Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Stari, zamalo izgubljen deo foruma za zezanje i spam!

Moderatori: IriS, Moderators

potaknuta onim izvanrednim prilogom o "kontramitingu", odem ja tako na sajt večernjih novosti i, nefokusirana kakva jesam, završim na sajtu trećega oka. i tu pročitam jednu od jačih stvari ikad.

behold:

Mama, javi mi se nekako....

Slika
Stanija zauzela je istu pozu kao i za života

Piše:S.Milić
Retko je koja baka i majka bila toliko voljena kao Stanija Milutinović iz Batočine kod Kragujevca. A volela je i ona svoju porodicu, s obzirom da je našla načina da im se “javi” i posle smrti, sudeći po jednom – ultrazvučnom snimku.
Gospođa Stanija rano je ostala udovica, i to nesrećnim sticajem okolnosti, u kojoj joj je suprug ubijen u porodičnoj drami. Sama je odgajala troje dece – Zdravka, Zvonka i Željku:
- Težak je život imala, mnogo težak, i sa tatom i dok je nas sve očuvala. Mučila se, mučila. Onda je najstariji brat Zdravko stasao, pa je pomogao, i drugi brat je uspeo, sada živi u Oslu i brani magistraturu iz kliničke medicine – priča Željka Đinović, koja je verovatno za majku bila najviše vezana.
A onda je, kada je izgledalo da je sve “došlo na svoje”, baka Stanija obolela od karcinoma. I sa tim iskušenjem hrabro se borila. Prolazila kroz hemoterapije, a onda su došle metastaze i operacija tumora na mozgu. O njenoj volji za životom najbolje govori činjenica da je posle hemoterapije, koju mnogi teško podnose, sela u avion i – otputovala kod sina u Norvešku. Kako objašnjava Željka, sa bolešću je živela mnogo duže nego što su lekari pretpostavili – umesto prognoziranih devet meseci (i to pod uslovom da najbolje moguće reaguje na terapiju), “pregurala” je još tri godine i tri meseca. Ali, od septembra prošle godine, više nije bila “ona stara”. I, konačno se “ugasila”, 12. februara.

PREPOZNALE JE I MONAHINJE

A onda, 11 dana posle 40-dnevnog pomena, 3. aprila, desilo se čudo. Željkin stariji sin, Đorđe, imao je kamen u bubregu, koji je “razbijen”, a na ultrazvučnom snimku koji je trebalo da kamena više nema, pojavilo se nešto što je ličilo na figuru bake Stanije, i to pozi koju je obično zauzimala na većini fotografija za života. Lik je prvi spazio Đorđe, a onda i svi u porodici.

Željka, koja je, inače, zdravstveni radnik (deset godina radi svoj posao u Batočini, a pre toga živela je pet godina u Parizu kod brata Zdravka i, kako objašnjava, čuvala prvo kumicu Gorana Bregovića, zatim njegovu najstariju kćerkicu, pa onda “jednog malog Žan Pola, čini je tata čuveni pijanista”),dugo je pokazivala snimak svima koji su poznavali Staniju, proveravajući da li to ona možda umišlja, iz silne želje da joj se majka odnekud “javi”. Međutim, svi su potvrdili da tu zaista “ima nečega”

- Niko nije pogledao sliku, a da ne prepozna moju mamu.
Prepoznale su je i monahinje iz manastira Gračanice kod Batočine, gde je Željka nedavno bila sa prijateljicom iz Francuske:
- I one su videla nje i lik i prepoznale su je, jer je mama radila u Ministarstvu finansija i pomagala manastir u vreme krize: “Jao Stanija, jao, kako se prikazala Stanija!” Monahinje su mi rekle da je to znak vaskrsenja i da duša tih prvih 40 dana boravi tu negde blizu nas, a onda odlazi svojim putem.... Mama je umrla na veliki praznik Tri jerarha, kažu da su došla tri sveca po nju...

LJUBAV BEZ GRANICA
A šta sama Željka misli – zašto se Stanija pojavila na tako čudan način?
- Evo, reći ću vam svoju priču. Ja radim u Domu zdravlja i glavna sestra i direktor dali su mi nedelju dana godišnjeg odmora, da bih bila uz mamu, jer mi je doktorka, koja je došla da je pregleda, rekla da je kraj i da će mama između 12 i 48 sati. Te noći kada mi je to saopšteno, mama se nekoliko puta budila iz kome i vraćala se u komu. I cele noći ležala sam preko nje i držala je za ruke. Kada bi me pogledala, rekla bih joj: “Hajde, mama, prati me pogledom”, i ona me je pratila, jer nije više mogla da govori. Samo jedno te isto sam joj ponavljala od svog tog šoka: “Mama, javi mi se, na bilo koji način mi se javi. Daj mi do znanja da smo se samo trenutno rastali”. Gledala me je i imala sam takvu glavobolju kakvu nikada u životu nisam imala. Onda zaklopi oči, a ja ponovo: “Mama, dođi mi u san, nađi neki način da mi se javiš”. I čini mi se, pošto smo čitavog života bile, kao što kaže moj muž, patološki vezane, da mi je ona ostala verna do kraja. Da je našla način da se pojavi...

Inače, i pored prognoziranih 48 sati, majka je smogla snage da živi još toliko da vidi svoje sinove poslednji put. U komu je upala u nedelju uveče, a sačekala je da Zvonko u utorak stigne iz Norveške, i Zdravka, koji je doputovao u sredu. Umrla je u četvrtak, 12. februara.
Željka dodaje da dugo “lomila” da li treba tu sliku da pokaže javnosti, ali, kaže - “zašto ljudi da ne vide da tako nešto zaista može da se desi”. Inače, ovo je prvi put da se u ovoj porodici dogodi nešto tako neobično. Verujemo – sa razlogom:
- Mnogo sam patila posle majčine smrti. A kada sam videla ovu sliku, nikada više nisam osetila onaj bol, nikad više ni deo tog tereta. Kao da je htela da mi pomogne da ne patim više.

