Ne znam da je baš "omiljena svih vremena" ali nešto me prođe niz kičmu kad je čujem. Obratiti pažnju na tekst.
Obratio sam pažnju na tekst. To je jedan od onih trenutaka sličnih onima kada mene opominju na mixed-english-BHS jezičarenje... Daklem, pripada skupini romanskih jezika, zar ne? That's about it. I'm into Germanic language types...
Uglavnom, fino i nekako tužno, zar ne?
Što bih ja mogao staviti?... "Svih vremena" sigurno ne. Postoji par, za pojedina vremena.
Za mladost bih stavio "Don't Speak" od "No Doubt"
(iako, tu bi moglo i sve od R.E.M.-a, od B'52, od Suedea, cijeli debut-album od "The Cranberries" i još puno...)
Vječna je jedino možda Marlene Dietrich. Teško odabrati koju, ali "Johnny, wenn du Geburtstag hast", Ah...
''
Tango. Učio LA-plesove, tango je težak (posebno kada mi se partnerica upucavala i nije se htjela odlijepiti od mene!). Ima i moj omiljeni "Jidische Tango" od Aufwinda... I sav klezmer ovog svijeta!
(Aufwind ima samo par youtube linkova, ali se dijelovi pjesme "Jidische Tango" mogu čuti na http://www.aufwindmusik.de/sounds.htm u izborniku za CD "Awek Di Junge Jorn"
I kad smo kod omiljenosti, nije li ovo dolje, stvar koja je apsolutno naj coolerska za sva vremena?
''
(Inače, Doorsi nisu omiljeni, oni su neumitni... Nažalost.)
Nijedna pesma nema takav efekat na mene... Sa druge strane postoji par soundtrack-ova koji mi bukvalno svaki put dodirnu dušu i učine da mi proključa krv, ali ne mogu baš jedan da izdvojim
Ali ako bih morao da biram pesmu kojoj se uvek vraćam i čije me reči strašno dotiču to je "Mother Earth" od Within Temptation i "Dust in the Wind" od Cansas-a
"Mother Earth" jer govori o čovekovoj bespomoćnosti pred silama univerzuma, a "Dust in the Wind" jer govori o smrti, prolaznosti i beznačajnosti naših malih života
Ne znam da je baš "omiljena svih vremena" ali nešto me prođe niz kičmu kad je čujem. Obratiti pažnju na tekst.
Obratio sam pažnju na tekst. To je jedan od onih trenutaka sličnih onima kada mene opominju na mixed-english-BHS jezičarenje... Daklem, pripada skupini romanskih jezika, zar ne? That's about it. I'm into Germanic language types...
Aham, tako nekako
Uglavnom, fino i nekako tužno, zar ne?
Pa to ti je taj kao veliki pevač, pa on kao umire, pa mu se život kao odmotava pred očima... a pesma sve to opisuje... i njegovu poslednju ljubav -- on je nju, eto, voleo... pa će joj tek potiho kazati u refrenu -- te voglio bene assai, ma tanto tanto bene sai... (volim te, toliko, toliko nežno te volim)... jer opera je laž, tako je lako postići mimikriju, biti neko drugi, ali kad ga pogledaju te oči, sve postaje istinito... i sve postaje nevažno, sitno, pa i one noći u Americi.... dok mu ona sedi u krilu, na verandi kuće u Napuljskom zalivu... njene zelene oči... i onda joj, sad već smiren, opet zapeva refren... te voglio bene assai...
I tako...
I ono kad kaže -- sentì il dolore nella musica / si alzò dal pianoforte -- e, tad me načisto sarani
Aéroport, aérogare
Mais pour tout l'or m'en aller
C'est le blues, l'coup d'cafard
Le check out assuré
Vienne la nuit et sonne l'heure
Et moi je meurs
Entre apathie et pesanteur
Où je demeure
Changer d'optique, prendre l'exit
Et m'envoyer en Amérique
Sex appeal, c'est Sunset
C'est Marlboro qui me sourit
Mon amour, mon moi, je
Sais qu'il existe
La chaleur de l'abandon
C'est comme une symphonie
C'est sexy le ciel de Californie
Sous ma peau j'ai L.A. en overdose
So sexy le spleen d'un road movie
Dans l'rétro ma vie qui s'anamorphose
J'ai plus d'I.D., mais bien l'idée
De me payer le freeway
C'est l'osmose, on the road
De l'asphalte sous les pieds
Vienne la nuit, c'est le jet lag
Qui me décale
L.A.P.D. me donne un blâme
C'est pas le drame
Se faire un trip, s'offrir un streap
Sous le soleil en plein midi
Six a.m., j'suis offset
J'suis l'ice dans l'eau, j'suis mélo, dis
Mon amour mon Wesson
Mon artifice
La chaleur du canon
C'est comme une symphonie
C'est sexy le ciel de Californie
Sous ma peau j'ai L.A. en overdose
So sexy le spleen d'un road movie
Dans l'rétro ma vie qui s'anamorphose
&
FOOLISH GAMES
JEWEL
You took your coat off and stood in the rain,
You're always crazy like that.
And I watched from my window,
Always felt I was outside looking in on you.
You're always the mysterious one with
Dark eyes and careless hair,
You were fashionably sensitive
But too cool to care.
You stood in my doorway, with nothing to say
Besides some comment on the weather.
Well in case you failed to notice,
In case you failed to see,
This is my heart bleeding before you,
This is me down on my knees, and...
These foolish games are tearing me apart,
And your thoughtless words are breaking my heart.
You're breaking my heart.
You're always brilliant in the morning,
Smoking your cigarettes and talking over coffee.
Your philosophies on art, Baroque moved you.
You loved Mozart and you'd speak of your loved ones
As I clumsily strummed my guitar.
Well, excuse me, guess I've mistaken you for somebody else,
Somebody who gave a damn,
Somebody more like myself.
These foolish games are tearing me apart,
And your thoughtless words are breaking my heart.
You're breaking my heart.
You took your coat off,
Stood in the rain,
You're always crazy like that.
Hello Earth, Kate Bush
Those were the days my friend - Stao mi mozak, a i pesma je stara brat bratu 45 godina
Shadows on the wall - Mike Oldfield
Jos malo - Lutajuca srca
Tvoje oci - Zdravko Colic
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.