Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Momo
Veceras na televiziji Studio B u 21:30h emisja sa temom - transeksualnost

evo najave skinute sa njihovog sajta:

U ime naroda

Petak, 14. Novembar 2008. u 21:30

Dokumentarna emisija "U ime naroda" istražuje temu transseksualizma. S obzirom da je društvo samo delimično upoznato sa pojmom poremečaja rodnog identiteta, pokušaćemo kroz razgovore sa stručnjacima iz oblasti medicine, religije i prava da pojasnimo ovu, kako je eksperi zovu, grešku prirode. Koliko je osobama sa tim poremačejem zaista teško i sa kakvim se sve problemima suočavaju, predstavićemo i iz njihovog ugla. Šta je transseksualizam, kada se otkriva, ko ide na operacije promene pola, a kako je sve to regulisano u inostranstvu, možete pogledati na TV Studio B u petak u 21.30.

Autor emisije: Ines Meštrović
Korisnikov avatar
By Calypso
Hm... transseksualIZAM.... Vidim da je voditeljka bas upucena u terminologiju :nope:

Nemoj bez pope da se o necemu diskutuje u sekularnoj drzavi, ccc....

:bic:
Korisnikov avatar
By Dina
Momo,
hvala sto si javio :kiss:

Gledacu obavezno :)
Korisnikov avatar
By Calypso
Momo, kako ti se cini?

Ja sam se bas iznenadila iskazanim stavom u emisiji! Sem onog transseksualizam, ostalo je bilo ok. Cak je i onaj svestenik imao delimicno ok misljenje za crkvu, hahahha, a i nisu ga mnogo pitali :D
Korisnikov avatar
By Dina
U emisiji su govorili transseksualnost... samo u pokazanim knjigama pise "transseksualizam", ja ne znam kad nameravaju da u knjigama za studente i ostalim izmene te termine... I u mojoj pise "homoseksualizam", ne znam da li cu morati profesoru na ispitu da objasnjavam da to nije ispravno :roll: Inace, emisija mi se dopala, mada je mogla biti zivotnija, duza ali i ovo je ok... Koliko sam primetila svi sagovornici su imali pozitivan stav sto je dobro za obrazovanje narodnih masa...
Korisnikov avatar
By Momo
I ja sam se iznenadio u sustini, znao sam ranije da ce emisija biti snimljena i nadao se da ce biti ok jer je autorka pokazala interesovanje da shvati "problem" koji je izabrala za temu emisije, ali me je danas uplasilo to sto je u najavi receno da ce i crkvu da umesa. Srecom ispade dobro u odnosu na to kako je moglo da bude :D

Terminologija im je mrak, cas jedno cas drugo :lol:

Nisam besan, to mi govori da nije bas tako strasno.

Sledeci izazov je emisija "Kljuc" Natase Miljkovic, sa istom temom. Snimanje je planirano za ovaj mesec. Bilo bi dobro da se i tu pozitivno iznenadim.
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Dina
U emisiji su govorili transseksualnost... samo u pokazanim knjigama pise "transseksualizam", ja ne znam kad nameravaju da u knjigama za studente i ostalim izmene te termine... I u mojoj pise "homoseksualizam", ne znam da li cu morati profesoru na ispitu da objasnjavam da to nije ispravno :roll: Inace, emisija mi se dopala, mada je mogla biti zivotnija, duza ali i ovo je ok... Koliko sam primetila svi sagovornici su imali pozitivan stav sto je dobro za obrazovanje narodnih masa...
U onim knjigama sam video i termin - transeksualitet :barf:
Korisnikov avatar
By Calypso
:yay: bravo za srpske medije, hahahhaah, jos malo da nauce i cista 5 :D
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by Momo
Sledeci izazov je emisija "Kljuc" Natase Miljkovic, sa istom temom. Snimanje je planirano za ovaj mesec. Bilo bi dobro da se i tu pozitivno iznenadim.
Vec vidim koga ce zvati u emisiju... :jankovicka:
Korisnikov avatar
By Momo
To me uopste ne bi iznenadilo, al nismo ni mi mutavi, bilo bi dobro da tu zenu jednom neko dobro napenali pred kamerama :testerica:
Korisnikov avatar
By Dina
Trebalo bi :tuc:

Ali vec je pisano na forumu a ja se sa time slazem da su bolje ovakve emisije gde svi govore pozitivno. Jer rasprava moze da bude onda kada je drustvo upoznato sa temom pa su sad jos neki za a neki protiv... a u ovoj situaciji kad jos postoji velika diskriminacija i predrasude, likovi poput Aleksandre Jankovic samo tome i dalje doprinose... Jos ima i autoritet jer je psiholoskinja koja hoce da se zove psiholog...
Korisnikov avatar
By Momo
U svakom slucaju je bolje da se prave edukativne emisije a ne senzacionalisticke ili na foru: za ili protiv, tu nema govora i nadam se da ljudi koji budu ucestvovali u Kljucu nece dozvoliti da se od emisije napravi šou ili da dozvole Natasi da u pricu kao goste ukljuci ljude koji bi govorili negativno.

Mislim da bi u tom slucaju mozda najbolje bilo napustiti studio.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Dina
Trebalo bi :tuc:

Ali vec je pisano na forumu a ja se sa time slazem da su bolje ovakve emisije gde svi govore pozitivno. Jer rasprava moze da bude onda kada je drustvo upoznato sa temom pa su sad jos neki za a neki protiv... a u ovoj situaciji kad jos postoji velika diskriminacija i predrasude, likovi poput Aleksandre Jankovic samo tome i dalje doprinose... Jos ima i autoritet jer je psiholoskinja koja hoce da se zove psiholog...
To je meni veliki problem sa takvim emisijama; jer u samoj postavci problema ne uoče poentu, koga i zašto treba pozvati, čemu rasprava služi, kakav je cilj svega toga.

Znači anahrono je u zemlji koja počinje nekako da prihvata standarde ljudskih prava raspravljati da li je homoseksualnost normalna, šta hoće ti homo, trans i ini seksualci te "sučeljavati mišljenja" tako što je ono drugo mišljenje potkrepljeno batinom.

Drago mi je da je to što ste gledali na nešto ličilo; ja nisam stigao.
Korisnikov avatar
By Egmont
Čuvar na mom poslu vrlo pažljivo je odgledao emisiju :)
Korisnikov avatar
By Zvonce87
Originally posted by Calypso
Hm... transseksualIZAM.... Vidim da je voditeljka bas upucena u terminologiju :nope:

Nemoj bez pope da se o necemu diskutuje u sekularnoj drzavi, ccc....

:bic:

Haha koji si ti car XD
Korisnikov avatar
By Zvonce87
E, pa, posto sam propustila ovu gorepomenutu, onda Natasinu sigurno necu. To ce biti jos jache s obzirom da se Natasa do sada i nije dokazala bas kao kompetentna osoba za onakvu emisiju, s obzirom da se zbog kolicine hejta izmedju strana, emisija sve vise pretvara u Jerry Springer Show XD

A ako :jankovicka: bude u emisiji, a verovatno hoce jer u svakoj drugoj jeste, e bice veselo i daj Boze da ne otrcim tamo i zalepim joj samarcinu na njeno lupetanje :P
Heheh

Ajd uzdravlje, do Natashine emisije, pa Boze zdravlja da je gledamo i vidimo i to cudo da Srbija prica o queer temama duze od pola sata na TV

Pa komentarisemo posle toga ovde, vazi? Kiss svima!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!