Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao:
Држава абортус може да регулише забрањивањем лекарима да обаве абортус. Па ко може сам, нек изволи...
JESI LI TI LUUUUUUD?! :cupakosu:
Korisnikov avatar
By blenta
kako se u kojim drustvima zna sta je psihopatologija?

u srbiji je to sto ja i ti volimo momke nepopravljiva psihopatologija
sta bi u muslimanskim zemljama bila psihopatologija?
sta bi bila u zemljama pod autoritarnim rezimom ili bez sekularizma?
i kako to mislis ne bilo koje korake
kad rece da drzava ima pravo da me ako se ne uklapam u matricu normalnog joj
uskopi, podveze mi jaja, zvekne, harvestuje mi organe
i najgore od svega preuzme staranje o deci
te masovno stvara populaciju koja ce u startu i celog zivota biti indoktrinisana
onako protiv cega se prakticno borimo

crni perpetum mobile
Ма није то психопатологија. Ужасни злочини који се косе са човечним су психопатологија.
Хомосексуалност није овде илегална. Затуцаност народа је оно што хомосексуалност стигматизује, због незнања.
Ни по нашој медицини хомосексуализам није болест.

Можемо ми сада да идемо у филозофску расправу али се, у бити, зна за шта се иде "под гиљотину". За првостепено убиство, масакр, силовање са убиством и сл.
Никада се хомосексуалност није изједначавала са горепоменутим ужасима. Има пар преседана, углавном у муслиманским земљама, али говорим о већој слици.
Popeye napisao:
speedygonsales napisao:
Држава абортус може да регулише забрањивањем лекарима да обаве абортус. Па ко може сам, нек изволи...
JESI LI TI LUUUUUUD?! :cupakosu:
Шта је сад? Слобода је максимална...

Заборавио сам да додам да ми људе склоне самоубиству лечимо! Зашто ако је то њихово тело? Зар не требају да имају право да се убију, ако желе?

Edit: Perpetuum mobille није најсрећнији израз за оно што си хтео да кажеш. Приметио сам да се то користи по форуму али тај назив означава систем који ради непрестано, сам од себе (излазни рад или енергија су већи од импута; нема губљења енергије). Адекватнији термин био би circulus vitiosus када једна акција проузрокује другу која онда појачава прву и тако у круг. ;)
Korisnikov avatar
By blenta
ne bih se ja sa tim slozio
da bi se mnogo dobro proveo

ukoliko bi vecina stanovnistva
ili bilo koja struktura u srbiji odlucivala koliko si ti podoban
bilo da je politicka elita, religijska, medicinska, psihijatrijska itd
stavi koju god oces

opet mislim da si malo vise optimistican samo sto postoji
neko ko je pedere javno vesao na trgu, a mi eto jos uvek nismo pa nismo najgori
Korisnikov avatar
By Srklet
@speedy: ako nisu psihički bolesni, imaju.

a lijecnici imaju sami pravo odluciti hoce li vrsiti abortuse i siguran sam da ce ih uvijek dovoljno vrsiti. :)
Korisnikov avatar
By speedygonsales
blenta napisao:ne bih se ja sa tim slozio
da bi se mnogo dobro proveo

ukoliko bi vecina stanovnistva
ili bilo koja struktura u srbiji odlucivala koliko si ti podoban
bilo da je politicka elita, religijska, medicinska, psihijatrijska itd
stavi koju god oces

opet mislim da si malo vise optimistican samo sto postoji
neko ko je pedere javno vesao na trgu, a mi eto jos uvek nismo pa nismo najgori
Па тај проблем увек постоји! Да ли смо дали некоме превише власти...?
Просто, понекад, да би ствари добро функционисале тај ризик се мора преузети и минимализовати изналажењем најподобније опције/особе за позицију властодршца!
Popeye napisao:@speedy: ako nisu psihički bolesni, imaju.

a lijecnici imaju sami pravo odluciti hoce li vrsiti abortuse i siguran sam da ce ih uvijek dovoljno vrsiti. :)
Немају! Свако ко покуша да се убије иде на психијатрију. Ако покуша поново иде на лечење. Такви људи се, управо због тога, сматрају, можда не болесним али свакако нестабилним и пружа им се помоћ. Они имају право да одбију лечење, додуше, али се свакако прво воде на процену личности. Не знам шта се ради са повратницима.
Друга је ствар ако изађу па се убију пре него што стигне помоћ...
Korisnikov avatar
By blenta
spidi pomislih na circulus vitiosus i znam dobro sta je razlika
namerno stavih perpetuum mobille
jer bi output zatucanosti i indotrinacije
sa svakom novom generacijum bio procentualno sve vise zastupljen
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Sto se tice abortusa... To je veoma komplikovana debata.

Takodje ne znam do koje sedmice trudnoce je dozvoljeno, a posle koje ne (znam da ima ta granica sigurno), tako da u startu ne raspolazem dovoljnim informacijama...

No kad bismo to zanemarili:

Sa jedne strane se moze reci da je embrion/fetus vec zivo bice, da je to ubijanje dece itd itd itd.

