Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Ako ste pomislili isto što i ja kad sam prvi put čuo za showroom, imate vrlo vrlo prljavu maštu.

Ozbiljno, danas su mi dali flajer za jedan showroom, pa sam hteo da vas pitam
da li je to roba zaista istog kvaliteta kao i ona u beogradskim buticima i radnjama,
da li je kradena roba u pitanju,
da li je izbor veći ili makar bolji od onog u prodavnicama?

Hvala puno. :kiss: :hekla: :hvala:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Pusto bugarsko.

Tursko, ukoliko ti se bas posreci.
Korisnikov avatar
By Adenim
Turske kopije su vrlo kvalitetne. No, ugl. je Kina....
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Pretpostavljao sam da je u nekom od tih grmova zec, ili kradeno ili loše.

Hvala vam na informacijama drugari. :pivce: :sesir:
Korisnikov avatar
By Adenim
U svakom slucaju, verujem da je mudrije sacekati popuste, a najveci su 20ak dana posle NG i krajem avgusta. Tada kupis malo kvalitetnije iako je i dalje to sto kupujes skupo, ali se osecas manje namagarcenim.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Adenim
U svakom slucaju, verujem da je mudrije sacekati popuste, a najveci su 20ak dana posle NG i krajem avgusta. Tada kupis malo kvalitetnije iako je i dalje to sto kupujes skupo, ali se osecas manje namagarcenim.
Ove godine su gospoda zaboravila na taj post-novogodišnji popust.
Bar u Újvidéku.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
zaboravili su ga svuda u Srbiji još pre 30-ak godina. meni je smešno kad neko uopšte ovdašnjeg Sale-ta naziva popustom. cene ponegde stvarno i budu nešto niže, ali zato možeš da biraš između ČAK tri odevna predmeta! naravno, pretpostavka je da nosiš XXL, eventualno XXXL veličine, jer im je to jedino ostalo. osim u Teranovi, ali tamo samo ako voliš predmete sa rupama i krivim šavovima.

btw, da li je to Showroom u Knezu? i ja sam nedavno dobio neke flajere, kao neki stan u centru. ja znam za neke od tih varijanti, a u pitanju je švercovana (i često kradena) roba. šaneri, zapravo. mada nijedan ne štampa flajere sa reklamom kao ovi u BG.
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Ne, ovi što su meni udelili su na početku Bulevara, prekoputa Sv.Marka.

Marže koje nama udaraju naši prprodavci su ogromne. Kad sam bio u Nemačkoj za 100 evra sam se nakupovao kvalitetnih i lepih krpica u Njujorkeru ili kako se već zvao...
mnogo lepši izbor nego šugavci u TerraNovi ili skupe mrvice sa stola u Delta sportu.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
NewYorker je posebna priča. kao i H&M i ostali low budget lanci. Teranova je daleko manje kvalitetna od te robe. problem što ovde ne postoje prodavnice koje nudi takav asortiman. inače, cene u Springfieldu, Levi'su, Dieselu ... su iste u BG, Budimpešti, Beču... možeš proveriti i na zvaničnim sajtovima, većina lanaca ima istaknute cenovnike.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by 2Q2Bstr8
ČAK tri odevna predmeta! naravno, pretpostavka je da nosiš XXL, eventualno XXXL veličine, jer im je to jedino ostalo.
Mnogo nisi u pravu. XXXL nikada ne dočeka ni drugu nedelju u prodavnici, a ne rasprodaju. Nažalost.... znam to dobro :(
I nisu mi jasni ljudi, jel njima neko treba da nacrta da su ljudi u Srbiji visoki?!?! I da i ti ljudi imaju potrebu da se obuku.
Pa skoro pola ljudi oko mene muči ovu muku...

