Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Seaman
Dosta je bilo. :D Izbrisani postovi.:D
Korisnikov avatar
By Stanwik
I tako... ima li nekih novih socnih traceva o novom albumu? A?
Korisnikov avatar
By Seaman
Na njenom oficijalnom sajtu jos uvijek nema nikakvih novosti.:)
By jackare
Originally posted by Främling
Originally posted by Bagoa
Jako bih voleo da cujem makar jedno dobro obrazlozeno vidjenje Janet kao zrele umetnice u pravom smislu te reci(da cujem tu 'dubinu'-sa sve naravno argumentima).

Hej ljudi. MADONNA NIJE UMETNICA UOPSTE!!! (plitka, duboka...nebitno)
Ona je cista zabava sacinjena od zbira pokradenih ideja koje joj diktiraju njeni savetnici i nista vise od toga. Ne zna da peva. Ne zna da igra. Totalno netalentovana! Ali je zabavna :zongler: priznajem.

U cemu je svrha stalno biti drugaciji ako ne privuci paznju, ostati na vrhu, prodati album, napuniti dvoranu...da nije mozda to iz nekih umetnickih pobuda. Cas je katolik, cas nije, pa je hinduista, pa nije, pa kabalista...prvo kaze da je Janetin RHYTHAM NATION 1814 licemeran (Janet je tada digla glas protiv rasizma, siromastva, socijalne nejednakosti, predrasuda i kritikovala americko drustvo i predsenika Busha starijeg zbog napada na Irak i sve to u Military style-u ) a onda 15 godina kasnije madonna objavi American Life!!! Prvo kaze da su Michaelovi apeli za ocuvanje prirode pesmama "Earth Song", "Heal The World" i slicne cista glupost a onda ucestvuje na Live Earth-u i peva pesmu kakvu je MJ pevao jos 1987. Naravno pozadina cele price sada je poznata - boli Madonnu uvo za efekat staklene baste na ucesce je obavezao ugovor jer sada su oni izdavaci njenih albuma, promoteri i ostalo! Spremna je da peva bilo sta, obuce bilo sta, kaze bilo sta i podrzi bilo kakvu ideju samo da bi opstala! Otuda i podrska gay zajednici i zato tvrdim da je i ta podrska licemerna i da je Madonna zapravo homofobicna osoba! Njen jedini problem je sto u Americi koja cini polovinu svetskog trzista nju postuju samo pederi zato tamo puni iskljucivo dvorane a ne i stadione kao Janet na svim svojim turnejama ukljucujuci i poslednju 2002. godine.
E, sad cu i ja malo da se raspisem.

Skroz mi je simpaticno kako je neko ko ne voli Madonnu upravo u njenoj temi najaktivniji. Jos mi je simpaticnije to sto se ta aktivnost uglavnom zasniva na usporedbama Madonne sa Janet, Mariahom, Michaelom ili Britney. Primetio sam da i u temama posvecenim ovim izvodjacima uvek nadje nacin da u nekom kontekstu spomene Madonnu.

Mozda je besmisleno da repliciram ovome sto si napisao gore, ali dozvolicu sebi da iznesem neke kontraargumente:

1. Posto volis cifre i zvanicne statistike, a dotakao si se koncertnih uspeha Madonne i Janet, treba reci jos nesto. Janet je na svojoj poslednjoj turneji "All for one" nastupala uglavnom po dvoranama u SAD, bas kao i 99% izvodjaca danasnjice. Koncept koncerata u Severnoj Americi se bitno razlikuje od ovog koji mi imamo u Evropi. Jedini prostor koji se moze okarakterisati kao stadion na njenoj poslednoj USA turneji je bio Alamodome u San Antoniju. Svi ostali su bili NBA dvorane. A sad da uporedimo:

