Mislim da je ova tema otišla predaleko.
Zalažem se za formiranje građanske klase i integraciju Srbije u EU. Veliki sam poštovalac Zorana Đinđića. To je što se tiče mog političkog pogleda, ukratko. Volela bih da na sledećim izborima bude takva 'numerologija' da DS i LDP mogu da sastave vladu.
Drugo, kao što sam navela, u Srbiji ne postoji stabilnost političkog identiteta ni u samih političara. Zoran Ostojić, funkcioner LDP, nekada je bio u SPO, nekadašnja velika stranka koja je koketirala sa nacionalizmom. Vlajko Senić je iz SPO prešao u G17. Nada Kolundžija takođe nije od vajkada bila u DS-u. Šešelj je nekada bio komunista, a Nikola Samardžić se od podržavaoca četničkog pokreta transformisao u ljutog liberala i postao drug član LDP-a. Posle se razočarao u taj isti LDP. Postoji toliko primera na srpskoj političkoj sceni koji ilustruju ideološku fluidnost. I najposle, nije li većina nas 2000. skandirala 'Spasi Srbiju iz ludnice Koštunice!' a sad ne možemo da ga smislimo?! Ako bi Elena sutra prešla u LDP da li bi je manje mrzeli?
Treće, opšte je poznato da su ljuti politički protivnici Zoran Krasić (SRS) i Zoran Ostojić (LDP) van skupštinske sale prijatelji i da ispijaju zajedno kafe u pauzama. Obojica su o tome pričali u nekoj emisiji. I ne samo njih dvojica. I sam Čanak je javno komplimentirao Vučiću na inteligenciji i pričao je da ima prijatelje u redovima desničara. Tako da dok su naši političari kao Aždaja i Ser Žile koji u pećini ispijaju kafe a za narod simuliraju ljuti bes, mi se gložemo 'za prave' što bi rekli u Bosni. A kad mogu oni zašto mi ne bi prihvatili Elenu koja, uzgred, pokušava da se integriše u forumsku zajednicu i nikog nikad nije vređala.
Četvrto, smatram da Srbiji fali političara i da se broj istih može na prste nabrojati. Većina koja sebe naziva političarima samo figuriraju u datom momentu. Sve nam je u zemlji u haosu, politika ponajviše.
Peto, verujem da Elena kao desničar može da doprinese LGBT pravima na jedan drugačiji način. Samo da se malo bolje uljuljka u svoju poziciju. 2008. kada nijedna stranka sem LDP-a nije smela javno da podrži gej prava ta ista Elena je istupila.
http://www.gayecho.com/Vesti.aspx?id=76 ... 054&page=1 A ako je imala hrabrosti da kao član SRS takvo što kaže te 2008. verujem da će se tek okuražiti npr. 2012. 2008. je mogao da je pobije Nemanja Šarović. Sada je ona na višoj funkciji od njega.
Šesto, treba da pokušamo da razumemo jedni druge. Samo kroz međusobno uvažavanje, razumevanje i poštovanje možemo da se gradimo kao društvo. Tražimo svakodnevno poštovanje različitosti. Ok, pođimo od sebe. Pružimo mi prvi ruku, možda bude korisno. Ni sam đavo nije crn koliko izgleda.
Sedmo, uverili smo se da kad se formira vlada nema gadljivih. Ako su DS i SPS mogli da uđu u koaliciju onda je sve moguće. Ko garantuje da sutra nekim čudom DS i SRS neće biti u koaliciji?! Možda tad Elena bude na nekoj funkciji gde će konkretno moći da pomogne LGBT populaciji. Tako da nemojmo biti isključivi. Zločinci za ratove će da odgovaraju, a njihovi 'sledbenici' će se boriti za svoje parče političkog prostora gde će razviti jednu novu politiku. Teško da se ovaj Dačić može povezati sa nekadašnjim Dačićem, sledbenikom Miloševićeve politike. Uostalom, kada je podržao prošlogodišnju paradu mnogi homoseksualci su tu podršku dočekali sa ovacijama a SPS je dobio novog člana, Borisa Milićevića.