Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ne verujem da ce se to dozvoliti. Da ne ulazimo sada u suvise strucnu problematiku, ima tu dosta i o diskutabilnom kvalitetu takvih spermatozoida, ali i o tome da (za pocetak) ni naucna istrazivanja na stem celijama nisu dozvoljena u vecini zemalja, o upotrebi stem celija moze samo da se sanja.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa citala sam da su neki naucnici dobili nobelovu nagradu,
bas za rad na stem celijama ove godine..

To me je i potaklo da malo procackam pricu..
Korisnikov avatar
By EYA
zbog ove teme sam se ulogovala... zvuci savrseno dobro :D
nadam se da ce se uskoro usavrsiti tehnika, i da moralisti nece uspeti da zabrane ovo dostignuce koje moze da zada poslednji udarac patrijarhatu :testerica: i omoguci radjanje novog i divnog sveta :cvetduga:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ma, Eya sve ce to biti super.... naravno,
a i datumi na ovim sajtovima su od pre dve,
tri godine.. tako da su sigurno jos vise uznapredovali...

Pitanje mimo teme:

Sto niste dosle da date podrsku u subotu od 14.00 ? :durenje:

Mozda su ti rekli, da sam bila super ... :dude:
Korisnikov avatar
By Luba
E, onda je mozda moguce da ce i M2F da budu majke.
Mozda je moguce napraviti i iainu celiju pa neka bioloska zena da rodi.
Veoma zanimljivo.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Postoji dve opcije da M2F nose bebu, jos uvek
je skupo (kosta preko 200.000 eura), ali se radi..

Sa vestackom matericom ili vanmatericno u trbusnoj duplji..

Obe trudnoce su visoko rizicne, pa je potrebno
konstatno nadgledanje lekara...

To se radi vec vise godina..
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
navodno par miliona celija u svacijem telu ima dnk "suprotnog" pola. a uz pomoc odredjenih....substanci, stvarno se ne razumem kojih, odredjeni dnk markeri na....nekom odredjenom snimku mogu da "zasvetle". tj da pokazu tacno mesta na telu gde se takvi markeri nalaze. tako da ako se istrazivanja nastave, uskoro bi i dve cure, ili cura i decko bez Y u svom dnk mogli da imaju decu :kolo:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ma naruchish par fetusa iz nashih bolnica, nabijesh slamchicu u njih i sisesh....
Korisnikov avatar
By KiWi
Ihahaj od kada ja to znam... Na drugom programu RTSa je pre 3-4 godine (ako ne i više) išla serija emisija o ljudskom telu .. Tamo se govorilo o podmlađivanju uz pomoć hormona rasta i stem ćelija ... A onda su ustanovili da stem ćelije imaju mnogo veći potencijal od bilo čega drugog što su otkrili. A do tog zapažanja su došli sasvim slučajno.

Od stem ćelije sada mogu da naprave bilo koju ćeliju. Pa i speramtozoide ... pa samim tim i FTM mogu da budu očevi. Koliko se ja sećam, urađeni su praktični testovi i to je moguće uraditi ...
Korisnikov avatar
By uoQUEERen
kad sam procitao ovo danas, plakao sam bar 2 i po sata, ozbiljno. od srece valjda. mislim ja nikad nisam hteo da imam decu, niti volim decu niti mislim da bih imao vremena za njih, ali kada sam poceo stvarno da volim sam shvatio sta u stvari znaci imati dete sa nekim.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Iz licnog iskustva znam da je to najlepsi osecaj
ne svetu...

Zelela sam troje dece.. i svasta nesto..
no.. zivot diktira druge stvari..
Korisnikov avatar
By IriS
Izvor: Blic 01.02.2008.

Slika

Britanski naučnici su spremni da se okušaju u tehnici pretvaranja ženske koštane srži u spermu, čime bi se potpuno isključio muškarac iz procesa stvaranja života.

