Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Kupovina kod sanera - za i protiv

ok mi je da kupujem kod sanera
18
44%
nije mi ok
5
12%
nesto izmedju
9
22%
:alexis:
9
22%
Korisnikov avatar
By bakalar
Anche bas ima nekih problema sa tim sanerima :D
Originally posted by anche
sama cinjenica da neko u kuci drzi robu i time pretvara svoj dom u magazu jeste prilicno jadna, bedna i gadna. ako nemas ni za tezgu na pijaci onda trgovina nije za te :slika:
Ovde si toliko toga pretpostavila (nalupetala) ...
Kako mislis da ti neko prodaje nesto sto je prestizno, na pijaci ?

-------------------------------------------------------------------------------------

Dakle, kako je vec receno ta roba ne mora biti kradena ...

Prost primer je da osoba poznaje radnike/menadzera (koga vec ne) u fabrici gde se komad odece proizvodi i visak proizvodnje (jasno je, nameran) prodaje poznanicima, sanerima itd itd ...

Druga opcija je da je to sve kupljeno u inostranstvu na "veleprodajama", dakle ne mora biti kradeno!
Takodje kako je Paranoid rekla, sumljam da je neko toliko artikla uspeo da ukrade i preveze, just like that ... :)

Najcesce jedina losa strana je sto od prodaje po stanovima pare ne idu drzavi ...
Tu stavku lako prebrodim :hug:
Korisnikov avatar
By schatzist
nikada i nikako....
ne mogu da podupirem kradju....

s jedne strane krade se od velikih kapitalistickih firmi, i to mi je ok... jer te firme eksploatisu radnike...
s druge strane ispastaju radnici.... to mi nikako nije ok i to nikada necu podrzati...
By Paranoid Androgynoid
o boze.. kradja pa kradja.
ljudi, jel se vi informisete pre nego sto nalupetate ili bar procitate ceo topik pa onda da srljajte u beli zid tvrdeci kako je crn, indeed?

:mirnatetko:
Korisnikov avatar
By schatzist
Originally posted by ^Paranoid Androgynoid^

Postoje i oni koji ne zele da otvaraju butike/prodavnice kako bi izbegli poreze i ostala administrativna sranja pa sve to rade lepo kod kuce za ciste parice i nabavljaju isto onako robu kao i svi ostali koji rade u trgovini.
i to je savrseno ok?
postoje druge budale koje ce izdrzavati drzavu i njene institucije a ja cu sebi u dzep 20 posto vise....
Originally posted by Swanheart
ako nemas ni za tezgu na pijaci onda trgovina nije za te :slika:

aj sad ovako

imas dva super frizera, jedam radi u salonu u centru a jedan radi kuci.
kod tog u centru je shishanje 2 hiljade, a kod drugog 500 dinara.
Hoces da pogadjas zasto?
ja se sisam sam :P

o boze.. kradja pa kradja.
ljudi, jel se vi informisete pre nego sto nalupetate ili bar procitate ceo topik pa onda da srljajte u beli zid tvrdeci kako je crn, indeed?

:mirnatetko:
koliko je sve to valjana rabota ispred stana svakog sanera stoji svetleca reklama...
kriju se kao zmijske noge...
wondering y....
By Paranoid Androgynoid
mene za drzavu i institucije iskreno zabole malo nize od pojasa saniranih farmerki :lizalica:
ne lozim se na Luja XIV i zivim za sebe a ne za drzavu. A verujem i mnogi drugi..
stoga me man'te tog drzavnodrzavnickosrpskog patetisanja.

:)
and no hard feelings ;)
Korisnikov avatar
By Incubus
Apsolutno sam za,medjutim ne poznajem nekoga "takvog" :( :( :(

Ne vidim tu nista lose,uostalom bolje je staviti kesh u dzep ljudi koji rizikuju zbog
toga nego u dzep globalistickih korporacija i "brendova" koji finansiraju svasta nesto...
Korisnikov avatar
By bakalar
Znas sta je iritirajuce u celoj prici ?

