Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
27. novembar 2008. 21.00

Velika dvorana » Sava centar

Ovim koncertom poznata srpska i jugoslovenska pevačica pop muzike Bebi Dol obeležava 25 godina karijere

Slika

Bebi Dol (Dragana Šarić, rođena u Beogradu) je poznata srpska i jugoslovenska pevačica pop muzike. Bebi Dol je počela svoju muzičku aktivnost kasnih 1970ih u bendu „Tarkus".

1981 se povezala sa Goranom Vejvodom i formirala kratkotrajni bend Anoda Ruž, da bi se nakon toga se okrenula solo karijeri, i u saradnji sa Vejvodom uskoro objavila dvostruki singl „Mustafa" / „Na planeti uzdaha". Singl je imao mnogo uspeha, i pesma „Mustafa" je proglašena pesmom godine 1981, a Bebi Dol je dobila nagradu za najbolji snimak iste godine.

Ohrabrena uspehom, počela je raditi na albumu koji se pojavio 1983 pod imenom „Ruže i krv". Dobila je nagradu za najbolji debitantski album iste godine, a kritičari i javnost su imali odlične komentare i album se dobro prodao. Pored već velikog hita „Mustafa", na albumu su bile i pesme „Superboj", „Ruže i krv" i „Lapis lazzuli" koje su takođe postale popularne.

1991. godine je snimila pesmu „Iznad duge", obradu popularnog klasika „Over the Rainbow" od Džudi Garland iz filma „Čarobnjak iz Oza". Četiri godine kasnije, Bebi Dol je snimila svoj drugi album „Ritam srca". Album je sadržao nekoliko novih pesama u dens ritmu, kao i pesmu „Brazil" sa nastupa na Evroviziji 1991 u dve varijacije, i pesmu „Slatke suze ljubavi" iz 1988. Album je doživeo dobar odziv u publici.

Nakon ovoga, Bebi Dol se ponovo povukla na nekoliko godina tokom kasnih 1990ih. Tek 2002. je objavila svoj treći album „Ljuta sam". Međutim, ni publika ni kritičari nisu dobro prihvatili album, imajući dobre komentare samo za kvalitet proizvodnje.
U decembru 2006 je objavila kompakt disk naslovljen sa „Čovek rado izvan sebe živi". Album je sadržao obrade klasika poput „Help", „Papa's Got A Brand New Bag", „Moon River" i „Lush Life".

Cena ulaznica: 800,1000 i 1200 dinara
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam njeno pevanje uvek doživljavao kao kreveljenje.
I to što ozbiljnija obrada, što standard jači, što je nekih legendi više koje su to isto pevale - to kreveljenje veće.
Korisnikov avatar
By gorilica
Moram priznati da sam je i ja dozivljavao poput Marsa, do odredjenog trenutka kada mi je postala simpatichna, mada sam i dalje ubedjen da je pevachica sa tanashnim vokalnim mogucnostima i sposobnostima, al eto, upechatljiva na svoj nachin.
Chetvrt veka na sceni, a samo 4 albuma. Jako losh balans.

Kako god, volim neke njene pesmice, tako da u to ime:
:peva: Ja dacu krv, srecu, suze i znooooooooj... :peva:
Korisnikov avatar
By Frey
Ја њу баш баш готивим.
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by gorilica
mada sam i dalje ubedjen da je pevachica sa tanashnim vokalnim mogucnostima i sposobnostima, al eto, upechatljiva na svoj nachin.
uh, da si je samo slusao na nastupima kada nije pevala svoje stvari vec radila neku vrstu jazz sketch-a, obrade + improvizacija.. koliko to fantasticno zvuci i nema ni traga nesigurnosti u vokalnom izvodjenju, promenio bi misljenje sto posto sam sigurna. :love:
samo sto mi ovde u ovoj zabiti necemo imati prilike da dozivimo to na nasoj teritoriji, ja imala srece 2 puta da nabasam na takvo desavanje u Bgu i sve bih dala da cujem jos bar jednom takav njen nastup.
Korisnikov avatar
By Sunce
Volim je, mada mislim da sada ne peva tako dobro.

