Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Kupovina kod sanera - za i protiv

ok mi je da kupujem kod sanera
18
44%
nije mi ok
5
12%
nesto izmedju
9
22%
:alexis:
9
22%
Korisnikov avatar
By anche
protiv. po sistemu 'oteto=prokleto'.

naravno ovde 'saner' znaci ono small time criminal? jer redovno kupujem kod miskovica :maska:
By Paranoid Androgynoid
za!

zasto za?!
zato sto za duplo manje para dobijes jedino siguran.. i jedino provereni original.
replay farke koje sam kupila u replay-u nisu bile original a platila sam ih sa pola kevine plate :mad: replay farke od shanera jesu bile original za zilion etiketa i trejdmark znakova i svim onim stvarima koje jedan original treba da poseduje.
diesel patike too. u radnji su uglavnom made in china a prodaju se za citavo bogatstvo.
pre par dana pazarila Diesel kakav ne postoji u radnjama i najsrecnija sam zbog njih :yay:
kosulje isto..
ziveli shaneri! :D

ne gledam na to kao na oteto-prokleto.. znam kako ih donosi tip kod koga kupujem i znam i vidim da je original tako da nemam moralnih nedoumica.
a i farmerke su visa sila i visi cilj :giggle:
salim se. :D ali ih volim.. shanere, i mean. i hvala im sto postoje :molise:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
E, cool, bas mi ovakva tema treba... Moze li na u2u adrese nekih sanera (interesuju me pre svega zenska odeca i mobilni telefoni)?
Unapred hvala...
Korisnikov avatar
By anche
prodavati ali i kupovati kradenu robu krivicno je delo, ako nije, onda je bar prekrsajno :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Sunce
Nikad nisam kupovao kod njih tako da ne mogu da odgovorim. Ne znam ni jednog sanera.

:zev2:
By Swanheart
Shaner dodje kao Robin Hud
baravno da sam za.
Sto bih davala 150 eura za farmerke koje imaju na sebi samo prisiveno ime proizvodjaca a u stvari ih pravi domaca radna snaga i loseg su kvaliteta, ako te iste mogu da kupim kod shanera za duplo manje para i da budu n puta boljeg kvaliteta
Korisnikov avatar
By Manon
mnogi kazu da je roba sanirana, a kupili je na nekim stokovima, da bi postigli vecu cenu. Ko bi im inace dolazio kuci i toliko placao kad po gradu imas da kupis na rasprodajama i kod kineza 'bud zasto'

Nekada kada kod nas nije bilo kao danas svih svetskih brendova, kupovala sam. Danas ne

Neko je pomenuo da misli da je i kupovina kao i sama kradja krivicno delo, Jeste i kaznjava se mnogo vise onaj ko kupuje nego onaj ko ukrade. Cak, ako sam lopov prijavi kome prodaje ukradenu robu odmah ga puste.
Korisnikov avatar
By KiWi

za, ali sam samo jednom pazario od šanera .. nema ko da me vodi na "prezentacije" robe
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
bila sam jednom sa nekim prijateljima kod shanera

nisam nista kupila

nekako, kad sam videla svu tu odecu i parfeme u stanu, delovalo mi je nekako... nemam pojma... krivicno/bedno

inace ne patim od etiketa, firmi, i sl., pa kod shanera - nikad vise!
Korisnikov avatar
By Delete
Kad imaju da ponude ono sto me zanima, zasto ne bih kupila po nizoj ceni?!
Korisnikov avatar
By anche
pa bas to: deluje nekako bedno i gadno. podseca na devedesete, bezakonje, besparicu, dafinu... a i ne primaju kartice :D
Korisnikov avatar
By reveal
Sta su shaneri? Odakle oni kradu robu?
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by anche
prodavati ali i kupovati kradenu robu krivicno je delo, ako nije, onda je bar prekrsajno :ozbiljan:
shaniranje ne podrazumeva nuzno kradju darling ;)
Korisnikov avatar
By reveal
Pa sta onda podrazumeva? Ajde ti objasni draga Paranoid! :D

:tos: :tos: :tos: :tos: :tos:
By Paranoid Androgynoid
:doh:
"Moze biti ali ne mora da znaci."

Mogu shaneri biti mracni tipovi koji kradu negde preko grane robu a onda dodju ovde i 'valjaju' za basnoslovno male parice.
Takvi uglavnom rade na sitno i tesko da ces otici kod njega u stan, zateci 2 sobe prepune stvari koje su sve ukradene.. zamisli koliko dobar lopov treba da budes za preko 2000 artikala i da pri tom prodjes neuhvaceno u zemlji u kojoj krades a onda i preko xyz granica koje treba da predjes da bi doturio te iste artikle nazad u Srbiju.
Postoje oni koji jednostavno rade u 'dosluhu' sa ljudima koji rade ili su takodje u dosluhu sa onima koji rade za originalne firme i dobavljaju robu direktno od njih, mada je i to neka vrsta "kradje" ali prihvatljivija iz razloga sto za sve to dobiju legalne papire.
Postoje i oni koji ne zele da otvaraju butike/prodavnice kako bi izbegli poreze i ostala administrativna sranja pa sve to rade lepo kod kuce za ciste parice i nabavljaju isto onako robu kao i svi ostali koji rade u trgovini.

