Hans napisao:
Sa druge strane, očita je tvoja opsesija heteroseksualcima i heteroseksualnim kalupom a sebe vidiš kao proroka koji će nas ostale da spreči da na takav šablon pristanemo. Pritom mene baš briga kako i šta funkcioniše u hetero svetu. Znam samo da ni mene ne bi bilo da nije bilo njega. A onda dolazimo do kompleksa veličine koji si ti sebi nabio jer si umislio da si se time što si gay izdigao iznad str8 ljudi i mišljenja si da je 'ormar' nametnuto stanje po rođenju.
prvo, ovi pokušaji tabloidnog psihologiziranja su zabavni. keep it up

drugo, volio bih da mogu reći kako su stvari koje pišem u vezi pederluka nešto jako originalno i ekskluzivno moje, ali nije tako. riječ je o desetljećima feminističke, rodne, queer teorije i politike identiteta, što ja ovdje prezentiram na forumskoj komunikaciji prilagođen način.
treće, ormar jest svakome nametnut rođenje, jer se heteroseksualnost svake bebe doslovno podrazumijeva. to se zove heteronormativnost. meni se ne da objasnjavati sto je to, na tebi je da naucis i prestanes se blamirati.
Žao mi je, Popeye, ali svet van tvog se zasniva na produžetku ljudske vrste i jasno je da je u tom smeru heteroseksualnost na ceni. I biće dok je sveta. Jer nijedan roditelj kada mu se rodi dete nema želju da ono bude gay. Roditelj je , makar je to u normalnim društvima tako, dužan da svoje dete pusti da se ispolji kao individua, makar ono kasnije bilo hetero-, bi- ili homoseksualna osoba.
ovo iznad je školski primjer heteroseksizma. tužno je kada se gej osobe same smatraju i proglašavaju manje vrijednima od heteroseksualnih, što ti de facto činiš.
zanimljivo je pratiti koliko si ti nesvjestan vlastite internalizirane homofobije. skoro onoliko koliko si neobrazovan u vezi (homo)seksualnosti.
Zašto moraju da se outuju?
nitko ništa ne mora. već sam ti prethodno naveo brojne razloge u korist coming outa u odnosu na ormar, od zdravstvenih, preko etičkih pa do političkih. ne da mi se sad opet pisati isto.
Hoćeš možda ti da ih izdržavaš kad ih roditelji-moroni šutnu? Takvih slučajeva je nažalost bilo i dešavaju se sve češće.
naravno da se ljudi ne trebaju autati ukoliko im to opasno ugrožava egzistenciju. nitko ne kaže da se treba autati svugdje, svagda i pod svaku cijenu.
počinješ se ponavljati, vrtiš stalno iste pizdarije, jer uopće nisi sposoban šire razmotriti tematiku.
sve to samo ukazuje na tvoj nedostatak opće kulture, obrazovanja i informiranosti, iako se svojski trudiš nabacivanjem raznih imena (hoelderlin, mahler itd.) prikazati kao mladi intelektualac.
al hajde, svašta se može naštrebati, ali mašte ili imaš ili nemaš.