Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by RED BUTTON
NIš se ti ne sekiraj .... ako im se skače s terase, neka skaču .... a i inekcije su za ljude :hekla:
Ma da, inekcije za smirenje, i da znaš ništa ne boli...

Ali kako stvari stoje za sada, kevi neće trebati. Kad god dođem, ona se raduje i sija kad me vidi. Probušila sam uši u međuvremenu, i dopadaju joj se moje minđuše, a danas mi priča kako treba da nađem neku kremicu da mažem lice da mi bude lepše... Ćale se ponaša normalno, ali se oseća da se malo distancirao.
Sad kada se sve malo smirilo, spremam se na jedan ozbiljan razgovor sa majkom o ovome svemu, i čini mi se da će biti sve ok. Ako bude htela da mi se obraća u ženskom rodu i mojim ženskim imenom, mnogo bi me usrećila.

Kada se bude desio taj razgovor, pričaću vam kako je bilo.
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
obavezno!

to tako koliko sam shvatio ide sa svima, prvo je frka, pa onda neko zatisje kao, pa onda tek na red dodje "razgovor"...iako, mislim da je za to potrebno vise od jednog razgovora. ali evo, svaki put kada ja sa mojima pricam je lakse...da budem precizniji, svaki sledeci put je duplo laksi od prethodnog :)

sto vise se o tome prica, to sve postaje normalnije. nabacis tu i tamo neku salu u vezi toga jos, svi se lepo opuste, nasmeju i to vise nije nesto neugodno. ja sam se bas evo sa Zvonce smejao neko vece...tj skoro svako vece se tako smejemo, ono zezamo se na svoje racune i nije nam nista bed, i bas sam joj reko kako je lepo sto se sada tome smejemo a nekada smo plakali.
By beogradjanka
Uleteh u diskusiju...
Majke uvek odobravaju šta njihovo dete radi ili jeste, dok su očevi malo tvrđi. Ono na čemu trebaš insistirati je to da nemaju čega da se stide i da takav stav treba da zauzmu prema okolini, te će izostati bilo kakvi komentari!
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Evo mene opet na kratko. Za sada je sve ok, ne pričamo o ovome, ali znam da će doći na red. Ja sam sa roditeljima super lepo i ljubazno, a keva se samo smeška i ne pominje temu. Danas sam iz grada došla do njih, malo sam bila u kupovini, i svugde sam bez zadrške "prolazila", niko nije postavio pitanje da nisam devojka. Sad imate ideju kako sam izgledala, mada ništa napadno, umereno, bez šminke, nakita i sl. Kada sam došla kod roditelja, keva gleda i smejulji se. Ja se ponašam sasvim normalno, grlim je, ona je prema meni nežnije nego ranije, sve je super. Stalno imam osećaj da nekako sija iznutra zbog mene, nekako se to vidi.
Tako da mi sve izgleda ok, samo još jednom da popričamo direktno na ovu temu. Mislim da vide u meni koliko sam srećna sada, potpuno sam se promenila, druga osoba... Ali to je tema za drugu temu...
niki
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
Originally posted by Niki
Stalno imam osećaj da nekako sija iznutra zbog mene, nekako se to vidi.
pa vidi da si srecna pa je i ona srecna :)
to je, na kraju krajeva i najbitnije svakom roditelju :)
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Izgleda da je ova priča sa roditeljima došla na svoje, nekako sama od sebe. Prva reakcija je bila frkična, ali sada sve lagano prihvataju...
