Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Inače, sinoć na DoQ kanalu je bio divan prevodlilački biser... Ide emisija o Hitleru i Evi Braun... I stigoše tako do njihovih poslednjih dana, kada su se skrivali u Berlinu, u bunkeru ispod SKLADIŠTA PIRINČA!!! Kakav bre pirinač, kakvi bakrači!? Kad ja malo prevrteh fim unazad, shvatih da su se skrivali ispod zgrade Rajhstaga, tj. da narator kaže "under Reichstag (building)", a da prevodilac ne zna da je to zgrada nemačkog parlamenta, pa mu ono "reich" zvuči kao "rice" a ono "stag" kao "stash" tj. SKLADIŠTE PIRINČA!!!

Zemljo otvori se!

Imate li vi neki lep prilog?
Korisnikov avatar
By KiWi
Jedan od delova Harija Potera:
Original: "Come, I have something to show you"
Prevod: "Dođi, hoću da te pokažem nekom!"

Seven Pounds:
Original: "He's a vegetarian?"
Prevod: "On je veteran?"

Hogfather:
Original: Well, I mean, if we're gonna give Susan enough time to succeed ...
Prevod: Pa, pošto sam zao, ako budeš dao Susan dosta vremena za uspeh ...

Ima toga još ... ovo je samo par primera kojih mogu da se setim :D
By superfly
izvesna glumica u izvesnom filmu pominje DAS BOOT film, a na subtitlu ladno piše ČIZMA.

mislim da sam neke bisere i pominjao na forumu ranije.
Korisnikov avatar
By queeria
Knjiga "Kako su homoseksualci spasili civilizaciju" je najgore prevedena knjiga ikada.

Liberache je preveden kao Liberejs?!?!
Korisnikov avatar
By ech0 et distanc3
Na Foxlife kanalu najava za Vil i Grejs... They have monodrama for every occasion...Preveli su monodrama na vise razlicitih nacina,jedan od njih je bio jednocinovka ako se dobro secam :nerd: :nerd:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ima ih i previshe...

U nekom filmu lik kaze ribi da je oteta uz pomoc cokoladice i ona ga napadne da je mogao barem pravi pishtolj da upotrebi. On na to odgovara: "well you could have had a mace in that purse.", a nashi ga prevode: "otkud sam znao da li si imala BUZDOVAN u torbici..."

i josh jedan iz W&G
Keren upada u kancelariju kod Vila i naravno isproziva ga za istu. Na kraju dodaje: "Honey these law books are quite a touch" , a prevod je "ove donje knjige" wtf? :puzzle:

ima josh gomila... sam se ne merem setit :P
Korisnikov avatar
By Rei
buzdovan u torbici :lol:

skladishte pirincha :lol: x milion

Bila je da li na Discovery ili Viasat Exploreru neka emisija o ratovima u Izraelu, i ide pricha o nekom generalu ko li je vec, bla bla, i kazhe narator "for him it was a just war" a prevod "za njega je to bio samo rat".

Nije sochno ko buzdovan i pirinach, jbg :)

A bila je i reklama za Married With Children na Fox Lifeu, u jednom delu mali Bud izlazi iz kuce i kazhe "mom said it was okay" a prevod je "mama je dobila buket" (okay, bouquet, zvuchi slichno...).

[size=-4](u prevodu reklama najvishe greshe, ne radi se po skriptu/scenariju/chemu vec nego po sluhu pa chesto pogreshno chuju, a nije mi jasno ni zashto ih uopshte prevode)[/size]
Korisnikov avatar
By .L O S T
ja ne verujem kakve mi prevodioce imamo .......... verujem ja da su skolovani ali verujem isto tako da su jako glupavi:seronjo:
Korisnikov avatar
By spliff
zato volim da gledam filmove i serije bez prevoda
Korisnikov avatar
By deran
A sad ozbiljno-ja ne znam strane jezike,tako da ne mogu da kritikujem prevodioce u tom delu,i zavisim od njih...

Generalno sam zadovoljan...Ali,eto,pre neko veče sam zapamtio prevod "Ja sam ZASPIVAO"... :srbin:

Možda taj glagol postoji i ja grešim,tek, do tad nisam nikad čuo za zaspivanje...:cowboy:
Korisnikov avatar
By Rei
Sad sam se setio dok sam gledao Extreme Makeover, u jednoj epizodi, narator neshto pricha o zheni i kazhe "her face will go from allmost dead to drop dead" a to je prevedeno kao "njeno lice ce se pretvoriti od gotovo mrtvog u 'crkni'..."