LEPE REČI RADOŠA BAJIĆA
Na svaki način porodica je želela da Staniju ulepša poslednje dane. U januaru je bila u KBC Kragujevac, gde je primala transfuzije, baš u vreme kada je ekipa serije “Selo gori, a baba se češlja” tamo nešto snimala. S obzirom da je Radoš Bajić jedan od omiljenih glumaca ove porodice, Željka je zamolila glumca da obiđe Staniju:
- Bez reči je krenuo i rekao da se obezbeđenju da se skloni ”Žena mi jasno kaže u čemu je stvar, hoću da obiđem njenu mamu”. Kaže mi posle mama: “Čujem ja korake, ali ne samo tvoje. I tek kad si bila pred vratima, meni sinu da mi vodiš Radoša!”. A Radoš je tako lepo govorio, toliko je lepih reči rekao, da sam ostala bez teksta. To nije bio čovek koji glumi tugu, videlo se da mu je stvarno teško. teško. Na kraju ju je poljubio. On je, izgleda, shvatio da je mami došao kraj, a ja još nisam bila svesna toga.

sve, sve, ali radoš bajić... :hail2:
By Çâðê_DUP
ma ja na tom snimku vidim machku
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
to je zato što te nije dotakao radoš bajić.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Lepa Krepa
to je zato što te nije dotakao radoš bajić.
:pucaodsmeha:

ja vidim babu :alikako:
By Çâðê_DUP
nije me pip'o, al i ja konja za trku imam

imam fotografiju staru 30 i neshto godina maminu na kojoj se jasno vide konture andjela koji se prostire od podruchja gde je zhivela do banata gde smo sada..

spuki...
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Zasto li sam gubio vreme citajuci ovo. :(
Pa nista se spektakularno nije desilo. :(
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ikskjuz mi????
imaš pokojnu staniju koja se šetka po bubrezima unučića đorđa, monahinje koje padaju u verski zanos pred ultrazvučnim snimkom, te radoša bajića koji drito sa snimanja blagosilja samrtnicu u bolesničkoj postelji... i ti bi JOŠ spektakla????

:vulkanac:

outraged.
Korisnikov avatar
By m..
ja bome vidim staniju, kako se oslonila na machkodlakov avatar.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Lepa Krepa
ikskjuz mi????
imaš pokojnu staniju koja se šetka po bubrezima unučića đorđa, monahinje koje padaju u verski zanos pred ultrazvučnim snimkom, te radoša bajića koji drito sa snimanja blagosilja samrtnicu u bolesničkoj postelji... i ti bi JOŠ spektakla????

:vulkanac:

outraged.
Na stranu i taj Radoš i ultrazvuci... meni je ovo vrhunac:
(deset godina radi svoj posao u Batočini, a pre toga živela je pet godina u Parizu kod brata Zdravka i, kako objašnjava, čuvala prvo kumicu Gorana Bregovića, zatim njegovu najstariju kćerkicu, pa onda “jednog malog Žan Pola, čini je tata čuveni pijanista)

:rotflmao:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
juce sam citala to trece oko!!!! ne pitajte kojim putevima je dospelo u moje ruke...ali jeste....
Korisnikov avatar
By Incubus
:doh: Ne podrzavam trece oko,petu sisu i zone sumraka i mraka :doh:
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Predivno!

Inace, secam se jos onomad kada je izlazila Zona sumraka, pozovemo ih ortakinja i ja i pitamo jel mozemo nesto da pisemo za njih, a urednica je umilnim, zaista divnim i odusevljenim glasom odgovorila: "Pa naravno mila, samo posalji i ako si to dobro smislila mi cemo da objavimo!"
Na zalost, nas dve smo bile previse lenje. A mogla sam sad u CVju da imam i Zonu sumraka...
Korisnikov avatar
By olga_diktator
A secam se i kad je neki novinar Blica proganjao glodura Zone da je video one Hitlerove blizance, a covek je panicno bezao od njega. I onda je novinar Blica celu pricu o svom zlobnom stalkerisanju objavio kao reportazu od pola strane.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Stanija, my arse...
To je Sveta Petka, glavom i bradom.

Sad kad RTS izbaci "Selo gori, a baba u bubrezima pozira".

Ja baš volim "Treće oko", a ženi neprijatno kad ga zatražim na trafici. :D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dzelajza Rouz

"Selo gori, a baba u bubrezima pozira".
:roflmao:
molim te otvori tu produkcijsku kuću/scen lab.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
ja b' ti radila džaba. i to ne samo zato kaj se ložim na tebe. :predsednik:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Kvalifikovana si.
I to ne samo zato što se ložiš na mene/ložim na tebe. :predsednik:

(noćas sam ti nešto slabo pokretljiva, pa ne bih prelazila sa obrva na neku težu gimnastiku)
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by ALTER_EGO
ja na tom snimku vidim machku
:smeh:
Korisnikov avatar
By m..
Jao, citala sam X (to je neka zona sumraka u mini formatu) naduvana na exkurziji '98 (isli za sombor, naduvali se u kovacici), i pise rodila se beba vanzemaljac, prepoznali je po usima. Na slici jedna sasvim obicna beba, u pelenama i puzajucem stavu. Gledam one usi od bebe, gledam ortakinju V. koja sedi kraj mene, radi usporedbe. V. ima identicne usi. To je bio dan kada smo zakljucili da je V. vanzemaljac.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!