[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2340117#p2340117]Kiborg napisao:[/url]Ja ne znam šta je to s vama informatičarima, samo pare pare i pare. Ne znam dal sam dvojicu sreo da im $$$$$ ne viri iz očiju.
No dobro, zahvaljujući nekolicini koji nisu toliko materijalistički orijentisani imamo torente pa vam programe drpamo za dž 
Mozda zato sto svaki drustveno koristan rad treba radniku i da se plati, bio on programer, lekar, pekar, apotekar. Kada ti skinesh softver i krekujesh to je nishta drugo do kradja. U sluchaju malih proizvodjacha (narocito domacih) to je velika shteta, u slucaju velikih zlih korporacija kao sto su Microsoft ili Adobe jedan ilegalni download je marginalan; na globalnom nivou to je opa-bato cifra.
Ono sto je opet bitno je cinjenica da je to nista drugo do kradja. It's that simple.
Elem, kradem softver i ja, ali jedina razlika je sto se ja time ne ponosim i sto se nadam da cu biti u prilici jednog dana da to sto koristim i platim a ne da dozivotno ko pacov svlachim i instaliram kojekakve krekove i patchove sumnjivog kvaliteta i smaram se svaki put kada taj krek istekne itd.
Elem, ja to uopste zbog toga nisam pomenuo, nego da bih dao hint ljudima da kad krenu da kake po necijem radu ne zaborave da ne placaju ovaj sajt kroz poreze ili infostan pa da imaju pravo da bilo sta besno zahtevaju. (Kao recimo odredjena/e osoba/e sa svetlom pozadinom i crnim slovima)
Tako da u svakom slučaju, da plaćam članarinu, dozvolio bih da ti se da koji evrić /preko onog što već dobijaš/ za trud 
A sta ja to mico dobijam?
Mislim da sam pre 6 meseci kada smo radili redizajn ovog foruma negde napisao da sajt tehnicki odrzavaju 2 (i slovima, dve) osobe koje ne samo da za to ne primaju pare nego jos iz svog dzepa placaju hostinge, licence i sve ostalo sto je potrebno da ovaj sajt radi. Obzirom da sajt ima malo preko 100 000 (jedinstvenih) posetilaca potrebna je infrastruktura koja mesecno kosta skoro ko jedna prosecna plata u Srbiji. Zato smo i prinudjeni da koristimo sisteme slabijih performansi nego sto bi trebalo i ko kucici jurimo bozicne rasprodaje da bi presli na bolji server dok u medjuvremenu krpimo stapom i kanapom kako da se eto pederu X servira slika necije kite solidnom brzinom.
A josh na to dodaj generalnu zaostalost tehnologije u Srbiji (lose internet konekcije, oni debeli monitori niske rezolucije koje vecina ljudi i dalje koristi te matori web browseri u kojima sve sto napravis izgleda totalno suprotno nego u novima) i imash pun ugodjaj.
Sto se tice finansija sajta, one nisu javne samo zato sto su ili nepostojece ili toliko mizerne da niko ne bi ni verovao kada bi ih postavili online. Sve od cega se sajt finansira su ljudi koji reklamiraju zurke i to ode prevodiocima kako bi bar ponekad ljudi u Srbiji chitali nesto gay-related a da to nije Palmina ili Djilasova izjava. I tako je josh od 2004-2005te od kad ja znam sta se desava na sajtu.
Nego, posto vidim da te interesuju mnogo moje finansije evo da ti dam rachunicu.
Ako sam ja proveo 30tak sati na svemu ovome protekle nedelje i za to sam dobio 0 para, a mogao sam da odradim tezgu od toliko sati i budem placen $25 znaci oportunitetni troshak od $750. (budala) I josh dodaj stvarni trosak da se plati server onda delujem kao dupla budala.
Nadam se da ti je bar do sada malo awkward tvoj post. Meni je malo nevaspitano zavirivati u bilo chiji dzep ili bankovni rachun. Pa i da mi neko daje 2000 evra mesechno da radim ovo shto radim, so fuckin what? Zasluzheno bih dobijao svaki jebeni cent jer direktno omogucavam lgbt osobama u Srbiji bar minijaturno lakshi zivot. Koliko ljudi je preko ovog sajta, (oglasi, chat, forum) upoznalo prijatelje, drustvo, devojke, momke, muzeve, zene? Da ne pricam o tome da je nekim ljudima iz tipa Male mostanice ovo jedini prozor u pederaj i jedini nacin za bar potencijalno upoznavanje s nekim u blizinu. Ili o verovatno solidnom broju ljudi koji su bili u stanju "hocu da se ubijem", dosli ovde i shvatili da nisu jedini i da nisu neki izrodi ubacheni u divnu genetski chistu Srbijicu. Sve nek je i jedan ljudski zivot sachuvan pa je sajt ispunio svoju misiju i zasluzio zlatom da ga placaju.
Da ne pricham sa kolichinom psihichkih poremecaja sa kojima se srecem na dnevnom nivou, shto na forumu, shto na chatu, shto u komentarima na tekstove sajta shto na emailove koji dolaze preko KONTAKT forme. Za to u normalnim drzavama postoji beneficirani radni stazh.
I najbitnije od svega, ja ne pricam ovo zato sto zelim bilo cije pare, sazaljenje ni zahvalnost. To je iskljuchivo moj izbor i znam zasto to radim i nije mi potrebno apsolutno nista od drugih ljudi po tom pitanju. Ono sto bi bilo lepo je pokazati poshtovanje prema nechijem trudu. Znam da je to teshko ljudima u Srbiji, ali ono, malo napora ne bi bilo loshe. Znachi ni hvala, samo minimum poshtovanja. A to iskljuchuje komentare tipa 'sajt je najodvratnije govno na svetu' (cak i da jeste), razmazheno zakukavanje za ovim ili onim, i zavirivanje u bilo chiji dzep. To je prosto nevaspitano, bezobrazno i sve to tako redom.
Iako to sve kochi razvoj ovog sajta i njegovo funkcionisanje, nepostojanje finansija mu omogucava postojanje nezavisno od bilo kog boss-a (bio to donator, clanovi, drzava) i samim tim daje vishe mogucnosti i slobode za dalji razvoj.
A i, izmedju ostalog, meni daje mogucnost da chiste savesti shutnem sa sajta svakog retarda koji pomisli da mu je ovo bogom dano i da moze da se ponasha kao u svojoj kuci. Sto opet ne radim dovoljno.