To misljenje pojedinih osoba, Anche naprimer (makar mi se cini da ide recimo ovako)
-Jadno je kupiti nesto kod sanera (kradeno naravno!), jer si ti onda lazan/a, ti nemas para da odes u Pariz i to kupis tamo (podrazumeva se da ti bridu jaja radnici dok ti biras :D )
Za sta bi i bila u pravu, da ti stvarno odes do sanera i kupis naprimer haute colture haljinu, specijalno sivenu za prinecu od ...
Naravno to u Srbiji bas ne ide tako, jer neces tamo naci takvu odecu ...

Kada vidis sta se nudi po buticima ovde (i po kojim cenama!), kada vidis da bas i nemas velike alternative (da kod sanera mozes naci odecu koju nekada ne mozes u buticima) i eventualno shvatis koliko ti je bitno/drago da imas odecu koja ti se svidja (a ima ljudi, siguran sam vecina, kojima puno znaci sta ce "staviti na sebe" (u bukvalnom smislu)) mislim da je odlazak kod sanera opravdan ...

eto ja idem kod sanera (iako ne idem), kako bi se borio protiv monolopa Miskovica :dude:
- i onda, koncano kupis nesto, izadjes i sav si fejk!
Fejk jesi za nekoga ko gleda ljude stereotipno ...

Ponovo, ako ja nosim nesto sto i izgleda luksuznije od vecine ljudi, to mene nit cini luksuznim, niti znaci da se ja ponasam kao neka kucka, niti da jesam, niti da imam u garazi najnoviji Merc ...
Korisnikov avatar
By schatzist
mene za drzavu i institucije iskreno zabole malo nize od pojasa saniranih farmerki :lizalica:
ne lozim se na Luja XIV i zivim za sebe a ne za drzavu. A verujem i mnogi drugi..

and no hard feelings ;)
pa ti stvarno nemas pojma o cemu govoris...

and no hard feelings :pms:
Korisnikov avatar
By bakalar

and no hard feelings ;)
Jedini problem je sto nije srpsko patetisanje, da jeste bili bi mnogo ekonomski razvijeniji ...

That's how the sistem works (or not :luda: )
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by abcd
Znas sta je iritirajuce u celoj prici ?

Kada vidis sta se nudi po buticima ovde (i po kojim cenama!), kada vidis da bas i nemas velike alternative (da kod sanera mozes naci odecu koju nekada ne mozes u buticima) i eventualno shvatis koliko ti je bitno/drago da imas odecu koja ti se svidja (a ima ljudi, siguran sam vecina, kojima puno znaci sta ce "staviti na sebe" (u bukvalnom smislu)) mislim da je odlazak kod sanera opravdan ...

eto ja idem kod sanera (iako ne idem), kako bi se borio protiv monolopa Miskovica :dude:
:hail:
:bljuv:
ko god da je ovo rekao.
fejk. lol! sta je to fejk a sta nije fejk? mislim.. sper mi d diteijlz. :barf:

Ponovo, ako ja nosim nesto sto i izgleda luksuznije od vecine ljudi, to mene nit cini luksuznim, niti znaci da se ja ponasam kao neka kucka, niti da jesam, niti da imam u garazi najnoviji Merc ...
:up: :hail:
Korisnikov avatar
By LittleRed
koliko legalista ima na ovom forumu, kostunjavi bi se sigurno radovao podmlatku
a i moralista :zev:

on: rado bih si kupila nesto kod sanera, ali si ni to ne mogu priustiti jer me sistem krade na svakom koraku :sigh:
Korisnikov avatar
By schatzist
izvuceno iz kontexta, vrati se nazad na celu poruku i bice ti jasnije....
Korisnikov avatar
By schatzist
Originally posted by LittleRed

on: rado bih si kupila nesto kod sanera, ali si ni to ne mogu priustiti jer me sistem krade na svakom koraku :sigh:
kapitalizam.... c c c c
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Paranoid Androgynoid
fejk. lol! sta je to fejk a sta nije fejk?
Tema "fejk" je obradjivana u poslednjem broju casopisa Faar (modni casopis), mnogo zajebani tekstovi (u ovom broju), ja ne kapiram 99% napisanog :\

