Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Čija verzija vam se više sviđa?

Biserina verzija
12
75%
Jelenina verzija
4
25%
By Ulix
Pesma je Zlatni dan.

Original je Biserin:

(Zanemariti nebulozan klip.)

''

Jelena Tomašević se drznula da je obradi:

(Zanemariti voditelja koji je ispuzao iz neke septičke jame.)

''

Čija verzija vam se više dopada?

Meni je Biserina neuporedivo bolja.
Više mi se sviđa Biserina boja glasa, ali to nije razlog što mislim da je njena verzija bolja. Jednostavno, imam utisak da Jelena baš ne doživljava to što peva, koliko voli da se pretvara da je Vitni Hjuston. Ima ona lep glas, ali kad ovo izođenje uporedim sa Biserinim: nekako mi je to sve bledunjavo i bezvezno.

Dakle, ne poredimo pevačice, već ovu pesmu u dve verzije. Čija verzija vama više prija?

:pegla:
By Hans
Bisera, uvek i zauvek. a narocito "Nocas mi treba moja ulica" :(
Korisnikov avatar
By Winter
Porediti Biseru i Jelenu Kakogod, je van pameti :doh:
By Ulix
Originally posted by Winter
Porediti Biseru i Jelenu Kakogod, je van pameti :doh:
Ne može niko reći da je Tomaševićeva loša pevačica, ali u principu ne može ni da prismrdi Biseri. Zato sam i rekao da ne poredimo pevačice. :)

Ali prosto, ovo je jedna ista pesma otpevana na dva vrlo različita načina. Nekom će se više svideti prvi način, nekom drugi.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Hans_87
Bisera, uvek i zauvek.
:up:

Volim je do imbecilnosti!!! (izraz smislio Uliks) :lol:
Korisnikov avatar
By IriS
super su obe izvedbe, ali jedna je Bisera!

(ipak, Jeleni zameram previše dranja, pošto je ipak pevala samo uz klavijaturu)
By Ulix
Originally posted by IriS
(ipak, Jeleni zameram previše dranja, pošto je ipak pevala samo uz klavijaturu)
Umesto da ide na emocije, ona viče. :giggle:

Imam utisak da ne zna baš najbolje šta da radi sa tim (lepim) glasom koji ima, pa ga onda bespotrebno pokazuje i kad bi trebalo i kad ne.
Korisnikov avatar
By Sunce
Naravno da mi se vise dopada Biserino izvodjenje. Ipak je to pesma koju treba da peva neko sa iskustvom, neko ko razume tekst. Bisera ne postize visine kao Jelena, ali ona dodiruje svojom savrsenom bojom.

Jelena je tu pesmu pevala na Slavjanskom Bazaru 2003. Kornelije Kovac, buduci da je kompozitor pesme, je angazovao Jelenu. Slavjanski bazar je festival pevaca, pa je zbog toga pesma morala da bude obradjena tako da bi pokazala Jelenine domete. I meni se, kao i Uliksu, cini da je zanemarena sustina, a da se vise radilo o mehanickim stvarima - visina, raspon i sl. Opet ponavljam, to je verovatno uradjeno zbog toga da bi ziri ocenjivao pevaca.

Bolji primer Jeleninog izvodjenja je upravo izvodjenje na Slavjanskom bazaru:

''

Bilo je to pre sest godina.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Jelena Tomašević se drznula da je obradi:
Drznuo se Kornelije Kovac da angazuje Jelenu. :klavir:
By Ulix
Originally posted by Sunce
Bisera ne postize visine kao Jelena, ali ona dodiruje svojom savrsenom bojom.
Ali mislim da to nije zato što Bisera ne može da postigne te visine, već zato što ona ume to i drugačije. Bisera ima taj "džezerski" način pevanja, što se meni strašno sviđa; na mene pesma deluje mnogo bolje ako su emocije dočarane na jedan malo suptilniji način.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Sunce
Bisera ne postize visine kao Jelena, ali ona dodiruje svojom savrsenom bojom.
Ali mislim da to nije zato što Bisera ne može da postigne te visine, već zato što ona ume to i drugačije. Bisera ima taj "džezerski" način pevanja, što se meni strašno sviđa; na mene pesma deluje mnogo bolje ako su emocije dočarane na jedan malo suptilniji način.
Slazem se. Mislim da je Kornelije insistirao da Jelena ovako izvede pesmu, ali ne krivim njega. Pesma se moze, pretpostavljam, izvesti na razne nacine, ali je vazno da se oseti, pa makar je pevala i operska pevacica. To sam zeleo da kazem i onim pominjanjem boje. Mogao sam da kazem i: Jelena nije svoju boju dovoljno obojila, tj. izostalo je "ono suptilno". Mislim da tu nema pomoci.

