Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Koliko vam vremena treba da se spremite za izlazak?

Kako se maskirate za posao, tj. kako sakrijete tetovaze ili pirsing?

Kako izlazite na kraj sa poslom na kom postoji dress code?

Kako se oblacite kada idete na neki event gde je drustvo mesano, odaje li vas u tim prilikama odeca ili nakit ili ne?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Tema je direktno inspirisana jednom devojkom, koja je prijateljica prijatelja, a koju sam ja u petak videla sa raznoraznim nakitom, pirsingom, tetovazom... a za koju mi je taj moj drugar rekao - "znas li ti kako ona to sve lepo sakrije kad ide na posao, u poslovnom kompletu?!"

kako?

kako se sakriva pirsing na nosu i ispod donje usne?
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by KissQueen
kako se sakriva pirsing na nosu i ispod donje usne?
Ta dva se skinu ... ne postoji drugi nacin, za sada :)

Sve ostalo pokrije odeca :geisha:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
neko mi je rekao da pirsing na jeziku i oni iznad gornje i donje usne jako brzo zarastaju
By ~ Le Saint X ~
Uh, ja samo znam da NIKADA ne bih mogao da radim negde gde se od mene trazi da budem odredjeno obucen
:)
Hvala bogu, u prosveti josh ne traze da se odredjeno oblacimo, mada ima nekih pravila... koja ja ponekad krshim
:giggle:
posebno leti kada u skolu dolazim u majicama bez rukava
:)
(wonder why)

inace, bash zbog posla ne mogu da uradim neki pirsing koji bih jako jako zeleo da imam i za koji mislim da je sexy...
ali, jbg...

Inace, za izlazak mi treba oko 15ak minuta da se spremim
jer
moj outfit zavisi od toga kako se osecam

sexy
or
smart

i sta zelim da postignem

smuvam nekog
ili
can't touch this - just dance look

eto...
:hvala:
Korisnikov avatar
By greek_lover
neko mi je rekao da pirsing na jeziku i oni iznad gornje i donje usne jako brzo zarastaju
:sesir:
to je potpuno tacno, kad smo kod skinutih pirsinga sa lica, (usne, obrve, nos ... )oni uvek mogu da se maskiraju karminom, tecnim puderom ili kakvim korektorom dok ne zarastu ili makar malo srastu :kiss:

A kod pitanja ... eh ...

Obozavam da se spremam, obicno utrosim po dva sata da bi to na kraju izgledalo krajnje nehajno.
Mozda moze da spada pod fetis, ali volim radna mesta gde postoji dress code, casual formal mi je omiljeni dress code, pa ja bih mogao da spavam u tome :smeh:

Da ne duljim, u nekoliko reci, ja sam Fashion colateral damage!

:hvala:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ja sam jednom radila u firmi u kojoj smo imali jako striktan dress code,
i to je bilo bas pain in the ass

bar meni

ustajanje ranije da bih se maskirala u poslovnu zenu sa sve kompleticima, salonkama...

uzas jedan!

morala sam da ustajem pola sata ranije zbog toga, a da ne pricamo koliko je "udobno" biti na stiklama i u suknji kad npr. dobijem...

na poslu nakon toga, a pre ovog (na kom cu se, nadam se, zadrzati jaaaaako dugo) nije postojao dress code

samo jednom se jedan od nadredjenih usudio da mi kaze: "Mogla bi da razmislis malo o tome da prestanes stalno da nosis crno"

naravno da sam nastavila po svom...

inace mrzim da trosim vreme na spremanje, za bilo koju priliku mi na to ode do pola sata, najcesce 10-ak minuta.
Korisnikov avatar
By mirth
Meni je to bas problem. Mislim, to "namensko" oblacenje, pirsinge, tetovaze i sl. stvari koje bi trebalo sakriti nemam. Ali odecu nikako da dozivim kao bitnu stvar, iako znam da jeste. Naucila sam da se nasminkam za 2 minuta bez ogledanja, to mi nekako najlaksi nacin da se koliko-toliko upristojim. Kod odece mi je bitno samo da mi je udobno u njoj, ne umem da je biram jer mi je uglavnom sva ista i mrzim da isprobavam stvari i guram se sa zenama ispred kabina, i uopste uzev soping mi je nocna mora, a uglavnom mi odecu kupuju drugi ljudi da bi me postedeli muke. Nikad ne znam sta se oblaci za koju priliku, sta mi stoji a sta ne, i nikako ne mogu da se nateram da dozivim svoj appearance kao bitnu stvar. Valjda zato ja prva to uopste ne primecujem na drugim ljudima.

