Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

By dennyboy
NE ZNAM NI SAM KAKO DA POCNEM...

sve sto zelim da napisem je toliko jako i kompleksno da ne znam ni kako ni odakle da pocnem?

mozda je najbolje od kraja...

daklem posle 5 nedelja lencarenja, vreme je da polako krenem u akciju.
poceo sam sa prikupljanjem dokumenata za promenu papira...

a to zahteva rano ustajanje, odlazak i cekanje ispred raznoraznih saltera koji su me izludjivali ranije, ali sad i ne toliko koliko me raduje glupost onih koji rade iza istih.

elem, jutros sam bio kod lekare opste prakse kojoj je trebalo otprilike 5 minuta da shvati sta pise u otpusnoj listi, a nakon toga jos 5 da razume sta treba da uradi.

preskocicu detalje, i reci da sam postigao cilj, a inace moja lekarka je na odmoru koja je super i upoznata sa svime i stalno me je ganjala: kad ce vise ta operacija...

potom sam otisao u privatnu laboratoriju u kojoj imam i karticu sa svojim imenom i prezimenom posto stalno tu vadim krv za analize koje su mi potrebne.

poucen iskustvom od pre operacije kada su me po nekoliko puta pitali ko je osoba kojoj treba da se izvadi krv, a nakon toga i sestra koja je trebalo to i fizicki da uradi nije htela nego joj je trebalo 8 puta da me pita kako se zovem.
sve je to, naravno posledica toga da mi na papiru i toj kartici stoji jos uvek jedino pravno validno ime, zensko...
a ja to odavno vec vizuelno vise nisam.

nakon sto mi je tada sestra napokon nevoljno izvadila krv, pozvali su me telefonom da me pitaju jer im nije jasno kome je trebalo da izvade krv, a kome su je izvadili.
tada sam im objasnio da se radi o promeni pola i da upravo idem na operaciju za koju i radim te analize...
i to je tada tako proslo.

da se sada to ne bi ponovilo, kada sam prisao salteru zamolio sam sestru da me pogleda, ali ona to nije ucinila nego mi je ponavljala moje ime i prezime.
ponovio sam da me pogleda ali i dalje je gledala u ekran kompjutera i ponavljala moje ime i prezime, i tako... dok nakon 4. puta moje recenice: pogledajte me!
napokon nije to i ucinila a onda sam joj rekao tihim glasom da ostalih 76 pacijenata ne bi moralo da me cuje, da se radi o promeni pola i zamolio je da mi upise na kartici novo ime.

e, Bog zna kako mi se izvinjavala, i naravno da nije prvi put da se susrece sa tom problematikom i da naravno da ce ona to i uciniti i tako je sve zavrseno savrseno, a nije tako pocelo...

znam, gusim pomalo, a mozda i malo vise pa necu dalje da smaram.

pouka za sve koji ce biti u takvoj situaciji jeste da na vreme i na najbezbolniji nacin urade ono sto sam ja danas uradio.

nastavak sledi ako vas bude dalje zanimalo.

ujutru idem po jos dokumenata.

ljubim vas sve.

:farewell:
By dennyboy
hvala vam, ljudi, ali ne znam cemu se divite i cemu svaka cast.

to je jednostavno moj zivot koji tek nakon i te papiroloske promene mogu da pocnem da zivim.

jedva cekam da sve to zavrsim i da udahnem zivot punim plucima.

nakon svega sto sam do sada prosao, odnosno zivota onakvog kakav je bio od rodjenja pa sve do pre samog pocetka tranzicije
sam pocetak tranzicije i dve operacije su mi dosle kao slag na torti, a ova promena dokumentacije je kao ona tresnja koja se stavlja na kraju, odozgo!!!

nadam se da me razumete.

hvala jos jednom svima, i mnogo pozdrava:mjuza:
Korisnikov avatar
By Paki
Zatucano, glupo, ograničeno, sa pogledom u umišljenu dimenziju :vatrica:

Verovatno si već poodavno navikao na takve "šalterske" pizdarije ... :sigh:
Korisnikov avatar
By femme_fatale
Imala sam i ja pomalo takvih situacija, ali ni približno tako kao ti. Baš je to zanimljivo koliko mogu iskustva da se razlikuju. Kod mene nekako sve ide glatko, čak mi i pomažu, izlaze u susret i tako. Ali ja kad dođem negde, prvo se isprsim, osmehnem se slatko, progovorim umilnim glasićem, i sve ide kao po loju... Mislim treba koristiti prednosti koje imaš... :angel:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Uh.. to ludilo na salterima..

Kad pomislim na dokumenta... na licnu kartu, pasos,
vozacku, saobracajnu, banke, racune....

aaaaaaa.....

Ne smem ni da pomislim.. To ce trajati oko godinu dana sigurno..

(da ne govorim o telefonima, infostanu.... joooj)

E tu pocinje haos u borbi sa matrixom...

:auto:
By dennyboy
@femme fatale

pa, draga, nisi ti bez veze izabrala ovaj svoj pseudonim:lukavi:

drago mi je zbog tebe da sve ide tako glatko. ne bunim se ni ja, samo opisujem dogadjaje.

al, ja ipak nisam femme fatale, niti femme, a jos manje fatale.

daklem, zakljucicu da bih mozda drugacije prolazio da moja draga ne ide na sve te saltere sa mnom.
dakako mislim da bih prolazio mnogo gore, ali mozda i gresim.

ma, meni je vazno da ja zavrsavam posao, a to da li me neko gleda sa cudjenjem, divljenjem, upitno ili sa mrznjom to mene uopste ne dotice.

jednostavno!
samo da oni meni urade ono sto mi je potrebno.

a koliko do sada vidim, svi su vec imali dodira sa ljudima poput mene i opsta ocena koju do sada mogu da dam jeste na skali od 1 do 10, jedna solidna 7, mozda cak i 8

e, sada koliko sam realan, zakljucicemo kad sve zavrsim, jer tek sam poceo, i na zalost, procedura se odugovlaci.

da nema mozda neko od vas neku zaista pravu "vezu" u supu u 29. novembra?

elem, rekli su mi u opstini da provera mog starog imena traje najmanje 3 nedelje, a i do 3 meseca moze da se otegne.
pouzdano znam da se to realno zavrsava za 2 dana, ali to je vec stvar dobre volje, koju oni izgleda da nemaju.

ako neko misli da moze da pomogne, ali zaista, molim da mi se javi na u2u, ili ovde pa cu se javiti ja.

ali, kao sto nas narod kaze bolje nikakva, nego losa "veza"!

verovatno ce to kod mene ipak sacekati i 3 meseca, kakve sam srece, a u buli sam do guse, jer dok ne promenim sve papire ne mogu da pocnem da radim iako sam fizicki sposoban.
uskoro necu imati ni "leba" da jedem zbog njihovih procedura.

ali, da ne patetisem, bice kako biti mora, i pomirio sam se i sa tim.

sada vas sve pozdravljam i ljubim!

citamo se uskoro
:kuca:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
dennyboy
Ma, ko hebe salteruse, bitno je da si ti ostvario svoj cilj...
By dennyboy
@xx LooDa KrAwItZa xx

eh, nisam jos, nazalost.

sada cekam da se smiluju iz tog SUP a da me "provere", pa da tek onda nastavim proceduru...

daklem, nisam jos ostvario cilj.

cekam:blenta:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!