Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Ne u smislu da se mogu interpretirati kao "gay songs" ili samo zato sto ih izvode gay muzicari ili sve te "gay himne", vec pesme koje se u tekstu nedvosmisleno obracaju istom polu.

Koje od takvih pesama poznajete?

Koliko je meni poznato one nisu nikada stigle do top of the pops, vec su ostale u nekom obrucu avangarde, polu-anonimnosti ili su "autoironicne/komicne" jer np. govore o gay sexu sa mnogo elektronike, sterotipa , kicha itd.

Da li bi uopste mogli da se uzivite u takve pesme, ako su, recimo , ljubavne balade?

Na nasem jeziku bi mi, priznajem, to dosta neobicno zvucalo, dok na engleskom np. pol kome se interpretator obraca ostaje neodredjen u drugom licu, a na nasem pol moze biti neodredjen samo u prezentu drugog lica ili imperativu (?) sto ostavlja malo prostora za igru reci ako se to zeli postici.

i da, kako u sebi uopste preradjujute sve te pesme (a njih je najmanje 99,9 %) u kojima se interpretator obraca iskljucivo suprotnom polu? ...ko je tu zensko, a ko musko? :lol: i tako to.. :kafa:
Korisnikov avatar
By RetributioN
Pa ne znam. U pocetku su mi bile cudne. Veoma. Sad su samo malo cudne. Ima ih raznih, kao i ''obicnih'' pesama, dobrih, losih, zanimljivih, dosadnih, retardiranih, td, td, td.

Na nasem jeziku mi svasta zvuci neobicno. To je zato sto nam ne serviraju siri dijapazon situacija, monologa, dijaloga na srpskom, vec to cujemo u filmovima, na primer, milion puta, pa se naviknemo na englesku interpretaciju. Ne znam sta sam sad israo nesto, osecam da lupetam.

Evo od mene doprinos. Ima poprilican broj pregleda na jutubu.

E da, pesme sam preradjivao, ali je zvucalo retardirano i sad ostaju takve kakve jesu.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Meni se svidja pesma Ana od grupe Videosex. :lizalica:

Svidja mi se kada je na nekom nasem jeziku (srpski/crnogorski/hrvatski/makedonski/koji vec) nedvosmisleno otpevano nesto, jer je zaista osvezenje u odnosu na okean pesama u kojima se pevac/ica obraca suprotnom polu. :)
Iz istog razloga mi se delimicno ne svidja npr. na engleskom kada se peva istom polu, jer vrlo lako moze da se i drugacije protumaci. :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
"She keeps me warm" veoma toplo otpevano :) :up: prilicno pojednostavljeno, doduse, sa njene strane, no to je i onako 'samo' refren.

"Ana" je zaista izuzetak u domacoj muzici, ne samo da nije dvosmislena, vec je tekst kontraverzan i za danasnje prilike, vrlo direktan i sto je najbitnije poetski nadahnut na inteligantan nacin, kompleksan - bitnija je emocija od namere da se napravi kontraverza per se.
Nazalost, razlog zbog cega je osamdesetih to moglo "da prodje" nije (samo) veca sloboda izrazavanja vec verovatno to sto je homoseksualnost tada retko ko uzimao za ozbiljno, barem kao "opasnost".
Korisnikov avatar
By Waldorf
bilo je u ex-yu još štošta tu da se probere..

Korisnikov avatar
By acid drop
Pre par godina mi je drugarica preko msna poslala pesmu "Lezbo sex" od Indijskog Mozaika. Ne može biti nedvosmislenije, prelepa stvar, nabijena tenzijom, uf. Imam na nekom cd-u taj raritet.
Korisnikov avatar
By hippo...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2571954#p2571954]antibiotic napisao:[/url]
i da, kako u sebi uopste preradjujute sve te pesme (a njih je najmanje 99,9 %) u kojima se interpretator obraca iskljucivo suprotnom polu? ...ko je tu zensko, a ko musko? :lol: i tako to.. :kafa:
Ee zbog toga više volim pesme na engleskom..
A što se tiče domaće muzike, zavisi od raspoloženja. Ponekad mi baš smeta što su sve pesme namenjene suprtnom polu i desi mi se da demonstrativno napustim youtube :namig2: !
A i ne mora uvek tako da bude, na primer, kad je dosadno i kad pustim muziku nije mi bitno ko je ko, važno da se razmrdam. :trampolina:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Isti poleeee
isti poleeeeeeeeeeeeee
zašto me oči moje boooooleee...
Korisnikov avatar
By Madonna
drugarice lažljivice kako si mogla da budeš šnjim
kaci znala što si mu dalaaaa

istom polu

ima ih koko oš
Korisnikov avatar
By Taki
Što se tiče tih pesama za mene je #1 Tom Boxer feat. Antonia - Morena. Pa onda dve od tri najlepše bugarske ribe (3. je Nikoleta Lozanova) Andrea i Galena (joooj Galena :love: kako ta žena ima jebozovan glas... naročito u pesmi što peva sa onim MC, CD, DVD, MP3 Stojadinom, Vujadinom, kako već... kad ide onaj njen deo "Priđi mi, priđi miiiiiii..." čini mi se da odmah mogu da :drkanje: ). Ima još jedna Andreina pesma, peva o tome kako će zaboraviti dečka, a utehu pronalazi u devojci i :blabla: ali ta pesma mi je više biseksualna kao ova.
Dodala bih još Lanu Del Rey, pesma "Chelsea Hotel No 2" i Danielle Staub feat. Lori Michaels - Real Close.
Korisnikov avatar
By Kadmiel

Znam da ovo mozda nije bas pesma kakva se trazi ali me je tema podsetila na nju. Gay country song, does it get any better than that?..
Korisnikov avatar
By Taki
^ Što? Znam da pesma nije njena, ali nije htela da promeni deo "You told me again you preferred handsome men, but for me you would make an exception" pa da peva o muškarcu, zato sam je i spomenula.
Korisnikov avatar
By Kadmiel

Steve ima i ovu pesmu.
Mislim nisam njegov sada burning fan nego inace najvise slusam modernu country muziku pa mi je ovo zapalo za oko (iz pozitivnih razloga, naravno :D).

...sigh, I need a boyfriend. :trt:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Steva :giggle: Bas su sexy i on i ti njegovi decaci. Svidja mi se sto nije opterecen time da mora da dize revoluciju samo zato sto peva o decku koga voli, vec prosto peva svoje dosadnjikave pesmice kao da su hiljade njih pre njega radili slicno, a nisu... ni george michael, ni ricky martin, ni elton john se ne bi usudil, iako svi vec odavno znaju da su pederi.
Korisnikov avatar
By Torry
BILI SMO DRUGOVI

Toliko toga cujem o tebi
cini se svakoga dana po malo
i kada neme govore usne
i kad mi oci po suzu puste

A ko me terao da te zavolim ludo
bili smo drugovi, pa ljubav probali
a sada ni jedno ni drugo

Toliko bola nosim na dusi
molim se nocima da krace budu
gledam u dugu kako se slama
jer je i ona ko i ja sama
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!