Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

By xenia
Po prvi put sam na nekom forumu pa mi je malo cudno...Imam 17 godina i zelim da pitam osobe koje su prosle sve faze MTF(male-to-female)o svemu,o zivotu pre,posle,o roditeljima,prijateljima,okruzenju i o svim promenama koje su usledile.Osecam se ocajno jer mi je muka od svog muskog tela,cesto sam u depresijama i ne mogu nikad u potpunosti da se iskazem! Ne znam kada bi trebalo poceti sa svim tim,da li se ceka da pubertet prodje ,sta,kako?! Treba da krenem kod nekog terapeuta da mi on to poblize isprica i da se uverim da nemam neki napad paranoje pa da izmisljam,a pre tog razgovora hocu da pitam nekog ko je sve to vec osetio na svojoj kozi.Hvala vam svima unpred!
Korisnikov avatar
By Blady
Welcome xenija... ovde imas dosta takvih istomisljenika.. imate i svoj folder, tu mozes svasta procitati i postavljati pitanja koja te zanimaju... :)
By xenia
Hvala puno Black Lady...Stvarno mi je tako nesto potrebno....u haosu sam....
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Dobro došla na forum.

Moraš da znaš da ovde ima dosta ljudi koji se osećaju kao ti,
koji počinju tranziciju (terapiju), neki su na kraju, a neki su je
prošli...

Sreća je da u Srbiji postoji stručan tim lekara koji se bavi ovim
sindromom..

Moj savet ti je da odeš da popričaš sa psihijatrom koji je uže
stručan za ovu problematiku. Sigurno će ti u mnogome pomoći.

Budi dobra, i hrabra!
By xenia
Hvala ti puno Andjo! Citala sam dosta tema sa foruma i primetila da si i ti bila u potpunom haosu...mnoooogoooo vecem nego ja trenutno! Svaka ti cast,skidam kapu! Mnogi bi vec potpuno poludeli i svasta uradili...stvarno....svaka cast....Hocu jos da te samo pitam u kojoj si ti sad fazi,jesi se operisala ili si jos na hormonima?
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@xenia
Mozda ne bi bilo lose da dodjes na neki od sastanaka grupe podrske (mislim da postoji tema koja govori o tome). Tako bi dobila priliku da upoznas mnoge ljude koji se nalaze u slicnoj situaciji, poprocas sa njima i uzivo dobijes savet. :)
Korisnikov avatar
By Pauceti
Dobrodosla :) Ovde mozes da nadjes ljude koji su prolazili ili prolaze kroz istu ili slicnu situaciju. Nadam se da ce forum biti od pomoci da saznas stvari koje pre nisi mogla ili stvari zbog kojih ces se osecati lakse. Uzivaj :)
By xenia
Jel mi moze neko malo blize pojasniti o tim sastancima,gde,kad...Trebalo bi mi dosta da se isplaniram jer nisam iz Bg-a! Thanks!
Korisnikov avatar
By Loreley
Hey Xenia! Dobrodošla!
I ja sam u sličnom sosu kao i ti, s tim što sam 1 godinu mlađa ali to je potpuno nebitno.
Preporučujem ti da pročitaš moju temu: "Transsexualnost u pitanju, upomoć" od prošle godine...

budi pozdravljena... :D
By xenia
Hvala Tara!!! Sve sam procitala i zapanjena sam! Ali pozitivno! Svaka ti cast! Ja sam se tek skoro outovala najboljem drugu i skolskom psihologu,nisam ni sama znala da ce mi biti toliko tesko da sve to objasnim....Valjda zato sto je meni sve kristalno jasno u glavi pa mi je cudno kad neko ne razume.... Jesi li pisala jos nesto? U kojoj si fazi? Sta kaze Rakic? Sta se desava? Ljubim te!
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by xenia
Hvala ti puno Andjo! Citala sam dosta tema sa foruma i primetila da si i ti bila u potpunom haosu...mnoooogoooo vecem nego ja trenutno! Svaka ti cast,skidam kapu! Mnogi bi vec potpuno poludeli i svasta uradili...stvarno....svaka cast....Hocu jos da te samo pitam u kojoj si ti sad fazi,jesi se operisala ili si jos na hormonima?
Hm, faze..

