Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

MADRID. (Reuters) - The world's first ban on overly thin models at a top-level fashion show in Madrid has caused outrage among modeling agencies and raised the prospect of restrictions at other catwalk pageants.

Madrid's fashion week has turned away underweight models after protests that young girls and women were trying to copy their rail-thin looks and developing eating disorders.

Organizers say they want to project an image of beauty and health, rather than a waif-like, or heroin chic look.

But Cathy Gould, of New York's Elite modeling agency, said the fashion industry was being used as a scapegoat for illnesses like anorexia and bulimia.

"I think its outrageous, I understand they want to set this tone of healthy beautiful women, but what about discrimination against the model and what about the freedom of the designer," said Gould, Elite's North America director, adding that the move could harm careers of naturally "gazelle-like" models.

Madrid's regional government, which sponsors the show and imposed restrictions, said it did not blame designers and models for anorexia. It said the fashion industry had a responsibility to portray healthy body images.

"Fashion is a mirror and many teenagers imitate what they see on the catwalk," said regional official Concha Guerra.

The mayor of Milan, Italy, Letizia Moratti told an Italian newspaper this week she would seek a similar ban for her city's show unless it could find a solution to "sick" looking models.

QUALITY, NOT SIZE

The Madrid show is using the body mass index or BMI -- based on weight and height -- to measure models. It has turned away 30 percent of women who took part in the previous event. Medics will be on hand at the September 18-22 show to check models.

Under the Madrid ruling, models must have a BMI rating of around 18. That would disqualify top Spanish model Esther Canadas, and supermodels like Kate Moss, based on unofficial records of their height and weight.

"The restrictions could be quite a shock to the fashion world at the beginning, but I'm sure it's important as far as health is concerned," said Leonor Perez Pita, director of Madrid's show, also known as the Pasarela Cibeles.

When asked if they supported controls, seven Spanish designers showing at Madrid either declined to comment or said they did not want to become involved in the controversy. Designers in Milan gave a similar response.

A spokeswoman for the Association of Fashion Designers of Spain, which represents those at Madrid fashion week, said the group supported restrictions and its concern was the quality of collections, not the size of models.

Eating disorder activists said many Spanish model agencies and designers oppose the ban and they had doubts whether the new rules would be followed.

"If they don't go along with it the next step is to seek legislation, just like with tobacco," said Carmen Gonzalez of Spain's Association in Defense of Attention for Anorexia and Bulimia, which has campaigned for restrictions since the 1990s.

Elite's Gould said fashion was not to blame for eating disorders that usually started at home due to poor eating habits and constant dieting by mothers.

So far, Madrid's move has yet to spark a worldwide trend toward catwalk shows with curvier figures.

London Fashion Week said in a statement it would not put restrictions on what type of models its designers use.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zamisljam kako im Kejt Mos dolazi na kasting, i oni joj kazu: Hmmm. Ne. Pojedi kolac.
Korisnikov avatar
By Adenim
Da, vesalice sa dusom bi konacno mogle i da pojedu nesto osim infuzije. Dobra odluka. Modna industrija mi se gadi pre svega sto ugrozava zdravlje devojaka koje nisu super modeli (dakle njih 99 posto) dok su kvalitetni kreatori pod stalnom presijom pravljenja profita.
Korisnikov avatar
By Deksi
Konacno nesto pametno da se ucini po pitanju premrsavosti elikog broja devojaka i Anoreksije....ovo ce valjda biti mali podstrek ne samo za modele vec i sve devojke s problemom u ishrani.Mrsavo ne znaci lepo!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ma sad su se setili! ne dopada mi se sto im zabranjuju da rade zato sto su premrsave....da li je to lepo ili ne je stvar ukusa... mislim da se dizajner tako ogranicava u onome sto je zamislio...a uvek ima izuzetno mrsavih devojaka koje su potpuno zdrave u tom dobu ali tako izgledaju (verujte ja sam bila jedna od njih) a anoreksija i bulimija se vode kao psiholoski poremecaji...to treba kao takvo da se leci...

