Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za novopridošle, svežeotišle i one koji su uvek tu....

Moderatori: EnRage, Moderators

By XanaX
Iako sam svojedobno pročitao jednu reakciju "ima onih koji čestitaju, ali nema onih koji slave", ipak...

Hag Hanuka Sameakh! - Sretna Hanuka!

praznik svijetla i lijep uvod u novogodišnje blagdane...
Korisnikov avatar
By Azdaja
evo i ja, ko slavi nek' mu je srecna hanuka :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by XanaX
Hag Hanuka Sameakh! - Sretna Hanuka!

praznik svijetla i lijep uvod u novogodišnje blagdane...
Ovo je meni u kalendaru jako bitan dan.

Zao mi je sto ne mogu da vam pokažem promo materijal ... na šest različitih mesta u gradu se organizuju proslave.

Come celebrate the return of the Sun!
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by Delete
Pridruzujem se cestitkama.
i ja :)
Korisnikov avatar
By Mars
Length of day Solar noon

Date Sunrise Sunset This day Difference
Dec 22, 2008 8:06 AM 4:17 PM 8h 11m 37s + 04s
Dec 23, 2008 8:06 AM 4:18 PM 8h 11m 48s + 10s
Dec 24, 2008 8:06 AM 4:18 PM 8h 12m 04s + 16s
Dec 25, 2008 8:07 AM 4:19 PM 8h 12m 27s + 22s
Dec 26, 2008 8:07 AM 4:20 PM 8h 12m 55s + 28s
Dec 27, 2008 8:07 AM 4:21 PM 8h 13m 29s + 33s
Dec 28, 2008 8:07 AM 4:21 PM 8h 14m 08s + 39s

Neprimetno, skoro izluđujuće sporo, ALI u tome je i sva lepota!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
srecna xanax, evo i jedna fensi menorica specijalno za tebe :poklon:

Slika
By XanaX
hvala, hvala...

@AngraMaina - baš si našao fensi menoru. btw. takav svijećnjak s osam svijeća (za osam dana) + šamaš u sredini (s kojim se pale svijeće dan za danom) naziva se hanukija :D thnx

@Mars - wahahah... i ja sam imao (drveni) dreydel... nije toliko stupid, to je k'o poker, igraš za gelt... :)

(ako dobiješ –"nun" = "nim / uzmi" - uzimaš sav gelt, "gimel" = "geb / daj" - moraš staviti "ulog", "hej" = "halb / pola" - uzimaš pola gelta, "šin" = "shtil" - propuštaš krug... )
Korisnikov avatar
By pthalo
i ja sam igrala dreydel kao mala, kod drugarice. Igrale smo se za slatkiš :)

sretna hanukija!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
baš si našao fensi menoru. btw. takav svijećnjak s osam svijeća (za osam dana) + šamaš u sredini (s kojim se pale svijeće dan za danom) naziva se hanukija :D thnx
oh, a ja mislio da je menora kao neki opsti naziv... eto, lepo je i nesto novo nauciti.

je l' zoves na krofne? ;)
By XanaX
aha...a ima i visećih i samostojećih hanukija... viseće su sefardska tradicija...

bilo je slabo s krafnama i latkes. žena je poludjela od prskanja ulja i ostalo joj pola tijesta i naribanog krumpira. inače, ta je familija totalno luda.

ja sam se rastužio kad sam shvatio da sada JA spadam u one koji daju gelt, a ne više u ONE koji ga dobivaju...

zgodno je da se danas djeca mogu igrati s ovim kovanicama od 5 kuna, u moje vrijeme - inflacija je pojela kovanice, ali iz Njemačke mi je neka rođakinja donijela one čokoladne "novčiće" zamotane u "zlatni" papir, pa smo igrali za to :)

budem još navratio tijekom tjedna da vidim kako im ide paljenje svijeća, obzirom koliko smo se svi ismijali pokušavajući sve skupa učiniti i vjerski dostojanstvenim, lako moguće da umjesto hanukije naiđem na okićeni bor...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Kako Pesakh u Ab-u i Elul-u? a, to ti dajesh you tube link s proshle Pasha-e? :lol: Shalom!
By XanaX
Kako bi išlo: סלח לי, עשה בלגן

izgubljen sam ovdje malo u Njemačkoj, pa zamijenio ...
tj. zbunilo me ovo:

Friday, August 7th 2009,Noam Sokolow, of Noah's Ark Deli (left). The world's largest matzo ball was made by chef Anthony Sylvestri of Noah's Ark Deli

Slika

pa, možda mene nitko nije obavijestio...znam, Uskrs je prošao, ali me valjda zbunio post za Tri tjedna, pa se izmješalo u glavi...
gledam, 8. april i 8. august.. koji je koji...