Pa ovako, postoji pripremna faza pred operaciju, za koju je
bitno da ti se dese neke promene .. pre svega koza..

Kod nas koza postane meksa i mnogo neznija.. a to je potrebno
za operaciju..

Sto se tice hormona, hormone nastavljas da uzimas do kraja
zivota... Naravno uz pratnju endokrinologa...

U pripremnoj fazi se desi najvise promena... i najvise pocne da
se desava. Pre svega hormon deluje na svaku celiju u telu,
od mozga, glave, pa na dole... i samim tim utice na nase emocije,
misli, odluke i jos ko zna sta...

Kada trans osoba pocne da uzima hormone, time dovodi svoj
organizam u prirodni balans, koji je izgubljen jako davno...
Zato i osecas da ti je bolje, da imas neki sklad..

Kada bi "obicna" osoba, koja nije trans, pocela da uzima hormone,
izdrzala bi najvise tri meseca... jer je to njoj stvara potpuni disbalans...

Nekada su tako i ustanovljavali da li se radi o transeksualnoj osobi,
ili ne..

Slobodno se javi na U2U ako ti treba bilo kakva informacija...

:kiss:

Iskreni savet koji mogu da ti dam je da odes kod psihijatra,
Rakica, i da porazgovaras sa njim pre svega ostalog...
... on stvarno ume da pomogne..

Osim toga, ako ti treba neka literatura, o ovom sindromu,
mogu da ti dam, jer shvatam da je potrebno svoju okolinu
da edukujes ili da pocnes... a literature, ima bas dosta..
Korisnikov avatar
By Loreley
Originally posted by xenia
Hvala Tara!!! Sve sam procitala i zapanjena sam! Ali pozitivno! Svaka ti cast! Ja sam se tek skoro outovala najboljem drugu i skolskom psihologu,nisam ni sama znala da ce mi biti toliko tesko da sve to objasnim....Valjda zato sto je meni sve kristalno jasno u glavi pa mi je cudno kad neko ne razume.... Jesi li pisala jos nesto? U kojoj si fazi? Sta kaze Rakic? Sta se desava? Ljubim te!
Hehe, hvala. Znaš kako, ako pričamo o razumevanju, porodica ti je najvažnija. Ja i moja porodica smo trenutno u fazi kada prihvatamo činjenice, i učimo da živimo sa tim, tretirajući celu stvar pre svega kao porodični problem. Naravno, svemu tome je prethodilo mnogo predrasuda, svađa, pa čak i osuda, ali na kraju se sve svodi na vreme koje treba da prođe da oni vrate film, i osveste se.

Kao što si videla, ja sam se najpre outovala sestri, pa ocu, majci, dedi, ujaku... a najboljoj drugarici sam rekla tek u junu ove godine, i ona mi je na tom polju (mislim na ljude sa strane) jedna od najvećih podrška.
Otvorila sam još jednu temu u kojoj sam htela da pišem o uobičajenim stvarima koje sačinjavaju moj svakodnevni život, a vezane su za transsexualizam, ali me je posle mrzelo da pišem...

Što se tiče Rakića, on je sooper... čak smatram da je najbolji stručnjak u našoj zemlji za našu problematiku, tako da ti ga svakako preporučujem. Kod njega sam bila 2 puta sa tatom, i to su uglavnom bili uvodni razgovori o važnosti porodične podrške, i o tome kada bi moglo da se počne sa hormonskom terapijom. Nažalost, to nije moguće pre 18, tako da ću ja morati da sačekam još 2 godine. Na kraju krajeva, tako sam i planirala... 2-3 godine je optimalan period da se ljudi koji su deo tvog života suoče sa tim, i prihvate te takvu kakva jesi... za to vreme ću završiti i srednju, a fakultet može godinu-dve i da pričeka... :sunce:
By xenia
Hvala,hvala! :yes: Vec dva dana ne mogu da se ulogujem kako treba....2 puta sam promenila sifru jer sam mislila da je do toga....boze....