:lol:
By iWanna
Originally posted by REI
"her face will go from allmost dead to drop dead" a to je prevedeno kao "njeno lice ce se pretvoriti od gotovo mrtvog u 'crkni'..."
:smeh:

ne secam se nijednog primera atm
:shrug:
Korisnikov avatar
By stotinka_dogvila
Kada je Laza Kostić prevodio "Hamleta" preveo je Hamletovu čuvenu rečenicu "To be, or not to be" kao "Trt mrt, život il' smrt"!
Korisnikov avatar
By queeria
Originally posted by stotinka_dogvila
Kada je Laza Kostić prevodio "Hamleta" preveo je Hamletovu čuvenu rečenicu "To be, or not to be" kao "Trt mrt, život il' smrt"!
To je već kemp :D
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by REI
A bila je i reklama za Married With Children na Fox Lifeu, u jednom delu mali Bud izlazi iz kuce i kazhe "mom said it was okay" a prevod je "mama je dobila buket" (okay, bouquet, zvuchi slichno...).
E da, u reklami za Queer Eye bračni par ima igračkice svuda po sobi i čovek im kaže nešto kao (parafraziram) "It looks as if your interior designer is three" (izgleda da ima tri godine - zbog igračkica) a prevod je "Izgleda da vam je dizajner DRVO" (tree)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by stotinka_dogvila

istina...
Korisnikov avatar
By Dominion
i think i hear chariots of fire = mislim da cujem judu iskariotskog
the pupils are totally dilated (law and order, riba lezi u krevetu mrtva od overdosa) = ucenici su totalno zakasnili
(parafraziram) his monstrosity = idemo u monster siti

bah, kad bi se svi registrovali i zapisali biseri, knjiga bi imala vishe strana od tihog dona...
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Dominion
the pupils are totally dilated (law and order, riba lezi u krevetu mrtva od overdosa) = ucenici su totalno zakasnili

ali :lol:

Malopre Grey's Anatomy na Fox Lifeu, Alex uchi za ispit, Izi mu pomazhe, a inache su bili u svadji pa je Alex pita zashto mu pomazhe i ona odgovara "because that's what Jesus would freaking do", to je prevedeno kao "zato shto bi to uradio chudak Isus" :puzzle:

i moram josh jednom za buzdovan u torbici: :lol:
Korisnikov avatar
By horus.
jao, danas sam u milk-u video x bisera...

closet im je podrum, a "cocksucker" jadnik, ili tako nesto... :roll:
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
foxlife
mesec dana je u najavi za 'ghost whisperer' stajalo 'shaptachica konjima' :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
"Tunfischstücke" = "Tuna od štuke"
"I found that very moving." = "Mora da je veoma šetajuće."
"Hope springs eternall" = "Nadam se da je proleće večno"
"Have you read War and Peace?" = "Da li ste čitali Vorena Pisa?"
"X-Men" = "Ljudi sa sjekirama"
"For crying out loud" = "Da se naglas rasplače"
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Film "Strange Days" (gledano u uglednom bioskopu):
Džulijet Luis stavlja CD u player i kaže: "I love Nine Inch Nails"
Prevod: "Pustiću nokte od 25cm"
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Dušan Maljković
Film "Strange Days" (gledano u uglednom bioskopu):
Džulijet Luis stavlja CD u player i kaže: "I love Nine Inch Nails"
Prevod: "Pustiću nokte od 25cm"
:lol: :hail:

i ovo:
Originally posted by Dušan Maljković
"Have you read War and Peace?" = "Da li ste čitali Vorena Pisa?"
:smeh:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by REI
Sad sam se setio dok sam gledao Extreme Makeover, u jednoj epizodi, narator neshto pricha o zheni i kazhe "her face will go from allmost dead to drop dead" a to je prevedeno kao "njeno lice ce se pretvoriti od gotovo mrtvog u 'crkni'..."

vrh :smeh:
Korisnikov avatar
By Dominion
throw the switch = baci prekidac
from the horse's mouth = iz konjevih usta
potato = paradajz (ovo je ocigledno neki univerzalni defekt u mozgu posto ovo stoti put vidjam na razlicitim kanalima, serijama, knjigama...)
let's have a toast = predlazem tost
there was a drag queen in our car = u nasem autu je bila dosadna kraljica...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
there was a drag queen in our car = u nasem autu je bila dosadna kraljica... :rotflmao:

HAHahhahAHAhAHaH :smeh:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
umirem od smeha.... ali ubedljivo najbolje je Trt mrt zivot il smrt. btw, ja nemam doprinos za ovu temu.
Korisnikov avatar
By ns.happy
neko se dobro zabavlja pisuci te titlove, ubedjen sam :)
Korisnikov avatar
By jukie
Juče sam ih video nekoliko ali nisam zapisao
Zato evo jednog iz sećanja:
"gmizavcolog" pokazuje boe i kaže "These are the New World constrictors" (ovo su udavi Novog sveta) a tekst kaže "ovo su nove boe na svetu"
posle pokazuje pitone i kaže "These are the Old World constrictors"
(ovo su udavi Starog sveta) a tekst kaže "ovo su stare boe na svetu"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!