Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Gej iz kraja
Ne radi se o fetisu, da ne pomislite da je promasen podforum, vec o novom vidjenju slojevitog odevanja..ili odevanja uopste.
Naime, primeceno je da su neki sintetski materijali bolji od pamuka za aktivnosti sa pojacanim znojenjem iz prostog razloga sto ne upijaju znoj kao pamuk i ne postaju mokri i teski pa i hladni vec veoma brzo zahvaljujuci samoj strukturi vlakana odvode vlagu od tela i odece napolje, u vazduh ili u gornje slojeve... Ucinak je utoliko bolji ukoliko je tkanina priljubljena uz kozu. Tu u igru uskace najpoznatiji proizvod te vrste - likra, ili spandeks, ili elastin, koji u kombinaciji sa najlonom ima gomilu svojstava pogodnih za koriscenje tog materijala u kreiranju sportske opreme - lagan, veoma elastican, razvlaci se i vraca u pocetno stanje, ne upija vlagu itd sto sve skrojeno i obuceno daje vecu podrsku misicima, omogucava brze zagrevanje, odrzava temperaturu tela i na hladnom vremenu (laganija garderoba), odvaja vlagu od tela (koza ostaje suva) i omogucava dobar osecaj - biti go za vreme aktivnosti, biti lagan.. I tako dalje

Interesuje me sta mislite o celoj toj filozofiji brzog susenja i ostajanja suvim, o tom odbacivanju pamuka kao u stvari ne tako zdravog materijala i o nosenju likre uopste... Da li nosite proizvode od likre za sportske aktivnosti i koje?

[size=-2]Pre nego sto krenete da divljate kako je pamuk najzdravija moguca stvar potrudite se da snabdete te tvrdnje dobrim argumentima, pri cemu sam pojam pamuk nije argument[/size]
By Kragi
Originally posted by Gej iz kraja

Interesuje me sta mislite o celoj toj filozofiji brzog susenja i ostajanja suvim, o tom odbacivanju pamuka kao u stvari ne tako zdravog materijala i o nosenju likre uopste... Da li nosite proizvode od likre za sportske aktivnosti i koje?

O filozofiji brzog susenja i ostajanja suvim ne mislim uopste ...
Ne opterecujem se materijalima koje nosim za vreme sportskih aktivnosti (nisam profi sportista)
Likru nosim samo kriz ves koji u sebi ima oko 10% iste :smeh:
Toliko!
Korisnikov avatar
By Gej iz kraja
Ova tema je stvarno pre za sport i fitnes ili zdravlje nego za modu. Za modu nije ama bas uopste... Pitanje je moglo da se formulise i pojednostavi kao: sta je zdravije - pamuk ili sintetika? i imalo bi porpuno isti smisao. Ali ocigledno nisam bio dovoljno kratak i jasan...
Nista sad, prebacite temu ili je brisete, ovo potpuno nema smisla.

@KgCS3
Sto uopste ucestvujes u diskusiji oko necega sto ti nije bitno? Ne kazem da ti odgovor nije dobar za statistike tipa koji procenat nasih ljudi ne misli puno o stvarima, ali zanimljiva je pojava da se svako oseca prozvan da kaze svoje bez obzira da li to ima ili nema veze s njim... Pa ako je taj jos i moderator onda ce nerazumnu temu prebacivanjem u drugi podforum pokusati da nekako priblizi svojim krivim shvatanjima, ili mozda pokusa da je udalji od istih trazecii jos ljudi koji nece shvatiti i samim tim omoguciti beskrajan niz offtopica o tome kako se time ne treba opterecivati... Vecina je ovde toliko opterecena kurcem iako vec ima jedan u gacama da cela zemlja galami o tome.
Ako nisi profi sportista ima ko jeste, i ako nisi ti prebacio temu ovamo ima ko jeste pa mu kazi da je vrati tamo gde je bila.

Ili je brisite.

Ako se pitate koja je moja frustracija - nemam s kim da razgovaram...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
A na koji to nacin vestacki materijali poput likre mogu da odvode vlagu od tela...mislim da su to gluposti jer se prilikom bavljena sportom stvara vlaga odnosno znoj na svim delovima tela i to se ne moze kanalisati nikakvim "specificnim strukturama" vlakana od kojih je odeca napravljena.

