li sve mora da proðe kroz filter njihovih viso?anstava iz uredništva i mlaðanog superadministratora?
Zbog toga i prethodnih pricha.
Trebalo bi samo da se zapitas gde odose svi oni kvalitetni, pismeni ljudi? Zasto njih nema? Njih nije oterao nizak kvalitet diskusije, nego nesto sasvim drugo, a to si zaboravio da pomenes.
A sta je oteralo kvalitetne forumashe? Ja stvarno nisam upucen.
Nadam se da nece ispasti da smo ih oterali moderatori i ja kao sto kaze NiceGuy?
Ljudi odlaze, ljudi dolaze ja ne znam sta je tu cudno. Razumem ja nostalgiju ali koga nema bez njega se moze
Ti izgleda zelis da kazes da postojanje forumasa odredjenog tipa dovodi do ovakvog stanja na forumu. Spam, otvaranje jednih te istih tema, offtopichkarenje, prozivanje...
Da li je odredjeni ili opsti tip ne znam, ali moderatori i administratori nisu duzni da kreiraju diskusije, otvaraju nove teme nego da regulishu rad foruma.
Zasto je forum u "ovakvom" stanju ja ne znam konkretan razlog a ne znam ni u kakvom stanju forum treba da bude. Eto voleo bih da chujem sve direktno a ne da prichamo u shiframa.
Ja sam inache rekao da postoji mogucnost da se utiche na pravilnik ali nije iskoriscena uglavnom. I za to ne smatram krivim ni sebe ni moderatore jer se ne osecam duznim nikoga da teram da ucestvuje ovde.
Naravno da ne valja stanje na forumu, kad se tokom sat vremena postave tri nova posta na trach teme, a nijedan drugde.
Naravno da ne valja to sto trud bilo koga od nas da zapochne ozbiljnu temu obije o glavu autoru. Prvo se smatra da zali sto teme nisu vise intelektualne. Onda se sistemom offtopica, izvredja kao lichnost. Na kraju od originalne teme, ako je supersonichni ne isecka, ostane sistem offtopica ili aluzija i slicnih gluposti. Uglavnom na racun autora.
Sad im smetaju offtopici

))
Pre dva meseca je bilo vriske da ne daju offtopice
Anyhow, da razgranichimo par stvari.
Ja kao super administrator nisam duzan da moderisam niti jedan folder ili podfolder. Ja sam ovde za tehnicke i organizacione stvari a ne sadrzajne.
Daklem, moj posao nije ni moderatorski i super moderatorski i nije moja duznost niti da sechem niti da spajam.
Izgred je folder Drustvo i politika jer sam se istog prihvatio da bih smirio tenzije.
Za sve sto se tiche pojedinachnih foruma imamo moderatore koji imaju POTPUNU nezavisnost i slobodu u moderiranju i oko sadrzaja rubrika i offtopica i sa njima treba raspraviti o pojedinacnim slucajevima.
Nadam se da je sad malo jasnije.
Niti je moje da moderiram niti kad vidim da treba nesto da se moderira ja moderiram. Jer ako to krenem da radim, a nije mi ni na kraj pameti, onda nam ne treba 10 moderatora.
Kad je neko otvorio iole ozbiljnu temu u Gej brakovima i roditeljstvu? Kad se iole ista ozbiljno napisalo na temu ljubavi, ljubavnih iskustava i slicnih stvari? Kad je uopste iko pokrenuo neko pitanje vezano za status gay populacije?
Slazem se ja potpuno. Ali da li je to krivnja moderatora i administratora?
Niko ne otvara nista tamo jer ih ne interesuje i sta sad da radimo?
Ali naravno o Cecama, Jecama, mladicima iz C-marketa, sve zna. Da ne pominjem pozdrave, zelje i cestitke. Jos da nam supesonicni administrator omoguci da pustimo i pesme, pa ce sve biti ko Radio Moravski plicak, iz istoimen pesme Rokera s' Moravu?
Trach Arena je puna djubreta i sranja. Ali da je nema i da je sutra ukinemo to bi se ochas posla proshirilo svuda po forumu a ovako ga kontrolishemo.
Dalje dao si mi odlichan povod da kazem neshto.
Dan kada smo napravili prvilnik Trach Arene i ogranichili pisanje o Ceci Jeci Statusu i slichno, posto je 90% ljudi kukalo na iste, u sledecoj nedelji kada su se autori tih tema smirli OSTALI koji su se bunili su krenuli da pominju Cecu i otvaraju temu oko nje pa caki van trach arene.
I sta ja da radiim? Da dajem opomene ljudima sto otvaraju teme?
Tu se samo pokazuje da su dotichne teme dushevna hrana vecini korisnika koji su pokazali licemrje posle onakve odluke.
Dakle, Trach Arena znate shta je, i samo ime kaze i mozete da je zaobilazite.
Ovaj forum kreiraju korisnici a ne moderatori. Mislio sam da je i to jasno.
Ako korisnici oce teme o Ceci a nece ljubavi sta ja tu mogu i sta treba da uradim?
Forum je mjesto gdje se svak može uklju?iti i gdje svak može pisati i na taj na?in priop?iti sebe i komunicirati s drugima. Moderiranje može otkloniti offtopice, no ne može naložiti korisnicima na koje teme da odgovaraju a na koje ne. Ne može im ?ak ni naložiti na koji na?in da odgovaraju.
Stoga je po mom mišljenju ova tema upu?ena i na krivi na?in i na krivu adresu.
ja se sa ovim potpuno slazem i neka to bude sustina mog odgovora.
A sto se pravilnika tice... Mislim da ne bi trebalo ni da postoji. Odnosno, mogao bi da postoji samo jedan deo koji se odnosi na iznosenje necijih licnih podataka i na diskvalifikaciju po raznoraznim osnovama [verskoj, nacinalnoj, polnoj...]. Tu bi trebalo da bude i moderator koji ce da sece naravno ako se neko oglusi o taj mali pravilnik ili da sece ako neko ode u off...
A uvrede i vredjanje... Moze bre svako da napise o meni sta god hoce, mnogo odavno sam se ja istrenirao da razlicita sranja od razlicitih virtualnih likova uopste ne stignu do mene...
Ne reaguju svi na uvrede kao ti ili ja i svi oni koje to ne dotiche.
Uostalom, lazem, i mene iznervira kada mi Ra napishe da sam govno jer ja nisam duzan kao ni svaki drugi korisnik da to trpim.
Jer ako cemo da se vredjamo zasto bi dolazili? Dozvoljavanje vredjanja sam josh vishe spushta nivo diskusije - overi DYR.
Ostale stvari su nastale iz potrebe da se ochuva normalni rad foruma i nema ih puno, ali ne znam ni da li si procitao novi pravilnik.
I vidi, cenio bih da se na dalje pricha o konkretnim a ne uopstenim stvarima.
"ono je oteralo" "neke je oteralo"
shta kad gde i kako