Sto se dress codea tice, obozavam ga jer mi resava problem. Uopste ne moram da razmisljam, navucem sta se trazi i gotova prica. Mnogo mi je veca muka kad mi je ostavljen izbor.
Korisnikov avatar
By mirth
I da, gde god da idem, spremanje ne traje vise od 10 minuta.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
meni dress code ide na nerve, jer mi dugmici idu na nerve, a ova firma je zahtevala bluze ispod blejzera

:iskolacen:

zato sad radim od kuce, pijama job rocks! :hyper:
Korisnikov avatar
By mirth
Dobro, i ja bih verovatno izludela da se od mene ocekuje da nosim ruz i visoke stikle i SUKNJU i sl. Najveca nocna mora mi je dress code u bankama, kad vidim one cice dodje mi da placem. Srecom, to mi se do sada nije desilo, a bome potrudicu se da se ni ne desi.

Najzahtevniji dress code u tom smislu sam imala kad sam radila u hotelu, ali iako sam mislila da ce biti nocna mora, ispalo je super. Kosulja i sako, mogla sam da biram da li hocu pantalone ili suknju, oni su mi prali i peglali odecu, sminka nije bila obavezna, kao ni stikle. Dodjes kakav hoces, uzmes odecu, navuces je na sebe za dva minuta i voila! Izgledam bolje nego sto bih sama ikad uspela.. :lol:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ah - ovde je bila druga prica...

obavezna diskretna sminka i diskretan nakit, sat obavezno (!)

obavezno suknja, obavezno do 11 cm iznad kolena

obavezno salonke, with high heels

i jos neki idiotluci, na pocetku dobijes stampano uputstvo sta i kako sme i ne sme...

najgore od svega sto nije postojala prostorija za presvlacenje, nego tako treba da se nacrtas u firmi
Korisnikov avatar
By Khons
jedna drugarica na poslu skida pirsing na obrvi, pa na svakih sat vremena u WC da ga opet stavi na minut-dva, da ne zaraste
Korisnikov avatar
By Delete
@ KissQueen

U kojoj si firmi radila, pa su imali takve zahteve po pitanju oblacenja?
Moze i na u2u ako nije za javni.

Btw, ja sam stvorena da krsim sva moguca pravila i norme u vezi sa oblacenjem, tako da i gde je bio striktno preciziran dress code ja sam ga krsila.

Kad negde idem i treba da se spremim, jako malo vremena mi treba jer mi nije stalo do toga sta ce neko da misli zbog toga sto nisam dobro ukomponovala boje i sl. Obucem ono sto meni odgovara, a ako se nekom ne svidja moze da crkne. Uglavnom, moje spremanje ne traje duze od 10min.

Tetovaza - pre tetoviranja sam dobila savet da je ne radim na mestu gde bih jednog dana mogla pozaliti jer sam je uradila, tako da je na takvom mestu gde se vrlo lako moze prikriti cak i kratkim rukavima na majci.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
well, kad se spremam za fax, obicno obucem pantalone koje sam nosio noc prije, i samo promijenim majicu ili kosulju. Oko 10ako min da se spremim, ukoliko ne moram i da se obrijem ili sredim obrve.
za posao mi treba duze, jer moram biti obrijan, ispeglan - oko pola sata. Srecom, pod "posao" mislim samo na sastanke. Kad idem u ofis da zovem ljude ili nesto kucam, onda ne moram ni da se spremam:P
za izlazak - izvadim po nekoliko majica, kosulja, dzempera, pantalona iz ormara, pa biram sta cu. kad napravim kombinaciju, opeglam je (i uvijek se predomislim posle toga:roll: )i bacim se na kozmetiku. Stavim kremu (Nivea DNAge:love: )onda sredim obrve malo, malo pudera. Frizura mi ponekad uzme i po 15 min... Uglavnom, svo spremanje ponekad bude i po vise od sat vremena...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Delete
@ KissQueen

U kojoj si firmi radila, pa su imali takve zahteve po pitanju oblacenja?
Moze i na u2u ako nije za javni.

Btw, ja sam stvorena da krsim sva moguca pravila i norme u vezi sa oblacenjem, tako da i gde je bio striktno preciziran dress code ja sam ga krsila.