- Madonna je u svakom gradu, na svakoj od poslednje 3 turneje, imala minimum 2 koncerta, u vecim 4, 5 ili 6. Npr., u njujorskom Madison Square Gardenu je imala 6 koncerata. Janet ih je imala 3. U LA metropolitan zoni ih je bilo 5 (Forum + Staples Center). Janet ih je imala 3 (Staples + Arrowhead Pond). Ista prica vazi i za ostale gradove, da se ne ponavljam.
-Madonnine karte u poslednjih 6 godina vaze za najskuplje u industriji (mislim da je jedino Barbra imala skuplje, ali tu ne pricamo o koncertima tih razmera). Na poslednje dve Madonnine turneje, prva kategorija karata (oko 50% dvorane), stajala je 350-400$. Kao rezultat toga, Confessions Tour je zvanicno najuspesnija turneja jednog zenskog izvodjaca ikada u svetu, sa 195 M $ bruto prihoda, od cega 80 miliona otpada na severnu Ameriku. Poredjenja radi, poslednja turneja Janet Jackson je ostvarila bruto prihod od 40.6 miliona dolara, doduse, samo u SAD i Kanadi (prema Pollstar magazinu). Sada uporedi, ako te ne bude mrzelo (a nece), broj odrzanih nastupa Madonne i Janet u Americi, pa ces videti da je teta Madonna zaradila duplo vise doloresa sa prakticno duplo manje nastupa. Da dodam jos i to da je Madonnina Drowned World Tour najbrze prodavana turneja ikada do 2001. godine (ukljucujuci i americke gradove). Madonna je jednako impozantan uspeh ostvarila i sa Re-Invention Tour, iako je ona usledila posle katastrofe zvane American Life. Poredjenja sa ostalih, ne-americkih trzista, necu ni pokusavati da pravim, jer bi to bio masakr.

- Janet je i na svoje prethodne 3 turneje nastupala uglavnom po NBA dvoranama. Madonna je 1987. godine, na Who's That Girl Tour nastupala uglavnom na stadionima u Americi, i to je do tog trenutka bila zvanicno najuspesnija turneja ikada (rekod je kasnije oborio Michael Jackson).

Sto se tice umetnickih dometa i originalnosti, upravo je najveci Madonnin kvalitet to sto ona nikada nije igrala na sigurnu kartu, niti pokusavala da bude "politicki korektna" i da se svima dopadne. To se pre moze reci za Janet, Britney i Mariah. Zapravo, kad se bolje pogleda, gotovo nista sto je Madonna napravila nije bilo prilagodjeno ukusu vecine u tom trenutku. Ray of Light, Like A Prayer (spot), Erotica & Sex, Evita, Blond Ambition Tour, itd. Ni jedan od ovih poteza nije bio "igranje na sigurno", a neki su mogli da je kostaju i karijere. Madonnina velicina je ta sto je ona oduvek uspevala da prepozna underground trendove, da ih modifikuje i pretvori u mainstream. Ona je stasala na klupskoj sceni New York-a krajem 70-tih i pocetkom 80-tih, i ti se uticaji i danas prepoznaju. Sigurno je da je inspiraciju pronalazila kod drugih, manje poznatih umetnika, sigurno je i to da je "krala" neke ideje, ali je uspela da svemu da licni pecat. Pa ni jedna osoba u poslednih 25 godina nije izvrsila tako snazan uticaj na vise polja kao ona-moda, muzika, scenski nastupi, spotovi, shvatanja seksualnih sloboda, emancipacija zena, razmisljanje o zivotu uopste. Smatra se za jednog od pionira video produkcije, najistaknutijeg predstavnika MTV generacije, a njeni spotovi (uz MJ-a) za najinventivnije...
Mozda je najbanalniji primer upravo Kabala- pre 1996. niko nije ni cuo za to, a sada verovatno nema coveka koji ne zna bar nesto o tome. Sam Kabala Centar, sta god ja mislio o njemu, zahvaljujuci upravo Madonni, danas ima na stotine hiljada sledbenika sirom sveta, a postao je i najpopularnija holivudska sekta. Da, pomalo bizarno, ali to najbolje ilustruje uticaj koji Madonna ima.