(osim toga, nisi li pročitao da se svake 129856473544967483523857 godine prema Rebe Avraam Ben Ferikhtu, Pesach treba slaviti dvaput!)

ali zato evo jedne, uvijek prigodne, pjesme za iskupljenje:

Hinei Ma Tov / Pogledaj kako je dobro

Hinei ma tov / Pogledaj kako je dobro
u-ma na'im / I kako je ugodno
ševet akhim gam jahad! / Za braću zajednički živjeti u jedinstvu!

DALIDA: Hinei Ma Tov

''
Korisnikov avatar
By Vel boy
OK, samo ono prvo zdesna je cheshce סליחה
ako zelish to reci (tj. s'lihah (zadnje "h" se svakako ne izgovara) tj. "oprosti, izvini, pardon")
ona rijech u sredini mi izgleda kao hebrejski (tj. u 3.l.j.m.r. perfekta) infinitiv glagola `asah tj. "raditi, chiniti", a ona zadnja tj. prva rijech slijeva- ne znam shta je.
izgubljen sam ovdje malo u Njemačkoj, pa zamijenio ...
tj. zbunilo me ovo:

Friday, August 7th 2009,Noam Sokolow, of Noah's Ark Deli (left). The world's largest matzo ball was made by chef Anthony Sylvestri of Noah's Ark Deli

Slika

pa, možda mene nitko nije obavijestio...znam, Uskrs je prošao, ali me valjda zbunio post za Tri tjedna, pa se izmješalo u glavi...
gledam, 8. april i 8. august.. koji je koji...

(osim toga, nisi li pročitao da se svake 129856473544967483523857 godine prema Rebe Avraam Ben Ferikhtu, Pesach treba slaviti dvaput!)

ali zato evo jedne, uvijek prigodne, pjesme za iskupljenje:

Hinei Ma Tov / Pogledaj kako je dobro

Hinei ma tov / Pogledaj kako je dobro
u-ma na'im / I kako je ugodno
ševet akhim gam jahad! / Za braću zajednički živjeti u jedinstvu!

DALIDA: Hinei Ma Tov

''
Drago mi je da si u Njemachkoj. Divan video! :love:
Korisnikov avatar
By Azdaja
jel opet hanuka?

srecna hanuka, svima koji slave...ne citam iznad postove, pa ako ispadnem debil - nema veze :lol:

:kiss: za sve :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
Hanukah pada u mesecu Kislev-u koji pada u Decembru.... :P
By XanaX
eh, ja zbog Hrama pao s -2 na Pesakhu, a ovaj bi Hanukhu prije vidduija na Yom Kippur...

ne može se slaviti prije nego oglasiš grijehe svoje jasno B-gu...
By XanaX
Originally posted by Vel boy
OK, samo ono prvo zdesna je cheshce סליחה
ako zelish to reci (tj. s'lihah (zadnje "h" se svakako ne izgovara) tj. "oprosti, izvini, pardon")
ona rijech u sredini mi izgleda kao hebrejski (tj. u 3.l.j.m.r. perfekta) infinitiv glagola `asah tj. "raditi, chiniti", a ona zadnja tj. prva rijech slijeva- ne znam shta je.
za "עשה בלג" u mejlu mi je napisano da znači nešto kao "a mess has been done" tj. da je to neki pasiv u hebrejskom koji navodno nema zamjenice... tj., čitano s desna prva je riječ "did/was", a druga "put/placed in disorder" crta na kraju je ostatk od ukličnika koji se u to pretvorio pri kopipejstanju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!