Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573726#p2573726]blenta napisao:[/url]anhe lokacija igra najvecu ulogu u ceni pica
i jeste njihov problem i oni ga resavaju na jedini nacin koji mogu

kafici imaju troskove svakog meseca za kiriju, plate, pica i ostale racune
a profit dobijaju samo u razlici na cenama pica

logicno je ako placaju 5 puta vecu kiriju od kafica na vidikovcu
da ce da tu razliku da ugrade u cenu pica jer nemaju odakle drugde da je popune

a posetioci imaju priliku da izaberu da ne dodju na takva mesta
nego si izaberu mesta koja im odgovaraju
da, sasvim je logicno za njihov profit. ali nije logicno (sto ne znaci da to ljudi ne rade) za potrosaca zato sto se S od skadarlije ne vidi jer je kafic ko u bunkeru. dakle bilo bi sve jedno da bude u mom podrumu ili na skadarliji - dozivljaj je isti. i nije da ja sad pljujem kafic, daleko od toga, samo kazem kako u ovom slucaju lokacija ne odobrava visoke cene.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa kakve veze onda ima skadarlija sa kaficem? zasto svi spominju da je kafic zbog skadarlije skup? koja je povezanost izmedju potrosaca i skadarlije sa tim kaficem (osim da je fizicki blizu)?

p.s. TREBALO bi da ima sa dozivljajem skadarlije. inace je skroz besmlislen koncept "blizina skadarlije"
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
S tim što u jednačini nije samo razlika u ceni nego i promet, koji bi trebao biti manji sa većim cenama, ali neće imati problema oko toga jer

Slika

mali broj gej kafića ide na relativno veliku populaciju.

Jedino što im treba jeste pametno da utiču na ciljanu demografiju sa parama, jer ako ovako nastave sa istovremenim pokušavanjem mamljenja generalnog plebsa (kome je skupo), možemo se uskoro pozdraviti :bye: i sa ovim kafićem.

Druga stvar, zaboravili ste uneti redovno plaćanje reketa, što kriminalcima, što policiji, da vam ne bi huligani razbucali kafić.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
vlasnik je jedan od one dvojice koji su drzali 24oku, umece on da privuce zeljene ljude, pogotovu jer mi nemamo "elitni" gej kafic, ovaj je "najelitniji".
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573846#p2573846]Anhedonie napisao:[/url]pa kakve veze onda ima skadarlija sa kaficem? zasto svi spominju da je kafic zbog skadarlije skup? koja je povezanost izmedju potrosaca i skadarlije sa tim kaficem (osim da je fizicki blizu)?

p.s. TREBALO bi da ima sa dozivljajem skadarlije. inace je skroz besmlislen koncept "blizina skadarlije"
Jebao te potrošač jesi li ti nepismen ili glup?
Kirije su više.

Najveći uticaj na cene nekretnina i kirija imaju takozvane zone, geografska pozicija, blizina centru, navodna bogatost opština. Ima takođe i na osnovu namene ugostiteljskog objekta, ali to samo određuje fluktuaciju određenog proseka kirija, tj. da će biti jeftinije od drugih kafića koji imaju pogled na Skadarliju.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573852#p2573852]Anhedonie napisao:[/url]vlasnik je jedan od one dvojice koji su drzali 24oku, umece on da privuce zeljene ljude, pogotovu jer mi nemamo "elitni" gej kafic, ovaj je "najelitniji".
Nemam istinske informacije, ali mogu da garantujem da sam sto posto u pravu u osećaju da samo nekoliko ljudi i može da otvori kafiće, bez da im oni osvanu sutradan rastureni, jer nisu u dilu sa policijom.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
naravno, ali to nije razlog da vlasnik kao plus stavlja "u skadarliji" i da iko kaze da je kafic skup zbog skadarlije. skup je jer je kirija visoka (ili je hteo da se izdvoji kao elitan) i to je gazdin problem sto zakupljuje podrum u skadarliji sa visokom kirijom umesto podruma na zelenjaku npr. dakle blizina skadarlije nije OPRAVDANJE za visoke cene (iako je uzrok).
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Šta tebi znači OPRAVDANJE?
Kako je drugačije moglo da se uradi na toj poziciji, sa tim troškovima?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ ne razumem sta si time hteo da pokazes.