A za "rasprodaje"...
Pa više se isplati low costom odleteti do Londona, Kelna (gde god lete) platiti i hostel i razna čuda i obaviti kupovinu... Bukvalno. Znam čoveka koji to radi (eh taj pasoš).
E tu mi živimo. Bukvalno iza sedam gora, mora i svega još što ni u bajkama ne postoji... :obesen:
Korisnikov avatar
By erkondisn
ne samo da su visoki ljudi, vec se ne podrazumijeva ako si visok da ti je opseg struka 140.

srecom, NewYorker ima ok brojeve, ali je stvarno vrijeme da se napravi neoJUS
Korisnikov avatar
By ogi_ns
. inače, cene u Springfieldu, Levi'su, Dieselu ... su iste u BG, Budimpešti, Beču... možeš proveriti i na zvaničnim sajtovima, većina lanaca ima istaknute cenovnike.
not true!
and not true!

nijedan official sajt nema istaknute cene, bas zbog razlika u ceni po zemljama (cak i po pojedinim buticima u istoj zemlji)

NEWYORKER.de ima istaknute cene, ali oni imaju politiku da su cene SVUDA ISTE, napisane su i na etiketama, unapred, samo se posle prelepljuju snizenja, kojih ima valda tokom cele godine (bar nesto je snizeno).
[btw, sto se tice kvalitet i izbora u NY-eru drasticno opada u poslednje vreme, ranije sam hteo da kupiim pola radnje, a sad imam utisak da su modeli i motivi na majicama isti vec 14 godina, a kvalitet je ubi boze]

a za prvi not true - SVE je kod nas skuplje!
u Milanu sam kupio ZARA farke prosle nedelje, radujuci se da takvih nema kod nas, ali na moje razocarenje postoje i kod nas ali su ravno 15 eura skuplje!! (od spanije su verovatno 25 eur skuplje) e to me je poradovalo!

DIESEL (moja omiljena marka) je takodje skuplji, kacket koji je u italiji 25 eura ovde je oko 35! majice nisu toliko skuplje, ali jesu nesto skuplje.

a da ne pricam o varijanti TAX FREE koji se stvarno isplati ako kupujete u nemackoj... na 100 potrosenih eura dobijes 20eura nazad na granici! njihov PDV je 20% i dobijaju ga nazad svi koji nisu rezidenti EU. u tialiji je 12%, sto je dosta manje, ali opet ko mnogo trosi...

shoping se dakle jedino isplati napolju... buvljacenje, kinezisanje i butikasenje samo kod nas!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@Hoplit- naziv showroom se u modnoj industriji koristi za odredjene tipove prodavnica obicno luksuznih i exkluzivnih brendova koje su vise zatvorenog tipa posto u njih dolazi ili odabrana visoko platezna klijentela ili celebreties i to uglavnom po najavi.U showroomovima im se predstavljaju modeli odredjenih brendova u da tako kazem intimnoj atmosferi-znaci bez standardne guzve koja vlada u prodavnicama i sa prodavcima koji su u toku njihovog boravka u showroomu posveceni iskljucivo njima.
Mislim da u Beogradu nema pravih showroomova osim eventualno u Chic&Love&Chic prodavnici ali tamo su sve najbolji brendovi sa over the top cenama!

