Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

By Sfera
Nakon operacije genitalija,na koji način muškarac doživi erekciju?
Ne pitam za pumpicu, to mi je jasno. Zanima me da li ta koža, sa obzirom na to da je sa ruke ili trupa, može da bude stimulirana dodirima na primer, kao kod pravog penisa, pa da dođe do erekcije? I može li se uopšte penis podići ako se ne napumpava?
U stvari, ako ima onih koji su se operisali, kako izgleda vaš seksualni život? Koliko jače osećate pri orgazmu, kako do njega dolazite i sl.?

P.S.
Najviše sam u zabludi kako je orgazam posle operacije moguć, kada se klitoris tokom nje izvadi.

Hvala unapred.
By avgust
nisam ftm pa ne mogu iz tog ugla govoriti
ali ostavi se koza klitorisa sa nervnim zavrsecima i nervima za prenos senzacija, tako da je moguca stimulacija kao ona kad se stimulise klitoris, dakle dozivljaj.
erektilnog tkiva koje ima penis kod ovog nema, pa ni erekcija ne moze da se postigne seksualnim uzbudjenjem kao kod pravog penisa.
Korisnikov avatar
By Macan86
kako izgleda takav penis posle operacije,da li ima razlike između prirodnog...da li se vidi neki ožiljak ili nešto tako?
i što se tiče grudi,da li se tu vide ožiljci?
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
Po internetu mogu da se nadju video klipovi/slike ftm/mtf ljudi pre i posle operacije grudi (to sam ja vidjala).
U tvom slucaju (a i sto je mene zadivilo) - vidjala sam slike muskaraca kojima su posle operacije (nakon izvesnog perioda, od par meseci ako se ne varam) oziljci jedva vidljivi, a nekada se uopste ne vide. :)
Korisnikov avatar
By Macan86
ee,da i umalo da zaboravim...koliko se uopšte plaća operacija.Znam da zdravstveno osiguranje preuzima deo troškova,ali ipak me zanima koliko pacijent treba da plati
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Pretpostavljam da to moze (mozda) da ti kaze psihijatar, jer posle njega se i pocinje sa hormonskim terapijama.
Ali opet, kazem - pretpostavljam. :)
Korisnikov avatar
By Macan86
:shocked: :nazalost: :uplasen: sve gledam ove slike i nekako mi se ćini kao da to na kraju ne izgleda baš mnogo prirodno što me plaši mnogo više nego ožiljak koji bi mogao da ostane ispod pazuka na mestu gde su uzeli kožu (a i to je poprilično trašna zamisao) :uplasen:
Bilo bi mi malo lakše kada bi mogao neko iz iskustva da mi kaže kakvi su tačno rezultati i koliko je zadovoljan rezultatima(možda cepidlačim,al mislim da bih se ubijo kada bi na kraju operacija otišla naopačke) :besimse: :zid:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Jebiga, šta je tu je. Bolja procedura za sad ne postoji. :(

Takođe je bedak i ovo:

Several surgical techniques for neophallic reconstruction have been reported using either available local vascularized tissue or microvascular tissue transfer. However, none of them satisfy all the goals of modern penile construction, i.e. reproducibility, tactile and erogenous sensation, a competent neourethra with a meatus at the top of the neophallus, large size that enables safe insertion of penile implants, satisfactory cosmetic appearance with hairless and normally colored skin. Normal penis has some unique characteristics and restoring its psychosexual function in both the flaccid and erectile state, and the possibility of sexual intercourse with full erogenous sensations, is almost impossible.

Ali, sa vedrije strane, ipak ima erogenih senzacija, i, koliko sam ja upućen - moguće je ostvariti genitalni orgazam, a svakako seks je ipak više u glavi nego u stimulaciji genitalija. Pitaj svakog pasivca koji voli oral, npr. :D A koliko vidim možeš i da biraš koliki će da ti bude: "Design of the MLD flap with dimensions according to patient's wishes", i napraviše ladno liku kitu od 22cm. :pervert:

Sve u svemu, svakako se dobro raspitaj, ovo su stvari koje sam pokupio sa neta, a i pre procedure će ti sigurno pojasniti sve što te zanima. :) Srečno! :friends:
Korisnikov avatar
By Macan86
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643730#p2643730]ZlatnaPtica napisao:[/url]
Ali, sa vedrije strane, ipak ima erogenih senzacija, i, koliko sam ja upućen - moguće je ostvariti genitalni orgazam, a svakako seks je ipak više u glavi nego u stimulaciji genitalija. Pitaj svakog pasivca koji voli oral, npr. :D A koliko vidim možeš i da biraš koliki će da ti bude: "Design of the MLD flap with dimensions according to patient's wishes", i napraviše ladno liku kitu od 22cm. :pervert:
I to što kažeš...sex nije samo fizički doživljaj...
Al to da može da se biraju dimenzije nije neka velika uteha kada se uzme u obzir da neće izgledati estetski nešto mnogo ok pa makar bio i 30cm(da,ja se od sve muke opterećujem estetikom :zid: ),al dobo,sve je bolje nego niša
Naravno,raspitaću se ja malo detaljnije o svim mognostima i opcijama kad budem otišao kod psihijatra...
Ali hvala :friends:
Korisnikov avatar
By Momo
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643683#p2643683]Macan86 napisao:[/url]
Bilo bi mi malo lakše kada bi mogao neko iz iskustva da mi kaže kakvi su tačno rezultati i koliko je zadovoljan rezultatima(možda cepidlačim,al mislim da bih se ubijo kada bi na kraju operacija otišla naopačke) :besimse: :zid:
Retko ko će da ti iz iskustva otvoreno priča (istinu) o tome kakvi su rezultati. Uglavnom većina kaže da je sve super i perfektno, teško da će neko da priča o tome kako mu je ružna ili mala kita.

Drugo, to je sve individualna stvar, nekome je ok metoidioplastika (penis od 2 cm koji u erekciji dobaci do 3-4cm) a neko hoće pošto poto faloplasitku i palamar od 16 do 20 cm. Znam neke ljude koji su se pokajali nakon što su uradili faloplastiku jer je to komplikovan zahvat, ide se nekoliko puta na operaciju a šanse da sve na kraju ispadne kako si zamislio su male. U svakom slučaju faloplastika tebi pruža čisto vizuelno zadovoljstvo jer realno ti imaš osećaj samo do tačke do koje seže mikropenis koji se pravi od klitorisa. Dužinu ne možeš baš da biraš kao u prodavnici jer neke stvari zavise od građe tkiva i slično. A neću ni da pominjem to što je cena faloplastike tri puta veća nego metoidioplastike. Ako imaš dobre predispozicije i metoidioplastika može da dosegne nekih 6-7 cm što je svakako mnogo bolje od mrtvog konja od 18 cm jer na tih 6-7cm skroz imaš osećaj, dakle to je nešto najpribližnije biološkom penisu.

Što se cene tiče, plaća se i to dosta, te priče o tome da deo finansira država su mrvo slovo na papiru. Svega par ljudi je uspelo da dođe na red za to a gomila ljudi već čeka na red odavno. U svakom slučaju i ako to zaživi i krene finansiranje iz fonda, minimum 1000 evra je potrebno za operaciju metoidioplastike a za faloplastiku ne znam, verovatno više. Naravno država ne plaća posete endokrinologu koje koštaju po 14 000 dinara a neophodno je ići na te preglede u prvo vreme bar 2 puta godišnje ako je sve u redu.

Što se tiče ožiljaka nakon gornje operacije isto je individualno, zavisi od veličine grudi a i od toga koliko brzo ti se tkivo regeneriše, ako imaš velike grudi ožiljak će biti veći ali ako nakon operacije postupaš kako treba može da izbledi za par godina tako da se skoro i ne vidi.

Eto, pitaj ako te još nešto zanima, ja nisam radio operacije ali znam puno ljudi koji jesu a sa nekima od njih sam jako dobar prijatelj pa su mi otvoreno pričali o svemu tako da sam poprilično upućen u problematiku.
Korisnikov avatar
By Macan86
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643876#p2643876]Momo napisao:[/url]

U svakom slučaju faloplastika tebi pruža čisto vizuelno zadovoljstvo jer realno ti imaš osećaj samo do tačke do koje seže mikropenis koji se pravi od klitorisa. Dužinu ne možeš baš da biraš kao u prodavnici jer neke stvari zavise od građe tkiva i slično. A neću ni da pominjem to što je cena faloplastike tri puta veća nego metoidioplastike. Ako imaš dobre predispozicije i metoidioplastika može da dosegne nekih 6-7 cm što je svakako mnogo bolje od mrtvog konja od 18 cm jer na tih 6-7cm skroz imaš osećaj, dakle to je nešto najpribližnije biološkom penisu.
Ok,ovo me nije nešto utešilo,ali je bar dovoljno realno da dobro razmislim o tome šta bih hteo i šta mi se stvarno isplati.Svestan sam toga da 100% zadovoljan i izgledom i funkcialnoću i dimenzijama neću biti,ali mi iz tvog posta kao bolja altenativa deluje meteoibioplastika.

