Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By bakalar
Kako se postaje stilista ?
Jel su oni najcesce zavrsili skolu/fax vezan za dizajn ?
Jel ima neki sajt gde bi mogao da ucim o tome ?

Ukratko, napisite sve sto znate ;) :B
By Gost
Dal' postoji sindikat stilista?
Dal' imaju zdravstveno osiguranje?
Takoðe šta bi se desilo kada bi svi stilisti
stupili u štrajk?
To npr mene interesuje.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by abcd
Tako sto neka nasa zvezda u nekoj gledanoj emisiji kaze "ON je moj stilista."
Neki jesu zavrsili dizajn na Primenjenoj umetnosti, ali ih tamo nista korisno ne nauce.
Na netu imas sajtove za sve sto ti padne na pamet.

Najlepse gradjevine i prostori sveta: Marsovo dupe
http://www.ehow.com/
Korisnikov avatar
By bakalar
PiSiTe, sigurno neko zna vise o ovome...
Mozda *deni* jer je on hteo da postane isti, a ?
Korisnikov avatar
By pazzaz
I ma raznih nacina zavisi od cene koju bi zeleo da platis.
U SCG retko ko tj skor niko ali bilo kakva druga diploma moze pomoci ;)
ih ma sta ce ti sajt samo malo prorovatis po domacim buticima i odaberes sta ti se svidja i eto vec imas idelnu kombinaciju, mislim uglavnom svim pevaljkama (prepostvljam da na njih mislis) lako se sve da prodati, a da i najbitnije sto vise svarovskog bolja prodja.
Korisnikov avatar
By pazzaz
Originally posted by pcelica
Dal' postoji sindikat stilista?
Samo cu reci "Click". :lol:
Sjano pitanje pa
Dal' imaju zdravstveno osiguranje?
Ma kavi ne dao bog da te nesto snadje, mada zato ih svi drze ko malo vode na dlanu, da do tako neceg nebi doslo.
Takoðe šta bi se desilo kada bi svi stilisti
stupili u štrajk?
Au ne smem ni da zamislim, pravo ludilo.
Korisnikov avatar
By m..
Wel,l ja znam dve devojke koje to rade, sta ja znam, jedna dizajnira, druga je manekenka, studirale likovnu i fdu, valjda.... Kuzim da je najbitnije da imas stila i da se kreces u krugovima...
Korisnikov avatar
By bakalar
Evo, konacno neki ozbiljni odgovori ... :) weeeeeeeeeeeeeeee :P

elem, ja to ne pitam kako bi se profesionalno bavio time, vec zbog sebe, jako se lozim na odecu ali nikako da napravim neku extra kombinaciju i to :)
E sada, mozda je problem jer imam svega 18 godina i zato sto i nemam mnogo para za odecu, ne znam ...

Jednostavno zeleo bih da znam pravila koje oni koriste prilikom odabira (kupovine) odece, kako bi ja izbeogao ono sto se sada desava meni. npr. imam kombinaciju odece, i to koliko-toliko dobro izgleda medjutim, ta kombinacja tako izgleda samo u tom kompletu odece, cim bi nesto promenio (neki od kljucih delova, tipa: majca druge boje ...) odmah bi izgubila tu svoju lepotu ... :(

Da li ja jednostavno nemam dovoljno odece, ili gresim sto nemam neka pravila prilikom kupovine (evo primera za to :) Ako mi se svide neke extra siroke pantalone (baggy), kupicu ih, cek i ako imam jako malo odece da uklopim sa tim ...)
Da li i Vi imate takav problem ili postujete odredjena pravila prilikom kupovine i tako uspevate da izbegnete moju gresku ?
Korisnikov avatar
By Mars
Da li i Vi imate takav problem ili postujete odredjena pravila prilikom kupovine i tako uspevate da izbegnete moju gresku ?
Problem nemam, lepim ljudima sve lepo stoji.
Osim toga, treba znati kako nesto treba da se nosi, sta god to bilo u pitanju. Ali to vec proizlazi iz karaktera...

Sto se pravila i nepostovanja tice... Pola dana ih postujem (volim moderno), a vec sledeceg trenutka sam protiv njih... Pa od toga zavisi i kako ces da me vidis na ulici...