Rudi :love: .
Korisnikov avatar
By mrle
Originally posted by Mars
Ja sam njeno pevanje uvek doživljavao kao kreveljenje.
I to što ozbiljnija obrada, što standard jači, što je nekih legendi više koje su to isto pevale - to kreveljenje veće.
ccc, sram te bilo:)))
By mikka
Nisam bas fan...
Ali sam relativno nedavno, uvece, setao sa deckom i prolazio Knezom, i culi od Platoa neku svirku (koja se tu inace povremeno organizuje), i pitamo neke chilerke tu ko je, one: Bebi Dol! Priblizili smo se, pevala je neke lepe dzez i ljubavne pesmice, i bilo je super. Ulepsala nam je vece :love:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Paranoid Androgynoid
samo sto mi ovde u ovoj zabiti necemo imati prilike da dozivimo to na nasoj teritoriji, ja imala srece 2 puta da nabasam na takvo desavanje u Bgu i sve bih dala da cujem jos bar jednom takav njen nastup.
Ako možeš, idi nekad da čuješ Biseru Veletanlić kako radi sve te stvari koje si pomenula.
Originally posted by mrle
ccc, sram te bilo:)))
Š'o b'e?
Nek je živa&zdrava još dugo, i ona i i svi koji vole da je slušaju...
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by Mars
Ako možeš, idi nekad da čuješ Biseru Veletanlić kako radi sve te stvari koje si pomenula.
slusala je ovog leta u okviru manifestacije Jazz Omnibus - Umetnost davanja, zajedno sa bendom Vasila Hadzimanova :)
ona je posetila nasu zabit, vidi cuda.. :lol:
..i da, s pravom poredjenje, predivno zaista iako sam sa mini-predrasudom otisla na koncert, izasla jos radosnija i ispunjenija nego sto bih bila da nisam imala tu predrasudu, verovatno. :love:
takve stvari jednostavno ne treba propustati, pogotovo ako zivis u mestu gde ih ne mozes tako cesto videti/cuti a iole se razumes u muziku koja nosi u sebi nepokolebljiv kvalitet. odusevila je publiku potpuno, cak toliko da je Hadzimanov posle nje delovao kao 'downer'.. savrseno, savrseno.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Jedno pitanje: KOJE KARIJERE JBT?!

Riba ne zna ni da prica kako treba, a ne da peva!
Od njene "internacionalne" karijere cele znam tri pesmicka, chak ni prave pesme..
By Paranoid Androgynoid
to sto ih ti ne znas ne znaci da ih nema. :doh:
pitati "koje kerijere jbt?!" za nekoga kao sto je Bebi Dol, za koju znaju i ptice na grani, je proporcionalno pitanju "ko je Slobodan Milosevic?!" i isto toliko nebulozno..
..samo sto ova nije ubijala zemlju i ljude nego je pevala zena i peva i dalje, ako nisi cula predstavljala nas je i na evroviziji pa imala internacionalnu karijeru o-ho nakon toga :roll:

menu tab > help > check for updates ;)
Korisnikov avatar
By Mars
slusala je ovog leta u okviru manifestacije Jazz Omnibus - Umetnost davanja, zajedno sa bendom Vasila Hadzimanova :)
Ma da ti možda kad kažeš ZABIT ne misliš na NIŠ???

Gde su takodje u okviru "Umetnosti Davanja" nastupali i Josipa Lisac i Aleksandra Kovač?
By Paranoid Androgynoid
:giggle: :yes:
kad nabrojis sve ovako ispadne da i nije zabit tolika bas :lol:
leto je divno ponekada, ali brzo prodje pa opet upadnemo u zabit-mood :closet:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
to sto ih ti ne znas ne znaci da ih nema. :doh:
pitati "koje kerijere jbt?!" za nekoga kao sto je Bebi Dol, za koju znaju i ptice na grani, je proporcionalno pitanju "ko je Slobodan Milosevic?!" i isto toliko nebulozno..
..samo sto ova nije ubijala zemlju i ljude nego je pevala zena i peva i dalje, ako nisi cula predstavljala nas je i na evroviziji pa imala internacionalnu karijeru o-ho nakon toga :roll:

menu tab > help > check for updates ;)
I dalje stojim iza toga: KOJE KARIJERE?!
I koja pesma je bila na evroviziji? Ono je pesma? Ono je napisalo dete u obdanistu..