Verujem da se radi o osetljivosti. Osetljivo ne znaci slabo.

Razumemo se.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Porediti ove dve je nemoguce jer Bisera peva, a Jelena imitira Biseru.. eto, tako je, pa ne glasam. :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Jelena imitira Vitni, a ne Biseru. :lol: Mislim da je ona pesmе Јутро и Оро много болје осетила.

Smem li da pokazem jos jedan primer? Ne znam ko dobro izvodi Rano od starijih pevaca. Ana Milenkovic je ovu pesmu dobro izvela, opet na Slavjanskom bazaru. Ima tu nekih modernih pogleda, ali ako budete pazljivije slusali, u nekim trenucima reži. Drugi deo pesme je losije izvela. Meni se ipak dopada.

''

Inace, secam se da Ana pricala kako je dirigent bas nju uzimao za primer kako treba pevati.

Ulix, Iris - ovo kao u tenisu: Ana i Jelena.
By alexandermagic
Biserina, naravno. :bubbles:

Jelenin vokal je sjajan, numera tehnički odlično izvedena, ali kako je već neko napisao, uočljiva je ključna razlika - u emociji.

Biseri se vjeruje dok pjeva, baš kao da je sve to i doživjela.

Kad slušam njenu verziju, ježim se; u Jeleninom slučaju samo uživam u vokalu.
By Electra
kako ja volim tu pesmu :love:

i naravno:
Originally posted by Hans_87
Bisera, uvek i zauvek.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Verzije su toliko drugačije da ja ne mogu da ih uporedim, ne kažem da je jedna bolja ili gora, već su jednostavno drugačije...

Generalno ne volim glorifikovanje "starih" generacija pevača i stav da su oni najbolji, da posle njih niko ne ume i ne treba da peva, da su oni bolji, emotivniji i šta sve ne...ne mislim da se bilo ko "drznuo" ako odluči da obradi njihove pesme i to odradi krajnje profesionalno; termin mi je jedino prihvatljiv ukoliko unakaze pesmu, što ovde, ipak, nije slučaj...

Jednostavno, obe su iznele istu pesmu na različite načine, svojstvene svojim energijama i to je to... A sviđaju mi se obe...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Meni se više sviđa kako Bisera peva, ali mi se takođe više sviđa kako Jelena izgleda i peva.
Bisera je stara i mlohava, a Jelena lepa, mlada, jedra i zgodna, a isto tako lepo i peva, pa sad vi vidite ko vam se više sviđa. Vama na ukus.
Jelenu gledati i slušati, a Biseru samo slušati i sa poštovanjem samo gledati.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Naravno, zaboravila sam, glasam za Jelenu, jer je mladost ono što uvek kao starija žena bezuslovno podržavam.
Korisnikov avatar
By KiWi
Bisera.

Obožavam Jelenu, ali ipak ne može da se poredi sa Biserom (bar kada je ova pesma u pitanju).

P.S. Autor teme defintivno nije ljubitelj Marka Živića.
Korisnikov avatar
By castor
Jelena je sjajno otpevala, posebno na Slavjanskom Bazaru, ali Bisera je ipak institucija. Bisera :up:
By Ulix
Originally posted by ROYAL
Generalno ne volim glorifikovanje "starih" generacija pevača i stav da su oni najbolji, da posle njih niko ne ume i ne treba da peva, da su oni bolji, emotivniji i šta sve ne...ne mislim da se bilo ko "drznuo" ako odluči da obradi njihove pesme i to odradi krajnje profesionalno; termin mi je jedino prihvatljiv ukoliko unakaze pesmu, što ovde, ipak, nije slučaj...
U slučaju srpske "muzike" (ako se ono što danas imamo može tako nazvati) zaista je tačno da su starije generacije bile neuporedivo kvalitetnije. Danas stvara tek šačica muzičara čija muzika ima nekakvog smisla i koji umeju da sviraju/pevaju.