Ali sve ovo nema veze sa tvojim problemom...

Dok se ne uspostavi pravi balans na relaciji tvoj talenat-tvoje iskustvo, treba da sto vise pratis rad izgradjenih stilista i da kasnije, vremenom, pronadjes sebe. Prvo u okviru a zatim i van toga....

Ako si u mogucnosti, najbolje da ceo taj proces obavis u Italiji ili Francuskoj.

Najlepse gradjevine i prostori sveta: Marsovo dupe
http://www.ehow.com/
By High Maintenance
Evo, konacno neki ozbiljni odgovori ... :) weeeeeeeeeeeeeeee :P

elem, ja to ne pitam kako bi se profesionalno bavio time, vec zbog sebe, jako se lozim na odecu ali nikako da napravim neku extra kombinaciju i to :)
E sada, mozda je problem jer imam svega 18 godina i zato sto i nemam mnogo para za odecu, ne znam ...

Jednostavno zeleo bih da znam pravila koje oni koriste prilikom odabira (kupovine) odece, kako bi ja izbeogao ono sto se sada desava meni. npr. imam kombinaciju odece, i to koliko-toliko dobro izgleda medjutim, ta kombinacja tako izgleda samo u tom kompletu odece, cim bi nesto promenio (neki od kljucih delova, tipa: majca druge boje ...) odmah bi izgubila tu svoju lepotu ... :(

Da li ja jednostavno nemam dovoljno odece, ili gresim sto nemam neka pravila prilikom kupovine (evo primera za to :) Ako mi se svide neke extra siroke pantalone (baggy), kupicu ih, cek i ako imam jako malo odece da uklopim sa tim ...)
ni jedan stilista nema odredjena pravila kojih se pridrzava pri odabiru garderobe. Jednostavno kombinuje i na kraju to ispadne manje ili vise uspesno...ako vec sam kazes da ne znas bas dobro da iskombinujes ili da sa tim nisi zadovoljan,onda pogledaj slike na netu ili iz kataloga onih robnih marki koje ti se svidjaju i videces kako to rade strucnjaci...

Nije poenta da kupis iste strvari kao sto vidis na nekom modelu jer ne stoji svaka kombinacija svima isto...na nekome deluje odlicno a na nekome smesno... zato to moze samo da ti posluzi kao smernica...

mene je uvek nerviralo kada ljudi misle da je nepogresivo da u svakoj kombinaciji imaju samo dve boje i da je to sve cega treba da se pridrzavaju...ja nemam problem kao ti ali mi je uvek pomagalo da povremeno vidim kako to rade ljudi kojima je to posao i koji to rade vrlo dobro....
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by poison_boy
povremeno vidim kako to rade ljudi kojima je to posao i koji to rade vrlo dobro....
A gde tp gledas ako se sme znati :spin:
By High Maintenance
Ja povremeno pogledam sajt D&G jer su oni mnogo bolji stilisti nego kreatori :D a poslednje sto mi se bas svidelo je nova kolekcija Energie... NE znam da li je to po tvom ukusu ali evo postavicu par slicica pa mozes potraziti vise na netu ako ti se svida...

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
Korisnikov avatar
By bakalar
Slika
Gde se u Novom Sadu, a gde u BG-u ima ovakvih patika ? (u tom fazonu, generalno)
Bas mi se svidja taj fazon, malo sire od uobcajnog ipak nisu siroke kao neke sk8 i imaju velik "jezik" :)

Da li su patike takodje D&G ?
By High Maintenance
Slika
Gde se u Novom Sadu, a gde u BG-u ima ovakvih patika ? (u tom fazonu, generalno)
Bas mi se svidja taj fazon, malo sire od uobcajnog ipak nisu siroke kao neke sk8 i imaju velik "jezik" :)

