Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Gaia
Hm... ja sam se uvijek bojala snimati svoj glas i onda ga reproducirati da ga slušam, mada kada pričam sa nepoznatim ljudima preko telefona uvijek mi se obraćaju u ženskom spolu...

Anđela, Niki, vi ste me vidjele i čule moj glas. Kako biste ga ocijenile?

@Loreley - sjeti se što sam ti pričala kada smo pričae o vokalnim vježbama! Mnogo truda i živaca i doći će na svoje! :)
Bilo je baš kratko pa glasa ne mogu da se setim dobro, ali bio mi je nekako baršunast i mekan, prijatan... Ali stvarno se ne sećam dobro. A što se tiče izgleda, izgledaš stvarno super... ženstveno, harizmatično. Lepa devojka.... ova Gaja...
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Niki
Definitivno, mada izgleda kao vanzemaljac.
Pa na glas sam i mislio :)
Korisnikov avatar
By vanillapuff
femme_fatale, nadam se da nije problem da kazem, nakon sto sam te danas upoznala, da je tvoj glas zaista predivan; pevljiv, mek, kao nezna melodija... :meda:

Nisam imala prilike vise da popricam sa tobom (sto cemo nadoknaditi prvom prilikom :) ), ali uverena sam da tvoj glas odrazava pravu Tebe.. :sweet:
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by vanillapuff
femme_fatale, nadam se da nije problem da kazem, nakon sto sam te danas upoznala, da je tvoj glas zaista predivan; pevljiv, mek, kao nezna melodija... :meda:

Nisam imala prilike vise da popricam sa tobom (sto cemo nadoknaditi prvom prilikom :) ), ali uverena sam da tvoj glas odrazava pravu Tebe.. :sweet:
Interesantno je kako ja vidim sebe drugačije od onoga kako me drugi vide. Neko je rekao da smo mi sami sebi najgori kritičari... Od više različitih osoba sam dobila komplimente za glas, a ja i dalje nisam zadovoljna onim što sam postigla. Ja imam tu jedan problem kada je u pitanju glas, ali mislim da ga lagano prevazilazim. Zapravo, to što si čula je tek manjim delom moj pravi glas koji sam pronašla i uvežbala. U početku sam imala problem da ga uopšte upotrebim pred drugim osobama, ali napredujem, i sve mi je lakše da ga za početak bar delimično koristim u knoverzaciji sa drugima. Naime, kada sam sama, opustim se, i onda je moj glas onaj pravi, ja mislim mnogo lepši od toga što si imala prilike čuti. Bar tako meni izgleda, ali je jako teško objektivno proceniti sama ako u isto vreme i govoriš. Definitivno moram još da vežbam.
A to je tačno, možeš želeti da imaš ovakav ili onakav glas, ali ako se prepustiš prirodnom procesu njegovog razvoja, na kraju on bude baš onakav kako odgovara osobi i njenoj ličnosti.
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by femme_fatale
Interesantno je kako ja vidim sebe drugačije od onoga kako me drugi vide. Neko je rekao da smo mi sami sebi najgori kritičari...
To nam je, izgleda, svima zajednicko.. :sigh:
Ali to mozda i nije tako lose, jer nas podstice da od sebe trazimo, a potom, naravno, i dobijemo jos vise, jos bolje, jos kompletnije... (jer ako nismo svesni onoga sto zelimo i mogucnosti koje nam se otvaraju da do toga i dodjemo ili da taj problem resimo, necemo ni uspeti da napredujemo na polju razvijanja sebe) :klap:

Od više različitih osoba sam dobila komplimente za glas, a ja i dalje nisam zadovoljna onim što sam postigla.
Polako - bice vremena - znas li koliko vremena imas pred sobom??? :D

Ja imam tu jedan problem kada je u pitanju glas, ali mislim da ga lagano prevazilazim. Zapravo, to što si čula je tek manjim delom moj pravi glas koji sam pronašla i uvežbala. U početku sam imala problem da ga uopšte upotrebim pred drugim osobama, ali napredujem, i sve mi je lakše da ga za početak bar delimično koristim u knoverzaciji sa drugima. Naime, kada sam sama, opustim se, i onda je moj glas onaj pravi, ja mislim mnogo lepši od toga što si imala prilike čuti.
Ovo je i kod mene cesto slucaj za sve ono sto mislim da je najlepse i najbogatije sto mogu da dam, poklonim ili podelim sa drugima - cesto mi se cini da sve to ne moze, ili retko kad moze da izadje u punoj formi, osim kada sam sa zaista meni bliskim ljudima (ovamo ne ubrajam poslovne sposobnosti - tu radim po automatic principu :lol: - na "klik" se ukljucuju sve potrebne sposobnosti, hahahha.. Mada i tu ume da ne bude bas savrseno, onako kako bih ja htela.. :nesiguran: )