Dalje, kazes da ce Madonna ostati upamcena po skandalima. To joj predvidjaju jos od Like A Virgin, ali baba se blizi 50-toj i jedina je u toj fazi zivotne dobi i karijere koja moze da dobije 120 milki za desetogodisni ugovor + udeo u profitu od prodaje svih albuma, karata za koncerte i merchandize. Po cemu ce Janet ostati upamcena? Po cemu je danas pamte? Madonna je svesno sablaznjavala javnost, igrala se "opasnim" stvarima i tako izrazavala svoj stav. Ali nikad nije sebi dozvolila banalnosti. Janet je, sa druge strane, spala na to da joj Justin "slucajno" izvadi sise (sa sve zvezdicama na bradavicama) na finalu Super Bowl-a, pa jos i da se do kraja zakopa javno se izvinuvsi. Janet, iako je pocetkom devedesetih bila najpopularniji zenski izvodjac, ostace upamcena samo kao muzevnija i daleko manje talentovana verzija svog brata. Amerikanci su za album Damita Jo culi jednako kao i za Madonnin American Life- samo fanovi. Medjutim, Madonna jos uvek pokazuje neku vitalnost i od nje se mogu ocekivati iznenadjenja.

Eto, bas smorih. Bilo mi dosadno.
Korisnikov avatar
By Blady
Jel neko cuo za onaj album....
Madonna - Candy Shop 2007
ja ga skinula, kad ono, neko sranje, a stajalo kao njen novi album
Korisnikov avatar
By Sutekh
Dakle ovo za licemerje shto se tiche gay podrshke i homofobije je presmeshno, Framling. Nemoj lupati, please.

Madonna and the gay community have had a strong relationship for the entire span of her career as a pop culture icon.

Madonna was introduced to the gay community while still a teenager. It was her ballet teacher, Christopher Flynn, a gay man, who first told Madonna that she was beautiful. He also introduced her to the local gay community of Detroit, Michigan, often taking her to local gay bars. It is Flynn who encouraged Madonna to walk away from her full scholarship to the University of Michigan and move to Manhattan to pursue a career as a professional dancer. Upon her arrival, some of the first people she befriended were drag queens and gay rentboys.

After the launch of her music career and her entry into public consciousness, Madonna began to solidify her reputation as a gay icon. In the 1980s, Madonna was one of the first major celebrities to lend her support to AIDS causes. Many of her friends and inspirations, such as her ballet teacher Christopher Flynn, artist Keith Haring, and photographer Herb Ritts - as well as her brother Christopher - are gay males, and some of them have died of AIDS. The song "In This Life" from her fith studio album, Erotica, is about the loss of Madonna's (gay) friends to AIDS, containing the line, "Have you ever watched your best friend die?"

One of Madonna's biggest hits, 1990's "Vogue", is a song in tribute to the underground dance form known as vogueing which first found popularity in gay bars and discos of New York City. "Deeper and Deeper," a 1992 hit about a young man's coming out, featured a small reprise of "Vogue".

In 2003 Madonna kissed Britney Spears and Christina Aguilera onstage at the MTV Video Music Awards. According to Out Madonna shrugs off the attention the act garnered and her daughter Lourdes' reaction to it (Lourdes told her mother people call the pop star gay and the girl has gained more consciousness of the gay community). "I kind of assume everything I do is going to appeal to the gay audience. I'm just a big queen... it just means I kissed Britney Spears. I am the mommy pop star and she is the baby pop star. And I am kissing her and passing my energy onto her. Like, kind of a mythological fairy tale", Madonna stated of the incident.

Madonna has been named by The Advocate as the biggest gay icon of all time over such icons as Judy Garland and Cher. To this day, Madonna's gay following is one of the most loyal segments of her audience. While her popularity among certain other communities (like the African American and Hispanic communities, for example) has fluctuated over the years, her gay following seems to stay strongly intact.