Danas sam baš osetila da me majka prihvata, mada ne priča o tome. Došla sam kod nje, pustila kosu (obično vežem rep), obukla neku rolkicu pa sam delovala onako pomalo slatko, i dobrim delom koristila svoj glasić koji sam razvila. Ručala sam kod majke, i pričale smo, onako normalno o običnim stvarima, ali vidim da me gleda i da se sva topi iznutra od neke dragosti. Znam da to neće da prizna, jer bože moj, za to što ja radim narod bi rekao da je pogrešno, ali lepo vidim da joj je srce puno.
Ne mora ništa da kaže verbalno. Sve mi je jasno bez reči.
Njeno prihvatanje mi mnogo znači, ostali mi nisu mnogo bitni. Drago mi je da sam ovako, i na mnoge druge načine, njeno srce ispunila ljubavlju. To je nešto što će zauvek ostati sa njom.
By Ana_88
Svaka cast!Drago mi je sto si sve uspela resiti...Mene nekako hvata strah svaki put kad pomislim na 'otvaranje'.Bojim se da me moji nece prihvatiti,da ce mi ukinuti studije,i da ce me na kqaju izbaciti iz kuce a onda cu morati da nadjem dovoljno visoku zgradu za sebe... Sa druge strane,plasim se vremena...Ne zelim da sve odugovucem i da cekam da me testosteron unakazi...Nego htela sam te pitati,sa koliko god si pocela tranziciju?
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Ana_88
Svaka cast!Drago mi je sto si sve uspela resiti...Mene nekako hvata strah svaki put kad pomislim na 'otvaranje'.Bojim se da me moji nece prihvatiti,da ce mi ukinuti studije,i da ce me na kqaju izbaciti iz kuce a onda cu morati da nadjem dovoljno visoku zgradu za sebe... Sa druge strane,plasim se vremena...Ne zelim da sve odugovucem i da cekam da me testosteron unakazi...Nego htela sam te pitati,sa koliko god si pocela tranziciju?
Moja mama je htela da skače sa terase ako ja krenem sa transformacijom, bila je to neka vrsta ucene, a vidi sada... Mislim da joj je važno da sam ja srećna, da sam zdrava, i da mi je dobro, i da je sa poslom sve ok. A tu imam baš sreće, šef me drži ko malo vode na dlanu... a i osećam se tako dobro kao nikada u životu, na svim nivoima. To se vidi na meni, i šta onda mama može reći...
Drama je u početku neizbežna, to je šok za roditelje, i to je normalno. Što se tiče "trovanja testosteronom", to je individualno. Neko bude "oštećen" u dobrom stepenu vrlo rano, neko ne. Tako da trenutak kada krećeš u transformaciju nije toliko presudan, koliko procena trenutnog stanja, i moguća "oštećenja" u budućnosti. Ja se verovatno ne uklapam po mnogim pitanjima u neki prosek, pa ti se ne vredi meriti prema meni. Za neku osobu može biti kasno u 30 godina, ako tako gledaš, dok neko drugi može lepo tranzitirati u 50. Mada svi kažu, nikada nije kasno i ne treba odustajati ako si stvarno trans. Jedino osoba sama može proceniti svoju situaciju, niko drugi, ali treba biti hladne glave i dati sebi vremena.
Ako imaš predispoziciju da patiš od agresivnog oblika androgene ćelavosti, do 30 možeš biti bez kose, i onda je teško nešto uraditi. U tom slučaju nešto moraš preduzeti da se proces zaustavi. Ne računajući problem sa kosom, ako kreneš do 30-te, generalno se postižu fini rezultati. Ali ima onih koji vrlo uspešno tranzitiraju i van tih kategorija.

