Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Niki

Andjela, Rakić je stvarno super, poznaje ovu oblast, i radi korektno. Zna svoj posao. Ponaša se korektno, ne povređuje pacijenta itd. Ne hvalim ga zato što je potvrdio dijagnozu i dao mi pismo, kada sam išla kod njega, samo sam želela da ispričam ono što osećam, iskreno, i da čujem mišljenje stručnjaka.
Međutim, ko je Kalamiti Džejn, videćeš ako odeš kod nje. Povređuje me, sarkastična je, ima prikrivenu netrpeljivost prema trans osobama, i ponaša se prema meni neprofesionalno. Drži se vrlo zastarelog koncepta transseksualizma, u kome nedostaje razumevanje prave prirode ove pojave. Bez obzira da li mi na kraju potvrdi dijagnozu ili ne, preduzeću legalne akcije da se njen rad sa trans osobama preispita. Velika je potencijalna opasnost da nanese štetu osobama koje dolaze kod nje.
Slazem se Niki..i onda ides sam..kupis testosteron bez recepta,gornja operacija ce moci bez dozvole psiha itd. Kad ti dodje ili-ili..srecom ja sam bio pribran da shvatim da niko i nista nije vredno mog zivota...ali zaista sa onakvim pristupom,nekome moze da nanese veliku stetu. Osecao sam se kao da vodim bitku za goli zivot,i dobro me nije infarkt strefio....Ja srecom imam podrsku porodice,ali zamisli da joj dodje neko ko vec vodi bitku sa roditeljima, i onda ocekuje prijateljsku rec,makar minimum razumevanja..i sta dobije?Shamar!I ono malo samopostovanja ce da mu/joj sahrani.A da ne govorim sto je njena duznost da ponudi opcije,a ona o tome cuti i jos se ljuti ako se informises sa strane.A prirodno je da budes zainteresovan za svoj problem.Onda sam sebi rekao:"hej!Zasto da je ubedjuem?Nije neophodna..bitno je da sacuvam zdrav razum..a ne da me izludi...Pokusacu sta mogu da obavim sam,ako ne uspem idem kod drugog psiha,u inostranstvo ako treba(izgleda da mi za veci deo tranzicije nece psih biti potreban)...zaista jeste tuzno sto si prepusten sam sebi.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by andjelat

Ovaj put nije lak. I nikada nece ni biti lak. I sigurno je najteza
stvar koju jedno bice moze da prodje za svog zivota,
ali nas to ne sprecava da ga prodjemo, da budemo ono
sto jesmo, da najzad uspostavimo sklad izmedju mozga
i tela.. to je snaga koja nas odrzava i gura..

Ljubim vas sve! I nikada ne posusajte!
Imate jedan zivot i netreba da ga potrosite na druge,
glumeci nekog ko niste!

:grouphug:
Andjela dušo, ajde malo promeni "ploču"... teško, pa teško, pa teško, pa teško... Pomisliće nove devojke da se zabijaju klinci ispod noktiju. To je tvoje iskustvo i tvoj život, i poštujemo to, ali ne mora da bude svima teško, ako ti osećaš da je tebi. Naravno nije laća, ima malo frizičkog maltretiranja (inekcije, depilacije, operacija) i treba strpljenja i rada, recimo da uvežbaš glas i sve to, ali to može biti i zabavno, a ne mučenje. Zavisi od osobe.
Meni transformacija nije teška, totalno sam u ekstazi, osećam se dobro kao nikada u životu. To mi dođe kao neka nagrada koju trpim zbog bola pri depilaciji brade, ili bedaka od ranije dok sam bila u konfliktu i patila zbog ovoga. Moja brada na licu je teži slučaj daleko od tvog, što znači mnogo više maltretiranja, ali opet stvarno nije strašno. Ima mnogo gorih slučajeva. Za koji mesec sam je dokusurila totalno, a često je mnogima potrebno po godinu dana...
Da li isticanjem teškoća pokušavamo da se za nešto pravdamo nekome? Kome da se pravdam za slopstvenu sreću?

Devojke, pošto svako ima pravo na svoje mišljenje, ja kažem da tranformacija nije takva drama i horor kao što se možda može steći utisak. Ja se neverovatno dobro osećam i srećna sam. Ljudi oko mene su prema meni bolji nego ranije, ljubazniji, nežniji... A i ja sam postala mnogo bolja osoba. Počela sam da baš uživam u sebi i volim samu sebe. Malo me povrede prodavačice u marketu kada mi vide bradu pa mi kažu "komšija", ali šta da radim, pretrpeću...
Pa valjda je muka i teškoća bila ranije, dok sam bila totalno okovana i ugušena u sopstvenom biću i telu u nekoj crnoj rupi, pa kako se oslobađaš to sve više uživaš...

Šta da vam kažem, meni transformacija nije horor. Ima malo gnjavaže, ali je i zabavno. Nikada se ovako dobro nisam osećala, samo da mi je para, navukla sam se na šoping garderobe, baš mi prija da kupujem lepe stvari i da ih nosim. Pa emotivne i mentalne promene, joj... baš mi prijaju.
Izgleda da postoje dve vrste devojaka, one kojima je transformacija mučna, i one kojima je ekstaza... Na kraju, svi mi sami kreiramo svoja iskustva...