On the eve of the release of Madonna's album Confessions on a Dance Floor, Steve Gdula of The Advocate wrote:

In the beginning, back in the 1980s and even the early 1990s, the release of a new Madonna video or single was akin to a national holiday, at least among her gay fans. The devotion, the urgency, and the fervor with which we rushed to buy her music, set the VCRs to record her every appearance, and raced to the newsstand to pour [sic] over the Vogue and Vanity Fair spreads became nearly ritualistic. Whether documented by Herb Ritts or Steven Meisel, we anticipated each new incarnation of our Madonna like pilgrims waiting for a vision.... Madonna’s dance tracks offered a necessary escape that was nearly transcendental during an era when our community was seeing more than its share of heartbreak and horror.... Off the dance floor, she was just as supportive, becoming an outspoken AIDS activist and promoting education and compassion over ignorance and intolerance. At a time when other artists tried to distance themselves from the very audience that helped their stars to rise, Madonna only turned the light back on her gay fans and made it burn all the brighter. [1]

At a certain moment of her Confessions Tour, Madonna brings two shirtless male dancers on stage, one with a Jewish symbol painted in his chest and the other with a Muslim symbol also painted in his chest, and they kiss each other on the mouth. The singer then asks for peace in the Middle East. This irritated both Jews and Muslims (considering the fact that homosexuality is still a taboo in most of the Middle Eastearn nations).
Korisnikov avatar
By LEDILOMOZGA
DATUM IZLASKA NOVOG ALBUMA JE POTVRĐEN:
11. MART 2008.

:vogue:

PS: JAKO JE GLUPO NAPRAVITI TEMU I ONDA U NjOJ PISATI SAMO O TOME KOJA VAM JE OMILjENA NUMERA I KOPIRATI TEKSTOVE KOJI IDU U BESKONAČNOST.
Korisnikov avatar
By Stanwik
Rumours:

"...[T]he tour will start from March 1 and run until September 30.

"She will perform in a country where she has never performed...
Korisnikov avatar
By Bagoa
[/quote]
SRBIJA,SRBIJA;SRBIJA...molim te da bude SRBIJA:molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise:
Korisnikov avatar
By Bagoa
[quote]Originally posted by jacob::stanwik
Rumours:

"...[T]he tour will start from March 1 and run until September 30.
:alikako: :puzzle:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Bagoa
SRBIJA,SRBIJA;SRBIJA...molim te da bude SRBIJA:molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise: :molise:
[/quote]

Chuo sam josh proshle godine da bi kao trebala da nastupa u Srbiji.. Kao.

A i da dodje, karta ne bi bila ispod 150 evra sigurno. No, who gives the fuck, ja bih ishao u svakom sluchaju :D
Korisnikov avatar
By Seaman
Neka ona dodje, pa da je i 150e. :D

Jackare, zanimljiv text.Svaka cast.:)
By Främling
Originally posted by Seaman

Jackare, zanimljiv text.Svaka cast. :)
Provocirate me da objavim spisak svih otkazanih koncrata Madonne zbog slabe prodaje karata. Hocete taj zanimljivi tekst :lol:
Korisnikov avatar
By Seaman
Posveti se ti tvojoj ljubimici i napravi spisak njenih promasaja.Bilo ih.U stvari kad malo bolje razmislim :misli: pa ona je promasaj. :smeh:
By Främling
Posveti se ti tvojoj ljubimici i napravi spisak njenih promasaja.Bilo ih.U stvari kad malo bolje razmislim :misli: pa ona je promasaj. :smeh:
Sad se vec ponasas kao dete :ua:
Korisnikov avatar
By Sutekh

Provocirate me da objavim spisak svih otkazanih koncrata Madonne zbog slabe prodaje karata. Hocete taj zanimljivi tekst :lol:
:lol: :lol: How yes no.

ovde imas konciznu tabelu, pa klikni :P
By Främling
Originally posted by Sutekh

:lol: :lol: How yes no.