To je sve u velikoj meri individualno! Jedino osoba sama može najbolje proceniti šanse.
Međutim, problem je u tome što je to jako teško, i početak tranzicije je kao put u mrak, ne znaš šta te čeka na svim nivoima. Menjaš se telesno, mentalno, ne znaš kako će reagovati okolina... Mada neku osonovnu procenu možeš napraviti o tome kako ćeš izgledati. Promene koje sam ja do sada doživela su iznad mojih očekivanja, i veoma sam zadovoljna na svakom planu. U dobroj meri nisam mogla da zamislim kako bih mogla da izgledam, ali kada sam kretala, rekla sam: kako god bude...
Kada krećeš u nepoznato, potrebna ti je takva spremnost na sve... ona dolazi iz te snažne unutrašnje potrebe da telo prilagodiš sebi, po svaku cenu...

nadam se da sam ti odgovorila,
By Ana_88
Hvala ti Niki...U velikoj meri jesi...Hvala Bogu, od celavosti ne patim, cak sta vise imam prilicno gustu kosu... Patio je zapravo moj stric ali ne od nekog agresivnog oblika... Sto se tice mog "stanja" za sada smatram da nisam mnogo ostecena i da se sve moze lepo srediti... Kao sto sam vec negde pisala, sa svojih devetnaest godina jos uvek nemam muskih karakteristika poput brade, dubokog glasa, sirokih ramena i mislim da je biologija u mom slucaju (za sada) na mojoj strani... Ponekada se dogodi da mi se ljudi obracaju kao devojci, sto mi prija i u tom slucaju ih ne ispravljam jer mi to ne smeta... Bas se sada prisecam jedne zene koja je razgovarala samnom u vozu sve vreme misleci da sam devojka, a posto je nisam ispravila nije ni znala da sam fenotipski musko...
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Ana_88
Hvala ti Niki...U velikoj meri jesi...Hvala Bogu, od celavosti ne patim, cak sta vise imam prilicno gustu kosu... Patio je zapravo moj stric ali ne od nekog agresivnog oblika... Sto se tice mog "stanja" za sada smatram da nisam mnogo ostecena i da se sve moze lepo srediti... Kao sto sam vec negde pisala, sa svojih devetnaest godina jos uvek nemam muskih karakteristika poput brade, dubokog glasa, sirokih ramena i mislim da je biologija u mom slucaju (za sada) na mojoj strani... Ponekada se dogodi da mi se ljudi obracaju kao devojci, sto mi prija i u tom slucaju ih ne ispravljam jer mi to ne smeta... Bas se sada prisecam jedne zene koja je razgovarala samnom u vozu sve vreme misleci da sam devojka, a posto je nisam ispravila nije ni znala da sam fenotipski musko...
Pa onda izgleda da nemaš šta da bineš. Ja možda nisam krenula sa pozicije na kojoj se ti nalaziš, ali sam opet bila u mnogo boljem stanju od proseka. A sada, tek nakon par meseci, mnogi mi kažu da izgledam super.
Znaš, jedan doktor koji se bavi trans osobama je rekao: "Od lepih muškaraca postaju lepe žene, jer je lepota univerzalna kategorija". Naravno, ovde se misli na telesno, jer svaka od nas zna da je žena iznutra...
Izgleda da si na dobroj poziciji...
Korisnikov avatar
By LeaJovana
A evo sta ja mislim. Mislim da zaista treba da budes presrecna sto imas takvu majku. Sigurna sam da ona zeli samo da budes srecna, A nekako mi se cini i da je ona mozda oduvek zelela da ima cerku (ne znam da li vec imas sestru), a ako nije to u pitanju verovatno si oduvek pokazivala neke odlike zensko pola pa joj ovo sad i nije velik sok. A za onu prvu reakciju verovatno je zasluzan tvoj tata, mozda nije zelela da se sukobi sa njim u tom trenutku dok ne porazgovaraju o svemu. Nemoj da mislis da nisu pricali o tome... Sto se njega tice - samo polako. Ipak je on musko i kao sto sigurno i sama znas da oni teze prihvataju i homoseksualce (pod ovim ne mislim da oni nisu muskarci samo ne znam bas najbolje da se izjasnim sta sam htela da kazem), a pogotovo MTF osobe (ovde sam naucila ovaj izraz hehe) Dovoljno je dobro sto razgovara sa tobom, sto te nije odbacio. Ako je za kratko vreme postao ok, za neko duze vreme ce biti super, videces! Zelim ti svu srecu sa njima, sa ljudima iz tvoje okoline i naravno po pitanju operacije! Navijam za tebe
:crveni:
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Lea-Jovana
A evo sta ja mislim. Mislim da zaista treba da budes presrecna sto imas takvu majku. Sigurna sam da ona zeli samo da budes srecna, A nekako mi se cini i da je ona mozda oduvek zelela da ima cerku (ne znam da li vec imas sestru), a ako nije to u pitanju verovatno si oduvek pokazivala neke odlike zensko pola pa joj ovo sad i nije velik sok. A za onu prvu reakciju verovatno je zasluzan tvoj tata, mozda nije zelela da se sukobi sa njim u tom trenutku dok ne porazgovaraju o svemu. Nemoj da mislis da nisu pricali o tome... Sto se njega tice - samo polako. Ipak je on musko i kao sto sigurno i sama znas da oni teze prihvataju i homoseksualce (pod ovim ne mislim da oni nisu muskarci samo ne znam bas najbolje da se izjasnim sta sam htela da kazem), a pogotovo MTF osobe (ovde sam naucila ovaj izraz hehe) Dovoljno je dobro sto razgovara sa tobom, sto te nije odbacio. Ako je za kratko vreme postao ok, za neko duze vreme ce biti super, videces! Zelim ti svu srecu sa njima, sa ljudima iz tvoje okoline i naravno po pitanju operacije! Navijam za tebe
:crveni:

Hvala Jovana za komentar. Zanimljivo, ti si dosta toga osetila na pravi način. Nemam sestru, ali je potpuna istina da je moja majka pre dosta vremena jednom rekla, ja sam je čula, (ne sećam se da li je pričala meni ili nekom drugom), da je tako žarko želela da rodi ćerku, i da je svo vreme trudnoće bila potpuno sigurna da će baš roditi ćerku. Takođe je istina da sam oduvek pokazivala odlike ženskog pola, šteta je što to nisu shvatili dok sam bila klinka, pa da su mi pomogli na vreme. Mama sada pokušava da se drži neutralno, jer znam da se plaši da će je moj otac optužiti kao i uvek da je ona kriva za sve ovo... Da me je trebalo drugačije vaspitavati...
Hvala na lepim željama, uskoro će i poslednji korak postati stvarnost...
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Danas se desilo baš nešto neobično i značajno meni, mada je sitno i malo. Otac mi se u razgovoru obratio u ženskom rodu. Izgleda da je to uradio spontano, i kao pravio se da nije primetio, a ja sam se jedva obuzdala, htela sam da skočim od radosti, ali sam skapirala da je to rekao spontano... No, ipak je bilo divno. Međutim to govori samo po sebi dosta... Počinju da se ponašaju u skladu sa onim što vide.
Srećna sam.
Korisnikov avatar
By LeaJovana
I ja sam srecna zbog tebe! Moram da ti kazem nesto (predpostavljam da ce ti prijati)... Zaista i pricas kao pravo zensko, mi imamo tu srecu da smo tako brbljive i iskrene. Mada su nam gay momci takodje veoma blizu u tome, zato ih tako i gotivim ;)
Korisnikov avatar
By Hton
Originally posted by femme_fatale
Danas se desilo baš nešto neobično i značajno meni, mada je sitno i malo. Otac mi se u razgovoru obratio u ženskom rodu. Izgleda da je to uradio spontano, i kao pravio se da nije primetio, a ja sam se jedva obuzdala, htela sam da skočim od radosti, ali sam skapirala da je to rekao spontano... No, ipak je bilo divno. Međutim to govori samo po sebi dosta... Počinju da se ponašaju u skladu sa onim što vide.
Srećna sam.
to je jako veliko, znacajno, neverovatno i fenomenalno! :wow: neverovatan rasplet i divan kraj se nazire!

Fantasticno ti je raspolozenje:up: :)
Korisnikov avatar
By Loreley
Evo i mene, nakon duzeg vremena, pa reko' da se javim!
imash i moju punu podrsku u svim teskocama koje te snalaze.

samo napred i samo hrabro..... kiss
Tara
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Uvek sam ranije pri poseti roditeljima bila diskretna, sakrivala grudi, ali sam postepeno uvodila promene... "Kuvala sam žabu" lagano. I tako su se postepeno navikavali na mene. I tako danas ja kažem sebi da je vreme za prave stvari; obučem pripijene farmereke i rolku uz telo, i ostalo... tako da nema više skrivanja.
Malo sam strepela šta će biti kada se pojavim na vratima. Ćale je zastao i trepnuo, valjda nije bio siguran da li me poznaje ili ne... i nastavio svoju rutinu. Keva se slatko nasmešila, i sve posle je bilo kao da se ništa ne dešava.
Definitivno sam žabu skuvala...

Primenila sam ovakvu metodu i sa drugim ljudima, tako da se oni postepeno naviknu na mene i nema mnogo šokova. Ovakav pristup traži vreme, strpljenje i planiranje.
Korisnikov avatar
By LeaJovana
Pa gde si ti nama? Pisi jos, tako lepo pises, milina mi je citati tvoje postove! I super osecaj mi stvara svaki tvoj napredak, radujem se zbog tebe, tako si hrabra da ti neverovatno zavidim! Stvarno si jedna divna devojka i veruj mi vece si zensko od svih zena ovog sveta, toliko znas da uzivas u toj ulozi da je to odusevljavajuce! Bas bih jako volela da te upoznam...steta sto nismo iz istog grada. Poljubac za tebe!
Korisnikov avatar
By KiWi

Baby steps!

Nemoj da namećeš temu o svom polu dok si sa roditeljima, ali nemoj ni da je izbegavaš ako je pokrenu.

Znam da poređenje nije baš najbolje, ali kada je jedan od mojih najboljih drugova saznao moju seksualnost delovao je kao "ok je to" a zapravo je bio u grču ... a ja kao blesav navalio da pričam o tome i predočim mu ceo svet koji je oko mene a koji on ne zna ... i na kraju dečko se skroz izbezumio, pa sam ga pustio malo sa "svari" temu.