No, sa druge strane, mi svesno ubijamo mnoga druga ziva bica sto za ishranu, sto za bunde/torbe/cizme itd... Da li treba da bude na taj nacin privilegovano samo zato sto je ljudske vrste? Dakle, kada se povlaci ta granica, da li kada se oformi nervni sistem, mozak, srce, ili sta ja znam...

300 faktora je tu ukljuceno, moralnih, filozofskih, bioloskih.... a ja sam nedovoljno informisan stoga ne mogu doneti sud. Licno naginjem ka tome da se pruzi neka dovoljno-dobra alternativa devojkama koje ne zele decu - tipa da ih daju na usvajanje ili sta ja znam... :nesiguran:

That's my rants on this subject. :kafa:
ZlatnaPtica napisao:Da li treba da bude na taj nacin privilegovano samo zato sto je ljudske vrste?
Ју, Златна птицо, па наравно!
ZlatnaPtica napisao:Dakle, kada se povlaci ta granica, da li kada se oformi nervni sistem, mozak, srce, ili sta ja znam...
То сам и ја питао. Изгледа да границе нема када је избор у питању.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
OMG, mozda nisam formulisao pravilno, i meni cudno sad kad citam, sta mi li je palo na pamet tada? :puzzle:

A granica sigurno postoji. Ne verujem da moze da se abortira u poslednjoj sedmici trudnoce... Proguglacu.... Aha, evo, Google kaze u Srbiji - 10 nedelja. Dakle 2 i po meseca trudnoce.

No, izgleda da moze i preko 10 sedmica, ali se onda oformi komisija i razmatraju se indikacije tipa:

1. Medicinske- postojanje oboljenja koje bi moglo ozbiljno ugroziti zdravlje i zivot zene

2. Eticke i pravno-kriminogene ? trudnoca uzrokovana silovanjem ili obljubom nad nemocnom ili maloletnom osobom, obljuba zloupotrebom sluzbenog polozaja i incest

3. Eugenicke - biolosko-genetski faktori koji ostecuju plod, oboljenje majke u prvom tromesecju trudnoce od rubeole, upotreba tetraciklina ili citostatika

4. Socijalne - lose materijalno stanje, veci broj dece, vanbracna trudnoca.

Sta znam... Nisam dovoljno upucen, pojma nemam o trudnoci i ne bih trcao pred rudu i zauzimao neki stav. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By deran
ZlatnaPtica napisao:
No, izgleda da moze i preko 10 sedmica, ali se onda oformi komisija i razmatraju se indikacije tipa:

4. Socijalne - lose materijalno stanje, veci broj dece, vanbracna trudnoca.
ne znam šta si guglao,ali ovo ne bi trebalo da bude u skladu sa zakonom...
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ako su lagali mene, i ja lazem vas :)
(to je cist copy-paste, hocu reci)
Korisnikov avatar
By deran
sa medicacentarinfo,našao sam,ali nisam siguran da se to u praksi primenjuje...

ako se ipak radi...treba li dalje uopšte trošiti tastaturu...?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
speedygonsales napisao:
Није ми јасно
Mnogo toga tebi nije jasno, a bogme za neke stvari se ni ne pitas. Mnogo vas je razmazila demokratija, sada je svaka budala strucnjak za reproduktivno zdravlje. Da se deli po samar za svaku izvaljenu glupost, manje bi mislili a bili bi od vece koristi.
Korisnikov avatar
By *deni*
:krezavi:
Ja odavno govorim da bi šamari morali da se uvedu u svakodnevnu kaznenu politiku, da se dele bez veće procedure na licu mesta, kao mandatne kazne.
По закону РС не може се самоиницијативно абортирати након првог тромесечја. Па неће ваљда да је извуку па, ако заплаче, да је угуше кесом?
Wilhelmina napisao:
speedygonsales napisao:
Није ми јасно
Mnogo toga tebi nije jasno, a bogme za neke stvari se ni ne pitas. Mnogo vas je razmazila demokratija, sada je svaka budala strucnjak za reproduktivno zdravlje. Da se deli po samar za svaku izvaljenu glupost, manje bi mislili a bili bi od vece koristi.
Немој ти мене да цитираш парцијално и да се правиш паметна. Тренутно се не питам, тачно. Ја сам рекао шта бих радио када бих се ја питао односно шта је, по мени, правилно радити!
Премда нисам стручњак за репродуктивно здравље, за ову расправу имам више него довољно знања.
Сложићу се са тобом да нас је демократија размазила! Само, одсуство исте би таквима понајмање користило тако да, пази шта причаш и шта желиш...
Фффф... Сад ћу још да ти објашњавам чему служи форум.

Ово је место за размену мишљења! Дакле, не позива се неко да изнесе мишљење већ то чини ако лично сматра да треба и ако га, уопште, има.
Неки су изнели једну перспективу, ја сам изнео другу, пошто ми је иста смисленија и хумана.

Дакле, нико ме није позвао нити ишта питао. Сам сам се позвао да изнесем мишљење!
Korisnikov avatar
By Misfit
ZlatnaPtica je veoma simpatičan. :blush:
Korisnikov avatar
By Mars
Ali ovo nije tema moja fotka!

:smeh:
Korisnikov avatar
By Mars
:mazi:

Slažem se ja sa tobom: svugde je mesto i uvek je vreme da se kaže nešto lepo (o) drugom ljudskom biću.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!