Originally posted by Big Bad Bear
@Unic0rn, Kal Zakath
Da se vratim na ono moje sta je uvreda sta nije. Meni je gore da ti neko kaze da si opsednut, nego da jedes govna, jer:
Jesti govna- metafora za Proseravanje
Proseravanje- metafora za Lupetanje
Lupetanje-metafora za Pricanje gluposti
---
Opsednutost- vid neuravnotezenosti, znak ludila
Naravno, sve zavisi kako ko sta interpretira. iJazz je to protumacio kako treba da bi zastitio svog kolegu Simora
I to je isto jedan od vidova netolerancije i u isti tren pozitivne diskriminacije na forumu
A nije rec samo o banovanima. Koliko ljudi nije banovano, ali vise ne pise po forumu jer im se zgadilo drustvanjce moderatora koji su im "jebali mater" temama...Postojiv vise nacina ucutkivanja- a jedan od njih je da im ubijes volju da pisu... Sixto, Sutekh,...
Zasto sam ja bio banovan. Jer sam popoizdeo i opsovao sve moderatore redom jer su mi sekli i ubijali postove i delili opomene sakom i kapom. EGMONT me je tada dva puta nazvao PICKETINOM i rekao da LAZEM K'O PAS a dragi moderatori su to iskulirali, ali sam naravno uspeo da dobijem opomenu jer sam rekao LEPOJ KREPI da je HISTERICNA (prisetite se da je meni iJazz rekao da je "jesti govna" uvreda, ali da reci nekome da je opsednut nije)
I onda da mi se kaze da se ne stite istomisljenici i da se ne ubija opozicija???
Ovo iskace iz teme.
Elem - odredjivanje da li je reci nekome da je opsednut ili da jede govna veca uvreda je na strani moderatora. Ljudi se zale i da ih vredja kada ih neki korisnik pomene u postovima i traze od nas da to brisemo ?! Znaci, nasa je procena sta je uvreda a sta ne, prosto za to postoje moderatori ljudi a ne mashine.
Takodje, svako ko dobije opomenu, ban ili sta vec misli da je to nepravedno. Ja tu licno nista ne mogu.
Desilo se za ovih 5 godina da samo par korisnika kaze prihvatam i zasluzio sam je. Svi ostali prave dramu ko da im je neko ruku iseko.
Sto se tice pravednosti, i oba pasusa gore, ovo nije drzava, nema sudova, advokata i sta ti ja znam, znaci nemojmo ocekivati da ce iko ovde da sedi satima i vodi rasprave oko jedne opomene u nedogled.
OK je zaliti se na bilo sta, ali momenta kada se odluka potvrdi ili povuce to je kraj tog slucaja i za mene i za moderatore. Mozda nije fer, i mozda zaista nije pravedno - niko nije savrsen - ali je prosto tako.
Ti ces se setiti slucaja Pariske koja je bila banovana - ja sam iz aviona video da je to bilo nepravedno i neravnomerno, odbanovana je i upozoreni su i moderatori i administrator da se tako nesto ne ponovi.
Nit je meni Pariska drugarica, ali ja sam tada smatrao da je to nepravedno prema njoj. Tako sada smatram da je jesti govna gore od reci nekome biti opsednut tacnije za ovo drugo ne smatram da je uvreda.
A sto se tice te stare price - ako u ovom folderu pogledas temu sa spiskom opomena Egmont ima jednu - i to je koliko se secam upravo zbog te price sa tobom. Kada se daju opomene nikada nikome ne kaze "e, i on je dobio", svako treba da gleda sebe.
Ako je tebi lakse da nekoga opsujes umesto da prijavis poruku ili ako ni to ne uspe, otvoris temu ovde o tome, i ti si kriv kao i on.
I ajmo sad iskreno, BBB, ljudi koji ovde dolaze duze, ili pisu vise su meni daleko od misterije i vrlo mi je jasno kako funkcionisu na forumu. Evo recimo - ti si se vratio na forum posle isteka bana, iako si mi tada rekao da te banujem trajno, u vidu furije koja ce da isteruje razne vidove pravde, po svojim merilima. Ono sto ja znam, na primer u tvom slucaju, da sto vise udjem sa tobom u diskusiju je da ce to duze trajati jer ces retko kad sebi dozvoliti da priznas tudju poentu, a nisi nimalo glup da je shvatis ili da shvatis da je tacna, nego ces fanaticki isterivati svoje iz nekih svojih razloga, a i da bi malo podjebavao. Tako na primer mogu da se kladim da vrlo dobro razumes razliku izmedju opsednut i jedi govna, ali ces svoje isterivati dok god neko bude obracao paznju na tebe. Ovo sam ti napisao samo da znas da kapiram sta pokusavas i sta ti je namera, mada mislim da to nije sakrivano, al ajde.
Mogu ja ovako za vecinu ljudi da napisem po pasus samo da bih pokazao da su foliranja i igrice providne i da ako se ti foliras prema meni, nemoj ocekivati bolji tretman, jer ko sto rekoh ovo je internet forum a ne drzavna sluzba.
Nego, da se mi vratimo na temu - i dalje nema vise od dva predloga - sta nam to govori?