!
juce sam napisao odgovor ali kada sam hteo da ga prosledim ciknuo mi je komp tako da ti se tek sada oglasavam
uf, a tako sam sve lepo bio ispisao. no, dobro, opet cu.
citajuci tvoju izjavu kao da citam nesto sto sam sam napisao pre otprilike 15 godina
nisi jedini, to je jako vazno da znas. na svoju veliku zalost ja sada imam vec 35 godina i tek treba da se operisem. u moje vreme nije bilo interneta i informacije koje su do mene stizale nisu bile uopste znacajne, tacnije ja dok nisam otisao kod psihijatra prvi put 1997. i to ne kod seksologa nego kod obicnog psihijatra i rekao mu kako se osecam i da sam dosao da me stave u ludaru ako sam lud, ali da ja vise ne znam sta da radim sa sobom.
imao sam ogromnu srecu da sam naleteo na coveka koji je bio dosta mlad i imao je zelju da mi pomogne ali na tom prvom razgovoru mi nije dao nikakvu ionformaciju. samo mi je rekao da bi on voleo da ja odradim sa njegovim psihologom trenutno testiranje licnosti a da se kada to zavrsim vratim kod njega.
ali ja sam se vec osecao bolje jer sam napokon sve ono sto osecam mogao i da ispricam nekom. pojma nisam imao ni o cemu i mislio sam da sam jedini na ovom svetu.
nakon testiranja kod psihologa otprilike 15 dana kasnije sam dosao kod njega ponovo a on mi je rekao sledece:
ja sam se u medjuvremenu malo raspitao o vasoj problematici i evo sta sam zakljucio. dg. F 64.0 a evo i ova knjiga pa vi procitajte i recite mi da li je to to po vasem misljenju.
i stavio mi je u ruke knjigu koja je inace sifarnik bolesti, tj broj dijagnoze, njen naziv i jedan mali pasus u kojem se ukratko objasnjava sta to znaci, kakvi su simptomi i kako se manifestuje.
citajuci to nisam mogao da verujem svojim ocima! ono sto je pisalo bilo je kao da je neko opisao mene licno. onda sam za svaki slucaj procitao i opise ostalih cetiri dijagnoze koje su vezane (travestizam, tranvestizam, transvestizam i transsvestizam) i naravno ni jedna od njih nije bila tako tacna kao ona prva pod kojom se i dan danas vodim. transseksualizam.
kada sam procitao i potvrdio da i ja mislim da je to to, onda mi je on rekao da on, na zalost nije nadlezan za tu vrstu problematike i da mu je jako zao zbog toga ali oni svi imaju svoje uze specijalnosti a njegova nije seksologija.
ali on se i za to raspitao i napisao mi je da se javim Dr. Zoranu Rakicu ili prof. Ericu
i tako sam ja saznao da nisam jedini na ovom svetu, da nisam lud i da takvo nesto vec postoji u knjigama napisano i opisano (govorim o knjigama koje su strucna medicinska literatura), i da u Beogradu postoji neko ko sa takvim ljudima radi.
naravno, kada sam otisao prvi put kod Rakica, on mi je potvrdio dijagnozu i rekao da je jedino resenje za taj problem operacija promene pola koja se i kod nas radi vec nekoliko godina, da je radi Savo Perovic i tako dalje. naravno, niko mene ne tera da ja to uradim, odluka jeste samo moja.
on je tu da mi napise dijagnozu i da me posalje kod endokrinologa koji tada zapocinje terapiju hormonima a nakon toga me upucuje kod hirurga na operativni zavat. to je procedura.
naravno, ukoliko se na to odlucim. inace postoji jako veliki procenat transseksualaca koji nikada ni ne shvate koji problem imaju, a i neki postotak onih koji to shvate, nikada ne dodju do operacije.
bio sam sokiran svim tim sto sam saznao, ali eto, hvala Bogu, imao sam srecu da se javim na pravo mesto.
da je u moje vreme bilo interneta, i da su se informacije mogle prosledjivati na ovakvom nivou tada ili jos ranije svojim zivotom ti garantujem da bih ja vec odavno bio srecan i uspesan muskarac unazad bar 14 godina.
dosta sam davio, sve sto te zanima pitaj i pisi. voleo bih i da nam se prikljucis na sastancima grupe samopodrske kojuy smo osnovali i druzimo se vec godinu dana a o tome se onformisi putem maila. sada te pozdravljam i pisi kako je bilo u razgovoru sa roditeljima