- 17 Sep 2006, 21:33
Ideja za ovu temu je vezana za drugu temu (koliko nas ima ovde) i nastavlja se na moj razgovor sa Andre...
ponekad mi se cini da je pritisak na transrodne osobe jos veci da se uklope u stereotipe roda kako bi "dokazale" da su M ili F jer ako si transzena koja je buch lezbejka imaces manje sanse da te se prizna za "zenu" ili ako si transmuskarac koji je feminiziran ... znaci ako si rodjen sa muskim primarnim seksualnim oznakama (recimo sa penisom) i ako si feminiziran niko ne osporava tvoju muskost bar na nekom primarnom nivou (salju te u vojsku recimo)
....
Da, ali javno pokazivanje osecaja ne bi trebalo biti vezano za hormonsku terapiju? Ili jeste? Ili je ucenje prikrivanja emocija deo tranzicije? (ne mislim da postoji jednostavan odgovor na ovo pitanje vec cisto da malo diskutujemo)inace moglo bi da se govori ne samo o pokazivanju emocija nego uopste o ponasanjima koja su naucena i drustveno uslovljena
ponekad mi se cini da je pritisak na transrodne osobe jos veci da se uklope u stereotipe roda kako bi "dokazale" da su M ili F jer ako si transzena koja je buch lezbejka imaces manje sanse da te se prizna za "zenu" ili ako si transmuskarac koji je feminiziran ... znaci ako si rodjen sa muskim primarnim seksualnim oznakama (recimo sa penisom) i ako si feminiziran niko ne osporava tvoju muskost bar na nekom primarnom nivou (salju te u vojsku recimo)
....