ovde imas konciznu tabelu, pa klikni :P

Jedini Madonnin album koji je dogurao do 20 miliona je The Immaculate Collection. I nikada, ali nikada ne uzimaj za ozbiljno ono sto procitas na wikipediji...ako hoces mogu sada da sredim da pise da je American Life prodat u 50 miliona primeraka samo u bugarskoj :)

Za promenu, pocni da se oslanjas na zvanicne izvore (Billboard, IFPI, ARIA...)
To ovde radimo samo ja i Beogradjanin 18. A gde je on? Bas mi nedostaje :love:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Poshto sam ja ochigledno glup, zamolio bih te da mi objasnish vezu izmedju brojeva koji se nalaze ovde
i ovde

Znachi, zanima me onaj recent chart listings deo :)

A i ne znam zashto poredish dva razlichita muzichka pravca? :growup:
By Främling
Originally posted by Sutekh
Poshto sam ja ochigledno glup, zamolio bih te da mi objasnish vezu izmedju brojeva koji se nalaze ovde
i ovde

Znachi, zanima me onaj recent chart listings deo :)

A i ne znam zashto poredish dva razlichita muzichka pravca? :growup:
Naravno da nisi glup. Ono sto si ti prvi put postovao je navodno lista najprodavanijih albuma svih vremena U SVETU! A podaci na BIllboardu se odnose samo na SAD i dobro su poznati, uvek dostupni pa ne mogu da se laziraju i sl. na sajtovima kao sto je wikipedia. Zapravo ne postoji ni jedan sajt sa listom najprodavanijih albuma, vec moras da ides preko sajta ifpi.com na listu svih zemalja u svetu i da sam asabiras. Zajebano je.

Na wikipediji su neke albume izostavili a neke cifre napumpali izmedju ostalog i Whitney Houston The Bodyguard nije prodat u 40 miliona nego u 33...bar tako pise na njenom zvanicnom sajtu...wikipedia nije pouzdan izvor informacija sve je tamo polu-tacno...znaci ne govorim ti to nesto zlonamerno zbog Madonne nego uopste...

The I.C. je Madonnin najprodavaniji album prodat je u nekih 20 miliona primeraka. Janetin najtirazniji album je Janet. sa nekih 18 miliona...mada je do nedavno na wikipediji pisalo da je prodat u 25 miliona. Da sam Janet ili Madonna trazio bih da mi isplate procenat od prodaje albuma na osnovu podataka sa Wikipedije :lol:

I rekao sam da necu vise da pisem o Janet ovde zato hajde da se zaustavimo niti da je uporedjujem sa Madonnom. One jesu razlicite u muzickom smislu ali su jedinstvene po neverovatnom uticaju na generacije koje sada cine muzicku scenu i to je razlog zasto ih i u svetu stalno uporedjuju.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Ali podatak sa sajta koji si mi naveo kao referencu ide u prilog mom stavu, darling :) Slazhem se sa poslednjim pasusom toga shto si napisao, ali ajde sada jedan malecki off.

Chudi me taj podatak da ne mozhemo nacji, u ovom virtuelnom moru raznoraznih web prezentacija i slichnog, konkretne podatke koji se odnose na tematiku razgovora. Otuda sam i iskopao Wikipediju, koja je, slazhem se, po svojoj prirodi takva, da svako mozhe da doprinese.

Logichno je da mozhemo naleteti na neku dezinformaciju, ali nekako mi ochigledno deluje da pre svakog dodavanja teksta, autor mora da se osloni na neki (renomirani) izvor. Dodushe, ja i logika smo dva razlichita pojma, tako da..