Poslala sam ti u2u. :)

Inace, u toj firmi su se za neadekvatno oblacenje dobijale opomene, pa smanjenje plate, pa ako i dalje teras po svom - otkaz. :seljache:
Korisnikov avatar
By jenny
Originally posted by Khons
jedna drugarica na poslu skida pirsing na obrvi, pa na svakih sat vremena u WC da ga opet stavi na minut-dva, da ne zaraste
jbte koje mucenje!
jel skoro busila tu obrvu?
Korisnikov avatar
By Khons
nije, srecom, ali smaraju je dosta
Korisnikov avatar
By jenny
pa onda ne bi trebalo da je frka od zarastanja (?)
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam nehajna kad je oblacenje u pitanju, najcesce... Imam vise kompletica (sako i pantalone najcesce, ponekad sako i suknja) i volim da ih nosim jer to izgleda dobro a ja se nisam nesto potrudila oko oblacenja. Farmerke su naravno najzgodnije za sve prilike za koje su prikladne. I pored toga sto se oko odece ne uzbudjujem ne nosim nesto sto je "nepropisno" za neko mesto i tako bih se bas neprijatno osecala. Npr nikad ne bih otisla u farmerkama u pozoriste, onda cini mi se da sam se i letos ovde raspravljala oko ljudi koji su dosli u sud u papucama... mislim totalno svasta, ne bi mi palo na pamet da dodjem u Palatu pravde u papucama ili na posao ma koliko da stepeni ima...
By Garbo
Koliko vam vremena treba da se spremite za izlazak?

Kako se maskirate za posao, tj. kako sakrijete tetovaze ili pirsing?

Kako izlazite na kraj sa poslom na kom postoji dress code?

Kako se oblacite kada idete na neki event gde je drustvo mesano, odaje li vas u tim prilikama odeca ili nakit ili ne?
-potrebno mi je svega 15-20 minuta da se spremim. i sminka i frizura i garderoba. godinama sam to usavrsila, tako da je to malo vremena da izadjem iz kuce `skockana`.

-ne maskiram se i ne krijem ih jer nemam takvo nesto.

-navikla sam na moj dress code.

-oblacim se u mom stilu koji je licno moj i prepoznatljiv, koji je u korelaciji sa mojom licnoscu.

:lizalica:
By Tea
Na svu srecu radim na takvom mestu gde nije striktno definisan dress code. Ne radim sa strankama, sama sam u kancelariji, tako da opusteno mogu i u trenerci da dodjem. Pirsing ne sakrivam jer nema potrebe. Najvise vremena mi oduzima namestanje frizure, citavih par minuta.

:novinar:
Korisnikov avatar
By Val
Da, da... :potapsava: I ja se 6 puta preznojim dok namestish frizuru. Za tih "nekoliko" minuta! :lol:
By Tea
Originally posted by Val
Da, da... :potapsava: I ja se 6 puta preznojim dok namestish frizuru. Za tih "nekoliko" minuta! :lol:

i onda uvek moras da mi je popravis pozadi. :lol:
Korisnikov avatar
By Val
:durenje: Da. I onda opet nije kako treba, pa se josh 6 puta preznojim... :lol:
By Tea
Originally posted by Val
osisacu se celavo, da ne izazivam vise efekte saune..:happysmoke:
Korisnikov avatar
By Zonche!
SAT OBAVEZNO??? :wtf:

Pa meni recimo ne bi bio problem da imam dress code ali ako nije uniforma nego to kao, imas pravila ali sam biras sta i kako...Rado bih nosio salonke sa stiklom i suknju iznad kolena :lol: (kiddin')

Ja se uglavnom spremam za ceo dan, nosim stvari koje su generalno polu-formalne pa svuda mogu da prodjem ako me nesto iznenadi.

Sada posto ne radim me boli uvo :lol:

A za spremanje pred izlazak potpadam pod kategoriju kako moja mama kaze "mlada pred vencanje"
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Tea
Originally posted by Val
osisacu se celavo, da ne izazivam vise efekte saune.. :happysmoke:

Mozheeeee! A ondaK cje prirodna kosica ponovo da raste... :love:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by greek_lover
Obozavam da se spremam, obicno utrosim po dva sata da bi to na kraju izgledalo krajnje nehajno.
Hehe...Dolly Parton: "It's takes a lot of money to look this cheap!". Tako mu je to...

Dress code na svom poslu uopšte ne doživljavam kao sputavanje moje slobode izbora. Štaviše, izazov mi je da u okvirima zadatih ograničenja postignem originalnost i dam lični pečat.

Ionako je posao samo jedan deo dana i ima se vremena za sve varijante.

Ovde je bila nekad tema gde je više od pola ljudi bilo stava "Ja volim sportske patike-i svuda ih i uvek nosom. Zato što ih volim". Meni je to kao da ceo život jedeš samo jednu vrstu sendviča, ili svake godine ideš u jedno isto mesto na more i sl.

Što se maskiranja tiče, samo bušene uši, to se i ne vidi.
By Tea
Originally posted by Val
Originally posted by Tea
Originally posted by Val
osisacu se celavo, da ne izazivam vise efekte saune.. :happysmoke:

Mozheeeee! A ondaK cje prirodna kosica ponovo da raste... :love:
mhm :yes: , razmisljam da kazem goci da mi skida sve sto vidi da je crveno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!