Pa ako si mozes to priustiti go for it.Taj flajer shto si dobio je verovatno reklama za neki novi butik koji je samo izabrao takvo ime:tehno:
Korisnikov avatar
By helios
mali off povodom rasprodaja:
ove zime je ipak bilo bolje nego ranijih. krajem januara su svi moji omiljeni brendovi zaista spustili cene (diesel, replay, energie, sixty...)
ipak, mislim da je najbolja varijanta budimpesta, oko 10-og avgusta, jos ako spojite sve sa sziget festivalom koji je od 3.-8. avgusta nema veceg uzivanja. u budimpestu mozete otici sa 300-400 eura a vratiti se sa novom putnom torbom punom stvari
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@Helios honey you are so right about Budapest.
Izbor garderobe u njihovim ogromnim shoping centrima poput Arkad-a ili West end city centra je ogroman i sve je na jednom mestu.Kada udjem u Arkad nemoram izlaziti odande ceo dan a i treba mi par sati da sve obidjem.Shopingujes kvalitetno sednes u voz u Ns-u si za pet sati a povratna karta vozom je samo 25 eura.Shto se mene tice Budapest je meka za shoping jos kad uletis u sezonu rasprodaja....di ces vece srece? :D
Korisnikov avatar
By pazzaz
Ako se radi o showroom-u kod studenskog parka onda se radi o kineskoj robi provereno.
Originally posted by Lakiboy_ns
@Hoplit- naziv showroom se u modnoj industriji koristi za odredjene tipove prodavnica obicno luksuznih i exkluzivnih brendova koje su vise zatvorenog tipa posto u njih dolazi ili odabrana visoko platezna klijentela ili celebreties i to uglavnom po najavi.U showroomovima im se predstavljaju modeli odredjenih brendova u da tako kazem intimnoj atmosferi-znaci bez standardne guzve koja vlada u prodavnicama i sa prodavcima koji su u toku njihovog boravka u showroomu posveceni iskljucivo njima.
Mislim da u Beogradu nema pravih showroomova osim eventualno u Chic&Love&Chic prodavnici ali tamo su sve najbolji brendovi sa over the top cenama!
Showroom se nekoristi za odredjen tip prodavnica vec je to mesto gde se poslednja kolekcija prikazuje i prodaje buticima ili za mesto na kome press moze da detaljnije pogleda kolekciju i odabere stvari za koriscenje.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by pazzaz
Ako se radi o showroom-u kod studenskog parka onda se radi o kineskoj robi provereno.
Showroom se nekoristi za odredjen tip prodavnica vec je to mesto gde se poslednja kolekcija prikazuje i prodaje buticima ili za mesto na kome press moze da detaljnije pogleda kolekciju i odabere stvari za koriscenje.
Da ali pored novinara i vlasnika butika tu se vrse i prezentacije vip klijenteli koji mogu robu odmah tu i da kupe pa posto se na tom mestu dakle vrsi i direktna prodaja ja bih to ubrojio u jedan oblik prodavnice odnosno butika!
Korisnikov avatar
By pazzaz
Da ali pored novinara i vlasnika butika tu se vrse i prezentacije vip klijenteli koji mogu robu odmah tu i da kupe pa posto se na tom mestu dakle vrsi i direktna prodaja ja bih to ubrojio u jedan oblik prodavnice odnosno butika!
U Showroom-u se samo NARUCUJE tj u Showroomu postoji odeca samo u jednom primerku iliti radi se o prototipu a ne i o odeci koja stoji kao u radnji koja moze odmah da se kupi. Postoje i"licne poridzbine" tj da pored butika mogu i osobe koje su prijatelji doticne kuce i da naruce.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
U Showroom-u se samo NARUCUJE tj u Showroomu postoji odeca samo u jednom primerku iliti radi se o prototipu a ne i o odeci koja stoji kao u radnji koja moze odmah da se kupi. Postoje i"licne poridzbine" tj da pored butika mogu i osobe koje su prijatelji doticne kuce i da naruce.
Ok honey verujem ti :alexis: U svakom slucaju se mozemo sloziti da u Srbiji nema pravih showromova ili?:alexis:
Korisnikov avatar
By pazzaz
Koliko ja znam nema jer se u Srbiji odeca drugacije prodaje nego u svetu. Moguce je da vece kuce kao sto su AMC, Nikolas, Mona... imaju svoje showroom-ove, ali posto nisam upoznat kako oni prodaju svoje odevne predmete buticima ne mogu da tvrdim da li postoje ili ne. Ali ajde opet da ponovim za potrosace showroom nije bitan da li postoji ili ne.
To sto pise na flajeru je samo naziv "prodavnice" tj nekog sanera, sta vec, koji je samo svom prostoru dao to ime. Secam se pre jedno par godina bilo je par takvih apartmana (Francuska ulica, kod PMF-a, Slavija) na kojima je pisao showroom ali su valjali kinesku robu.
By жњ
Moja komsinica spiskala 200 eura u showroomovima na ocigledne kineske plagijate zapadnih marki. srecica, ona je mislila da je upala na shanersku gajbu... :radosnice:
Korisnikov avatar
By M M and I
Shto se mene tice Budapest je meka za shoping jos kad uletis u sezonu rasprodaja....di ces vece srece? :D

A sto se mene tice to su Barcelona i Napoli...

