Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by ...Sitnicava...
Originally posted by jovanabeograd
Meni je zanemarivanje mode vid nehigijene. Pritom ne podrazumevam lickanje i stajanje ispred ogledala 24/7, kao ni trcanje u radnju nakon prvog listanja novog VOGUE-a, vec jednostavno nacin izrazavanja postovanja prema sebi, a i drugima pristojnim izgledom.
Pratiti modu i biti prijatnog izgleda nisu sinonimi. :P
Prva rečenica mi je pregruba, čak pomalo površna.

Ja se i slazem sa tim, ali tema nije o tome, aman ljudi.

Ici u ritama, samo jer smatram da ce suprotno znaciti robovanje modi, meni ne zvuci primamljivo. Ako je to povrsno, okej. ;)

I jos jednom, jer mi se cini da mnogi zamenjuju teze i pricaju o pracenju mode/skupoci garderobe/etc... Tema nije to, vec vas ukus. Aman.
Korisnikov avatar
By Combo
Čekaj da vidimo... Ako je FASHION ko što si naslovila temu...onda bi trebalo da pričamo šta je to bilo ili jeste moderno - a nama se ne dopada...

One sandale ipak spadaju u klasiku.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by Combo
Citiraj mi onaj deo u kome tvrdim da je moda jedini/najbolji nacin postovanja sebe i drugih.

Hvala! :lizalica:
Ako ti meni citiraš onaj deo u kome tvrdim da postoji samo jedan način poštovanja sebe i drugih.

Molim.

Necu citirati, jer nista slicno nisi ni napisao. A ni ja. Ali zato karikiras moje reci, cineci da se stice dojam da ja tvrdim kako je moda ultimativno sredstvo izrazavanja postovanja ili higijene pojedinca, a nije tako. Ovde pricam o modi, a ne o verbalnoj komunikaciji, odnosima izmedju ljudi ili necemu trecem. Prilicno jednostavno.

:peace:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by Winter
Tema je suvisla...jerbo moda je pojam koji svako doživljava na svoj način...tačnije, nije razlog oblačenja i obuvanja, moda i modiranje.... :roll:

Meni je najbitnije da tema o "normalnim zenama" nije. :fancyklap:

Skreces sa teme, a ja ne vidim nista suvisno u ispoljavanju sopstvenog ukusa. Cak stavise, jako je jednostavno. Mnogo lakse od pokusaja filosofiranja. O, da. ;)
Korisnikov avatar
By Combo
Necu citirati, jer nista slicno nisi ni napisao. A ni ja. Ali zato karikiras moje reci, cineci da se stice dojam da ja tvrdim kako je moda ultimativno sredstvo izrazavanja postovanja ili higijene pojedinca, a nije tako. Ovde pricam o modi, a ne o verbalnoj komunikaciji, odnosima izmedju ljudi ili necemu trecem. Prilicno jednostavno.

Mene je upravo i uplašila jednostavnost tvog iskaza: "Meni je zanemarivanje mode vid nehigijene."
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Čekaj da vidimo... Ako je FASHION ko što si naslovila temu...onda bi trebalo da pričamo šta je to bilo ili jeste moderno - a nama se ne dopada...

One sandale ipak spadaju u klasiku.

Deckic, bunis me.

Ja ne pricam o onome sto je aktuelno u ovom trenutku, potpada pod trend, ili se neprestano vrti na FashionTV-u, vec onome sto svakodnevno srecem na pijaci, fakultetu, u parku, u kaficu a meni se licno ne svidja. Obicni ljudi, obican svet, ne mrsavice iz Harper's Bazaara.

Nadam se da je jasnije. :)
Korisnikov avatar
By jovanabeograd

Mene je upravo i uplašila jednostavnost tvog iskaza: "Meni je zanemarivanje mode vid nehigijene."