Sad mene zanima kako takav penis postiže erekciju...tj,da li se i u tom slučaju ugrađije proteza(ili kako se već to zove pravilno),ili to ide prirodno(znam da klitoris ima erektivno tkivo,pa po toj logici mi zviči kao da ne bi trebalo ugrađivati protezu,ali nisam siguram,zato i pitam).

Čini mi se da sam negde pročitao da klitoris može da poraste od hormonske terapije(nemogu da se setim gde),koliko je to tačno,i ako jeste koliko može da poraste?I da li bi tu mogla da pomogne činjenica da imam prirodno mali višak testosteriona(od koga mi rastu i brada i brkovi,i čak mi pomalo mutira glas).

I da li bi činjenica da mi je zdravstvena knjizica izvađena preko centra za socijalno(nezapošljen sam),mogla da pomogne tu nešto oko troškova?
Korisnikov avatar
By Momo
evo sad ću redom da ti odgovorim na pitanja:

klitoris je u stvari mikropenis, kad si na testosteronu on raste a plus možeš da ga izvlačiš pumpom (koju možeš i sam da napraviš od gume i šprica) i ako redovno izvlačiš može da se postigne super efekat, još bolje ako već imaš dobre predispozicije (ali to kad budeš na T-u)

kod metoidioplastike je erekcija "prirodna" a kod faloplastike se ugrađuju neka sranja pa se uz pomoć toga diže, sa tim da recimo znam lika kome je to puklo a garanciju nema pa je morao da plati još 500 evra da mu oprave đoku

dobro razmisli pre nego što odlučiš šta ćeš jer nije isto kad treba da legneš na operacioni sto jednom i kad treba da legneš tri puta

znaš kako - izgledom, funkcionalnošću i dimenzijama svojih đoka nisu 100% zadovoljni ni mnogi biološki muškarci tako da to baš i nije neki razlog da se pada u očaj u smislu jao jadni mi sve nas je nešto naopako snašlo

ništa ne pomaže oko troškova, ima nezaposlenih ljudi koji čekaju i koji imaju i preko 50 godina, završili pola procesa i kad su presušili sa parama sve je ostalo na obećanjima
Korisnikov avatar
By Macan86
eto,setih se ja još nečega...kopao sam po netu dosta i naišao na priče o tome da je koristan i testosteronski gel koji se lokalno koristi,za uvećanje klitorisa kao dopuna hormonskoj terapiji...e sad pošto ja hoću da sve znam unapred,el zna neko da li toga ima u apotekama? da li se prepisuje uz hormonsku terapiju?
Korisnikov avatar
By heksagon123
Ima jedan hm... ne znam kako da ovo napišem... dolaze mi obavijesti od jednog lika kojeg sam davno pratila. Naime, on je skinuo hlače u jednom videu i zaista pokazao kako izgleda phalloplasty nakon operacije . .. evo vam https://youtu.be/RQ90zXPZ8-U 2:52- ovdje počinje...
super je ispalo, uopće ne razumijem što nekome nije u redu sa ovime, a može se i svršiti, tj. ima senzacija.
Ne znam zašto uzimaju kožu sa podlaktice sprijeda- da, kao najosjetljivije je ali zar unutarja strana bedra ne bi bilapametnija odluka. Također je osjetljiva a koža je onako elastičnija i nema dlaka po njoj što je najbitnije. Što ako je nekome ruka dlakava, onda će mu i ona stvar bit, bezveze. Znam da rade i laser za uklanjanje dlaka prije operacije - ha ha dream baby, dream. Ne može laser ništa trajno ukloniti. Bedro se ne vidi a može se sa njega uzeti dosta kože i tkiva za veći falus.

Što još da ja znam a može nekome pomoći a da nije moje živčano: "waaa, ne radite to" - treba biti pažljiv sa testosteronom jer uzrokuje promjene raspoloženja- ne nužno agresija, već suprotno nešto- pretjerana depresija, anksioznost, veliki nedostatak energije, velika pospanost. To je ono što sam ja iskusila. A oustala sam jer ne bih mogla u našem društvu ponesti takvu stigmu. Tako da mi je mozak rekao: bježmo dok još možemo ! i pobjegli smo uspješno... vama sretno i pazite šta radite + hranite se lijepo,redovno spavajte, tjelovježba, malo po vani raditi fizički, upišite fakultet ili odite na posao i samo mirno. Život nije vrijedan uzrujavanja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!