S tim sto u Napulju moras da pazis da ne uzmes kopiju...ali i originale nalazis po veoma povoljnim cenama...

Barcelona je mesto gde treba ici krajem juna pocetkom jula kad su u toku Rebajas :) ))

Da se razumemo...to po Srbiji nisu nikakva snizenja...to je smesno. U Barceloni traju nedeljama pa su prve nedelje 20-30%, sledece 30-40%...i tako sve do 75%...

A ni redovne cene ne ubijaju...kupih prosle godine po redovnoj ceni, jesenju jaknu, tek dopremljenu u radnju, u Pull&Bear-u za nekih 32 Eura...a istu takvu videh posle u Kopenhagenu za 90€ ...
Korisnikov avatar
By helios
e mm blago tebi sto se toga tice..
i ja cekam jul pa ako bude srece idem u italiju ako ne onda mi ne gine budimpesta..
a do tada 2-3 stvari mesecno, diesel, replay, energie &co. otkidaju sa cenama ove sezone
Korisnikov avatar
By M M and I
Ja nista nisam kupio u poslednjih par meseci...Idem za Napulj u junu...pa ce tamo biti shoppinga...a i u Barceloni pocetkom septembra :)
Korisnikov avatar
By helios
ih.. lucky you..

kako izdrzis da par meseci ne kupis? to je skroz pametno jer skupljas pare i onda za iste pare za koje si mogao da kupis npr 7-8 stvari ti kupis 15 cak 20... joooj da mi jetvoj mozak :)
Korisnikov avatar
By M M and I
pa izdrzim zato sto znam da cu uskoro da idem tamo...i znam da cu tamo iste stvari da platim izmedju 30 i 60% manje...pa se onda suzdrzim...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by ogi_ns
not true!
and not true!
ova informacije ja iz mog ličnog iskustva, barem što se tiče Beča, Budimpešte i Zagreba. nadao sam se da ću se tamo jeftino obući, ali sam se iznenadio da su cene bile u cent iste kada su u pitanju ovi brendovi koji se mogu pronaći i u Srbiji. za Milano ne znam, ali u svakom slučaju nisi u pravu.
Korisnikov avatar
By M M and I
not true!
and not true!
ova informacije ja iz mog ličnog iskustva, barem što se tiče Beča, Budimpešte i Zagreba. nadao sam se da ću se tamo jeftino obući, ali sam se iznenadio da su cene bile u cent iste kada su u pitanju ovi brendovi koji se mogu pronaći i u Srbiji. za Milano ne znam, ali u svakom slučaju nisi u pravu.
Za Milano ne znam...U Milanu ne kuoujem nista...kao ni u Veneciji ili Firenci. Kupujem ili u Napulju (odlican shopping, via Rettifilo...pa udri od pocetka do kraja, a treba 2-3 dana da se sve obidje...), ili u Torinu. U torinu ima sve sto ima i u Milanu jedino sto je nesto jeftiniji jer nije "prestonica mode" takozvana...

Za Barcelonu odgovorno tvrdim da je jeftinija...iako je (u principu) valjda najskuplji grad u Spaniji...
Korisnikov avatar
By ogi_ns
not true!
and not true!
...u svakom slučaju nisi u pravu.
:doh: :nope:
dobro, ti si najpametniji, najnaputovaniji i najshopingovaniji covek u srbiji!
tako si cool i hvala ti sto si mi zapusio usta!
nikada ti vise necu protivureciti, o, ti!

:ubise:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!