Da, ali ne mode pod kojom se podrazumeva bezuslovno konformiranje i pracenje trendova. A to bi vec bio plitki pokusaj da se bude fashionable(nemam bolju srpsku rec u ovom trenutku).

Citirani deo jeste prejak ukoliko ga posmatras iz gorepomenute perspektive, ali to nije ono o cemu ja pricam.
Korisnikov avatar
By Winter
Tema je suvisla...jerbo moda je pojam koji svako doživljava na svoj način...tačnije, nije razlog oblačenja i obuvanja, moda i modiranje.... :roll:

Zato tema o "normalnim zenama" nije.

Ja ne vidim nista suvisno u ispoljavanju sopstvenog ukusa. Cak stavise, jako je jednostavno. Mnogo lakse od pokusaja filozofiranja. ;)

:radosnice: ..ma ljubi tebe normalna žena :kiss: ......prvo okačiš slike sandale+čarape....pa onda kažeš hodanje u ritama,prnjama i ostalim pizdarijama....mala ne mešaj babe i žabe i izjasni se o čemu je tema.....o prljavcima i pocepancima (joj kako ovo zvuči :lol: )...ili o onom što tebi bode oči,jerbo ti tako nešto NIKAD ne bi obukla/obula.....jerbo ako deda od 67 godina obuje sandale i čarape, ne vidim problem...ma ne vidim problem ako to obuje i neko od 27, jer je obuo sebi,a ne meni......
Korisnikov avatar
By Combo
Deckic, bunis me.
:D

Ok. Fashion sins, ALI na ulici, pijaci, po autobusima...kapiram sad.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Deckic, bunis me.
:D

Ok. Fashion sins, ALI na ulici, pijaci, po autobusima...kapiram sad.

Drago mi je, jer mi se u jednom trenutku ucinilo da nam se stavovi poklapaju, ali da se iz nekog razloga ne razumemo.

;)
Korisnikov avatar
By Winter

Ja ne pricam o onome sto je aktuelno u ovom trenutku, potpada pod trend, ili se neprestano vrti na FashionTV-u, vec onome sto svakodnevno srecem na pijaci, fakultetu, u parku, u kaficu a meni se licno ne svidja. Obicni ljudi, obican svet, ne mrsavice iz Harper's Bazaara.

E ovo ''a meni se licno ne svidja '' nekako bode oči....
A ko kaže da se tim istim ljudima sviđa ono što ti nosiš???? O ukusima se ne raspravlja, to bi trebalo da znaš :mag:
Korisnikov avatar
By Combo
...ma ne vidim problem ako to obuje i neko od 27, jer je obuo sebi,a ne meni......
Moram da priznam da meni smeta, ako se u okolini poveća koncentracija tih koji su nešto ružno obukli/obuli na sebe a ne na mene. Utiče na raspoloženje.

Pri tome ZNAM da imaju para i mogućnosti za bolje, nije jedna od onih situacija koju smo i ovde zaboravili evo mnoštvo postova od otvaranje teme: da nisu svi u mogućnosti da imaju iste startne pozicije i budu modno bezgrešni.

Možda onaj Nemac nema šta da nosi osim tih sandala...
Korisnikov avatar
By jovanabeograd

Zato tema o "normalnim zenama" nije.

Ja ne vidim nista suvisno u ispoljavanju sopstvenog ukusa. Cak stavise, jako je jednostavno. Mnogo lakse od pokusaja filozofiranja. ;)

:radosnice: ..ma ljubi tebe normalna žena :kiss: ......prvo okačiš slike sandale+čarape....pa onda kažeš hodanje u ritama,prnjama i ostalim pizdarijama....mala ne mešaj babe i žabe i izjasni se o čemu je tema.....o prljavcima i pocepancima (joj kako ovo zvuči :lol: )...ili o onom što tebi bode oči,jerbo ti tako nešto NIKAD ne bi obukla/obula.....jerbo ako deda od 67 godina obuje sandale i čarape, ne vidim problem...ma ne vidim problem ako to obuje i neko od 27, jer je obuo sebi,a ne meni......