Radi se verovatno o tome da je upotreba vestackih materijala jeftinija od upotrebe visoko kvalitetnih prirodnih vlakana...pamuk jeste i ostaje po meni najbolji i najzdraviji materijal koji treba da bude u direktonom dodiru sa kozom, tu pre svega mislim na donji ves, majice i slicno.
Korisnikov avatar
By Gej iz kraja
Pa najbitnija razlika izmedju pamuka i sintetike je u specificnim strukturama vlakana - pamuk je od celuloze koja kad se nakvasi upije vodu i nabubri, postaje teska i sporo se susi. Dobra strana pamuka je sto celuloza (kao i vuna) deluje antibakterijski i zato je dobra za donji ves. S druge strane, vestacki materijali priljubljeni uz telo nemaju vlakna koja bubre, vec vlaga prolazi kroz njih, a kako je telo toplo i u pokretu, vazduh struji okolo te se veoma brzo susi i ne osecas se neudobno. Nema nekog hajtek kanalisanja - sintetska vlakna nemaju svojstvo da upijaju vodu. Kad se penjes na planinu, recimo, do vrha od 2KM preznojis se tri puta, nosis pamucnu majcu jer je lagana i topla i kako su te ucili - zdrava, ali ned'o bog da stanes da se odmoris pa da ponovo krenes - smrznuces se jer je majca potpuno mokra, teska i hladna. Ako nisi poneo jos jednu suvu sjebaces ledja za naredna dva tri dana sigurno (govorim iz licnog iskustva). Sa sintetickim materijalima se stalno susis, i nemas potrebe za stalnim presvacenjem...a ako je pripijeno uz kozu ni hladan vazduh ti ne smeta.
E sad, zasto je pamuk zdrav? Celuloza kao i vuna imaju antibakterijska svojstva pa su mnogo vekova bili veoma prakticni jer se ljudi ionako retko kupali pa je bilo i puno bakterija koje treba nekako umiriti.. I dalje to vazi, naravno, za oba, ali kako se mi sada svakodnevno kupamo i koristimo sredstva protiv bakterija na samoj kozi, za sintetiku ne treba da brinemo jer bakterija uopste nema toliko da bi se osecali neprijatno.. Ako je nekom udobna, nije nezdrava, a mnogo pomaze.
I tako cela ideja pamuka kao zdravog materijala gubi smisao...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pa ne gubi potpuno smisao ideja o pamuku kao najzdravijem materijalu...i dalje vazi da je za donji ves pamuk najzdraviji i najpogodniji kao materijal.
Za planinarenje ne znam nisam nikada to praktikovao ali verovacu ti na rec. :D
By Kragi
Ova tema je stvarno pre za sport i fitnes ili zdravlje nego za modu. Za modu nije ama bas uopste... Pitanje je moglo da se formulise i pojednostavi kao: sta je zdravije - pamuk ili sintetika? i imalo bi porpuno isti smisao. Ali ocigledno nisam bio dovoljno kratak i jasan...

@KgCS3
Sto uopste ucestvujes u diskusiji oko necega sto ti nije bitno? Ne kazem da ti odgovor nije dobar za statistike tipa koji procenat nasih ljudi ne misli puno o stvarima, ali zanimljiva je pojava da se svako oseca prozvan da kaze svoje bez obzira da li to ima ili nema veze s njim... Pa ako je taj jos i moderator onda ce nerazumnu temu prebacivanjem u drugi podforum pokusati da nekako priblizi svojim krivim shvatanjima, ili mozda pokusa da je udalji od istih trazecii jos ljudi koji nece shvatiti i samim tim omoguciti beskrajan niz offtopica o tome kako se time ne treba opterecivati... Vecina je ovde toliko opterecena kurcem iako vec ima jedan u gacama da cela zemlja galami o tome.
Ako nisi profi sportista ima ko jeste, i ako nisi ti prebacio temu ovamo ima ko jeste pa mu kazi da je vrati tamo gde je bila.

Ili je brisite.

Zato sto sam hteo temu da ti izvucem iz zaborava :D Posto 24 sata niko na nju nije odgovorio. Drugo imam pravo na svoj stav bio laik ili ne, i ne kontam zasto bi mi ga bas ti uskratio ;) E sad, nesto sasvim drugo je to sto se tebi moj stav ne dopada pa imas potrebu da me prozivas :kiss:
Kao sto rekoh jebe mi se za materijale bla bla... Odem i kupim sta mi treba od sportske opreme a proizvodjac neka misli o tome .... :plavuso: (valjda zato i postoje linije garderobe i obuce za razlicite sportove - fudbal, tenis, trcanje, golf i sl)

ONT:
Josh jednom ne mislim nista i ne opterecujem se materijalima :kgcs3:

:bye:
Korisnikov avatar
By Gej iz kraja
Originally posted by KgCS3

@KgCS3

Ili je brisite.

Zato sto sam hteo temu da ti izvucem iz zaborava :D Posto 24 sata niko na nju nije odgovorio. Drugo imam pravo na svoj stav bio laik ili ne, i ne kontam zasto bi mi ga bas ti uskratio ;) E sad, nesto sasvim drugo je to sto se tebi moj stav ne dopada pa imas potrebu da me prozivas :kiss:
Kao sto rekoh jebe mi se za materijale bla bla... Odem i kupim sta mi treba od sportske opreme a proizvodjac neka misli o tome .... :plavuso: (valjda zato i postoje linije garderobe i obuce za razlicite sportove - fudbal, tenis, trcanje, golf i sl)

ONT:
Josh jednom ne mislim nista i ne opterecujem se materijalima :kgcs3:

:bye:
Ali ja uopste nisam pitao tebe, niti je ovo bilo mesto za iznošenje stavova koji nemaju veze sa tematikom, a ti insistiraš na tome kako o temi nemaš stav, što znam da je slučaj sa ogromnom većinom korisnika, tako da sam i očekivao da tema padne u zaborav. Nekima je bolje da vode konstruktivnu diskusiju od jednog posta mesečno neko da lupaju offtopic gluposti i lepe glupave smajlije tako da hvala ti puno na ukazanoj pažnji, ali ja je od tebe nisam tražio, i nadam se da ovde negde prestaje. To što si moderator ne znači da treba da mi nabijaš na nos da te tema koju sam otvorio ne interesuje. Zbogom tebi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!