Originally posted by Nbegi
Ja ne znam koliko puta se mora ponoviti da KVALITET nije jedini i presudni kriterijum za Eurosong...
A za tadašnji ishod kriv je beogradski žiri koji je isto verovao u kvalitet i naivno očekivao da će crnogorski žiri imati iste kriterijume, a oni su koristili samo mogućnosti koje su im pravila dozvoljavala. Možda je to izgledalo skandalozno, bezobrazno ili prljavo, ali to je trebalo imati u vidu i predvideti, odigrati pametno (kada su već takva bila pravila) i ne rasipati glasove i davati ih i toj crnogorskoj grupi, koja je tako i pobedila....
A što je najsmešnije, to se sve događalo nakon dugogodišnjeg iskustva u SFRJ gde su se pesme slale "po ključu", odnosno tačno se (nezvanično) znalo koja će od jugoslovenskih tv određene godine poslati svog kandidata, a formalno se organizovao izbor za pesmu pred gledaocima...
izvini, ali meni, kao delu publike koji prati ESC, jeste bitan kvalitet i nisam vična tome da zatvaram oči pred nepravdom i bezobrazlukom. srpski žiri je tada, ako ništa drugo, ispao korektan i dok su davali glasove gledali su u kameru, a crnogorski žiri u pod... jbg, meni će uvek biti jadno kad se politika umeša u nešto što potpada pod zabavu...
jednostavno, ne želim da zatvaram oči pred takvim ljudima.
Večita priča "Ua, nepravda!", a nikada da se priznaju i svoje greške i nesavršenosti....
ako su lične greške i nesavršenost, u pomenutom slučaju, pošteno i korektno davanje glasova pesmama, onda ne znam šta da ti kažem.
jedan od osnovnih razloga što ne volim život na ovim prostorima je baš ta podlost i gledanje kako što više ljudi da izgaziš da bi došao do nekog cilja.
A pored toga, Jelena Tomašević je meni lično dosadna i devojka koja zna da peva ali koja je operisana od bilo kakve harizme.... I evo, progurali su je 2008. i šta je bilo? Ništa.
a No name imaju harizmu? jaka harizma
inače, ja nisam bila za to da J.T. "poguraju" sa pesmom Oro, jer je pesma smešna u odnosu na Jutro.
inače, slažem se za J.T. ni moćnijeg glasa, ni manje harizme. baš šteta, ali to ne umanjuje kvalitet pomenute pesme.