Rite sam spomenula jer je neko od forumasa (ja mislim Combo) okrenuo pricu u smeru pracenja trendova. Citaj pazljivije.

Winter, zaista ne bih da te teram sa teme, ali ako ti ne vidis problem, ne smeta ti, i svaki ti je komad odece/obuce koji vidjas svakodnevno na ljudima lep, onda ni ne postujes ovde, zar ne? :sweet:
Korisnikov avatar
By Combo
Smatram da izgledam prilično moderno i bez ičega na sebi.
Korisnikov avatar
By Winter
Ne možeš me oterati sa teme, jerbo imam svako pravo da na istoj pišem.....ne vidim da sam igde rekla da se meni nešto sviđa, već sam rekla da su tvoje opaske jednim delom bez smisla....ako si ti opterećena modom i trendovima, trebalo bi da shvatiš (mislim da imaš dovoljno godina) da dobar broj ljudi nije....i da mu nije bitno jel na majici znak Nike i košta 2500 din, ili je obična pamučna majica od 200 din.......vratiću se na sandale i čarape.....bilo bi lepo da si te i takve ljude uslikala tu negde u Beogradu, pa nam ih prikazala......a ne što si sa neta skinula neke strance, kojima upravo takav stil oblačenja jeste nešto sasvim normalno i pristojno...znaš, postoje različite kulture :)
Korisnikov avatar
By Combo
(pssst!Jovana! Dođem ja sad do tebe, nađemo usput neke sandale i čarape pa me ti slikaš i ostaviš joj sliku ovde da vidi!)

Winter...počinjem da se zanimam za fenomen.

Sećam se da su u filmu Amelie njenog oca podsmešljivo gledali na Gare du Nord u njegovim sandalama. A Parižani bi trebalo da su bliži tim drugim kulturama (ako ne i otvoreni, kao što su Srbi). Zato sad počinjem da se zanimam...
Korisnikov avatar
By jovanabeograd

E ovo ''a meni se licno ne svidja '' nekako bode oči....
A ko kaže da se tim istim ljudima sviđa ono što ti nosiš???? O ukusima se ne raspravlja, to bi trebalo da znaš :mag:
:nope:

Um... Summer, Summer... how should I put this...? :nerd:

Ovako...

Sta mi svakodnevno radimo kada se ulogujemo na ovaj forum?

Diskutujemo, bravo! :klap:

...O onome sto nas muci, tisti, o izboru patika, "normalnim zenama", aktuelnim temema, a i onim malo kontroverznijim... I pritom, iskazujemo svoje licno misljenje na odredjenu temu i o onome sto smatramo ispravnim, privlacnim, etc.

Da li to, ukoliko se vodimo tvojom analogijom, tema "Muskarci, bez ljutnje, ali zene..." zapravo "bode oci", jer se u njoj, pu pu pu daleko bilo, iskazuje sopstveni ukus po pitanju zena? :trep:

HINT: Ja svaki post procitam dva puta pre nego sto kliknem na magicno dugme. ;)
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Ne možeš me oterati sa teme, jerbo imam svako pravo da na istoj pišem.....ne vidim da sam igde rekla da se meni nešto sviđa, već sam rekla da su tvoje opaske jednim delom bez smisla....ako si ti opterećena modom i trendovima, trebalo bi da shvatiš (mislim da imaš dovoljno godina) da dobar broj ljudi nije....i da mu nije bitno jel na majici znak Nike i košta 2500 din, ili je obična pamučna majica od 200 din.......vratiću se na sandale i čarape.....bilo bi lepo da si te i takve ljude uslikala tu negde u Beogradu, pa nam ih prikazala......a ne što si sa neta skinula neke strance, kojima upravo takav stil oblačenja jeste nešto sasvim normalno i pristojno...znaš, postoje različite kulture :)

Ti si energetski vampir, znas? :trep:

A ja sam opsednuta modom i trendovima :lol:

Sto se tice fotki... please... don't make me... ne zelis da osvanu sutra slicice fascinantnih primera sandala+carapa u Beogradu.