...slazem se da se preteruje sa tim izgladnjivanjem zarad mode, ali isto tko mislim da ovo nije resenje...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ovo nije način da se adresiraju anorexia nervosa i bulimia nervosa. to je samo kap u moru. kada bi se vlade tih država ozbiljno pozabavile ovim problemom, mršave manekenke nikome ne bi smetale. ovo je čista glupost, govno koje služi da se javnosti namažu oči.
Korisnikov avatar
By Sandra123
Vala pricala sam s deckima i deckima i ni jedan jos nije rekao da ga privlace cure koje izgledaju onako bolestno mrsave ,treba gledati reality..one dok su na sceni izgledaju lijepo jer su nasminkane,obucene...ali zivite s njima i vidjet cete tu "ljepotu".Njihovo tijelo ne dobiva dovoljno vitamina,zato izgleda bolestno(kad su normalno nasminkane to je vise nego ocito),one gube snagu,vid im slabi,zubi slabe..sve unistavaju.
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
:kafa: Prosto je trulo pricati o ovome,jer ce i dalje da postoje devojke koje veruju da su kosturi ideali lepote.
Tako da...:mete:
By pčelica
Ja ionako već dugo pratim uglavnom
Rio fashion week; blagosloveni da su
Brazilci jer su kod njih obline i dalje u modi!
Originally posted by 2Q2Bstr8
ovo nije način da se adresiraju anorexia nervosa i bulimia nervosa. to je samo kap u moru. kada bi se vlade tih država ozbiljno pozabavile ovim problemom, mršave manekenke nikome ne bi smetale. ovo je čista glupost, govno koje služi da se javnosti namažu oči.

:up:
Možda da istovremeno porazmisle i da se odredi starosna
granica za bavljenje manekenstvom?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa to je dosta diskutabilno. imaš i konfekciju za decu, a to reklamiraju druga deca.
Korisnikov avatar
By Zoe
Prvo je modna industrija izjebala devojke namecuci im mrsavost kao ideal lepote, a sada ih jebe jer su premrsave (?!) :doh:

Uglavnom, slazem se sa Hlaef
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
qq nece valjda to uvedu i kod nas? :uplasen:
sta sad da radim sa svim onim `aljinama nulta konfekcijskog broja?! da prosirujem?! :vatrica:

Ne bih ja tu puno krivio dizajnere koliko porodicu tih devojaka i njih same? Ekstremno mrsave devojke nisu nikada ni bile trazene na svim vec na revijama par avangardnijih dizajnera gde su svakako mogle bolje pribliziti "estetiku ruznog" publici od Naomi, Sindi & Co. A i Leticija Kasta se pojavila u sred ere Kejt Mos ... pa opet rastura od posla.
A i zar moraju da se bave modelingom? Neko im drzi pistolj uz glavu? U skolu sestro!
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by pčelica
...blagosloveni da su

jes Ti to zalis sTo imaSS :dude: ?? :D
ili dajes sVoje stRucno miSSljenje kao SVRhsEni SIKOLOG?? :lol:

:P
By Storm
Modna industrija je danas katastrofa.
Za početak, kreatori su prolupali, pa naokolo idu ljudi obučeni "po poslednjoj modi", a u stvari obučeni kao klošari.
Pored toga oko mode se sve više koncentrišu pedofili, narkodileri, makroi i slično.
A to implicitno podsticanje anoreksičnog izgleda je poseban problem, i to što rade u Madridu je prava stvar, samo da ostanu dosledni.
By pčelica
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa to je dosta diskutabilno. imaš i konfekciju za decu, a to reklamiraju druga deca.

Nisam mislila na to (mada, sad kad si spomenuo, da,
znam da i to jeste "klizav teren" ) nego više na modnu
industriju za "odrasle", gde 14godišnja deca rade i
po deset sati dnevno. Zašto se to ne tretira kao
izrabljivanje dece? Zato što postoji saglasnost roditelja?
:puzzle:
Originally posted by Kittrie
Originally posted by pčelica
...blagosloveni da su

jes Ti to zalis sTo imaSS :dude: ?? :D
ili dajes sVoje stRucno miSSljenje kao SVRhsEni SIKOLOG?? :lol:

:P

dr 'čela, dipl. sikolog.
At your service.
:sweet:
Korisnikov avatar
By pazzaz
A Madirid kao imao uticaj na svet mode!!?? I ovo je vest od pre godinu dana i koliko vidim nista se nije promenilo, mnogo buke niokocega, ili samo skretanje paznje na jednu donekle nebitnu manifestaciju. Inace model koji ne nosi konf. broj 36 nije model.
By жњ
Kad ce debelima da zabrane da se guraju po autobusima?
Korisnikov avatar
By IL_Divo022
bio je red,ono sto su manekenkama radili je tortura znam ja,
drugarice mi je bila u elitu i struk joj je bio za cm siri i otpala je....
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
i samo to je bio razlog :kakodane:
od milion tih nesrecnica (koje btw nemaju sta da traze u modelingu sa harizmom na nuli) sam cuo kako im je falio samo cm, ili je samo cm bio visak.
pa i da je bas tako kako kazes, so what svuda je konkurencija zestoka - ispuni ocekivanja ili putuj dalje igumane.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!