Naučni tim sa Univerziteta u Njukaslu tvrdi da će njihova tehnika doprineti usavršavanju lečenja steriliteta. Ali, protivnici upozoravaju na to da se na ovaj način otvaraju mogućnosti za rađanje dece potpuno veštačkim putem.
Ovoj metodi bi se najviše obradovali lezbijski parovi, jer bi jednoga dana mogli da imaju decu s naslednim materijalom obe partnerke: sperma stvorena iz koštane srži jedne žene oplodila bi jajnu ćeliju druge. Za muške gej parove istraživači bi mogli da proizvedu jajne ćelije iz muške koštane srži.
Muškarci i žene se razlikuju po takozvanim polnim hromozomima. I jedni i drugi imaju X hromozome, ali samo muškarci imaju Y hromozome koji su nosioci nekoliko gena od ključnog značaja za proizvodnju sperme. Zato su ranije naučnici bili skeptični u pogledu mogućnosti da će ikada uspeti da naprave spermu od ženskih matičnih ćelija.
Međutim, u aprilu prošle godine dr Karim Najernija, profesor biologije matičnih ćelija na Univerzitetu u Njukaslu, dospeo je na naslovne stranice svih svetskih listova kada je uzeo matične ćelije odraslog muškarca i „programirao“ ih da se razviju u primitivnu spermu. Sada je uspeo da ponovi podvig stvaranjem sperme od ženskih embrionalnih matičnih ćelija. Sledeći korak će biti da se ta primitivna sperma podvrgne mejozi, kojom bi se dobio genetski materijal za oplodnju.
Profesor Najernija je pokazao potencijal svog metoda 2006. kada je spermom nastalom od muških embrionalnih matičnih ćelija oplodio miševe. On je sada spreman da eksperimentiše s proizvodnjom spermatozoida od ženskih matičnih ćelija koje bi uzimao iz koštane srži.
On je izjavio da je podneo zahtev za dobijanje etičke dozvole od svog univerziteta.
Međutim, dr Robin Lovel-Bedž, stručnjak za matične ćelije iz Nacionalnog instituta medicinskih istraživanja u Londonu, sumnja u uspeh ove tehnike: „Prisustvo dva X hromozoma je nespojivo s ovim. Neophodni su i geni iz Y hromozoma koji treba da prođu kroz mejozu.“
Mnogi naučnici upozoravaju na to da bi deca rođena od veštačkih jajnih ćelija i spermatozoida mogla imati zdravstvene probleme. Parovi koji bi dobili decu uz pomoć veštačke sperme proizvedene iz ženske koštane srži mogli bi da imaju samo devojčice, jer u toj spermi neće biti Y hromozoma. Robin Lovel-Bedž smatra da ovaj postupak neće moći da se primeni još najmanje 10 godina.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by andjelat
Mislila sam da ce uspeti,ali.. nije..

OnTopic: Vidim da sam već pisao o emisiji o ljudskom telu. Inače, hormon rasta koji je tamo prezentovan je kancerogen a stem ćelije su potpuno bezopasne. Pokušavam a nađem sliku onog miša iz emisije. Jednom mišu su prekinuli nerve između tela i jedne noge i on nije mogao da je pomera, a onda su mu po zarastanju te rane ubrizgali stem ćelije i posle nekog vremena je potpuno povratio pokretljivost te noge. Zaista neverovatno!
By XanaX
ovo izgleda jako... čudno...

matične stanice (koštane srži) u odraslih osoba su jako "rezervirane" što se tiče diobe, ulaze "tek kad je potrebno" i to u asimetričnu, i to još samo u specifičnom (još malo poznatom) staničnom mikroambijentu ("niches")...

tako da uštrcavanje matičnih stanica (osim ako se ne radi o onima iz embriogeneze) i njihovog "prepoznavanja" u što se (i gdje) u adultnom organizmu trebaju diferencirati... hmmm...

natjerati ih iz kvinescencije u neku diferencijaciju, pa da se dobiju progenitorske stanice za sve tipove tkiva... to bi bilo revolucionarno, ali mislim da smo jaaaako daleko od toga...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!