Ali to nije uvek slučaj. Recimo, jazz muzika u svetu je danas bolja i raznovrsnija nego ikad, ili ja bar mislim tako. Sjaset kvalitetnih muzičara je danas u najboljim godinama, a nekoliko pevačica - pre svih Dee Dee Bridgewater - se mogu meriti i sa veličinama poput Sare Von ili Ele Ficdžerald.

Mada je sve to vrlo individualno. Ali ja lično mislim... jebeš srpsku muziku, ako je Arkanova kučkica nekakva diva. :katemoss:
By Ulix
Originally posted by KiWi

Ko je to? :hekla:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by KiWi

Ko je to? :hekla:
Ako ne znaš, nema potrebe da objašnjavam. Za tebe, verovatno, niko bitan :) On je voditelj kojeg si tako lepo nakitio u uvodnom postu, a klip je iz njegove emisije.
Korisnikov avatar
By Marvin
To je ova budaletina koja se na kraju klipa zahvalila Evropi što nam ne daju vize, pa nam ovakva blaga ostaju... tako nešto... stomak mi se prevrnuo tri puta.
By Ulix
Originally posted by Marvin
To je ova budaletina koja se na kraju klipa zahvalila Evropi što nam ne daju vize, pa nam ovakva blaga ostaju... tako nešto... stomak mi se prevrnuo tri puta.
Joj. :katemoss:

Onda, Kiwi, baš tako - nisam nikakav ljubitelj tog stvorenja.
Korisnikov avatar
By ROYAL
U slučaju srpske "muzike" (ako se ono što danas imamo može tako nazvati) zaista je tačno da su starije generacije bile neuporedivo kvalitetnije. Danas stvara tek šačica muzičara čija muzika ima nekakvog smisla i koji umeju da sviraju/pevaju.

Ali to nije uvek slučaj. Recimo, jazz muzika u svetu je danas bolja i raznovrsnija nego ikad, ili ja bar mislim tako. Sjaset kvalitetnih muzičara je danas u najboljim godinama, a nekoliko pevačica - pre svih Dee Dee Bridgewater - se mogu meriti i sa veličinama poput Sare Von ili Ele Ficdžerald.

Mada je sve to vrlo individualno. Ali ja lično mislim... jebeš srpsku muziku, ako je Arkanova kučkica nekakva diva. :katemoss:
Ne znam kako se udovica uvukla u ovu priču, ali nema ni veze... :shrug:

Mislim da na srpskoj muzičkoj sceni (danas) postoji nekoliko zaista vrsnih i vokalista i muzičara, što aktivnih što neaktivnih (neaktivnih u smislu izdavanja CD, iako rade po "klubovima"), tako da nije baš tolika crna rupa na muzičkom nebu (kao pre nekoliko godina), ali opet, dobrih muzičara je uvek bilo samo šačica, pa čak i "ranije", jednostavno odnos kvalitet/kvantitet... Samo što ranije niko nije mogao tek tako da snimi bilo šta i da se pojavi na TV-u, u tom smislu jeste bilo više kvalitetnijih, ali poenta je što nije bilo nekvalitetnih... Danas je situacija "malo" drugačija, ali "jezgro" je, otprilike, ostalo brojčano isto...
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...

Ma bre, nisu starije generacije kvalitetnije, nego sada nema nikog ko 'oce mladim a kvalitetnim ljudima da snimi album, jer... well, ne znam zasto, jer publike znam da ima.
A imamo ih mLogo takvih, imam eto puno neobjavljene a ooodlicne muzike koju slusam svaki dan, al' moras znati licno mlade und kvalitetne al' neafirmisane kompozitore i muzicare koji su voljni da ti daju svoja dela na poverenje :) ... od ovih javnih a 'svezijih' ovo je great, npr.

''
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!