Da li su patike takodje D&G ?
sve slike koje sam postavio su iz najnovije kolekcije Energie, ne D&G...
Te patike su iz prosle kolekcije a vidim da se pojavljuju i sada,tako da mozes pogledati u butiku Energie (nisam siguran za NS ali mislim da imaju i tamo svou radnju)...prosle god. su bile oko 7.000 din. a ne znam da li su ove modele jos dobili...
Korisnikov avatar
By m..
Ajme, ja sam presrecna. lepo zavucem ruku u orman, pa sta izvucem.
Korisnikov avatar
By bakalar
@poison_boy
tnx!

elem, bio ja juce u BG-u, tazio sam izmedju ostalog i patike...
Ladno niko od prolaznika ( a odabrane sam samo pitao) nije znao da li ima i gde radnja u kojoj ima sk8 patika ...
Samo mi je jedna devojka rekla da ima u madnesu mada ta radnja postoji i u NS-u tako da nista od toga :(

Ajde recite mi da li stvarno sem te nema ni jedna u kojoj se prodaje sk8 odeca i obuca ?

U NS-u ih ima 2 ... :merlinka:
By Sixto
Preseli se u NS, i trazi im rabat na kolicinu koju nameravas da uzmes!
Btw, spavanje u Madness prodavnici na Pozorisnom trgu nije dozvoljeno!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
jesi probao u Urbanu? oni imaju radnju i u BG (?ini mi se nekoliko). pogledaj sajt, pa vidi adrese, ili poseti neki sajt posve?en skejterima, tamo ?eš sigurno na?i i linkove na prodavnice. skejterica ima po Beogradu, definitivno!
Korisnikov avatar
By bakalar
tnx, a koji je sajt o kome pricas ?
Mislis na Urban shop (ranije je to bilo Dr. Martins (znam, nisam dobro napisao:)) ?Pa oni i nemaju toliko sk8 patika vise su u nekom pank fazonu, kombatice, martine i sl.

:rock:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imali su i skejterice. u ns postoji i blah blah shop koji prodaje sli?ne stvari kao i Dr. Marten's, možda imaju i sajt...
By Sixto
He he
al sve to ima u NS!

Novi Sad rules!
By Gost
ja juce u BG-u, tazio sam izmedju ostalog i patike...
Ladno niko od prolaznika ( a odabrane sam samo pitao) nije znao da li ima i gde radnja u kojoj ima sk8 patika ...
Samo mi je jedna devojka rekla da ima u madnesu mada ta radnja postoji i u NS-u tako da nista od toga :(

Ajde recite mi da li stvarno sem te nema ni jedna u kojoj se prodaje sk8 odeca i obuca ?

Imaš Chan Doo u Svetozara Markovi?a; onda
u Bulevaru Kralja Aleksandra ( levo od radnje teniske
opreme, preko puta Pravnog) kao i u Nuši?evoj, pored Grineta.
By Gost
Molim, i drugi put.
Originally posted by Sixto
:kiss:

Jel' ovo bilo za mene?
:blush:
Jer ako nije, zašto nije?
:lol:
Korisnikov avatar
By djo
ako o?eš da saznaš kako se postaje i ?emu služi stilista, toplo preporu?ujem tre?u epizodu petog serijala 'absolutely fabulous' pod naslovom 'panickin' ':camac:
Korisnikov avatar
By Sunce
Upises Primenjenu akademiju - kostim. A stilista kod nas može da postane i obična prodavačica jaja sa pijace, samo ako se lepo "snadje".
Korisnikov avatar
By ogi_ns
Originally posted by High Maintenance
Ja povremeno pogledam sajt D&G jer su oni mnogo bolji stilisti nego kreatori :D
:klap: :up:
a poslednje sto mi se bas svidelo je nova kolekcija Energie... NE znam da li je to po tvom ukusu ali evo postavicu par slicica pa mozes potraziti vise na netu ako ti se svida...

Slika Slika Slika Slika
...
pa novo bi trebalo da je prolece/leto 07
a ovo je prolece 06...

kasnis 2 sezone HM, to ne lici na tebe ;)

on: "stilisti" kod nas su, cini mi se, vecinom ljudi koji nisu uspeli nista drugo da urade u zivotu pa se proglasili sebe za "modne eksperte" - po kojoj osnovi :neznam: , i ovalili se pevacicama da im trose pare
:bljak:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!