Htela bih da pitam kad je sledeci sastanak i kakav je raspored sastanaka? Hocu da se organizujem i da dodjem! :dance:

Moram da vam kazem da sam juce jaaaako dugo razgovarala sa svojim najboljim drugom,jako mu je tesko da sve to razume,naravno,podrzava me,samo misli da cu se predomisliti.... Takodje me je pitao nesto jako cudno,kaze 'Sta ces da radis ako ti psihijatar ne da potrebnu dijagnozu,jel imas neku drugu varijantu?'.....nisam mogla da se pokupim....:shocked:mislim,nikad mi to i nije palo na pamet jer jednostavno znam da je to to,pa hocu da vas pitam da li ste se to nekad upitali?
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Pa, par puta kada je neko na forumu tek pisao o tome kako treba da ide kod Rakica, ja sam pomislila: A sta se desi, ako ne dobije dijagnozu?
Mada, svi su dobili, pa ces i ti :)
Inace, ako bi se slucajno i desilo da ti postavi neku drugu dijagnozu, verovatno bi ti objansio o cemu se radi i rekao sta treba dalje da radis...
By xenia
I hocu i ovo da vas pitam:treba mi savet,ne znam kako da se outujem roditeljima,moji su razvedeni,u razlicitim gradovima,dupli posao.... Takodje ne znam da li da prvo njima kazem,pa onda da idem kod psihijatra,ili kako vec? Hvala vam unapred! :D :cobanica: -strasno mi se dopada ova cobanica....
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Hm... pa, ne znam, mozda je bolje da prvo odes kod psihijatra, pa da se sa njim posavetujes i kad i kako da ima kazes, a on ce ti verovatno dati i neke informacije, kojima mozes da edukujes roditelje i da im pojasnis sta im nije jasno, da znas kako da im pristupis..
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Xenia poslala sam ti U2U...

.. i ovde cu da ti kazem.. kakvu god dijagnozu da dobijes, sigurno je dobra za tebe...

Jer ocajavati sto nisi transeksualna osoba, je glupo.. nikome ne treba taj teret!
Ziveti sa tim je tesko, lecenje je komplikovano i bolno... ali za nas je to jedini
izlaz iz mraka..

Sreca je ako nisi, sreca je da mozda imas drugo resenje...

Ali to ne zavisi od mene, tebe, nas..

Javi se Rakicu, i idi porazgovaraj sa njim...
By xenia
@xx LooDa KrAwItZa xx

Hvala puno,znaci da nije nenormalno da mi i to padne napamet...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Nije. Sve sto ti se desava je normalno i mnogi ljudi prolaze kroz iste i / ili slicne stvari. Sigurno ce ti biti bolje posle razgovora sa tim doktorom, jer on se razume u te stvari, svakodnevno se susrece sa ljudima u slicnoj poziciji. A i bice ti jansije, zna ces gde, sta, kad, kako...
A imas ovde ljude na forumu kojima uvek mozes da se izjadas i da dobijes informacije (ja za informacije nisam nesto preterano korisna, jer sam samo lez, pa nisam upucena u tematiku previse, ali ako ti treba neko za razgovor, uvek sam tu).
:sunce:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Dobrodošla, ljubi te teta Daca.
Lep i ugodan provod na Forumu ti želim.
Ako te nešto posebno interesuje, pitaj me slobodno na u2u.
Ja, kao iskusna ( a možda i najstarija ) na Forumu nadaleko sam poznata po svojoj savetodavnoj ulozi.
Mnoge sam duše od bola izlečila i mnoge zabludele i nesnađene izvela na pravi put.
:)
By xenia
Joj ljudi moji,ne znam kako da vam zahvalim na podrsci!!! Andjo,puno hvala na onoj poruci,to cu i uraditi,trenutno nisam u prilici ali cu vec nekako to sve smisliti...Ok,a za sastanke onda o tom potom...

Volim vas!!!:obraz:
By xenia
Eto,tek sam dosla,pa vec imam i tetku!!! Hvala puno teto!:mazi:
Korisnikov avatar
By Delete
Dobrodosla i nadam se da ce ti nas forum odgovoriti na pitanja i nedoumice. Isto tako se nadam da ces dugo da nam ostanes na forumu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!