Ima dobar editorijal :D

samo da bacim info :)
By Paranoid Androgynoid
koliko legalista ima na ovom forumu, kostunjavi bi se sigurno radovao podmlatku
a i moralista :zev:

ne mozes.. zbog takvih legalista i moralista u sistemu.. a i sire. :njuska: :sigh:
:friends:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ajme, na kom je nivou ova rasprava - pro et contra države. :drama:

generalno gledano, svu robu i usluge na ovom svetu neko proizvodi i sistem je takav da je neko vlasnik te proizvedene robe (ili usluga). i sad imamo situaciju da se pojavi neki "Robin Hud" koji to uzme (tj. ukrade na ovaj ili onaj način) i prodaje ispod cene.

zašto se zadržati na odeći? ja sam siguran da neko iz te "fabrike" ili "veleprodaje" bez problema može da nabavi i gomilu drugih artikala (automobile, hranu, kućne aparate, knjige...) i da ih onda prodaje ispod cene zbog sniženih "troškova poslovanja" (tek je ovo da pukneš od smeha).

slažem se da su neki odevni predmeti bezobrazno skupi, ali šaneri definitivno nisu način na koji bih se ja borio protiv te činjenice.
Korisnikov avatar
By unic0rn
pa bas to: deluje nekako bedno i gadno. podseca na devedesete, bezakonje, besparicu, dafinu... a i ne primaju kartice :D
Postoji dosta ljudi koji jedino mogu da funkcionishu u sistemu devedesetih.

Sto se tice jebesh drzavu stava, to je OK, ali onda kad cekate autobus pa dodje prepun, kad se zaglavite na mostu, ili cekate kod lekara 500 sati, ili morate nekog da podmitite da bi vas primili, hitna pomoc spusti slusalicu kad zovete za nekog matorog, kada vas neko pokrate a policija kaze - JBG, kad cekate za vize ko idioti, vas prebiju na ulici jer ste s devojkom/deckom i mnoge druge slicne stvari - onda nema bunjenja i dizanja glasa - jer svi ljudi iz tog sistema su u jebesh drzhavu i jebesh druge ljude fazonu. Jer prosto sistem se obara tako sto svako pomalo zajebe drzavu - prema svojim mogucnostima, mali ljudi na malo, veliki na krupno - i onda je i cela drzava sjebana.

Ako neko postavi pitanje kako nabrojane stvari imaju veze sa shanerima i neplacanjem poreza - bolje da ode na transplantaciju mozga. :P

Sto se shanera tiche, chuh, ne videh. Mislim da bi i meni bilo gadno sto je anche rekla - nabacane stvari na sve strane, mracna atmosfera i neka tajnost - prosto, not my thing.

Nisam opterecen garderobom, ako mi se svidi nesto skupo (ali ne bezobrazno skupo ;) ) kupicu to tamo gde sam i video, ali ne patim od brendova ili da svakog petka za zurku imam novu i jos skuplju majchicu.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by 2Q2Bstr8
slažem se da su neki odevni predmeti bezobrazno skupi, ali šaneri definitivno nisu način na koji bih se ja borio protiv te činjenice.
A na koji se ti nacin boris ?