Andjela, znaj, voli tebe Nikita...

p.s. (nemoj sad da mi zakineš na kolačima :) )
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Andre87

Andjela, Rakić je stvarno super, poznaje ovu oblast, i radi korektno. Zna svoj posao. Ponaša se korektno, ne povređuje pacijenta itd. Ne hvalim ga zato što je potvrdio dijagnozu i dao mi pismo, kada sam išla kod njega, samo sam želela da ispričam ono što osećam, iskreno, i da čujem mišljenje stručnjaka.
Međutim, ko je Kalamiti Džejn, videćeš ako odeš kod nje. Povređuje me, sarkastična je, ima prikrivenu netrpeljivost prema trans osobama, i ponaša se prema meni neprofesionalno. Drži se vrlo zastarelog koncepta transseksualizma, u kome nedostaje razumevanje prave prirode ove pojave. Bez obzira da li mi na kraju potvrdi dijagnozu ili ne, preduzeću legalne akcije da se njen rad sa trans osobama preispita. Velika je potencijalna opasnost da nanese štetu osobama koje dolaze kod nje.
Slazem se Niki..i onda ides sam..kupis testosteron bez recepta,gornja operacija ce moci bez dozvole psiha itd. Kad ti dodje ili-ili..srecom ja sam bio pribran da shvatim da niko i nista nije vredno mog zivota...ali zaista sa onakvim pristupom,nekome moze da nanese veliku stetu. Osecao sam se kao da vodim bitku za goli zivot,i dobro me nije infarkt strefio....Ja srecom imam podrsku porodice,ali zamisli da joj dodje neko ko vec vodi bitku sa roditeljima, i onda ocekuje prijateljsku rec,makar minimum razumevanja..i sta dobije?Shamar!I ono malo samopostovanja ce da mu/joj sahrani.A da ne govorim sto je njena duznost da ponudi opcije,a ona o tome cuti i jos se ljuti ako se informises sa strane.A prirodno je da budes zainteresovan za svoj problem.Onda sam sebi rekao:"hej!Zasto da je ubedjuem?Nije neophodna..bitno je da sacuvam zdrav razum..a ne da me izludi...Pokusacu sta mogu da obavim sam,ako ne uspem idem kod drugog psiha,u inostranstvo ako treba(izgleda da mi za veci deo tranzicije nece psih biti potreban)...zaista jeste tuzno sto si prepusten sam sebi.
Dragi Andre, ne plašim se ja zbog tebe ili sebe, jer nas dvoje znamo ko smo i šta hoćemo. Odradili smo to samostalno, samoanalizirali se, razmišljali, i trajalo je to mesecima i mesecima, pre neke odluke.
Ali šta sa osobama za koje promena pola nije dobro rešenje, i same su nesigurne u to. Dođu kod Kalamiti Džejn u ordinaciju, i osete se totalno nesigurno i ugroženo, i reše da igraju po sistemu "reci joj ono što ona želi da čuje". Dobiju papir, i onda ih sistem gurne u intenzivnu transformaciju. Ali šta ako transformacija zaista nije bila za njih? Dok neke druge osobe praktično bivaju izbačene na ulicu... Stvarno mislim...
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Andre87

Dragi Andre, ne plašim se ja zbog tebe ili sebe, jer nas dvoje znamo ko smo i šta hoćemo. Odradili smo to samostalno, samoanalizirali se, razmišljali, i trajalo je to mesecima i mesecima, pre neke odluke.
Ali šta sa osobama za koje promena pola nije dobro rešenje, i same su nesigurne u to. Dođu kod Kalamiti Džejn u ordinaciju, i osete se totalno nesigurno i ugroženo, i reše da igraju po sistemu "reci joj ono što ona želi da čuje". Dobiju papir, i onda ih sistem gurne u intenzivnu transformaciju. Ali šta ako transformacija zaista nije bila za njih?
Upravo sam na to mislio kad sam pomenuo "opcije"...dakle ne samo sto se hormonske tice, mozda u nekim slucajevima agonista koji ce zaustaviti pubertet dok osoba ne odluci..ali sta vredi pricati,ona je bila iznenadjena sto necu da uradim faloplastiju vec samo meta..kao da u vezi vodis ljubav samo sa polnim organom partnera.Uproscuje problem transseksuualnosti...i sa sadistickim nastupom ne mzoe da ocekuje da joj se pacijenti povere...samo ce da se osete jos usamljenije i izgubljeno..
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Šta reći Andre, osim, "Car je go". Nas dvoje vidimo da nešto nije u redu, i ne bojimo se to da kažemo.

veliki poljubac za tebe, i lepo spavaj...
Korisnikov avatar
By Luba
Originally posted by marvuk
Hormoni su mach sa dve oshtrice i zato skupi bar trunchicu hrabrosti i pravac kod lekara. Osim toga, psihijatar mozse puno da ti pomogne i da te prati kroz put transformacije. Na osnovu analiza koje ti endokrinolog u drugoj ili kojoj vec fazi nalozsi, vidi se tvoj odnos mushkih i zsenskih hormona i na taj nachin se odredjuje doza hormona koju trebash da primish.

Ja ti ovo toplo preporuchujem. Tu sam za pomoc.
Ovo ti je dosta improvizovano pisanije.
Postoji na internetu jedna grupa filologa koji pisu QWIX-om. Ima i web stranica za qwix. Iz qwix-a mozes konvertovati tekst u latinicu ili cirilicu.
Skraceno:
y = tvrdo c, i vizuelno lici na cirilicno
q = meko c
x = zz, i vizuelno lici na cirilicno
w = sh, i vizuelno lici na cirilicno

Ko se zainteresuje, shvatice.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!