- 12 Dec 2007, 00:43
Originally posted by NikiSlazem se Niki..i onda ides sam..kupis testosteron bez recepta,gornja operacija ce moci bez dozvole psiha itd. Kad ti dodje ili-ili..srecom ja sam bio pribran da shvatim da niko i nista nije vredno mog zivota...ali zaista sa onakvim pristupom,nekome moze da nanese veliku stetu. Osecao sam se kao da vodim bitku za goli zivot,i dobro me nije infarkt strefio....Ja srecom imam podrsku porodice,ali zamisli da joj dodje neko ko vec vodi bitku sa roditeljima, i onda ocekuje prijateljsku rec,makar minimum razumevanja..i sta dobije?Shamar!I ono malo samopostovanja ce da mu/joj sahrani.A da ne govorim sto je njena duznost da ponudi opcije,a ona o tome cuti i jos se ljuti ako se informises sa strane.A prirodno je da budes zainteresovan za svoj problem.Onda sam sebi rekao:"hej!Zasto da je ubedjuem?Nije neophodna..bitno je da sacuvam zdrav razum..a ne da me izludi...Pokusacu sta mogu da obavim sam,ako ne uspem idem kod drugog psiha,u inostranstvo ako treba(izgleda da mi za veci deo tranzicije nece psih biti potreban)...zaista jeste tuzno sto si prepusten sam sebi.
Andjela, Rakić je stvarno super, poznaje ovu oblast, i radi korektno. Zna svoj posao. Ponaša se korektno, ne povređuje pacijenta itd. Ne hvalim ga zato što je potvrdio dijagnozu i dao mi pismo, kada sam išla kod njega, samo sam želela da ispričam ono što osećam, iskreno, i da čujem mišljenje stručnjaka.
Međutim, ko je Kalamiti Džejn, videćeš ako odeš kod nje. Povređuje me, sarkastična je, ima prikrivenu netrpeljivost prema trans osobama, i ponaša se prema meni neprofesionalno. Drži se vrlo zastarelog koncepta transseksualizma, u kome nedostaje razumevanje prave prirode ove pojave. Bez obzira da li mi na kraju potvrdi dijagnozu ili ne, preduzeću legalne akcije da se njen rad sa trans osobama preispita. Velika je potencijalna opasnost da nanese štetu osobama koje dolaze kod nje.