:molise:
Korisnikov avatar
By Winter
Slobodno se zanimaj...kompletna Skandinavija, Nemačka,Austrija, Švajcarska, Holandija, Belgija....i druge zemlje, sasvim je normalno nositi sandale i čarape...nositi trenerku i čizme....nositi gumene čizme kad pada kiša...i još masa ovakvih primera....nisu opterećeni, već praktični....odevaju se onako kako se osećaju ili kako vremenske prilike nalažu, a bez da ih je sramota od ovog ili onog....
Ja čak ni ne mislim da je Jovana mislila na ovakvu raspravu kad je otvorila temu, već da je poenta teme neukus....ali nije za svakog neukus isto....a nažalost Beograd jeste pun upravo skupog neukusa...a ne tih sandala i čarapa :mag:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Slobodno se zanimaj...kompletna Skandinavija, Nemačka,Austrija, Švajcarska, Holandija, Belgija....i druge zemlje, sasvim je normalno nositi sandale i čarape...nositi trenerku i čizme....nositi gumene čizme kad pada kiša...i još masa ovakvih primera....nisu opterećeni, već praktični....odevaju se onako kako se osećaju ili kako vremenske prilike nalažu, a bez da ih je sramota od ovog ili onog....
Ja čak ni ne mislim da je Jovana mislila na ovakvu raspravu kad je otvorila temu, već da je poenta teme neukus....ali nije za svakog neukus isto....a nažalost Beograd jeste pun upravo skupog neukusa...a ne tih sandala i čarapa :mag:

Skup neukus! Napredujes.

Hans_87 je dao fin primer skupog neukusa kao neceg sto se njemu ne svidja :D I slazem se.

Sto se tice silnih severnoevropskih naroda koje spominjes... To za Svedjane si sad usput cula, priznaj! :giggle:

Dacu ti par linkova nekih skandinavskih street fashion sajtova, cisto da vidis kako izgledaju obicni mladi ljudi koji se kao i ti voze autobusom, idu na pijacu, i nisu ni prosli pored slavnih osoba. ;)
Korisnikov avatar
By Dr. M
Znaci, koji su to "modni grehovi" po vama?

off: Stvarno nas ima raznih...devojka postavi jasno i konkretno pitanje, a ovde kao da polovina ljudi ne zna da cita...

:odrasti: :odrasti: :odrasti: :odrasti: :odrasti:
Korisnikov avatar
By Combo
Pa i nisu baš KOMPLETNE sve te zemlje koje si pobrojala, nego deo populacije. Znam ljude koji ni mrtvi ne bi dozvolili da im navuku neki od mase tih primera (osim gumenih čizmi koje su bile hit).

Da većina nimalo nije opterećena time to se slažem, naročito u poređenju sa nama. Ali ono što sam ja viđao tamo je pre aljkavost nego udobnost.
Korisnikov avatar
By Winter
Ne trebaju mi linkovi,ali hvala.......ti si se dohvatila sanadala i čarapa kao glavnog neukusa, smrtnog greha.....a ništa drugo nisi pomenula.....elem, ja bih da vidim fotke mladih Beograđana (znači 20 do 35 godina) kako paradiraju gradom upravo u sandalama i čarapama itd.....
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by Dr. M
off: Stvarno nas ima raznih...devojka postavi jasno i konkretno pitanje, a ovde kao da polovina ljudi ne zna da cita...
Smatram da imam pravo i tako da se ponašam, obzirom da sam pre toga uredno odgovorio na postavljeno pitanje.