Moj savet je dakle, pusti ih da promute malo u glavi šta je i kako, ako te pitaju nešto ti naravno odgovori ... a kada osetiš da je vreme popričaj otvoreno sa njima.
Korisnikov avatar
By LeaJovana
Slazem se sasvim sa kiwi-jem :) Mada mislim da tako i postupas. Znas da je uvek najbolje sve natenane!
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by LeaJovana
Pa gde si ti nama? Pisi jos, tako lepo pises, milina mi je citati tvoje postove! I super osecaj mi stvara svaki tvoj napredak, radujem se zbog tebe, tako si hrabra da ti neverovatno zavidim! Stvarno si jedna divna devojka i veruj mi vece si zensko od svih zena ovog sveta, toliko znas da uzivas u toj ulozi da je to odusevljavajuce! Bas bih jako volela da te upoznam...steta sto nismo iz istog grada. Poljubac za tebe!

Dušo, malo sam u frci sa poslom, a ovih dana treba i da se selim, pa znaš kako je. Kada završim preseljenje imaću više vremena i bolje uslove da nešto pišem.
Hvala ti na lepim osećanjima, a što se tiče upoznavanja, uvek je moguće... možda nekada svratiš do Beograda, ili mene nanese vetar do tvog grada...
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Pa samo ću kratko par novina. Pre dva dana sam bila kod majke i sve smo otvoreno pričale: o hormonima, operaciji, i drugim povezanim stvarima... Iznenadila me je kako je sve dobro primila, ali bilo bi čudo da nije, posle svih onih dana kada sam odlazila kod njih doterana kao devojka. Sada je vreme da prestanemo da igramo igru "pravimo se ludi". Trebaće mi malo vremena da je nateram da me zove ženskim imenom i da mi se obraća u ženskom rodu, ali doći će i to. A ćale je komedija... On se igra igre "ja nisam iz ove priče", i tako, ponekada se kao začudi i postavi pitanje zašto imam žensku frizuru, ili se začudi kada vidi minđuše... za grudi se još ne usuđuje da komentariše... ali ne pravi ni problema, što je od njega dovoljno...
Majka je malo zabrinuta, posebno zbog operacije, ali i ne razume dosta toga, pa moram biti strpljiva. Puno je grlim i lepo pričam sa njom, ali obradoveće se ona svojoj ćerki na kraju... U suštini super je sve, uspela sam.
Korisnikov avatar
By LeaJovana
Jeeeeee!!! Bas lepo! Ma treba da budu srecni sto te imaju, sto si tako jaka i opustena. A iskreno i ti treba da budes srecna sto imas njih jer koliko ja mogu da procenim ipak su te lepo prihvatili takvu kakava jesi, a ipak je ovo j**eni Balkan! Prosla si najtezi deo na kom bi svakom lako poklekao. Ali ti nisi i stvarno sam ponosna na tebe zbog svega! Ako ikad bude prilike stvarno bih volela da te vidim da zajedno odmeo u jedan dobar shoping... ;) Kissic!
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Hvala ti Jovana, i hvala svima.
Nešto razmišljam da zatvorim ovu temu, jer je bila posvećena outovanju roditeljima, a to je sada sve na svom mestu. Mislim da će od sada po ovom pitanju biti "mirna plovidba".
Imam na umu neke nove teme, tako da nam ova sigurno neće nedostajati.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Mislila sam da više neću imati šta da napišem u ovoj temi, ali izgleda da je rano za njeno zatvaranje.
I tako, otac mi je danas ulepšao dan, na žalost ne namerno i svesno, ali to je jedini način na koji on to može da uradi. Bila sam danas kod roditelja, a ja i majka smo sedele na terasi i pričale. U jednom trenutku se pojavio moj otac vratima terase, pogledao sa kim moja majka priča, t.j. pogledao me, i otišao.
Nešto kasnije, kada je majka ušla unutra, čula sam oca kako je pita, ko je to na terasi, sa kim pričaš? Rođeni otac me nije prepoznao...! Stvarno sam se smejala kasnije, i ulepšao mi je dan.
Korisnikov avatar
By Modesty
Neznam te Nikita ali sam pročitala tvoju priču...želim ti sve najbolje,budi to što osječaš i imaj mir u srcu.

