- 20 Okt 2007, 13:34
(Moj omiljeni) bend Skunk Anansie nastao je 1994. godine u Engleskoj. Izdali su tri albuma:
1. Paranoid & Sunburnt, 1995

2. Stoosh, 1996

3. Post Orgasmic Chill, 1999

Najveci hitovi benda:
Weak,
Twisted,
Hedonism,
Brazen,
Charlie Big Potato,
Lately,
You'll Follow Me Down,
Secretly...
Vecina tekstova sa prvog albuma govori o politichkim, socijalnim i religijskim temama (Little Baby Swastikkka, Charity, Selling Jesus, Intellectualise My Blackness..) pobunjenichkim tonom, naravno. Prva pesma sa drugog albuma nosi naziv 'Yes It's Fucking Political'. No, drugi i treci album nisu u tolikoj meri vezani za navedene teme.
Najupechatljiviji je, svakako, fizichki izgled pevachice Debore Dajer, crnkinje obrijane glave, po kome je i dobila nadimak Skin (shto se opet moze protumachiti kao neka vrsta pobune).
Bend se raspao 2001. godine, a pevachica je nastavila solo karijeru pod imenom Skin. Izdala je dva albuma do sada:
1. Fleshwounds, 2003

2.Fake Chemical State, 2006

Izdvojeni su hitovi:
Trashed,
Lost,
Faithfulness,
Alone In My Room,
Just Let The Sun,
Purple

Ima li fanova?
1. Paranoid & Sunburnt, 1995

2. Stoosh, 1996

3. Post Orgasmic Chill, 1999

Najveci hitovi benda:
Weak,
Twisted,
Hedonism,
Brazen,
Charlie Big Potato,
Lately,
You'll Follow Me Down,
Secretly...
Vecina tekstova sa prvog albuma govori o politichkim, socijalnim i religijskim temama (Little Baby Swastikkka, Charity, Selling Jesus, Intellectualise My Blackness..) pobunjenichkim tonom, naravno. Prva pesma sa drugog albuma nosi naziv 'Yes It's Fucking Political'. No, drugi i treci album nisu u tolikoj meri vezani za navedene teme.
Najupechatljiviji je, svakako, fizichki izgled pevachice Debore Dajer, crnkinje obrijane glave, po kome je i dobila nadimak Skin (shto se opet moze protumachiti kao neka vrsta pobune).
Bend se raspao 2001. godine, a pevachica je nastavila solo karijeru pod imenom Skin. Izdala je dva albuma do sada:
1. Fleshwounds, 2003

2.Fake Chemical State, 2006

Izdvojeni su hitovi:
Trashed,
Lost,
Faithfulness,
Alone In My Room,
Just Let The Sun,
Purple

Ima li fanova?