:novinar:
Korisnikov avatar
By anche

je l to znaci da ste pocele da placate onaj porez :lizalica:
By biotherm
kakav porez? na zivot? ili na zivotarenje?
Korisnikov avatar
By anche
pa onaj na kome svaka vlast insistira, pa i ova demokratska :kosa:
Korisnikov avatar
By queeria
Da, kupujem kod šanera :)
Inače nikad ne bih mogao da priuštim sebi D&G, Moschino i YSL košulje.
By biotherm
niko da mi preporuci nekog sanera u Bg???? :placko:
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by unic0rn

Sto se tice jebesh drzavu stava, to je OK, ali onda kad cekate autobus pa dodje prepun, kad se zaglavite na mostu, ili cekate kod lekara 500 sati, ili morate nekog da podmitite da bi vas primili, hitna pomoc spusti slusalicu kad zovete za nekog matorog, kada vas neko pokrate a policija kaze - JBG, kad cekate za vize ko idioti, vas prebiju na ulici jer ste s devojkom/deckom i mnoge druge slicne stvari - onda nema bunjenja i dizanja glasa - jer svi ljudi iz tog sistema su u jebesh drzhavu i jebesh druge ljude fazonu. Jer prosto sistem se obara tako sto svako pomalo zajebe drzavu - prema svojim mogucnostima, mali ljudi na malo, veliki na krupno - i onda je i cela drzava sjebana.

E vidis dragi uni, bas zbog ovakvih stvari imam stav kakav imam i bas zbog njih mi se j*be za drzavu vise jer vidim da, sta god se radilo po tom pitanju i kakav god pomak ti kao pojedinac (ja, on, ona..) zeleo da napravis i napravis, stvari u 90% slucajeva ostaju nepromenjene.. ili od 10 situacija dobijes pozitivnu reakciju jednom/dva puta a ostalih osam ti uke*a sliku o tome gde zivis jos vise.
Vladavina sistema i nadmoc onih koji su na vrhu, monopol i korupcija.. mnogo je stvari jos uvek tu trulo i meni je vise muka od toga.
Ne kazem da se ne menja.. menja se. Ide se polako napred i to je ok, valjda nam svane someday. :)
I naravno da sve to ima veze sa shanerima.
Mada, kad pogledas.. shanera ima i u mnogo razvijenijim i bolje funkcionisucim zemljama.. :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Manon
Neko je pomenuo da misli da je i kupovina kao i sama kradja krivicno delo, Jeste i kaznjava se mnogo vise onaj ko kupuje nego onaj ko ukrade. Cak, ako sam lopov prijavi kome prodaje ukradenu robu odmah ga puste.
Krivično delo jeste, a ovaj ostatak se Manonka šega sa vama (nadam se bar).
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
A na koji se ti nacin boris ?

:novinar:
a zašto da se borim? meni to ne smeta.
Korisnikov avatar
By scout_finch
moj brat kupuje kod sanera i 95% njegove garderobe je kupljeno kod sanera,ima jedon 3-4 "snabdevaca" :lol:
a ja nikad nisam kupila nista kod njih,ne zato sto sam neki legalista ili postenjacina,vec zato sto mi je potpuno nelogicno da recimo on (moj brat) kupuje ferre ili boss farmerke za 150 e kod sanera,a ja sam ubedjena da levi's pravi bolje farmerke i jos su i jeftinije da ih kupis legalno u butiku.jer levi's radi samo dzins,pa racunam da su tu ipak malo bolji od prethodno pomenutih proizvodjaca.
i uopste ne kapiram fascinaciju italijanskim robnim markama(osim kad je upitanju obuca :hail: ).
jedino sto kapiram zasto kupuje kod sanera jesu iceberg stvari,posto su bas skupe ako hoces da ih kupis legalno,a stvarno su super stvari.
By High Maintenance
moralnih dilema nemam...kupio sam par stvari za koje sam bio siguran da nisu fake...ali posto vecina tih "sanera" valja kinesku robu zaobilazim taj vid shoppinga.
a i vecina designer stvari koje se prodaju po buticima u bgd su takodje kradene pa ne vidim zasto bi mi bilo lakse da ih kupim u butiku a ne u nekom stanu :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!