:namig2:

Tema je ozbiljna, trebalo nam je dati par pojašnjenja...
Korisnikov avatar
By Winter
Pa i nisu baš KOMPLETNE sve te zemlje koje si pobrojala, nego deo populacije. Znam ljude koji ni mrtvi ne bi dozvolili da im navuku neki od mase tih primera (osim gumenih čizmi koje su bile hit).

Da većina nimalo nije opterećena time to se slažem, naročito u poređenju sa nama. Ali ono što sam ja viđao tamo je pre aljkavost nego udobnost.

Očito da nisi razumeo moj post....rekoh kompletna Skandinavija, da ne bih pisala Danska, Norveška ,Švedska...i eventualno Island i Finska, iako nisu u pitanju Skandinavske zemlje.....a ne kompletna populacija pobrojanih zemalja....i ja ne znam šta si ti tamo video, jerbo ja nisam ti......ali vrlo dobro znam šta sam ja videla, i sa kakvim sam ljudima bila okružena...elem, što se tiče aljkavosti tu se slažem, ali upravo se i radi o tome da je njima to udobno, u smislu da ne pridaju previše značaja tako za njih trivijalnim stvarima....
Korisnikov avatar
By Combo
Ovo više stvarno...sa tim sandalama i čarapama...

Znate šta. Manje bih se zgrozio da vidim i takav neki endemski primer mladog Beograđanina NEGO nad onim slučajem: JA VOLIM SPORTSKE PATIKE I NOSIM IH UVEK I SVUDA. Jer ja tako volim. Jer ja ne volim cipele. Jer mi se cipele gade, i one su mi bezveze, ALI zato imam deset pari sportskih patika za svaku priliku.

Znam da je takvih ovde mnogo, ne shvatite ovo lično.
Korisnikov avatar
By Combo
Očito da nisi razumeo moj post....rekoh kompletna Skandinavija, da ne bih pisala Danska, Norveška ,Švedska...
Da, moja greška, sada vidim šta si htela da kažeš.

Ne znam da li se zastupljenost te kombinacije smanjuje kako idemo ka jugu? Šta si ti videla?
Korisnikov avatar
By Winter
Pa u Nemačkoj je takođe normalno (opet mislim na sandale i čarape :lol: )...ali su Nemci,Austrijanci, Svajcarci, Italijani...znatno uredniji.....recimo ono što je meni bilo čudno kod tih severnih naroda, je to što ne peglaju odeću (osim ako je totalno izgužvana) i što je njihov komentar na moje peglanje (ok,ja peglam bukvalno sve :lol: ) bio tipa 'ali to je nepotrebno'....i da opet ono s početka s+č....činjenica je da je tamo normlano za ljude od preko 45-50 godina...

Što se tiče ove tvoje opaske na patike...slažem se s tobom....mada i sama imam 10ak pari patika, ali i u istom broju cipela ,čizama (ok ne svega po 10 , bilo bi previse :lol: )...donekle ne razumem ljude koji odbijaju cipelu ,ali opet ako se radi o udobnosti ondak razumem...s tim da ima zaista jako lepih i elegenatnih patika koje savršeno pristaju na sve (da ne kažem i na odelo)..ne treba na sve nositi er maks i slične proizvode, jerbo je patika za trčanje upravo to, patika za trčanje...a ne za izlazak.. :roll:
Korisnikov avatar
By Combo
Eto, to za patike mi je lično...ša ja znam. Patike na maturi (onako NOVE, škripavo i blještavo NOVE, na maturskoj zabavi, recimo) Lično mi ne ide...

A za peglanje su lenji, da, s tim što im tu nauka&tehnologija idu na ruku. Ne znam opet šta si ti gledala a šta ja ;) ali ja ne primetih nešto da se bave prostiranjem veša...nego gurnu u mahinu i to se osuši. A PRE TOGA stave neke papiriće koji urade neku magiju svom tom vešu, svoj toj garderobi...i onda posle sušenja sve te stvari samo lepo poravnaš rukama i složiš, i bude kao peglano.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!