Kiss od Allexe
By dennyboy
bravo, legendo nasa!

veoma mi je drago da se takve stvari sa tobom dogadjaju u poslednje vreme koliko se nismo ni culi ni videli. ipak znas da mislim na tebe, i sve to sto ti sada prolazis za mene je bilo ocekivano ali nisam to hteo da ti pricam jer jednostavno nije bilo moje da ti kazem. to je trebalo da sama dozivis i osetis i znam da mi ne bi ni verovala kada bih ti sve to pricao.

veoma mi je drago zbog tebe i radujem se a jedva cekam da se i vidimo na sastanku i uzivo da ti vidim izraz lica dok pricas.
ljubimo te moja zena i ja i radujemo zbog tebe i tvojih novih dozivljaja.
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Sada je situacija drugačija. Morala sam da se preselim kod roditelja... Svaki komentar je suvišan. Ali ono što me ne uništi ojačaće me. Ali dobro, nije tako strašno. Sada se moji na mnogo bliži način suočavaju sa mojim promenama. U principu nema problema.
Majka mi daje podršku, želi da razgovara, da sazna o svemu. Otac je pre neki dan rekao majci da mu se sve ovo ne svidja, i šta sam ja sad to, muško ili žensko? I da ne može da me gleda... Majka me je tu iznenadila, rekla mu je da gleda svoja posla ako ne razume, i da sam ja žensko, i da mogu da se oblačim kako hoću.
U suštini, nije to meni sve problem i mogu bez njihove podrške, ali je ipak lepše kada znaš da te bar jedan roditelj prihvata. Majka je super prema meni i to mi je najvažnije. Otac je po strani, tako da je ok.
Ustvari, sve je to jedan proces prihvatanja koji traje. Ali najgore stvari su prošle i sada je mirna plovidba. Ja se ispoljavam onako kako se osećam bez zadrške, i sada je to činjenica o kojoj se više ne raspravlja.
Korisnikov avatar
By transsnatalija
PUSICA , evo da se javim ovih dana sam u guzvi , radim analize sve hormone u krvi nesto sam ispitala i sve jje za sada kako treba sve su nalaze do sada kao kod zena HVALA BOGU , i uskoro idem u BEOGRAD u POLIMEDOC klinike kod dr. RAKICA i dr. SVETLANE ja sam se cula sa SVETLANE rekla mi da se ne nerviram i da se ne maltretiram da dodem kod nih i da ce sve biti kako treba , da sve da cemo to resiti , tako mi napisala na e-maila i rekla mi sta sve da ispitam koje hormone i analize krvi . sad trebam se javiti u POLIMEDIK i da mi daju termina ,planiram da idem posle 15 juna . ali se pojavile i neke probleme kuci svi znaju da sam transs i da uzimam hormone jer izgledam tao zenstveno i jako se primete moje grudi koji su vase od 3.5 broja , mama me jako podrzuje ali problem je tata pa sad se svadjaju mama i tata koja me jako podrzuje i razume me . tata ne prihvata me uopce kaze mi da bolje da umrem da me bace na smece da vise ne zivim jer ga stida od mene i od okoline , ja svaki dan placem jako sam emotivna to dovode i zenske hormone jer cure su jako emotivnije od momke i lako zaplacu , placem i nerviram se a mama me tjesi da se ne brinem jer svaka majka voli svoje dete bez obzira kakvo je dal je transs sta je najgore biti il je invalid , il ima mntalno poremecenje , svaka cast mami za podrske ali ja sam kroz vatre jer ne mogu nazad a trebam napred a okolina i tata ne prihvati me takava kakava jesam jer kad na svoje dete mu je najteze roditelji trebaju da mu pomazu a ne da ga odbace bas kad mu je najteze a okolina ga osuduje i neprihvata takav kakav je . najgore je kad je neko transs kao ja i sve kao mene a koje transs to bas najboljke zna koliko je tesko da zivis u pogresno tjelo . ovako ako se ja ne pojavim dugo pomilsite da sam se mozda ubila jer nemu vide da izdrzim diskriminaciju i odbaca mog tata jer svako dnevo kad me vidi kaze idi obesise ubij se nemj da zivis sramis nas sta ce da ljudi kazi i . t . d . tesko mije ali bolje je da sve ovo zavrsi jer ne zivi se ovako da placem svaki dan i oci da mi budu oteceni ali sta cu ako ovo nekako prebrodim bic super hvala bogu ali neznam emocije i tuga je za sada veca pa razmisljam na puno stvari da prekinem movaj zivotNEZNAM STA DA VAM JOS KAZEM SVE NAJBOLJE VAMA SVIMA I ONIMA KOJI ME PODRZUJU I SVE OKO NAS KO PRIHVATE NAS NEDOSTATAK FIZICKOG POREMECAJA AKO NEMA MENE VISE TU MOZDA CE DA SE VIDIMO U RAJU PUSA SVIMA , DOK PISEM OVO PUNO PLACEM ,SUZE SU MI NAKVASILE TASTATURE , VOLIM SVE VAS NATALIJA
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!