opravdanje znaci da kad ti platis vise zbog necega to nesto i dobijes. platis sladoled sa cokoladom i dobijes sladoled sa cokoladom. zasto bi placao skadarliju ako je "ne dobijes"?

ja ne bih ni otvarao kafic na takvoj lokaciji. za pocetak zbog pijanih ljudi u skadarliji (totalno nevezano za ovu temu) a onda i zbog toga sto ne zelim da svoje musterije derem jer su u podrumu na 10 metara od skadarlije. ili ako bas nemam izbora onda ne bih govorio kako je kafic skup jer je pored skadarlije.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
sigurno ne bih govorio da je kafic skup jer je kirija visoka jer nisam umeo da lepo odlucim.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
sa takvim kaficem iskreno ne znam, nit bih pricao da je zbog lokacije, nit zbog enterijera, mozda zato sto radi 24h? kada smo pitali jel imaju lava rekli su da nemaju takva piva jer se fokusiraju na koktele itd. eto, reko bih da je ovo koktel bar i automatski je sve ostalo skuplje. u svakom slucaju bih nesto rekao cisto da ne bude "zato sto zelim da privucem bogate pedere jer ne postoji mesto za 'elitu' blabla" sto bi bila istina (za moj kafic)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a da li bi ti rekao da je kafic skup zato sto je kirija skupa?
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573841#p2573841]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573726#p2573726]blenta napisao:[/url]anhe lokacija igra najvecu ulogu u ceni pica

a posetioci imaju priliku da izaberu da ne dodju na takva mesta
da, sasvim je logicno za njihov profit. ali nije logicno (sto ne znaci da to ljudi ne rade) za potrosaca zato sto se S od skadarlije ne vidi jer je kafic ko u bunkeru. dakle bilo bi sve jedno da bude u mom podrumu ili na skadarliji - dozivljaj je isti. i nije da ja sad pljujem kafic, daleko od toga, samo kazem kako u ovom slucaju lokacija ne odobrava visoke cene.
pa iznajmiti lokal blizu skadarlije ne kosta isto kao iznajmiti lokal na obroncima prigradskih naselja. i to sto je lokal ukopan ne menja razliku.

probaj da iznajmis stan na terazijama i neka bude u podrumu
i probaj da iznajmis stan u rakovici

jesu cene iste?

ovo dosad je sve samo oko cene kirije
da ne govorimo o potencijalnim rizicima kafic vlasnika u centru i onog koji nije u centru
Korisnikov avatar
By Teniser91
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573865#p2573865]Anhedonie napisao:[/url]podrum u skadarliji .
Samo zato što se jedan nivo kafića nalazi ispod nivoa ulice ne znači da je podrum, glavni i najveći deo kafića je ipak u nivou ulice.

Divim se ovim ljudima koji su imali živaca da ti objašnjavaju logiku povezanosti kafića sa Skadarlijom, ja iskreno ne bih imao :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573843#p2573843]KorvinOdAmbera napisao:[/url]Kirija se ne utvrđuje na osnovu vidljivosti Skadarlije.
ROFL :lol:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
okej, ajde mi objasnite sta neko ko udje u kafic dobije time sto je na skadarliji?
Korisnikov avatar
By Hys.

Ja stvarno ne znam da postoji osoba koja je iole osnovno obrazovana i ima 2 brejn cels da ovo ne zna .:shrug:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2573726#p2573726]blenta napisao:[/url]a posetioci imaju priliku da izaberu da ne dodju na takva mesta
Poenta je bas u toj poslednjoj recenici sto ma koliko zaradjujem meni licno ne pada na pamet da dajem takve pare za pice kad ima toliko super mesta u gradu (i u samom centru) koji ne deru toliko.

Jednostavno, ljudi biraju de idu. A ja idem negde de me kafa ne kosta 255 il koliko para. Sem ako je ne sluze gole zene. Onda bi platila toliko, jer bi imala "nesto znatno drugačijie" od doživljaja koji mi pružaja ostala mesta.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!