Ima raznih svakako, sad, zavisi na kakvog naletis. Ne prodaju svi originale i ne prodaju svi savrseno odabranu robu.. take it or leave it. Ja nisam naletela na takve koji deluju bedno i gadno, ne znam gde se drugar'ca anche zavlacila :sesir:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nisam kupovao i ne bih. to mi dođe isto kao valjanje bilo koje druge robe. zamisli da ti neko prodaje kradenu hranu tako "ispod tezge". a šaneri uglavnom prodaju kradene stvari, jer nemam predstavu kako bi inače "nabavljali" svu tu jeftinu robu. i tu dolazimo do drugog problema - ne bih nikad kupovao nešto za šta znam da je ukradeno.

mada, ima tu još jedna dilema. šanerska roba je sva brendirana i originalna (bar tako tvrde). a kontam da neko takve stvari kupuje zbog neke vrste prestiža (zbog brenda, cene...). dakle, šta je prestižno u ukradenim stvarima? dođe licemerno, zar ne?

opet, i upotreba nelicenciranog softvera predstavlja svojevrsnu krađu...
Korisnikov avatar
By anche
mila paranoicna bezimena drugarica koja ne posecuje partijske sastanke :sesir:

sama cinjenica da neko u kuci drzi robu i time pretvara svoj dom u magazu jeste prilicno jadna, bedna i gadna. ako nemas ni za tezgu na pijaci onda trgovina nije za te :slika:
Korisnikov avatar
By coka
nisam nikad bila ne zato sto ne bih nego eto nisam imala priliku ni neku posebnu motivaciju da pitam nekog gde sta kod koga....
u sustini sam za nemam nista protiv i otici cu ako mi se ukaze prilika tj ako nekome iz moje okoline bude stalo da ide pa eto ja da odem sa njim :kosa:
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by 2Q2Bstr8
mada, ima tu još jedna dilema. šanerska roba je sva brendirana i originalna (bar tako tvrde). a kontam da neko takve stvari kupuje zbog neke vrste prestiža (zbog brenda, cene...). dakle, šta je prestižno u ukradenim stvarima? dođe licemerno, zar ne?
ne samo da je licemerno, nego je kako god okrenes nezakonito. mada ja licno nemam problem sa svim stvarima koje su protivzakonite, ali konkretno kada je rec o ovome imam vrlo protiv jer je negde neko ostecen.

ja, da ne ostanem nedorecena, imam iskustva sa carinskim radnicima koji sebi prave dodatni prihod prodavanjem robe koju su zaplenili, a nisu inventirali. em primaju platu, em im malo pa uzimaju robu koja nikako nije njihova. ali to vec ne spada u sanere, jer su oni sitni. ovo je mafija.
By Paranoid Androgynoid
ako nemas ni za tezgu na pijaci onda trgovina nije za te :slika:
LOL! ali lol! :smeh:

ti sto kupuju na pijaci mislis da su culi za nekakve riplejeve, dizele, mis siksti i ostale etikete?
..pa kad bi culi cenu od 50eur za farke (minimum) da vidis kako bi se interno odeljenje napunilo za 1h. :doh:

e svasta.
Korisnikov avatar
By anche
e sad se opet pravis gluplja no sto jesi :mazi:

da probam da :slika: opet: ako ces vec prodavati/kupovati ekskluzivnu robu obezbedi sebi pun ugodjaj. el treba da crtam i to sta je? :)
By Paranoid Androgynoid
meni je sasvim ugodno kad stanem pred ogledalo..
..a i drugima jos vise :lizalica:

meni dovoljno. ne treba mi bilbordi reflektori i haus muzika dok kupujem.
Korisnikov avatar
By anche
pa vidis u tome je fora sa tim 'gadno, jadno, bedno'. to je srbija. srbija iz devedesetih. srbija koja zeli da izgleda svetski, a ne ponasa se u skladu sa tim kako izgleda. nije sve u refleksiji iz ogledala :ozbiljan:
By Swanheart
ako nemas ni za tezgu na pijaci onda trgovina nije za te :slika:

aj sad ovako

imas dva super frizera, jedam radi u salonu u centru a jedan radi kuci.
kod tog u centru je shishanje 2 hiljade, a kod drugog 500 dinara.
Hoces da pogadjas zasto?
By Paranoid Androgynoid
ja nisam srbija.
i ne osecam se kao srpkinja niti ikako slicno deklarisana.. tak' da me ich ne dotice to sta je srbija i sta zeli da postigne :sweet:
meni je moj shaner drag.
i jos draze su mi stvari koje imam :sweet:

a to da nije sve u izgledu (khm.. "refleksiji iz ogledala" :kosa: ).. pa da, moguce da je to dobra uteha. :giggle:
..ali meni nekako nije bila potrebna, imam i spoljasnjost i unutrasnjost i ne osvrcem se na devedesete i jadnobedno price. zivim danas. :sweet:
By biotherm
Hoce li me neko da vodi kod sanera??? :D ??? pa cu moci dati misljenje da li ili ne...
Korisnikov avatar
By reveal
Hvala Paranoid!

Sad mogu da odgovorim na temu.

Ne, nikad nisam bila kod shanera, nit' sam chula da to postoji nit' sam znala za taj izraz.
A da li bi otishla.... Pa ne znam.... Not sure...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!