- 26 Jan 2008, 15:22
i da li je zbog toga bilo potrebno obrisati moje postove u kojima se spominje ovaj termin? A zashto? Zato shto se nekome, na osnovu svog neargumentovanog ubedjenja, uchinilo da taj termin sa sobom vuche neku negativnu (ili nedaj bozhe, rasistichku slesh fashistichku) konotaciju?
Reality check! Ne vuche.
"Shqip"ili "ship" na albanskom znachi krik. Pre svega, se u vezu sa ovim pojmom dovodi ORAO, kojih poprilichno ima na predelu Albanije, ne? Naziv za orla na albanskom je "Shqiponja", doslovno prevedeno "Onaj koji pravi krike".
U shali sam ovo spomenuo Suncu na drugoj temi, a dechko je napisao sledecje:
Jesam li prekrshio pravilnik? Ako su samo Albanci privilegovani da koriste ovaj termin, onda ok. Zato sam i postavio ovaj avatar. Ja sam Albanac!
Reality check! Ne vuche.
"Shqip"ili "ship" na albanskom znachi krik. Pre svega, se u vezu sa ovim pojmom dovodi ORAO, kojih poprilichno ima na predelu Albanije, ne? Naziv za orla na albanskom je "Shqiponja", doslovno prevedeno "Onaj koji pravi krike".
U shali sam ovo spomenuo Suncu na drugoj temi, a dechko je napisao sledecje:
Boze svasta, moj tata se druzio sa Albancima i uvek ih je zvao i oni su sebe zvali tako - Siptari. Imao je i devojku Albanku, hajde da ne kazem Siptarku. Ne razumem poentu. Mog tatu su dugo zvali Shok, sto ce reci Drug. Ja nisam uvredio nikoga, naprotiv - siptarske sampite su najbolje, uvek sam ih jeo kad sam bio mali u poslasticarnici koju su svi zvali "Kod siptara".Izvinjavam se shto sam njegov citat reprodukovao na drugom mestu (ukljuchujucji i ovo, jel'te).
Jesam li prekrshio pravilnik? Ako su samo Albanci privilegovani da koriste ovaj termin, onda ok. Zato sam i postavio ovaj avatar. Ja sam Albanac!