A to je tačno, možeš želeti da imaš ovakav ili onakav glas, ali ako se prepustiš prirodnom procesu njegovog razvoja, na kraju on bude baš onakav kako odgovara osobi i njenoj ličnosti.
Moja iskustva su takva da glas, ovako ili onako, uvek bude bas onakav kakav odgovara osobi i njenoj licnosti. :)

Posto sam studirala na Fakultetu Muzicke umetnosti, imala sam mnogo koleginica i kolega solo-pevaca/ica, kao i pevaca/ica tradicionalne muzike (i sama sam tokom svih pet godina studija imala predmet tradicionalno pevanje, te imam iskustva u nekoj vrsti razvoja glasa - sto moze da bude itekako paralelan slucaj bilo kojoj vrsti razvoja glasa, dostizanja zeljene tehnike i zvucanja), pa sam tako, u zajednickom druzenju i nastupima, imala priliku da pratim razvoje raznoraznih glasova i vokalnih tehnika.

Na tom polju se postizu neverovatni rezultati - da, ali koliko god da tehnika izmenila zvucanje glasa, on ipak uvek ostaje neverovatno odgovarajuc osobi i odzvanja kvalitetima koju osoba koja peva poseduje i razvija...

A kako se mi kao licnosti razvijamo, tako se razvija i obogacuje i nas glas - ponekad ni sami nismo svesni tog suptilnog, ali toliko znacajnog napretka... :meda: :hug:
Korisnikov avatar
By Dina
A da li uzimanje hormona ima uticaj na glas?

Ja sticajem okolnosti uzimam zenske hormone, jedno vreme, sto mi uopste ne prija ali dobro to je neka druga prica... :sigh: Ali Loni tvrdi juce da mi se izmenio glas, da nema vise onu hrapavost nego zvuci vise zenski... Mozda je samo trenutna faza, posto se moj glas inace menja... Loniju se dopada ovaj novi ali ja nisam bas sigurna da volim da mi glas trajno zvuci zenski...
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Dina,

ja mislim da ima uticaja, s tim da je testosteron mnogo "efektivniji" i "grublji" hormon, te tu stvarno mozes lako da primetis neciju promenu glasa nakon sto je bio izlozen datom hormonu...

Estrogen je mnogo "finiji", da tako kazem, i koliko sam slusala od devojaka koje ga primaju, deluje suptilno, ali dubinski, na svim nivoima... Tako da moguce da moze imati uticaja i na glas, ali ono sto mi se pre svega cini je da se stanje, raspolozenje, i kompletna pojavnost na osnovu dejstva estrogena menja, te usled toga, naravno, moze doci i do promene / preoblikovanja glasa, njegove boje ili melodike... :)
Korisnikov avatar
By Dina
Hvala Vanilice :kiss:

Ja se osecam bas tako kako kazes za estrogen, mislim da je to... jedino sto moja psiha odbija to sadasnje stanje, preosetljivost, suptilnost, i jos glas kao dodatak na sve... pa sam jos preosetljivija :lol: :doh: Ali dobro, privremeno je pa ce se izdrzati :misici:
Korisnikov avatar
By femme_fatale

Posto sam studirala na Fakultetu Muzicke umetnosti, imala sam mnogo koleginica i kolega solo-pevaca/ica, kao i pevaca/ica tradicionalne muzike (i sama sam tokom svih pet godina studija imala predmet tradicionalno pevanje, te imam iskustva u nekoj vrsti razvoja glasa - sto moze da bude itekako paralelan slucaj bilo kojoj vrsti razvoja glasa, dostizanja zeljene tehnike i zvucanja), pa sam tako, u zajednickom druzenju i nastupima, imala priliku da pratim razvoje raznoraznih glasova i vokalnih tehnika.

Na tom polju se postizu neverovatni rezultati - da, ali koliko god da tehnika izmenila zvucanje glasa, on ipak uvek ostaje neverovatno odgovarajuc osobi i odzvanja kvalitetima koju osoba koja peva poseduje i razvija...