Za nekoga ko je BEBI DOL? A doticna je ogromna zvezda u ovoj zemlji? Hm.. Vazi.. :nope:

Ko je voli neka izvoli, ovo je moje misljenje.. I to da je prilicno bzvz i da njace a ne peva.. :hail2:
Korisnikov avatar
By Mars
Meni je bilo tako jadno i mučno da je gledam kad se prijavila na casting za voditelja Eurosonga...
leto je divno ponekada, ali brzo prodje pa opet upadnemo u zabit-mood
Ja te lepo molim da preispitaš svoje stavove I DA, kao krajnji cilj tog procesa, u mom prisustvu više taj lepi grad pun raznovrsnih kulturnih sadržaja ne nazivaš zabiti. Hvala.
Originally posted by Zwezdica
I dalje stojim iza toga: KOJE KARIJERE?!
Zwezdice, ja se slažem s tobom. I kod mene pojmovi karijera, glas, interpretacija, pevačica imaju neko sasvim drugo značenje.

MEDjUTIM, seti se gde živimo. Moramo da se borimo i čuvamo SVAKU jedinku, svakog proletera, svakog KOMUNISTIU koji ne sluša CECU i JK i GRAND. Zato je meni drago što Bebi postoji i traje (kako traje), zato što je i takva kakva jeste, alternativa onom užasu.

SMRT FAŠIZMU!

:indijanac:
By Paranoid Androgynoid
:lol:
:hug:
vazi.. ali da prethodno dodjes i provedes sa mnom cetvrt veka ovde pa onda da pricamo. od sledece godine cu samo lepo pricati o svom gradu, kada budem i ja bila turista ovde :D
a dobro, lep je i tako to.. i zadesi se par lepih stvari.. ali.. "ne bih se ja vise zadrzavala" :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Hoću ja tih četvrt veka, sa zadovoljstvom, ALI ne odjednom! :D
Korisnikov avatar
By ROYAL
Bebi je faca, apsolutna kraljica, jedna od muzicki najtalentovanijih persona na nasem "estradnom" nebu, ima vrh glas, odlicno izgleda, mozak joj radi 750 na sat, a najbolje zvuci uz pratnju klavira.
Korisnikov avatar
By KiWi

Hajde da uzmemo neki dobar auto
i odemo
negde gde nikog nema, daleko!
Da spavamo i da se kupamo
po celi dan,
kad padne mrak,
na drugoj strani reke svetli grad :D
Korisnikov avatar
By Mars
:)

You got a fast car
I want a ticket to anywhere
Maybe we make a deal
Maybe together we can get somewhere

Anyplace is better
Starting from zero got nothing to lose
Maybe we'll make something
But me myself I got nothing to prove

You got a fast car

And your arm felt nice wrapped 'round my shoulder
And I had a feeling that I belonged
And I had a feeling I could be someone,
be someone,
be someone...

;)
Korisnikov avatar
By gorilica
Uf, izgleda da je stvarno bilo dobro.

''
Korisnikov avatar
By ::fy::
Bilo je zaista extra, Bebi Dol je prava profesionalka, žena sa velikim mudima :D i pre svega odličan showman

Koncert je trajao puna tri sata, preporučujem svakome da sledeću priliku nikako ne propusti!
Korisnikov avatar
By *deni*
Obozavam njenu pojavu, a volim i par njenih pesama, najvise onu baladu " Ja sam imala poneku vaznu stvar ", zatim pesme " Rudi ", " Mustafa ", " Hajde da " i naravno - " Brazil ".

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!