- 01 Mar 2011, 02:48
Prokofjev imao serializmičnu fazu?!
Možda ću i reći majci leti (sve uz Vagnerove fanfare/Šenbergove tonske nizove/Šostakovičeve doboše/Ksenakisovu buku, konstruisanu po matematičkim zakonitostima/Pendereckijeve horove/Ligetijeve klastere/Šabanove trilere). Ne mogu sad, zbog studija sam van grada pa ne mogu da vršim aktivno "ispiranje mozga".
Velika mi je kočnica i to što bi posle tog razgovora usledila molba da ne govori ni reč ćaletu, a možda će biti teško breme za nju da čuva to za sebe...
@Popeче:
Najviše mi se dopao onaj savet za razbijanje egzotike. Imam jednog *khm* prijatelja koji me je kritikovao zato što ne umem da popravljam stvari u kući i oko kuće, i je sa negodovanjem prihvatio moju izjavu da ne cepim drva kada stignu za ogrev. Isto mi i ćale neretko pridikuje. Ovaj primerak, prijatelj tj. ne samo što bi služio za razbijanje egzotike, nego bi i pokazao mom ćaletu da jedan peder može da podrži njegove stavove i ospori moje. Ali naravno, kad bih imao muda da kažem ćaletu za moju orijentaciju...Ali ne smem... to bi mogao da bude ne samo moj downfall, već cele porodice...