I baj d vej, nisam ja neki sechem-k-za-Madonom fan. Svestan sam ja toga i da Janet peva bolje od nje uzhivo. Mene kod Madone fascinira to shto je od sebe napravila instituciju i to shto je pochela kao nula, a poznato je dokle je dogurala :) Mada volim i njenu muziku, naravno (upravo mi pichi deeper and deeper). Slazhem se da je i Janet trend seter svoje vrste, ali vishe mogu da se nadovezhem na Madoninu ciljnu grupu.
Korisnikov avatar
By Sutekh
E da,

Mislim da ovaj deo iz Deeper and Deeper povezuju sa outovanjem:

This feeling inside
I can't explain
But my love is alive
And I'm never gonna hide it again
By Främling
Glupo je sto ne postoje zvanicni podaci za ceo svet pa se mediji uglavnom oslanjaju na podatke koje objavljuju same diskografske kuce
(a pitanje je da li mozemo i njima verovati u potpunosti). Nasi mediji su posebno smesni jer recimo kada prevode tekst o nekom muzicaru sa engleskog oni "300 million records sold" prevedu "300 miliona prodatih albuma" umesto "albuma i singlova". A sa druge strane ima i onih koji ne znaju da Billboard odnosi samo na SAD pa sam nedavno procitao da je Madonna prodala 60 miliona albuma sirom sveta ili da je Janetin album Control prodat u 5 miliona pr. sirom sveta a rec je naravno o podacima preuzetih sa billboardovog sajta i odnose se samo na SAD.

Volim pesmu Deeper and deeper ali nikada nisam obratio paznju na tekst pesme. Ima li Madonna neku otvorenu gay pesmu ciji tekst ne moramo da citamo izmedju redova. Cini mi se da je poslednjih godina Kylie ta koja prednjaci u podrsci gay populaciji. Sta ti mislis?
Korisnikov avatar
By Sutekh
Sve to stoji, ali ako mi spomenesh neshto, onda mi barem to argumentuj na neki nachin i to je sve.

Shto se pesama sa gay tematikom tiche... Hmmm.. Vidi, Madona nema ni jednu pesmu koja je eksplicitno gej, ali come on, spotovi, nastupi i slichno dovoljno govore o tome (npr sa Confessions turneje, ona dva igracha sa Davidovom zvezdom i polumesecom, poljubac sa Britni, scene sa Naomi, gay igrachi). Sad cjesh recji - Da, ali to je zato da bi pravila skandale. E pa let me tell you a secret, radije bih da me skandalizuje Madona, nego ono sa proshlogodishnjim uchesnikom Velikog Brata.

Ne znam jesi li prochitao ono shto sam kopirao sa Wiki (smej se :D ), ali evo shta pishe, preveshcju delove, jer mi nije problem:
Pesma "In this life" sa njenog petog studijskog albuma, Erotike, se radi o gubitku Madoninih (gej) prijatelja od AIDSa, koja sadrzhi deo "Da li si ikad gledao svog najboljeg prijatelja kako umire?".

Tamo takodje pishe i da je po magazinu The Advocate, koji je inache prvi gej magazin, Madona najvecja gej ikona, zajedno sa Judy Garland i Sher. I evo shta navodi taj chasopis, smatram da je ovo zanimljiv tekst: ". At a time when other artists tried to distance themselves from the very audience that helped their stars to rise, Madonna only turned the light back on her gay fans and made it burn all the brighter."

E a shto se Kajli tiche.. Hmm.. Shta znam, njena energija mi je nekako flegmatichna. Madona je dosta agresivnija i ume da ostavi utisak. Zato je i volim :)
Korisnikov avatar
By Stanwik
Pa dobro, sta treba da pise u pesmi da bi je ti (Främling) prepoznao kao gej pesmu?

Madonna nije gej.

I dosta vise o milionima i trilionima prodatih ploca. Postujmo o npr. ovoj temi, gej tematika Madgeinih pesama.
By Främling
Ne, nemojte da me shvatite pogresno. Pitao sam o da li Madonna ima pesme sa gay tematikom samo zato sto nisam znao. Nista zlonamerno. Pa CHER nema ni jednu takvu pesmu pa svi znamo sta znaci za gay svet. Slazem se da su gore navedene najvece gay ikone apsolutno samo bi trebalo dodati i Barbru Straisand i Kylie, to je sve.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 132
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!