A kako se mi kao licnosti razvijamo, tako se razvija i obogacuje i nas glas - ponekad ni sami nismo svesni tog suptilnog, ali toliko znacajnog napretka... :meda: :hug:
E sada sam stvarno ponosna. Nisam znala da si studirala na FMU, pa kada si mi ti dala kompliment za glas, e sada stvarno moram da isteram i pokažem ono pravo...
I moram da se izvinem, kada smo se videle na grupi, nisam te povezala sa identitetom na forumu...
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Originally posted by Dina
Hvala Vanilice :kiss:

Ja se osecam bas tako kako kazes za estrogen, mislim da je to... jedino sto moja psiha odbija to sadasnje stanje, preosetljivost, suptilnost, i jos glas kao dodatak na sve... pa sam jos preosetljivija :lol: :doh: Ali dobro, privremeno je pa ce se izdrzati :misici:
Sve to što kažete za estrogen je tačno, i još dublje i značajnije. Nežno me je promenio na svim nivoima. Ali sve mi to tako prija... ja bih samo još i još... od kože koja je svetla i nežna, pa do pokreta, elastičnosti, osećanja, percepcije, orgazma, čula mirisa, sluha, kose, emocija... i sve mi baš prija i uklapa se sa mnom.
Važan momenat je da li je to u skladu sa osobom i da li ona to prihvata i dobro se oseća sa time. Ako postoji konflikt, to je onda isto kako sam se ja osećala dok je mnome vladao testosteron. Ne bih se lišila estrogena nizašta... Čula sam priče o muškarcima koji su kratko primali estrogen zbog problema sa prostatom, kažu, mrzeli su više nego išta to kako su se osećali tada.

Za glas važi priča da estrogen ne može uticati na njega, ali ima izveštaja da se nešto dešava. Samo kao što reče vanilica, to je suptilnije.
Korisnikov avatar
By vanillapuff

E sada sam stvarno ponosna. Nisam znala da si studirala na FMU, pa kada si mi ti dala kompliment za glas, e sada stvarno moram da isteram i pokažem ono pravo...
:blush: Hvala na lepim recima - ali zaista sam tokom svog skolovanja cula mnogo, mnogo glasova i bila svedok njihovom razvoju, da nije bilo sanse da ne primetim tvoj glas... :hug:
I obavezno radi jos i radi i vise, ali ne misli toliko na sam glas (vidim da ces na planu te "potrage" nastaviti da radis i da ti to vec dobro ide!), vec radi na tome da se oslobodis barijera o kojima si pricala - da iskazes maksimalnu sebe, sasvim slobodno, u javnosti!! :yay:

Ihh, kada ti svi dajemo pohvale za samo malcice glasa sto smo imali prilike da cujemo, zamisli kako ce delovati glas koji postizes u punoj formi??? :trep:

I moram da se izvinem, kada smo se videle na grupi, nisam te povezala sa identitetom na forumu...
Nista, nista... :hug:
Ja sam ona mawecka u crvenoj haljinici... :sweet: :blush:
Korisnikov avatar
By Dina
Važan momenat je da li je to u skladu sa osobom i da li ona to prihvata i dobro se oseća sa time. Ako postoji konflikt, to je onda isto kako sam se ja osećala dok je mnome vladao testosteron. Ne bih se lišila estrogena nizašta... Čula sam priče o muškarcima koji su kratko primali estrogen zbog problema sa prostatom, kažu, mrzeli su više nego išta to kako su se osećali tada.

Za glas važi priča da estrogen ne može uticati na njega, ali ima izveštaja da se nešto dešava. Samo kao što reče vanilica, to je suptilnije.
Pa da, tako je nesto i kod mene. Ne mogu da kazem bas da mrzim ove promene, ali mi nisu prijatne. I dolaze u konflikt sa mojom psihom.

Inace i Vanilica mi je sinoc kad smo se videle rekla da ima neke promene u mom glasu.
Korisnikov avatar
By femme_fatale

Nista, nista... :hug:
Ja sam ona mawecka u crvenoj haljinici... :sweet: :blush:
Skapirala sam, mada sam se u prvi mah pitala ko je sad ova pametna i slatka devojčica...

A stvarno si me inspirisala da radim još više na svom glasu. Međutim, shvatila sam da koliko god ja forsirala neke stvari, jednostavno je potrebno neko vreme da se određene stvari razviju. I to si sasvim tačno rekla; meni je u ovom trenutku najvažnije da radim na unutrašnjim aspektima, što će osloboditi moj glas u potpunosti.

Interesantne stvari se dešavaju. Pre neki dan sam spontano pred jednom osobom progovorila takvim ženstvenim glasom da sam sama bila iznenađena. Ponekada podsećam samu sebe na nekog klinca u pubertetu koji mutira...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!